11,75-11,66-11,4,-11:17-11,09
Printable View
11,75-11,66-11,4,-11:17-11,09
Kademeler boş, alan satan yok...
Bist 50 den çıktıgı kadar var...
Verirlerse aşagıda bekleyecegim, eylül ekim gibi beklentilerim var, 1-2 ay sabır..
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
..........
SM-G615F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eylül ekim gibi beklentini biraz açarmısın.
Seneye 400-500 milyon kar açıklayınca gorecegiz 11 tl ye 10 tl ye hisse satanları...
11.34 te 201 lot alıcı, 11.35 te 200 bin lot satıcı !!!
Meydan boş oynayın oyununuzu
11.37 ye 250 bin koydular sonra da 35 e 200 bin ilginç.
Bana kalırsa da pd dd ve fk olarak en iyi hisse ısrarla bekleyeceğim . Isterse 5 tl olsun düştukce portföyüme ekleme yaparım.
Kişisel görüşümdür.
Al sat tut tavsiyesi değildir
SM-G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yazdım, cevapladılar sağolsunlar.
"Merhaba,
Öncelikle Kordsa’ya olan güveniniz için çok teşekkür ederiz. Sizin de belirttiğiniz gibi pandemi süreci ile birlikte Kordsa hisse değerimiz hem Borsa Istanbul 100 Endeksi’nin hem de Borsa Sınai Endeksi’nin altında bir performans sergilemektedir. Kordsa’nın global ölçekte bir oyuncu olması, faaliyet gösterdiğimiz alanların mobiliteye yönelik olması ve pandemi döneminde yasaklar ile birlikte mobilitenin en çok etkilenen alanlardan biri olması, Kordsa’nın endekslere göre negatif ayrışmasına yol açmıştır. Kordsa’nın halka açık paylarının çoğunluğunun yabancı yatırımcılarda olması ve pandemi döneminde de Borsa Istanbul’dan yabancı yatırımcı çıkışının artması da hisse değerinin düşmesine yol açmıştır. Önümüzdeki dönemde pandeminin etkilerinin de azalması ile birlikte hem operasyonlarımızda iyileşme bekliyoruz hem de hisse değerimizin de istenen seviyelere gelmesini planlıyoruz.
Kordsa olarak hisse geri alımına ilişkin olarak politika ya da prosedürümüz bulunmamaktadır. Hisse geri alıma ilişkin olarak yorumunuzu, ana ortağımız Sabancı Holding Yatırımcı İlişkileri ile de paylaşacağız.
Saygılarımızla
Yatırımcı İlişkileri"
3 yıl önce celebi hisselerim vardı, hareket aynı..boş kademeler,anlamsız düşüşler. Arada bir ani yükleşler, sonra tekrar dip denemesi ve sonuç ortada hisse 20 lerden 100 lere gitti...
Geçen yıl alarko carrier, boş kademeler, anlamsız inişler, arada ani yükseliş ve tekrar dipler...
Şimdi aynısını kordsa yapıyor...
Ben yukardaki 2 hissede de bekleyemedim, celebi de alarkoda 40 lardan gitti...
Sebebi de adam sizi dibe alıştırıyor, daha yükselecegine inancınız kalmıyor, kordsa şimdi 16-17 dese hadi orayıda geçtim 20-22 dese kimse kalmaz.. oralardan bir aşagı yukarı yapsa at sinegi gibi döker. Tecrübeyle sabit ))
Su ara kimi gorsem o ona, o da ona Kordsa tavsiye ediyor. Yoldan gecen insana bile hisse ovuluyor. Bu elbette bilincli bir sey degil, hissenin iyi oldugunu dusunup soyluyorlar. Ama her insana uygun olan hisse baskadir; derinligi, temettusu, gereken zaman, ne kadar alacagi.. Kords'y, Eregli'yi veya Tupras'i alir gibi alamazsin. Fazla mal can sikar. Her onune gelen alirsa da kagit gitmez, mallari toplayana kadar meletirler, herkes zarar gorur. Dogal piyasa dengeleri gecerli olmali. O nedenle bu bana gore ortalama 1-2 yillik bir surec. Su an herkes Kords diyor, herkes 10'ar, 20'ser bin lot mallanmis. Tahta yapici ne yapacak gorecegiz.
destekler hızlı kırıldı, son iki gün 10.5 altına sarksada kapanışta üzerine attı...
Bistte dalgalanma devam etse de 10.20 altına gelmez diye düşünüyorum, gelse de hızlı toparlanır..
Üstte 11.40 ve 11.90 sonrası 12.50 geçilirken zorlanabilir..
Kademeler boş, hacim az kalıcı yükseliş için bir babayiğit gelmeli şu ara o da zor
75 milyon küsur kâr çok güzel tahtacı artık eşek değil ya hak ettiği yere getirir...
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço ya nerenizle bakıyorsunuz 13 milyon kar ki bu da kur farkından doğan 22 milyonluk karın üzerinden
Yani bu çeyrekte aslında 9 milyon zarar yazmış
Kısa vadeli yükümlülükler i 3 milyar a çıkmış
Hasılat geçen senenin 3 te 2 si kadar maliyetler artmış bilancoyu ben iyi görmedim açıkçası
Bu ortamda 9 mil zarar çok değil, kur farkı 9 aylıkta daha da artacak, benim görüşüm bu fiyatlardan malınızı kaptırmayın...
düşse düşse 1-2 tl düşer, burdan satar alttan alır % 10 kar ederim derken büyük kardan olabilirsiniz...
pandemi düşüşe geçerse 15 tl ye vermem ben bu hisseyi...
İyi hisse kötü zamanında alınır... Pandemi olmasa bu fiatlarda olmazdı.. Döviz artışı da karlılığı artırır. Geleceğin sektörü. Bize yaramazsa evladlara yarar. Fiata bakar mısınız. 100 kişilk türk oyun şirketi 1.5 milyar dolara satılmıştı. Geçen hafta da 3 kişilik bir türk oyun yazılım fieması 198 milyon euroya satıldı. Kordsa 307 milyon dolar arkadaş. Komik. 350 milyon dolar yazmıştım. Kur atağından önceki rakam aklımda idi. Para garantiden baktım şimdi. 307 milyon dolar yazıyor.. Kar 15 milyon gelmişmiş falan. 0 kapasite stoklarla idare edilmiş bir dönem. Herhalde bu şirket 15 milyon çeyreklik kar için kurulmadı. Biz de bunun için satın almadık. Ceo ,geçenlerde son çeyrekte yüzde 90 kapasiteye ulaşırız dedi. yani böyle bir ivmelenme var. Şirketinizi bu fiattan satmak isteyen varsa satsın....
Kordsa'dan, 2020'nin ilk yarısında Japon Bilim ve Teknoloji Kurumu ve Japon NITE ile Stratejik İş Birliği
"Tutkumuz yaşamı güçlendirmek" vizyonuyla 5 kıtada operasyonlarını yürüten Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 2020 yılının ikinci çeyreğinde paydaşlarına değer yaratmayı sürdürdü. Kordsa, 2019 yılında ABD'de satın aldığı ve yüksek ısıya dayanıklı Oksit-Oksit seramik kompozit malzemeleri üretiminde lider olan Axiom Materials şirketinin, 2020 yılının ikinci yarısında ürün portföyünü geliştireceğinin müjdesini verdi.
Lastiklerini güçlendirdiği uçakların bugün kanatları, gövdeleri ve kabin içlerinden sonra motorlarını da güçlendiren bir markaya dönüşen Kordsa, COVID-19 salgınının etkilerinin tüm dünyada hissedildiği 2020'nin ilk yarısında aldığı stratejik ve operasyonel kararlarla, faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalarda işin sürekliliğini sağlamanın yanı sıra, finansal yapısını korumayı başardı. Yılın ilk 6 ayında Kordsa'nın cirosu 2.007 milyon TL, net kârı ise 75 milyon TL oldu. Aynı dönemde faiz amortisman vergi öncesi karı ise 267,5 milyon TL olarak gerçekleşti.
Sürdürülebilir karlı büyümesini yarattığı teknolojik fark ile sağlayan Kordsa, yeni bir iş birliğine imza attı. Kordsa'nın ABD'deki şirketlerinden Axiom Materials, büyük bir potansiyel barındıran enerji üretim uygulamalarına ürün tedarik etmesini sağlayacak yeni bir lisansın sahibi oldu. Bu kapsamda Oksit-Oksit seramik kompozit malzemeleri üretiminde lider Axiom Materials şirketi, Japon Bilim ve Teknoloji Kurumu ile Japon NITE (Nano-Infiltration and Transient Eutectic-phase) şirketinin lisansıyla 1400°C'ye varan sıcaklıklara dayanıklı karbon/SiC ve SiC/SiC kompozit ara ürünü geliştirecek ve ürün portföyünü genişletecek.
Uzay ve havacılık endüstrisi ile farklı endüstriyel uygulamalara yönelik 1100°C yüksek ısıya dayanıklı Oksit-Oksit seramik kompozit malzemeleri üreten Kordsa, ürün portföyündeki bu genişleme ile daha geniş bir segmente hizmet verebilecek. Bu yeni yetkinliği sayesinde Kordsa ayrıca NITE şirketinin uzmanlık alanı olan enerji üretim uygulamaları için de SiC/SiC malzeme tedarik edebilecek. Kordsa'nın üretimine başladığı C/SiC kompozitleri temel olarak jet motorlarının statik bileşenlerinde ve otomotiv veya uçak disk fren uygulamalarında kullanılıyor. SiC/SiC malzemeleri ise yüksek sıcaklık, karmaşık statik ve dinamik stres ve zorlanma ortamında yüksek korozyon ve erozyon gibi durumlara ve zamana bağlı şekil değişimine karşı mükemmel direnç gerektiren havacılık uygulamalarında, özellikle uçak jet motoru güç sistemlerinde tercih ediliyor. SiC/SiC kompozitlerinin endüstriyel kullanım alanları arasında enerji, petro-kimya endüstrisi, kimya, jeotermal ve yakma tesisleri ve ulaşım sayılabilir.
Kordsa CEO'su Ali Çalışkan 2020 ilk yarı dönemle ilgili şunları ifade etti: "Bu dönemde paydaşlarımıza değer yaratmaya devam ederken, teknolojimizin dokunduğu alanlara, stratejik önemde yeni bir pazarı daha dahil ettik. Havacılık, savunma ve uzay sanayisinin yanı sıra, şimdi de ürün portföyümüze 1400°C'ye varan uygulamalarda kullanılabilecek seramik kompozit malzemeleri dahil ettik. Bu sayede büyük bir potansiyel barındıran enerji üretim uygulamalarına da ürün tedarik edebileceğiz. Lisans sağlayıcılarımız Japon Bilim ve Teknoloji Kurumu ve Japon NITE şirketi bu teknolojinin dünyadaki en önemli uzmanları. NITE'nin bilgi birikimi ile bizim sektör tecrübemiz ve geniş faaliyet alanımızı buluşturuyoruz. Bu iş birliğinin sonuçlarının heyecan verici olacağı muhakkak. Tüm bu olumlu gelişmelerin yanında dileğimiz bir an önce Dünya olarak yeniden sağlıklı günlerimize dönebilmek. Çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve ailelerinin sağlığını birincil önceliğimiz olarak tutarak, daha geniş bir coğrafyada, daha derin yetkinliklerle yaşamı güçlendirmeye devam edeceğiz."
sabır tahtası. sabrı yetmeyen ya ekran kapatacak ya hesap kapatacak. Fikrimce en az 6 ay git geller ile Al sat yapmaya bile çok fırsat vermeden toplanacak. Unutmayın bu bir sabancı hissesi. küşürat lotların bile sayıldığı bir grup.
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Küsürat sayıyorsa 50 lot daha ekledim. [emoji3][emoji3]
Şiist sessiz ol ölü taklidi yapıyoruz.
kımıldandın mı kafana vuruyorlar.[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen [emoji23][emoji23][emoji23][emoji88][emoji88][emoji88]
Bu nasıl bir hisse?!!!
Sığ...Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ceo Ali Çalışkan diyor ki ; 300 milyon dolara ABD deki 4 şirketi aldık. Eyi etmişsiniz. Ben de diyorum ki , bugün itibariyle Kordsanın piyasa değeri 297 milyon dolar. O zaman satın almadan önceki Kordsanın değeri nerde ? Kedi ciğer misali.
Bilançoya dair dikkatimi çeken not : 78 milyon finansman gelirine karşılık, 188 milyon gider yazmış. Yani 110 milyon TL. lik bir finansman gideri var. Bu da karı baskılamış.
Finansman gideri öncesi faaliyet geliri 198 milyon TL.
Hissedeki sorun yabancı satıyor 15 liradan başladı halen devam
satsın gitsin tahta rahatlasın y.t.değildir
gübre fabrikaları Razi yi 600 milyon dolara almışken bir ara piyasa değeri 300 milyon dolara hatta 150 mil dolara düşmüştü, ne oldu, şimdi 1.2 milyar dolar..
Cele binin yarısı (%49)140 milyon dolara satıldı, sonra şirketin değeri (%100)bir ara 130 milyon dolara düşmüştü, sonrası 20 tl den 100 tl ye gidiş..
Bu konuda örnek çok, tek gerçek eninde sonunda değerini buluyor...
Gelirlerinin tamamı dolar ve euro olan şirkete bak ekranımdaki tek kırmızı. Tahtacı ş...sizin önde gideni. Kimse kuruş kazanmasın, hepsini o kazansın istiyor.
Aynen borsaya küçük yatırımcı olarak giriyoruz minyatür yatırımcıya evriliyoruz.
SM-G611F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Demek kolay kazanmak istiyorsunuz. Kolay para.. Hızlıca.. Cepte, yancıkta parayı hemen o gün görmek istiyorsunuz, yatırdığınız gibi..
Güzel..
Ama öyle yok.
Sektör durgun, dünya durgun. Yeni yatırımlar var. Zaman alacak. Burada en az 2-3 yılını harcamayan adamın işi yok. Hızlı ve kolay para kazanmak isteyen kim varsa, burada öğütülecek.
Başka bir arkadaş sormuş; yapılan yatırımlar şu kadar milyon dolar, Kordsa'nın değeri şu kadar diye.. İyi de o yatırımları borçla yaptın, havadan gelmedi. Aldığın şirket kadar borcun da var. O borçlar azalana, şirketler karlılıklarını arttırana kadar o şirketlerin satın alma bedelini Kordsa'nın mevcut değerinin üzerine ekleyemezsiniz.
Hemen zengin olalım demiyoruzda pandemi öncesi 15.40 TL idi. Hiç olmassa endekse paralel hareket etseydi. Her iniş çıkışta biraz daha endeksin altında kalmaya başladık.
Kordsa ile ilgili şöyle düşüncelerim vardı; "Türkiye'nin hali belli, döviz fiyatları her daim düzenli olarak katlayarak gidecek (ömrümün sonuna gelmeden tekrar 4 sıfır atılacağını bekliyorum; benim beklentim öyle yani), ekonomik istikrarsızlık her daim olacak; Kordsa bir dünya şirketi, bundaki ağırlığımı arttırayım, full gireyim ve ekranı kapatayım; Kordsa'nın bir krizden etkilenmesi için bütün dünyayı saran bir şey meydana gelmeli; o da çok zor." Ve tam olarak olan bu oldu. Bütün dünyayı, özellikle havacılık sektörünü vuran bir pandamı gerçekleşti. Kordsa ise yeni aldığı şirketlerin borcunu ödemeli.
Pandemi belki 1 yıl daha etkisini gösterir, bilemem; bu esnada Kordsa'nın işleri yavaş olabilir, karlılık zaten ciddi oranda azaldı; hatta o azalan karlılığa oranla hisse fiyatı az bile düştü. Ama az düşmesinin sebebi şirketin güvenilirliği zaten. Kısacası, şu an gerçekleşenlerin hepsi normal, fiyat normal, yavaşlama normal..
Bekleyeceğiz. En az 2-3 yıl.. Bekleyen için ise 1 ömür.
Bu hissede bekleyenin kazanacağı konusuna katılıyorum.
Zaten 2016/12 bilançoda özkaynaklar 1,471 milyar.
2019/12 bilançoda 2,819 milyar tl. 3 yılda tam ikiye katlamış. Yanı 3 yılda içinden bir kordsa daha doğurmuş. Ayrıca her yıl %3-4 civarı temettüde vermiş. İyi yönetiliyor nede olsa Sabancı şirketi. Bende maliyet 11,90 fakat hiç dertlenmiyorum. Nasılsa er geç değerini bulacak.
Sn. Jonathan o kadar bekleyeceğimizi zanetmiyorum. Ceo Ali Çalışkan herhalde sallamıyordur. Gelen talepleri izlediğine göre ;
3. çeyrek kapasite kullanımını yüzde 75-80 aralığında , son çeyreği ise 85-90 aralığında beklediklerini söyledi. Ayrıca Kordsanın esas faaliyet karında sıkıntı yok. Karların finansman giderine gittiği açık..Sıkıntı tahtacının üstten verip alttan toplama hareketleri..Tahta çok sığ ..SPK bakaıyor bu hareketlere. Güler Sabancının gözdesi güzya şirket. Sahip çıkmalı ...200 patenti olan, teknoljik katkısı olan bir ürün üretimi olan bir şirketin değeri bu olmamalı. Sadece ABD iştirakleri DOW da işlem görse 1 milyar dolar eder şirketin değeri..
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD’de korona virüs salgınının ve kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin oluşturduğu belirsizliğe rağmen New York borsasında izlenen ralli şüpheleri de beraberinde getiriyor. Fakat Bank of America’nın 18 Ağustos tarihinde paylaştığı ankete göre fon yöneticileri borsalardaki boğa piyasasına inanıyor.
Financial News’te yer alan habere göre, BoA anketi, hisse senetlerinin ağırlıkları %12 oranında arttığını gösteriyor. Bu artışın %7’lik oranı ise temmuz ayından bu yana gerçekleşti. ABD borsalarında S&P 500 endeksi mart ayından bu yana %51 oranında yükseldi ve Nasd** kompozit endeksi ise aynı süreçte %62 oranında yükselerek 33’üncü rekor seviyesine yakın seyrediyor.
Borsa rallisini kaçırmak istemiyorlar
Bankanın aylık fon yöneticisi anketi, borsadaki boğa piyasasını kabul edenlerin oranının ayı piyasasını düşünenlerden %35 ila %46 aralığında daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Temmuz ayındaki ankette fon yöneticilerinin %47’si borsanın halen ayı piyasasında olduğunu düşünüyor ve sadece %40’lık bir kısım yatırımcı boğa piyasasına inanıyordu.
Önümüzdeki 12 ay içinde küresel karların artmasını bekleyen yatırımcıların net yüzdesi 21 yüzdelik puan artarak %57'ye yükseldi. Bu oran Mart 2017’den bu yana görülen en hızlı artış. Ankete göre şirket hisselerinin aşırı kaldıraçlı olduğunu düşünenlerin oranı ise %10 düştü.
Altın kısa bir aranın ardından 2 bin doların üstünde
Bu arada fon yöneticileri, altın rallisi konusunda ikna olmadı. Altının aşırı değerlendiğini düşünenlerin net oranı %31 ve bu oran 2011’den bu yana görülen en ciddi artışı gösteriyor. Eşit ağırlıklı hisselerinin, tahvillerin ve altın portföylerinin aşırı değerlendiğini düşünenlerin oranı ise 2008 yılından bu yana en yüksek seviyede. Altının onsu 18 Ağustos tarihinde tekrar 2.000 doları geçti. Ons bu sene %31 değer kazandı.
Habere göre doların küresel piyasalarda zayıflamasıyla Euro Bölgesi ve gelişmekte olan piyasalarda hisselerin giderek daha fazla satın alınmasını sağladı ve enflasyon ticaretinde bir rotasyonun başlangıcı oldu. İmalat malları, banka ve düşük sermayeli hisselerine olan talep artarken tahvillere, nakde ve teknoloji hisselerine olan talep de azalıyor.
BAKIN KOMPOZİT DİYOR !
Nasd** kompozit endeksi ise aynı süreçte %62 oranında yükselerek 33’üncü rekor seviyesine yakın seyrediyor.
Klasik sert yükseliş öncesi hareketleri....
1 günde olmaz 1 ayda olmaz ama 1-2 yıla da kalmaz...
Bistin yükselişlerine ayak uyduramaz, düşüşlerine çok güzel uyum sağlar...anlamsız düşüşler yapar, günlerce sürünür, kademeler sığ, hacim düşükken bir anda tek kurumun yüklenmesiyle %7-8 lik yukarı hareketleri olur, sonrası eski yere doğru yavaş yavaş düşüş...
Ben bu filmden çok hissede seyrettim....şimdi hepsi 4-5 kat yukarda...
Tüm paranızla almayın, ani yükselişlerde uçacak hissine kapılıp yapışmayın, ani dibe doğru düşüşleri kaçırmayın derim...Bunlar yaşadığım tecrübelerden...uzun vadede potansiyeli çok yüksek ama sabrınızın limitlerini zorlar, bu işler böyle malesef
Borçlar hep şirketler üzerinde baskı unsuru ne yazık ki. Ne zaman azalmaya başlar o zaman tekrar bakmak lazim
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin enterprice value değeri (İşletme toplam değeri) dir . Bu değer ise 700 milyon dolardır. ABD deki 4 tesis 280 milon dolara satın alındı. Bunun için 240 milyon dolar değeri kredi çekildi. 40 milyonu şirket ödedi. Şu anda an itibariylr şirket değeri 296 milyon dolar.
Şöyle düşünüyorum ; ABD deki şirketleri borç ile almak için bir ortaklık kurduk , kredi çektik ve aldık. Gayet verimli geleceğin materalini yani CFRP (karbon fiber) üreteceğiz. 200 e yakın patentimiz de var. Peki Eski şirket değeri nerde ? Endonezyadaki , Taylanddaki , Ülkemizde ki kord bezi üreten fabrikalar nerede ? Şieketin değeri hesaplanırken emterprise value değeri dikkate alınmalıdır. Bu da 700 milyon dolardır. Yüzde 60 ucuzuz .....
Not şirketin döviz açık pozisyonu yoktur. 240 milyon dolar gözümüzü korkutmasın. Bilançoda dikkatimi çeken şirket planladığı kısa vade ödemeyi pandemeiden dolayı yapamadı bu nedenle uzun vadeli borçlar bir anda kısa vadeliye döndü. Şirket 110 milyon dolar finansman gideri yazdı. Bu bilançoya düştü. Hemen akabinde şirket borçları yeniden yapılandırdı. Bu nedenle 2. çeyrekte çok iyi bir bilanço görebiliriz. Şahsi kanaatim içinde bulunduğumuz 3. çeyrekte yüzde 75-80 aralığında bir kapasiteye ulaşırsak 75 milyon kar rakamı yakalayabir.
NOT: Hissenn fiatından çok şirketin ne yaptığı, bilanço ve gelecek değeri ile ilgileniyorum. Uzun vadeci yatırımcıyım. Bu yazdıklarım kısa vadeci, teknikçi, al- satçılar için değidir. Şu anda hissenin pandeminin en yoğun yaşandığı zamanki bilançosu ile tahta yapıcının yukardan satıp alttan toplama günlerinde olduğunu , bunun içinde en fazla 10 Ekim tarihine kadar zamanı olduğunu düşünüyorum.
Selamlar.