Oooo 29.80'den ele vermece.
Alırım bir dal.
Şeker oğlan biz bu tuzaklara düşmeyiz.
Printable View
Oooo 29.80'den ele vermece.
Alırım bir dal.
Şeker oğlan biz bu tuzaklara düşmeyiz.
Son 1 saatte hacim cok ciddi sicrama yapti. Kimdir bunun musebbibi?
3 gündür çok sağlam duruyor..
eskiden ne güzel teknik grafikler paylaşılırdı.
30,30 ilk direnç sanırım 3 kez denedi üstünde kalamadı
güçlü bir alım dalgası ile geçersek 30,30 u ve haftalık grafikteki 30,50 direnci de geçilirse önü açılır
Öyle yaldır yaldır düşersen 29 dan alıp 30 dan satarlar deniz yatirimdaki gibi bedava para dağıttılar tahtada 24-25 olacak diye şimdi git 31 e 32 ye yeni yolcuları al dön yine 28 e. Olan 33 ve üstü maliyetli olana oldu temettü zengini olacak onlar da artık
Temkinli olmadan ısrarla yükselecek havası pompalayan,millete coşkuyu veren grafik üstatları düşüşlerden sonra sine-i millete çekilmiş sanırım.
haftalık trend araliığı 27-44 tl
orta-uzun vade alım yapan ya da yapacaklar için trend dibine yakın yerler güvenli yerler olabilir.trendine sadık bi hisse.
32 tl üzerinde kağıt rahatlayacaktır.Zaten şu an günlükte pozitif uyumsuzluk mevcut.
kısacası görünüm pozitif
https://i.hizliresim.com/bfuiwm.JPG
https://www.elektropraktiker.de/nach...-im-adac-test/
Vestel in evc04 ürünü adac testinde iyi puanlar almış sanırım.
Yabancı dil olmadığı için Türkçe çeviriden anladığım kadarıyla yazdım.
Testte ikinci sırayı kapmış.
Adac testi ne bilmiyorum, ben Türkçe çevirinin yalancısıyım. Herhalde iyi bir şeydir:)
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Sayın tilki adac bir ürünün belli standartlara sahip olup olmadığını belirleyen testleri yapan kurum, alman otomobil kurumu kısaltması, genellikle otomobil ve ürünlerine yönelik araştırma yapıyor. Bu tarz ürünlerin tercih sebebi olarak adac testinden aldığı yüksek puan önemli bir ayrıntıdır, evlerdeki şarj cihazı sayısı elektrikli araba satış sayısına paralel büyüyecektir, bu pazar taze ve rekabete açık ancak Vestel in bu alandaki yatırımı gelecek açısından çok önemli amiyane tabirle köşeyi kapmış Vestel artık müşterinin gelmesini bekliyor, ben başta zoren de pozisyon arttiriyordum ancak batarya teknolojisinde yatırımı Vestel tarafında gorunce agresif pozisyonumu Vestel e aktardım, tabi bu konulardaki verim uzun süre sonra etkisini gösterecektir
Vestel sessiz sedasız cep telefonu işinden çekildi sanki...
En son 2019 Kasım ayında Z40 modelini çıkarmıştı. Gerçek bir başyapıt yapmışlardı fakat para kazanamıyorlar sanırım.
Tüketici de snop mallara eğilimli olunca böyle oluyor.:yes:
Arçeliği fena dövüyorlar.. 2017 sonu 842 milyon kar getirmiş 27 lirayı görmüş. İlk çeyrek 2017 yılının toplam karından daha fazla 1.1 milyar kar getirmiş fiyat 32.80.. Şaka gibi.. Şeker oğlana dua edin bu hafta hisseyi iyi tuttu lakin Vestel ve Arçelik fiyatları eşitlenirse %60 ı arçeliğe geçircem.. Dediğim gibi sıkıntı Vestelde değil genel olarak bistte neredeyse bütün hisseler ucuz..
Adamlar aylardır Ereğli ile endeksi tutup diğer hisseleri dövdüler.. Uzun vade maliyetlenmek için çok güzel hisseler var.. Vestel de bunlardan biri..
Şekeroğlan almış davulu eline oynayıp duruyor. Tek şansımız yabancı oranının düşük olması.
doğru ancak şu anki BIST şartları uzun vade için uygun mu?
Kafamı kurcalıyor.
Doların artması bekleniyor ve faiz %19 da faiz bu seviyede kaldıkça bir noktadan sonra borsa da cazibesini kaybediyor faiz dediğimiz risksiz getiri.Burada en az 2 katı potansiyeli olması lazım ki yatıırm yaptğıma değsin.Kimini göre 3 katı.Bist çok ucuz ama nedeni de var işte bana göre.Vestel özelinde demiyorum yoksa bu hisse iyi en kötü temettü alırsın bu fiyatlara yakın kalır diye planlıyorum umarım yanılmam ancak genel durum hiç iyi gözkmüyor ki yurtdışı da patinaja başladı oradaki bir düzeltme bizi acaba nasıl etkiler.
Hisse özelinde de inşallah döviz açığını kapatmışlardır veya hedge etmişlerdir yoksa olası bir dolar değerlenmesinde yine avucumuzu yalarız.inşallah bu dönem bunu yapmışlardır
03.05.2021-05.05.2021 tarihleri arasında 30.218 maliyetle 350.082 adet lot alınmış.
06.05.2021 tarihinde 29.465 maliyetle 188.232 adet lot satılmış.
Şeker yatırımdaki arkadaş resmen ben para kaybetmek istiyorum diyor.
Endeks +%0.75 iken hisseyi götürmem diyor.
Demek ki pazartesiden bu yana kadar endeks çıkarsa hisse gitmesin diye kullanacağı cephaneyi toplamış.
Ne diyelim allah mezarda herkesin "TUZ"unu bol eylesin.
Bu arada konudan bağımsız bir sözü severim
Robert Bosch : "İnsanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim".
İşte bu yüzden insanlar Bosch marka ürün alıp Vestel marka ürünlerden uzak duruyor.
1vestl=4xarclk
Ek 27292
Vallahi arçeliğin beklentilerin iki katı Vestelin beklentinin altında kar getireceğini tahmin edebilsem Vestel fiyatına Arçelik alma şansım da vardı.. Sağlık olsun, eşitlenirlerse bu imkanı kullanacağım.. Vestelden feragat edip tkuru almıyorum, Arçelik alıyorum.. Ben zaten eve de Vestel değil Arçelik alıyorum..
Elimde hisse var yok onu burada olanlar yazılarımı okuyanlar biliyor.
Manipülasyon ağır bir suçtur.
Yukarıdaki yazımın neresinde manipülasyon var?
Manipülasyonun alasını temettü havucuyla 39'dan mal çakanlar yaptı.
Manipülasyon için SPK'ya şikayette bulunuluyor.
Ama SPK sayfasında şöyle der: Asılsız ihbarlarda TCK bilmem ne maddesi gereğince vs vs
Ayrıca iyi bir tazminat davasına da hazır olmalı şikayet eden.
Umarım pazartesiden çarşambaya 30.22'den mal toplayan ama bugün endeks +%1 yaparken malı 29.46'dan boşaltan Şeker yatırım'a da bir çift sözünüz vardır.
Tabi önce Şeker yatırımdaki kişinin kim olduğunu biliyor olmalısınız.
Cidden yazık artık... Kucuk yatırımcıyı sıkıp kacırdın dıyelım yıne borsaya küstü hele ki bu hisseye kesin küstü, millet artık zaten krıptolara kacmıs vazıyette AHMET NAZIF ZORLU bu BIROL MUTLU'nun yaptıgı hareketlerı gormuyor mu ne diyelim. Koskoca VESTEL komık gelıyor artık hepsını gectık ulkeden yabancı parasını zaten cıkıyor sımdı de yerli borsadan cıkıyor sonuc ne olacak sanıyorsunuz. herkes tutturmus temel teknık analız buyuk resmı goren kımse mı yok, krıpto yuzunden mıllet altından bıle kacar oldu hısseler degıl ulke ve bla bla bla ...
Ahmet Nazif Zorlu ve Birol Mutlu bey'lere bu mübarek ramazan gününde sağlık sıhhat afiyet dilerim.
https://twitter.com/MatriksB
Bugün bir çok şirket bilanço açıkladı.
Keza yarın ve pazartesi de 50-100 şirket daha açıklayacak.
Sadece bugün açıklanan bilançolarda bile en dandik şirketler geçen sene ilk çeyrek karlarını katlamış.
"Abi çok iyi kar ediyeahhh, FK = 5 çok ucuz abi yeahhh" denen bu şirket ise karını azalttı.
Başka diyecek bir şeyim yok.
Fiyat 29TL ve bilanço az çok belli iken temettü haberi yollandı.
Hisseyi 39TL'ye kadar 5 iş gününde taşıdılar.
Patron beyefendi de o esnada malı çaktı.
Şu an fiyat yine 29TL.
Hıı temettü ne zaman? En erken taksidi 3 ay sonra en geç taksidi ise 7 ay sonra.
Özet budur. Aklı olan ders çıkartır.
Dua edelimde 2. Çeyrek iyi gelsin. Birde şu maden ve batarya işinden ses çıkarsa bişeyler olur.
Ah vestel ah endeks nerde sen nerdesin
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
29TL'den temettü havucuyla 39TL'ye giden hisse endeks %1 artmışken bırak artmayı %1 düşüyor.
Fiyat yine 29TL yani temettü öncesi fiyatı.
Demek ki neymiş? Temettü ile birileri mal çakmış.
Tahmin ettiğim gibi pazartesi salı çarşamba Şeker tarafından 30.10 ortalama ile toplanan 400bin lot,
perşembe ve cuma 1TL maliyetinin altından 29.10 ortalama ile satıldı.
Demek ki neymiş? Pazartesi salı çarşamba toplanan mallar endeksin çıktığı günlerde tamamen zararına hisseyi baskılamak için toplanmış.
Şimdi teknikçi arkadaşlar bizlere hissenin grafiğini çizebilir. İsteyen teknik ile oyalansın.
Bu arada yarın mübarek Kadir gecesi.
Ahmet Nazif Zorlu ve Birol Mutlu beyler için bol bol dua etmeyi unutmayalım.
Allah sağlık sıhhat afiyet versin onlara ;)
o kurumdan alan ve satan kisi yada kisiler ayni kisi yada kisiler de olmayabilir yalniz...toplayan ve satan farkli olabilir belki sekerden satip sonra x kurumdan sekere virman da yapiyor olabilir, bu da ihtimaller dahilinde.
SM-G615F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Forumda bazi kullanıcıları engelleme var mı acaba? 🙏
Geçmişte ilk çeyrek karı ile vesbenin nasıl düştüğünü ve sonra 6 ay geçmeden 2 karına çıktığını, 12 lerden 1-2 TL için alıp sattpım vesbenin 50 lerde gezdiğini kedi gibi uzaktan izliyorum...bu Arada son düşüşte 31 gibi bir fiyattan Vestel aldım ..Adam da yüne hoşgeldin dedi tabiii .elbet gördüğü yere geri gelecektır ... bizde sabır yok yada hırs fazla ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bekleyen için elbette yükseliş olur. Ama sebepsiz yere bilanço öncesinden başlayarak düşmesi, temettü tarihi belli değilken (belki ertesi gün verilecekken) düşmesi, bu düşüşü içeriden birilerinin yönettiğini düşündürüyor. Zararda olan kimse satmaz, her düşüş ky artışından başka bir işe yaramaz. İnananlar olarak bu mübarek ayda yapılan oyunlara değmez diye düşünüyorum. ölürken kimse yanında amelinden başka bir şey götürmüyor.
Nisan ayinda 13,9 milyon dolarlık yabancı çıkışı olmuş hissede.
Yabancı fena satmış. Tabii yabancı gerçek yabancı mi bilmiyoruz.
Bu çıkışı sindirsin ardından ikinci çeyrek bilanço beklentileri karşılar ise sonrasinda 5 ayda 5,98 lirayı 3 taksit halinde verecek.
Al temettüleri ye. Lotlar kenarda dursun.
Benim strateji bu.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."