Sıra dışı biri. Topluma kazandıracağım, onu bana bırakın.
Printable View
Okut öğret ve nihayet yurda yararlı insan et sn.ögretmenim
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla dostum bana umutsuz vaka gibi görünüyor ama yapabilirsen helal olsun derim...topluma kazandırabilecek bir kimse varsa ancak oda sen olursun...geçmişte öyle vakalar ile uğraştım ama o uğraşma sırasında etraf çok kirlendi..o yüzden de ben mümkün olduğunca bulaşmak istemiyorum....:)
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, wishwind abi sizin burada bir ekibiniz olduğunu söylüyor.
CEVAP:
-Evet, onuda alacağım ekibime, gönüllü katılacak, şu anda naz yapıyor.
SORU:
-Sanmıyorum abi, baksanıza sürekli size laf çakıyor.
CEVAP:
-Sorun değil, onun için hazırladığım bir biyografi var, onu okuyunca mest olacak, koşarak bize katılacak.
SORU:
-Wishwind abi kimdir, evet, bize onu anlatır mısınız abi.
CEVAP:
-Bir paragraf, Bir Wishwind üstad;
Saygıdeğer Wishwind üstad; Kendi alanında yapmış olduğu akademik çalışmalarını ayırım gözetmeksizin burada bizlerle paylaşıyor. Ülkemizde nadir yetişen böyle değerli düşünürlerin, yayınlanmış tezlerini, gözlem ve yorumlarını biz okuyucularına yansıtırken duruş ve davranışlarında bir takım spesifik farklılıklar oluşabilmektedir. Takdir edersiniz ki, bu farklılık; onların diğer insanlara göre daha entelektüel, rasyonel ve analitik düşünme yeteneklerinin yoğunluğundan kaynaklanmaktadır. Bizlere faydalı paylaşımlarda bulunan çok değerli bilim adamı; Wishwind abimize topluma yapmış olduğu yararlı katkılarından dolayı sonsuz teşekkür eder, akademik hayatında kendilerine üstün başarılar dileriz.
Saygılarımızla,
Şimdi bize katılacaktır, merak etmeyin.
hisse şu anda tekrardan 2,30-31 e geriledi..bakalım hayırlısı ile bu baskıdan kurtulabilecek mi ??
hisse dipten onay aldı dostum...2,28 i gördükten sonra 2,34 ağırlıklı ortalamasına kadar çıktı ve daha sonra tekrardan 2,29 u görecek kadar indi ve bu inişte de destek alıp yukarı yöneldi...günü ise 2,32 den kapattı...cuma günü 1 milyon işlem hacmine kadar düşen silver bu gün işlem hacmini artırdı bu destek ile işlem hacmi 2,3 milyon tl civarlarına çıktı...
hissenin özelikle bu destek sırasında işlem hacmini artırmış olması güzeldi..yine 2,28 den itibaren 2,34 e kadar çıkması güzeldi..bunlar alış iştahının gelmekte olduğunu gösteriyor benim açımdan...
ağırlıklı ortalaması 2,33 oldu...2,32 ile bu ortalamaya çok yakın bir kapanış yaptı...bu yakınlaşmayı da şu an için olumlu görüyorum..
kısacası bu gün gördüklerime göre hisseye bir direnç gelmiştir...gelen bu destek ve direnç ile birlikte yönün tekrardan yukarı dönme ihtimalini kuvvetli görüyorum...bakalım piyasa da bizim gibi mi düşünüyor ?? hep birlikte yarın bunu gözlemlemeye çalışacağız...
bu arada çıkmış olduğum durdo hissesi bir ara 4,78 fiyatını ve %15 lik primi gördü...ben biraz erken çıktım gibi...yine de kısmet diyelim dostlar...borsada bize güzel çok...yeter ki kaliteli hisselerde bulunalım...:)
günlük ağırlıklı ortalamasının altından kapatmış olması olumsuzdur yine endeksten çok daha fazla düşmesi yine olumsuzluktur....ama bunlara karşın bir de destek işaretleri ve alış iştahı işaretleri de oluştu...şu an için bu işaretlere değer verdiğimi belirtmek istiyorum...
Adam mal satacagım diyor hisse yukseliyr diyerek çekincemi belirtmiştim...ama bu şirket alavere yapmayı haketmeyecek kadarguzel bir şirket bence...umarım hakettiği gibi yönetilir ve devam ederler...
birleşmeden sonra karlılığının artmış olması çok ilginç...son gelen vergi dairesi bilançosunda henüz iştirakinin ciro ve karının eklenmemiş olması da bizi umutvar ediyor...çelik fiyatlarının artmış olması ve ötv indiriminin son bulması da açıkçası beni tedirgin ediyor...
ama aynı şartlardaki birazda finansal borçları fazla olan arçelik kötü bir bilanço yollamış iken ağırlıklı ihracata çalışan vesbenin ise çok güzel bir bilanço yollaması yine bizi umutvar ediyor...malum silverlinenin borçu yok denecek kadar az...buna mükabil silverlinenin daha çok toki ile çalışması onu piyasanın bir adım önünde olmasını sağlıyor...özel sektörde inşaatların hızı bir nebze de olsa kesilmiş olsada tokilerde böyle bir hız kesilmesinin olmadığına inanıyorum...
artık hayırlısı dostlar...bakalım kısmetimizde neler olacak...
banvitteyken %16 lık çıkış tepkisinden faydalanamamıştım...durdoya geçmişken bu seferlik de aynı şey olmasın diye trade yapmaya karar verdim ama onda da yanlış bir trade yaptım...hisse %16 lık bir çıkışı görmesine rağmen ben bu çıkışın ancak %8 inden faydalanabildim...
durdoda işlem hacmi çok yükseldi ve orda tam da ağırlıklı ortalamasının biraz üstünden bir kapanış oldu (4,57 ve 4,60) orda işlem hacminin çok yükselmesini olumsuz görüyorum ama ağırlıklı ortalamasının üzerinden bir kapanış yapmasını da olumlu görüyorum...bildim bileli çok aşırı işlem hacmi yükselişlerini sevmiyorum ve o tür durumları satış eşiği olarak görüyorum...artık orda ne olur bilemem...silverline ise bu gün bana göre güzel direndi ve ilk etapta olumlu işaretler üretti...
bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak ???
silverlinenin cirosunun yarısı ihracattan dolayısı ile vesbe ile benzerlik gösterirken diğer yarısı ise iç piyasaya hitap etmesi yönüyle de arçeliğe benzerlik göstermektedir...ama arçeliğin de finansman giderinin ve borçlarının çok olduğu söyleniyor bu yönden arçelikten ayrışıyoruz...
işte bu yüzden de kar beklentilerimi son zamanlarda törpülemiştim....daha önceki en iyi ihtimalli göz önüne alarak 2,45 milyon ciro ve 6,5 milyon kar beklediğimi söylemiş ama daha sonra bunları sırası ile 235 milyon ciro ve 3 milyon kar olarak düzeltmiştim...tabi biz böyle tahmin ediyoruz diye böyle gelecek diye bir şey yok...borsa her daim süprizlere açıktır...bir gözüm de sürekli kap haberlerinde...bakalım bilanço ne zaman düşecek ??
Abi harbiden şair gibi adamsın. Bizim kız kaç gündür ortalıkta yoktu, sana kaçtı muhtemelen. Ulen yeşil göz, bizimle gıbraştın, kekoya kaçtın be...Batsın lan bu dünya...Alacağın olsun zilli seni...
Bu tabloya bir senaryo yakışır. "AŞK VE KEKO"
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Keko abi, yeşil gözü kaçırdı diyorlar, sizce doğrumu dur abi?
CEVAP:
-Yok be koçum, inanma, kendisi uyduruyor.
SORU:
-Ama abi, kız bende diyor, şöyle yakışıklıyım filan diyor.
CEVAP:
-Yok, gerçekten kaçırsa ortalıkta görünmezdi, hem onda kız kaçıracak tip yok, rahat ol.
SORU:
-Ben de inanmamıştım zaten abi.
CEVAP:
-Hata bizde koçum, ulen gittik bir şey varmış gibi wishwind abiyle oyalandık, sapı elimizde kaldı, fırsatı gören keko harekete geçmiş, zaten gözüm tutmamıştı kendisini. Neyse kitapçı abinin gazinosunda bir düello yaparız artık. Kazanan kızı alır.
bir zamanlar KEKONUN FİYAT FİBO AŞKI isimli bir topiğim vardı...orda da sık sık kızları kaçırırdım...:kahkah: bende tip yok ama kızlar bana hayran arkadaşlar...bu yıllardır böyledir...köyde bir kız kayıp oldu mu direk beni arıyorlar ve kız sende mi diye soruyorlar...:kahkah:
sempatiğim ,içten ve samimiyim....tip dersen bende yok..para dersen oda yok....
kitapçı abimiz kız kendisine yüz vermiyor diye küsüp gitti...:) bence küsmemek lazım...sarışını yüz vermiyorsa esmeri verir , esmeri de yüz vermezse muhakak biri ona gönlünü kaptıracaktır...bu işler böyledir öyle her kızı önüne gelen alamaz...biz kendimizi beğendirinceye kadar yıllar geçti...artık binbir taktik öğrendik...kızların neye değer verdiğini tecrübelerimiz ile öğrendik...
ilk yıllarda köy köy dolaşırdık da yüzümüze bakan olmazdı....:)
[QUOTE=keko;1738414]bir zamanlar KEKONUN FİYAT FİBO AŞKI isimli bir topiğim vardı...orda da sık sık kızları kaçırırdım...:kahkah: bende tip yok ama kızlar bana hayran arkadaşlar...bu yıllardır böyledir...köyde bir kız kayıp oldu mu direk beni arıyorlar ve kız sende mi diye soruyorlar...:kahkah:
sempatiğim ,içten ve samimiyim....tip dersen bende yok..para dersen oda yok....[Kekonun fiyat fibo aşkı görünce bu o dedim.Gerçekten seviyelı düzgün ve öğretici bir topikti.O zamanlar kendi adıma faydalanmadım desem yalan olur.Sizi burada görmek gerçekten çok güzelll
[Kekonun fiyat fibo aşkı görünce bu o dedim.Gerçekten seviyelı düzgün ve öğretici bir topikti.O zamanlar kendi adıma faydalanmadım desem yalan olur.Sizi burada görmek gerçekten çok güzelll
beni ordan hatırlayan kalmadı diye biliyordum...:kahkah: orda bir kaçtane 1000-1500 sayfayı bulan topik eskittik...o vakitki bir çok arkadaş ile bağlarım tamamen kesildi...o vakitler umuma çalışırdık artık kendi hesabımıza çalışıyoruz...günde bir kaç hisse sorulurdu gelde onların yorumunu yap...:kahkah:
şimdilik 5-6 hisseyi yakından takip ediyorum ve onlardan kazanıyorum bana yetiyor...:)
mardin dostumuzun tlf nu hala bende var ama yıllardır hiç aramadım belki de değişmiştir...mardin bu güne kadar tanıdığım en başarılı temelci arkadaşlardan biridir...o çapta bir kaç arkadaşla daha sonradan tanıştım...benim için güzel günlerdi...
O zamanlar umuma çalişiyodun belki ama bilmeyenler için o sayfalarda çok değerli bilgiler vardı.Her gün takip ederdim.Şimdi o zamanlardan yazanda kalmadı.
https://hizliresim.com/Vrrdnq
60 dk’lık pozitif uyumsuzluk...
Diyor ki oppps cüppppş
Soru cevap köşesiymiş , sanırsın şirket analist toplantısı düzenledi, sorular cevaplar havada uçuşuyor , kimse bugünkü yükselen trendin bozulduğundan , 50 günlük ortalamayı kırıp sonra alış emirlerinin silindiğinden, 2014 deki gibi olası kardan dağıtılacak temettü nedir ne olacak sorularından uzak bildiğin kahve muhabbeti , biri gelir aldığı kademeyi ve kurumu yazar ,marifet ya , yani mali analiz yok teknik analiz yok, bol bol boş laf , sizlere müstehak çarpılmak...
Bu normal bir süreç kimse kısa yoldan zengin olamayacak. Bu hareketin de anlamı var.
2.30 altında destek atacaktım ama dayanamayıp 230-2.31 den biraz daha alım yaptım. Bence şirket güsel şirket lakin hisse güsel mi Zaman gösterecek. Hayırlı akşamlar.
Hep beraber paylaştık, takım olduk, siz de öyle. Bireysel hiç olmadık.
Bence zirveden önceki gece ziyaretçi akınına uğraması oyundu , sahte hesaplarla ziyaretçi akını varmış gibi yapıp ilgi çekip gömdüler , maalesef bizler uyanamadık, uvd'de problem yok fırsat değerlendirilemedi o kadar....ytd
Temel verilerin hepsi masaya yatırılıp , enine boyuna , aşağıdan yukarıya , yukarıdan aşağıya çaprazlama vs, her şekilde silkenelip her soruya cevap verildi , bencede ayıp ettin, yalnız sn. izcide bir türlü finansal piyasalarda takım olunamayacağını kabullenmiyor ,yanlışşş . Takım sahaya beraber çıkıp , sahayı beraber terk eder, e oda SUÇ....ytd
bu gün sesizce bekleyelim bakalım silverin kararı ne olacak ??? sonra da aha keko sen çok konuşarak kızı kandırdın demeyin...kimi seçerse artık onunla gider....:kahkah: birinci seansın sonuna kadar hiç konuşmadan bekleyeceğim...:)
.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi