ABD Dışişleri: Ankara, S-400 anlaşmasını sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...rsiya-kalacak/
Printable View
ABD Dışişleri: Ankara, S-400 anlaşmasını sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...rsiya-kalacak/
Maliyetli bir selale oldu. Kisalar bozuk dolarda. Yakin vakitte sert yukari almazsa alttaki gapi alabilir. Teknik ici hareketler olur sikinti yok. Da isin temel yonunu iyice bozdular. 5,16 dan beri dizginlemek icin milyarlarca dolari yediler. Artik bir kez daha kullanamayacaklari swap adimini attilar. Elde ne varsa hoyratca kullaniyorlar. Zaman gectikce yay daha da geriliyor. Bugun bir ara yeni muhtemel hedeflere de goz attim teknigin el verdigi. Da teknik meknik kalmazsa sikinti.
Matrix'in bilmem kaçıncısında, kel eleman robotlarla anlaşma yapıp Matrix 'in içinde yaşamak istiyordu. Morpheus 'u satmıştı buna karşılık.
Şimdi biz de Matrix'in içine geri dönebilsek. Kuru milliyetçilik yapsak, bi Reza olayından ceza yesek iflah olamayacağımızı bilmesek. Hurra deyip iki günde Kıbrıs'ı alırız desek . Bi S- 400 alınca dünyaya meydan okusak , hey yavrum hey dünya ne kadar güzel olurdu .
Ah Morpheus ne halt etmeye verdin bize o hapı.
Batı dünyası çoktan biliyor Erdoğan'ın Batı ittifakını oyalama taktiği ile çoktan tercihini yaptığını.
Neden açıkça söylemiyor ve ona göre davranmıyor derseniz...
Mağdura oynama Erdoğan'ın artık siyasi fıtratının en önemli özelliği.
Bununla hep kazanıyor.
Ama unutuyor ki diplomatik sürecin sonunda YSK nın yönetiminde seçim sandığına gidilmeyecek.:)
Yanındaki kimse de söylemiyor korkusundan.
Ünlü filozoflarımızdan, Sakallı Celal'in dediği gibi, "Türkiye doğuya giden bir gemidir. Güvertede batıya koşanlar, geminin batıya gittiğini zanneder..."
Çoktandır böyle...
Mesele aşki bir durum değil dimitris...
Devletlerarası ilişkilerde daha gerçekçi yaşamsal durumlar söz konusu.
Aşk durumları zayıf devletin yöneticisinin işi.
Ama şurası açık gerçek bana göre: Osmanlı son dönemindeki Rus ilişkimiz ile Stalin'in dellendiği dönem hariç, bizim Rusya ile ilişkimiz daima yararlı ve dengeli olmuştur.
Kurtuluş Savaşında Rusya'nın yardımı, Cumhuriyet kurulduktan sonra sinai hamlemizde Rusya'nın destek ve fiili katkısı inanılmaz boyuttadır.
Çok önemli fabrikalar Rusya tarafından kurulmuştur.
Rusya vazgeçilmeyecek bir yakın komşumuzdur.
Ben tek adam olsam, ABD de beni ikisi arasında bir seçime zorlasa, Rusya'yı düşünmeden seçerdim.
Nihayet gün içi artıya geçti dolar kuru...:)
Ha unutmadan Doğu bloku için Türkiye, ne olursa olsun, Batı ittifakından koparılacak, koparılabilecek, çok prestijli ve önemli bir parçadır.
İyi geceler...
Arkadaşlar yukarıda millet bankadaki dth leri bozmadan (185 mr dolar) bu kur yükselmez yazanlar ve destekleyenler olmuş.
Bankalarda gerçekte (reel) o kadar dolar olmadığını biliyorsunuz değil mi? O paralar sanal. 185 milyar dolar döviz hesabı olan tüm vatandaşlar yarın gitsin çekmeye çalışsın bakalım o dolarları verebilecek mi bankalar? Yokki ortada öyle bir para.
Kısmi rezerv sistemi denen kapitalizmin bizlere en büyük armağanı mı kazığı mı desem bilemedim olayını araştırmanızı salık veririm.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=3516260
1ay geçmiş üstteki yazdığım posttan. Şimdilik yolunda 200güne(5,55) değmedi.
Günlük Ema20>ema50 yi geçerse, action will be taken :)
Bu söylediklerim Yatırım tavsiyesi değildir.
DOT korkusuna s400 pazar gununden beri yüklendi gelecek diyemiyorlar. Hala yuklenecek deniliyor , sonra Akdeniz'de hulogggg deyince bir gülme geliyor.
Daha parasını verip aldiklari füzeyi korkudan ülkeye sokamadilar kaç gün oldu
Haaa iyi o zaman, kimse tenezzül edip yazmasın. Bilen biliyor yani, bilmeyenler de araştırıp öğrensin diyosunuz. O zaman ben de yazayım, madem yanlış biliyorum ayıp olmasın, kimseyi yanıltmayalım.
Yav şu milletteki dth çözülmedikçe (185 milyar usd) gitmez bu dolar be yaa.
Öralet Osman sanırım banka nedir bilmiyor...Hay Allah nasıl anlatsam ki. Hadi döviz cok kiymetli bir meta. Herkes gitsin TL mizi verin desin bankalar ne yapacak...Banka faiz verip mudinin emanetini alıp tursu kursa nasıl kar edecek. Bankada günlük ihtiyaç dışında para olmaz ki.kredi olarak vermiştir. uyanarak yazdım bunları. herkesten ozur
sn oralet osman sizi tanımıyorum diye doğrudan size cevap yazmadım. polemik olmasın.
Son hatırladığım bankaların elindeki fiziki satılabilir döviz(usd,euro vs) tutarı 5 milyar dolardır. Yani müşterilerden yada yatırımcılardan gelecek talebin kısa vadede ancak bu kadarı karşılanabilir.
Daha fazlası en iyi ihtimalle gecikmeli karşılanabilir.. Kötü ihtimalle ise yani uç senaryoda ülkede finansal moratoryum ilan edilmesidir. Geçmişte menderes hükümeti döneminde uygulanmış.
Mesela böyle bir dönemde bankadan dolar hesabınızdaki doları çekmek istediğinizde size o anki kur 1 usd 8,40 TL ise 2 TL den TL karşılığını teklif edebilecek yine tersi olarak usd almak istediğinizde 1 usd 16 TL gibi sabit bir kur teklif edebilecektir.
Doğal olarak hemen hemen hiç kimsenin bu kurlardan alım yada satım yapmak işine gelmeyeceği için sistem içinde al yada sata hiç kimse yanaşmayacaktır. Hem alımda hem hem satımda arz talep sıfıra yaklaşacaktır.
Bu durum Karaborsa dediğimiz sistem için ise mükemmel bir dönemdir. Herhalde Bankacılık sisteminin olmasını isteyeceği son şey bu olabilir.
Sistemden parasını ilk önce çekenler kurtulabilir.. çekmeyenler paranın gecikmeli ödenmesi, (şimdilik 100.000 usd üstü için) para çekme komisyonları, bozma komisyonları ödemeye başlayabilirler(ki ilk aşaması%0,1 Kambiyo muamele vergisi) (ayrıca bu vergi için satır arasında 10 misline kadar çıkarma kararı(yani % 1) da alındı henüz uygulanmıyor)
MM Mali müşavir demek değil Marilyn Monroe hayranlarının kullandığı bir rozet..😁
Şaka bir yana, yasal olarak mali müşavir diye bir unvan yoktur
Bankaların Dth zorunlu karşılık oranı yanlışım yoksa %30 a indirildi. Yani %30 u keş dolar olarak bulunmak zorunda. Ayrıca herkes bankadaki tl cinsi hesaplarını çekmeye kalksa ? Bide burdan bakın🤔🤔🤔
MB nin brut rezerv diye acikladiginin 63,5 milyar dolari bankalarin zaten. 8 milyar dolar altin geri kalani doviz. Bunlari kendine swaplatip harciyor.
Sorma...o konuda çok haklısın...gunahimiz çok. samimiyetle
okul olarak günahları dagitirsak İTU nun de baya bir payı vardir
Ama Türkiye 'ye güven yok. Şimdiki hükumetle alakalı olarak söylemiyorum. Son birkaç asırdır; Türkler, Doğu ve Batı arasında gel-gitleri olan bir millet. Yönü Batı 'ya dönük olsa da kalbi hep Doğu 'da .
Rus'ların iyilikleri unutulmaz. İdeolojik yapılarından dolayı teknoloji kıskanmıyorlar ama siyasal islam gibi ideolojilerinin sonu hep tek adamlığa gidiyor .
Bu konudaki tüm sohbetlerin klasik son cümlesi olarak ben de '' Batı 'nın aklı, Doğu 'nun kalbi '' diyeyim :)
mezunlarının siyasi hayattaki rolleri itibarıyla bir dağıtımı..neyse. iyi geceler son defa .
rusya zaman zaman öne çıkarılıyor.. zaman zaman çin de bu söylemlere giriyor..
Turkiye bu iki ülkenin insafına bırakıldığı anda taş devrine döner..
yapılması gereken ,siyasal islamcı fantazilerden vazgeçilmek şartıyla, borcu hızla azaltmak ve rasyonel kararlarla acımasız bir dış politika yapmak.. batı bloğu içinde kalmak ülkenin çıkarınadır.. ama ahmakça kendini kullandırmaman gerekir.. bunun için siyasal islam+osmanlı soslu fantazilerden uzak kalınmalı.. bu iki unsuru kullanarak halkı kandırıyorlar .
Uni demeyin abi. İlahiyat fakultelerinde prof kalmadi. Prof olan rektor oluyor bir uniye.
Durdum durdum duramadim...Mahir Çayan da mulkiyeli.İ Melih de. Mesut Yılmaz da. Erbakan da İTU ki Özal da.Ataturk de Harbiyeli , Evren de.
İyi insan kötü insan meselesi. kurumlardan Ari