aynı şeyi 97 ye değdiğindede yaptı,bunun anlamı bana göre toplama yapılarak oldugu kademede yada bir aşağı kademede vaziyet alıp hızlı bir çıkıs yapabilir.
Printable View
arkadaşlar günlük portföy değerine spk sitesinde nasıl bakıyorsunuz ?
https://www.investopedia.com/investi...vidend-stocks/
Listede aylık veren hisselerle ilgili bir yazı bulabilirsiniz. Avrupa da aylık pek görülmemekle birlikte, her çeyrek temettü veren pek çok şirket var. Örneğin size komşu Hollanda da bu iş Almanya dan daha yaygın. Detayına girmeyeyim ancak Alman muhasebe sistemi şirketlerin gardını yüksek tutmaya zorlayan bir sistem.
Bizde de bu işler yılda bir tören/seremoni/angarya edasıyla yapılır. Muhasebe/finans departmanları Için tıpkı sene sonu stok sayımı gibi "kıl-tüy" katagorisindedir. Bu işi her çeyrek yapalım denirse yönetim kurulu toplantısında isyan çıkartirlar. Oysa en başta gayrimenkul sektörü için (düzenli ve planlı kira gelirleri) Neredeyse olmazsa olmaz denilecek kadar önemli bir marketing aracıdir,temettü.
(Mobilden yazdım, devrik cümleler için özür)
Selamlar
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muhasebe işlemlerini çok bilmiyorum ama böyle bir adım atılırsa bir sonraki yılın karlılığında önemli bir iyileşme sağlayacağını (40 üzeri olabilir), aynı zamanda (bedelsiz ama) bedelli gibi bir etkisinin de olacağını ve hisseye çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Bize (yatırımcılara) bu sene için olumsuz yansır ama hissenin rasyoları düzelir.
Kimse yok galiba
güncel veri: 247,329,983.88 // 1.540044
güncel veri:247,937,079.89 1.543824
daha önce sözünü etmiştik sn. kalvin,
oyun kurucular şimdiden 1,xx'li rakamlardan çıkma fırsatı verir mi hiç? vermiyorlar işte. sabrı tükenen de terkediyor gemiyi böyle. Ekim ayında hisse 0,81-0,90 hareketi sonrası tekrar 0,79 yaktığında bile ilgilendiğim tek noktanın portföy büyüklüğü olduğunu belirtmiştim. şimdi de öyle. çünkü tek hikayemiz bu.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şimdilik portföy büyüklüğü dediğiniz gibi tek hikaye ama bakarsınız ilerde bir birleşme ve bedelsiz sermaye artırımları gibi hikayelerde eklenir. hiç belli olmaz 2021 son yıl sermaye tavanı bakımından 300 milyon kayıtlı sermaye tavanı mevcut bunu 2017 de onaylatmıs ,2021 buraya ulaşamasa bile sermaye artırımı yapmak zorunda diye biliyorum.
ısgsy yi yüzde 20 götürdüler ,bizimkininde zamanı yaklaştı gibi gözüküyor. önümüzdeki günlerde yüzde 20 gidebiliriz gibi geliyor bana.y.t.d.
Bedelsiz vermesi niye kötü olur....anlamadigim için soruyorum.
Portföyde görebildiğim kadarı ile büyük bir değişiklik yok ama Eurobond'lardaki iştah karımızı artırıyor. 6 Milyonu geçtik. 25 günde geçen senenin ilk çeyreğinden daha iyi bir performans... Gerçi geçen senenin ilk yarısı kıyas kabul edilmez ama yine de maşallah diyelim.
Sagolasin...
temettü yatırımcılar için can suyudur.
elbet bir gün bedelsiz vericek. ne kadar sermaye o kadar karlılık...
yakın gelecekte artırırlar diye tahmin ediyorum.
https://resmim.net/f/Skr99b.jpg
Arkadaşlar bu hisse 2021 yılına kadar bedelli yada bedelsiz veremeyecek. Faaliyet raporlarında yazıyor, kontrol edebilirsiniz. 2021 yılında sadece 300 olan sermaye tavanı için güncelleme yapabilir. Şu an 250 civarı olan rakam; temettü sonrası 215 seviyesine inecek. 300'ü geçmesi için hissenin 1 yıl içerisinde 85 milyon değer kazanması gerekir ki, kazansa bile tekrar temettü sonrası düşecektir.
Sadece 2-3 yıl üst üste temettü vermezse 300'ü geçer. Ama Yine raporlarda her sene belli bir miktarda temettü dağıtılacağı kesinleştirilmiş. Kısaca Bedelli ve bedelsiz için hissenin çok ciddi bir yükseliş yapması gerekecektir.
Bu yılki temettü beklentisi nedir arkadaşlar.
Ben en az .22 bekliyorum. .30 verirse sürpriz olur ama beni şaşırtmaz. Bu hisse temettü verirken geçen sene kari ve bu yılki beklenti dikkate alınıyor. Bu yüzden sıklıkla kardan fazla temettü dağıttığı görülmüştür.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bunun temetüsünü vergisi var farkındasınız degil mi
Sent from my iPad using Tapatalk
Ne vergisi ya
Menkul kıymet yatırım ortaklıklarında temettü nettir. Stopaj uygulanmaz. Ancak,
1.Kar paylarının brüt tutarının (bu durumda İSYAT için net tutarın) yarısı gelir vergisinden istisna olup, diğer yarısının (beyana tabi başka gelirin bulunmaması halinde) 30bin tl (2017 yılı için) sınırını aşması beyannameyi gerektirir.
2. Menkul kıymet yatırım ortaklığı hisse senetlerinin satışından elde edilen kazançlar %10 stopaja tabidir. (1 yıldan fazla elde tutulanlardan stopaj yapılmaz.)
Bildiğim kadarıyla özetlemeye çalıştım. Benim bildiğim bu. Eğer bir yanlış varsa ve bu konuya hakim olan biri varsa lütfen düzeltsin.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
güncel veri:248,927,271.03 // 1.549990
ayrıca bende yedek akçesiz 20 - yedek akçeli 23 oranında temettü bekliyorum. ama verideki bu artıs mart sonuna kadar devam ederse geçen seneye oranla yedek akçeden daha iyi bir dağıtım yapıp temettü oranını 25 lere çıkara bilir.
En güzel temmettü yorumu sizden gelmiş;
Benimde beklentim (aslında beklenti değil rakamlara göre) 0,20 kuruş. Yedek akçedende 0,02-0,03 civarında kullanırsa. 0,23'e kadar verebilir. Daha fazlasını vermez.
Zaten arkadaşlar çok fazla vermesin ki aynı zamanda sermaye de büyüsün. Geçen sene verdikten sonra 210 milyon değere düşmüştü. Bu sene kar verene kadar sermaye 260 olsa; 30 dağıtım yapsa 230 kalır. Geçen seneden 20 milyon önde olur. Aynı zamanda sermaye de %10 artmış olur.
Dediğiniz gibi; elde edilen temettü 2017 60000 TL ve üzeri için elde edilen karın yarısı için %10 vergi almaktadır. Bu sene enflasyonu da göz önüne alırsak bu rakam 70000 TL civarında olacaktır. Hissenin de en fazla 0,24 kuruş kar vereceğini düşünürsek; 300 bin hisseye kadar vergi alınmayacak. Elinde daha fazla hissesi olanlar aldığı karın yarısı için hesaplanan vergiyi ödeyecekler.
Kâr Paylarının Menkul Sermaye İradı Olarak Beyanı
Örnek : 2016 yılında Ortak (A) nın hissesine düşen brüt kâr payı 40.000 TL.dır.
40.000 TL nin yarısı 20.000 TL olup, bu tutar 2016 yılı için geçerli olan 30.000 TL beyan sınırını aşmadığından menkul sermaye iradı olarak beyan edilmeyecektir.
Örnek : 2016 Yılında X Ltd şirketinin Ortaklardan birinin hissesine düşen brüt kâr payı 80.000 TL dir., Yarısı istisna kapsamında olduğu için diğer yarısı 40.000 TL yaptığından ve 30.000 TL beyan sınırını aştığından 2017 Mart ayının 25'ine kadar Menkul sermaye iradı olarak beyanı gerekecektir.
Şirket kâr payını öderken 80.000 X %15= 12.000,00 TL stopaj yapacaktır.
Buna göre, istisna düşüldükten sonra 40.000,00 TL aşağıdaki şekilde beyan edilecek, ve 3.930 TL iade vergi alınacaktır.
Kar Payı 40.000 TL
Hesaplanan GV 8.070 TL
Kesilen Stopaj 12.000 TL
Ödenecek GV. YOK
İade Edilecek GV 3.930 TL