%100 TCD. Daha sonra EIB TCD yapacağım.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
%100 TCD riskli değil mi ? Gedik portföy de agresif değişken fon kurmayı planlıyormuş bakalım nasıl olacak.
TCD'nin risk seviyesi 7'dir. Burada yazıyoruz diye çat diye girmeyiniz. Zira fon portföyü benim toplam portföyün %25'i seviyesinde. %25'ten fazla girmem kesinlikle. Kalanı altın, uzun vadeli hisse ve bir miktar dolar.
EIB de güzel bir fon gibi. Ondan da ısıracağım TCD'ye girerken. Şu an yüksek seviyede giriş yapmanın uygun olmadığını kendi açımdan düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir davşan çıkabilü. Her davşan da playboy davşanı olmayabilü.
Tcd. 12.11 dr 50 k alindi ilk gun %1.87 eksi yazdi .7 gunde 500 tl zararla cikildi
Satmayipta bekleseydim 5 k kar ederdim
Cesaret edip.beklemek lazim satmamin nedenide daha cok zarar ederim dusuncesii ama
ArtiyA gitti
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzlediğim kadarıyla normal düzeltmelerde çok zarar yazmıyor ama barış harekatı, savaş riski gibi şeyler oluştuğu zaman hemen aşağı salıyor kendini. Beklentim çok kısa vadede böyle riskler yok ama düzeltmeler her an olabilir. Bir başka görüş ise düzeltmenin İran olayı ile zaten olduğu. Ytd.
Sent from my iPhone using Tapatalk
EIB yi çok dillendirdik tadı kaçtı 17 milyondan 25 milyona çıktı büyüklügü,hala ekmek yenir bakalım...
Cok konusulan fon a nazar degdi
Bende cums gunu 60 k.lik alicaktim saat 12.35 de saati kacirdim alamadim. Eib tefas ta 12.30 son alis saati alis p.tesiye kaldi
Orta ve uzun vadeli 5 ve 10 yillik tahvil
Faizleri 2 3 gundur iyi dusuyor
HTT ve DZT prrsembeden beri iyi getirisi var
Portfoy
% 20 osd
% 20 ahu
% 20 krc
% 40 eıb olucak p.tesi gunu alicam
Cuma gunu kiralarin hepsini sattim
Ais yfv.ve.ktn. zarar yazmaya basladilar
Instagram hesabında fon reklamları çıkmaya başladı arl fonunun reklamı yapılıyor .yakında bu fonlara vergi olarak el atacaklar ya bakalım.
Evet tefasta.inceledim ayni gibi
Buda alinabilir
Üstad sizin tablo çalışmasını örnek alarak kendi portföyümü spreadsheet'ten canlı datalarla yeniden oluşturmaya başladım.
Hisselerin günlük oransal değişimlerini iki tarih fiyatı çekerek manuel yapmanızın bir sebebi var mı? (HİSSE KODU; ''change'') attribute'ü aynı değeri veriyor sanki.
EDİT: Burası fiyattaki nominal değişimi veriyormuş, hiç sormadım farz edin.
Bir de GOOGLEFINANCE fonksiyonu ile altın gümüş ve bitcoin fiyatı çekemedim. nette yazılım bilgisi isteyen çeşitli teknikler var, sizin bu fiyatları çekmek için bir yönteminiz var mı? SPDR GOLD'un gramla bağıntısını bulsam onun üzerinden hesaplama yapacağım en son :)
Tablonuz için teşekkürler :)
Benim portföy
%27 dolar{5.18 maliyetli}
%9 ist
%2 altın+bitcoin :)
%62 tpf
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Heyecanliyiz
Tcd cuma gunu enaz arti 0.50 basti diyenler var mi?
Ustad persembe 5 getirdi cumaki duruma
% 0.50 azdilmi ben 1 gelir diyorum
Eıc yujinin tabloda degiskenlerde
Goremedim tabloya konulmamismi
Dolar ile eurobond fonlarının getirilerini karşılaştırdım.Eurobond fonları baya önde görünüyor. Doların yıllık kazancı %10-12 aralığında. Ama Ake(Akbank eurobond fonu) bir yılda %23 getirmiş. Sizce de dolar yerine eurobond fon almak daha mı mantıklı?
Gecen sene dolara kontrol koydular ondan oyle oldu
Mb mudahaleleri sebebiyle...
Dolarda keskin cikis olacagina inaniyorsaniz direk dolar mantikli
Amaki cikmaz 2019 daki gibi kontrol altinda olur diyorsaniz eurobond yerine altin fonlarina baksaniz daha iyi olur.ytd
Altın fonlarıyla bankadan altın almanın kıyaslaması vardı bu forumda. Bankadan almak daha mantıklıydı sanki %10 vergiden dolayı.
Rica ederim güle güle kullanın kopyasını kaydedin paylaşıma yarın kapanacak çünkü :) Altın fiyatı çekmeye çalışmadım.
Bitcoin fiyatı çekebilirsiniz sanırım.
https://www.google.com/googlefinance/disclaimer/
Altın icin mi söylediniz bunu ?
3 yılda da gerisinde kalmış.
https://hizliresim.com/LvVWWG
Kısa vadeli al sat için uygun değil dedim.
Uzun vadeli 1, 2, 3,...yıl için uygun.
Çünkü içlerine altına dayalı kira sertifikası alıyor bazıları ve türev.
ICBC'ninkisine bakalım ne mübarek fon:
https://i.resimyukle.xyz/PQKL0f.jpg
İyi kalite fonu siz bulacaksınız...