Altin fonlari yine yuzde 3 yapacak gibi masallah
Printable View
Altin fonlari yine yuzde 3 yapacak gibi masallah
İnsanları TCD denilen illet ve zillet fona yönlendirmeyin. Muhtemelen getirisi de -%30'lara ulaşacak.
Bir süredir ilk defa benim eurobond bugün dolar bazlı artı yazdı. İyi birşey olmuştur inş. Eurobond fonlarınada yansıyacaktır
gerekirse 2 ay ppf'de kalır, uygun yerlerden fon alırım benzeri bir şeyler yazan forumdaşımız vardı. şu an adını hatırlayamadım ama kendisini saygıyla selamlamak istiyorum. çünkü şunu anlıyorum ki hisse fonlar, istisnalar hariç olmak üzere sadece ve sadece yükseliş dönemlerinde alınmalı gibi gelmeye başladı bana. endeks patinaj yapıp düşüş kanalına da girdikçe fonlar sapıtıyor. buna değişkenler de dahil. sandığımız gibi profosyonellik falan da olmuyor. sadece hisse seçimi noktasında güzel tercihler yaparlarsa sarsıntıdan daha az hasarla kurtuluyor hepsi bu. zamanında satamama olayı da işin tuzu biberi oluyor. öğleden akşama değişebilecek haber akışlarına bağlı olarak ne umduk ne bulduk modunda acı ve tatlı sürprizlerle karşılaşıyor, endeksi doğru tahmin etsek dahi bu sefer fonun kendine özgü performansı devreye giriyor. yatırım fonlarına bakışım, tcd ile değişmişti ama şu saatten sonra bütün fonlara karşı daha temkinliyim.
BIST'te orta / uzun vade kalmadı , günlük olarak kısa vadede kim ne götürebiliyorsa götürüyor.
sabah alıp akşam satıyor veya tam tersi.
bu ortamda en çok zararı piyasayı bizim gibi izleyen fon'lar alıyor , ne strateji var ne kısa vade öngörüleri var hiçbir şey yok.
hisseleri seç orta uzun vadede elinde tut mantığından çıkamıyorlar , kriz ortamında parayı dövize veya altına çevirme yok öylece izliyorlar
bunun daha iyisini biz zaten yapabiliriz ne gerek kalıyor o zaman fon'a.
Aynen fonlar bistin gun ici oynakliklarini
Filimlerini.gelgellerini takip edemiyor
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fon'dan en az 1 milyon tl alma şartı yok.
sadece finansal piyasalarda total'de 1 milton tl'lik mevduatım var demeniz / imzalamanız gerekiyor.
aşağıdaki yazı nitelikli yatırımcı formundan bir bölüm.
şu an için önermiyorum bu piyasa şartlarında çok oynaklık oluştu borsalarda , bu fonlar türev/viop çok kullanıyor terste kalınırsa büyük zararlar çıkabilir.
* yatırım tavsiyesi değildir *
Sermaye piyasası mevzuatında sayılan yerli ve yabancı yatırım fonları , emeklilik fonları, yatırım
ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, portföy yönetim şirketleri, ipotek finansman
kuruluşları, emekli ve yardım sandıkları , vakıflar, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun geçici 20.
Maddesi uyarınca kurulmuş olan sandıklar, kamuya yararlı dernekler ile nitelikleri itibariyle bu
kurumlara benzer olduğu Sermaye Piyasası Kurulunca belirlenecek diğer yatırımcılar ve en az 1
milyon TL ( yazı ile bir milyon )tutarında Türk ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip
olan gerçek ve tüzel kişi tanımına uygun “Nitelikli yatırımcı†şartlarını sağladığımı,
üstadım dolar noktasında uzun vadede tutmak maksadıyla alım yapılacaksa qinvest veya ziraat portföyün döviz katılım fonları düşünülebilir gibi geliyor bana. son zamanlarda dikkat ettim, mustafa üstad da katılıyor, sanki cds'lerden eurobond fonları gibi etkilenmiyorlar gibi.
Sert düşüşün sebebi bu olsa gerek;
Kremlin: Şu an için putin'in 5 MART'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme planı yok
Buradan anlaşılan haftaya operasyon başlıyor.
https://twitter.com/perihantantug/st...253700608?s=21
Sent from my iPhone using Tapatalk
113.000 tutmadığına göre haftaya 110.000 den döner inşallah.
Hadi geçmiş olsun
https://twitter.com/foreksturkey/sta...946313217?s=21
üstadım, şimdi kızıp kendimiz hisse alsaydık çok daha iyisini yapardık desek te bu işin öyle kolay olmayacağını da aslında hepimiz salim kafayla düşünsek anlarız. fon mu hisse mi diye çok tartıştığımız günlerde de yazmıştık. aselsanda insanlara 2 yıldır kan kusturdular. türk hava yolları soda gibi baba hisseler insanların hem analarını, hem de babalarını ağlattılar desem yanlış olmaz. burada daha tehlikeli durum şu: müthiş şekilde güzel kazanmak ta var ama gelebilecek bir kötü haberde o çok kazandıran hisselerde terste kalıp yıllarca göz pınarlarındaki yaşlar kuruyuncaya kadar ağlamak ta var. fonlar bu noktada iyidir. bu görüşümde değişiklik yok aslında. değişiklik olan tarafı şu: tek tek hisseyle uğraşmaktansa trent takibini başarıp olası yükseliş dönemlerinde fon alsak illa ki kazanırız. havalar bozunca da Yarabbi şükür demesini öğrenebilirsek değme keyfine moduna geçeriz. hani deniyor ya fonlara uzun vadeli bakmak lazım. piyasa yükseliş trendindeyse eyvallah. ama trentlerde bozulma görünce de kârı alıp çıkmak ve bir süre kafa dinlemek, daha mantıklı gibi. bir de her ne olursa olsun fırsat buldukça portföylere yüzde on ile 20 gibi oranlarda döviz ve altın enjekte etmek şart.
Borsada dip neresi arkadaşlar 110 bin ve aşağısı mı.bir de virüs türkiyeye bulaştımı seyreyle cümbüşü.geçen hafta 4000 tl zararla tüm fonları sattım.iyiki de satmoşım.pusuda bekliyorum yükseliş zamanını
Elimdeki tcd, tkf, mac , gmr hepsini son dakikada sattım, zararın sonu yok özellikle tcd de.
Dolar 6.17 yi gecti
bu saatten sonra ne hisseleri ne fonları satmam artık, ne zaman böyle yapıp satsam pişman oldum, gerekirse nkolay bonoları bozdurur 110k dan 106k dan ek alım yaparım, piyasayla inatlaşacağım.
Herkes dilaltlarını hazırlasın :)
Bence fonları çok da kötülememeliyiz... yani suçlu olan fonlar değil.
1.Hangi seviyeden aldın ?
2.Ne kadar süre elinde tuttun?
Borsa cokmus gelen habere bak hele
https://www.trthaber.com/m/?news=eko...&category_id=7
Böyle giderse yaza %20 faizleri görürüz
Dün 113 civarında aldığım %25 mala ilave olarak % 10 daha mal aldım..% 35 maldayım..
Mk tablosu hala guncellenmedi
Bugun bi sorun var herhaldr