brüt takas harici ne ceza geldi ki ?
Printable View
600 lerden 2000 lere 🗽 bir sigara içimi sürede gelen ✅ Hacı Yatmaza 🤡 “Brüt Takas” ne YAZAR ✍ yazsa yazsa Gönül Yazar..😹🤠🤪
İnternet.cezasız Brüt Takas mı olur arkadaşım ⁉
Bu tahtada büyük kredili mal olmaz çok manyak olması lazım yani yok olmaz ama düne kadar bende de az da olsa vardı yani çoğu ky de olabilir onlar patlar yarın
Brüt takas aynı gün alım satım uapılmasına fırsat vermeyen bir tedbirdir
https://www.gedik.com/bilgi-egitimler/tedbirli-hisseler
Listede henüz karton yok ama ayrımların görünmesi içinpaylaştım
internet cezası yok kardeşim Kartonsan da
İstese de koyamaz internet cezasını bu hisseye çünkü gücü yetmez koymaya
o yüzden hisseye hiç bir olumsuz etkisi olmaz bu abidik gubidik şeylerin
internet cezası yok kardeşim Kartonsan da
İstese de koyamaz internet cezasını bu hisseye çünkü gücü yetmez koymaya
o yüzden hisseye hiç bir olumsuz etkisi olmaz bu abidik gubidik şeylerin
Paranız varsa alabilecek ve aynı gün satamayacaksınız amaç dalgalanmayı azaltmak. Zaten biz direk tavandan gidiyoruz Zig zag
yapmıyoruz :)
PİY. EMRİYLE EMİR İLT YASAK
Bunu çözemedim.
Ne al nede satmı deniyor.:oleyo:
Selamlar dostlar...kartondan a gelen tedbirde tek fiyat emri ve internet yasağı yok...ki bunları kentte yaşamıştık...kartondaki bu tedbir fiyat dalgalanmasini önlemek amacıyla gibi geldi bana...kısaca kredililer alamayacak, açığa işlem yok, bir de Brüt takas var...kısacası parası olan yatırım yapsin anlamına gelen bir tedbir...
Hacim düştü yabancı riski göze almadı iki kez tavan bozdu ve hisseden çıktı. Biz bize kaldık. Bu tedbir bence tavan ömrünü uzattı hissenin. Artık tek fiyat uygulamasına kadar en az aldığı yolun yarısı kadar daha soluksuz gider, internet yasağı yıldız pazarında hiç uygulandı mi örneği varmı bilmiyorum? Araştırmak lazım.
Kaldı ki tek fiyata gerek olurmu ondanda emin değilim. Hiç bir şey olmasa da kafa karışıklığı olduğu kesin. Süreç uzun yol dolambaçlı bunlara hazırlıklı olmalıyız. Aynı gemideyiz ve 20 yıllık beklenti ve bizim gibi trene sonradan binenler var. Yorum yaparken dikkatli olunmalı bence
Yarın küçük yatirimci panik halde mal satmassa bence sorun yok birde talep çok canlı kağıda hala almak isteyen kişiler vardı yarın düşse bile çok çok aşağılara incegini düşünmüyorum önümüzdeki günlerde
Arkadaşlar kafa karışıklığı olacak bir şey yok..
Brüt takas var...al satcilari uzak tutar...
Emir silme, iyileştirme ya da iptal etmek yasak...hissenin kararlı durmasını sağlar...
Bir de brüt takas farklı, tek fiyat farklı tedbirlerdir...
Bu kararda panik yapacak bir şey olmadığı gibi küçük yatırımcıyı korumaya yönelik tedbirler...
Fırsatçılar,al satçılar ın ayağı kesilmiş oldu. Bu tedbirler genelde insanların biraz canı yanınca olurdu. Bu sefer böyle olması bence de iyi oldu. Yol uzun. Yatırım tavsiyesi değildir ama yarın da gün sonu değişen bir şey olmayacak.
Twiterda yazılanlardan bir kesit yine bazıları doğruysa kağıt alabilirmiyiz yarın diyor emir göndermek isteyenler var kafalar karışık kimi satmak için kimide yarın daha fazla almak için bekliyor ilginç
bence de pek bi sorun yok. yola devam diyorum ama hayırlısı bakalım
Çok haklısınız katılıyorum
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eşleşmeleri göremeyeceğiz onu anladım. Peki gğm içi bekleyen lot sayıları...?
Arkadaşlar hem kuşlu sitede hem de burada algıya oynayanlar var...ben ise tedbir haberini elimden geldiğince yazdım...yönlendirme olmaması için daha fazla yazamıyorum...ama o kadar büyütecek bir olay değil...
Küçük yatırımcı kredili işlem yapıyor mu?
Küçük yatirimci emir eslestirmesine göre işlem yapıyor mu?
Küçük yatırımcı al sat yapıyor mu?
Mesele bu soruların cevabı....
Brüt takasta olan hisse senetleri internet üzerinden alım/satım emir girişine kapatılır. Şahsen veya telefon aracılığıyla emir girişi yapılabilir.
Brüt takasa alınan hisse sentelerinde aynı gün (günlük) alım satım işlemi yapılamaz.
Brüt takas kapsamında bulunan hisseleri satın alırken toplam bedel ancak nakit olarak ödenebilir, kredili satın alma işlemi yapılamaz.
Kopyala yapıştır çok yanlış bilgi var brüt takas geldi diye İnternet emri verilmeyecek diye bir durum söz konusu şu anda yok biri demiş ki ne güzel açığa satış yok zaten en az 6 aydır açığa satış yoktu olsaydı açıkçılar deli kârlar yazardı kredililer satmak zorunda biri demiş ki nasıl emir vericem fiyat 2000 diyelim satışta 500 lot var ver emri o fiyat kademeye al diğer emir türlerinde sığ kademelerde ben Konya da çok yaptım aşağı yukarı çok oluyor
Kontrolmatik hissesinde ayni cezalar var ama brüt takas yok spk nasıl uygun görürse spk yi sevmiyorum bist hiçbir zaman iyi bir borsa olmadı olamaz da herseyde gerideyiz
Marbaş Menkul Değerler brüt takas hakkında bilgilendirdi
BRÜT TAKAS
NEDİR?
Brüt takas uygulaması hisse senetlerinde sadece nakit işlemi ile işlem yapabileceğiniz bir uygulamadır. Brüt takasta elinizde hisse var ise veya hisseyi alacaksanız ertesi gün hisseyi satabilirsiniz. Brüt takas genel olarak SPK tarafından kısa zamanda yüksek volatilitenin yapıldığı hisselere getirilir.
NASIL İŞLEM YAPILIR?
Brüt takas uygulaması getirilen hisselerde internet üzerinden işlemler kapatılır. Yani hisseyi e-trader veya herhangi bir internet üzerinden emir gönderim uygulaması ile alıp-satamazsınız. Hissede işlem yapmak isteyen yatırımcılar ya aracı kurumlarla yüz yüze görüşmeli ya da aracı kurum ile telefonda görüşerek işlemlerini yaptırtabilir. Ayrıca brüt takas uygulaması getirilen hisselerde işlem yapmak isteyen yatırımcılar kredili işlemler yapamaz yani alış işlemi yapmak istedikleri tutar kadar parayı hesaplarında nakit halinde boşta bulundurmak zorundadırlar. Satış işlemi içinde yapmak istedikleri lot miktarı kadar menkul kıymeti hesabında bulundurması zorunludur.
Borsa İstanbul
Kurumsal
Piyasalar
Şirketler
Endeksler
Veriler
Teknoloji
Yatırımcı İlişkileri
Üyeler
Borsa İstanbul
Piyasa İşleyişi
PiyasalarPay Piyasası
Piyasa İşleyişi
İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) tarafından aracı kurumların, gün boyunca gerçekleştirilen işlemlerinde, pay ve toplam TL olarak netleştirme yapılmaktadır. Bu çerçevede, aynı tarihte bir payda hem satış hem de alış işlemi yapan aracı kuruluş, satış toplamı alış toplamına mahsup edilerek çıkan net bakiyeye göre söz konusu pay üzerinden takasa borçlandırılmakta veya alacaklandırılmaktadır. Diğer yandan, tüm paylardaki alış veya satışlarının bedelleri ise genel olarak netleştirilmekte ve aracı kuruluşun alış tutarları fazla ise aracı kuruluş takasa nakit borçlu, satış tutarları fazla ise takastan nakit alacaklı olmaktadır. Netleştirme uygulaması sayesinde bir payda gün içerisinde alım satım gerçekleştiren bir yatırımcı sadece gerçekleştirdiği alım veya satım sonucundaki net fark miktarı kadar teslim yükümlülüğüne tabi olmaktadır.
Takasbank tarafından netleştirme uygulaması kaldırılan paylarda brüt takas uygulaması yapılmakta, aracı kurum ve yatırımcı bazındaki takas alacakları Takasbank tarafından takas süresinden sonra dağıtılmaktadır. Brüt takas uygulaması kapsamına alınan paylarda alım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında alımlarını karşılayacak tutarda nakit, satım yapmak isteyen yatırımcıların takas tarihinde hesaplarında satımlarını karşılayacak miktarda menkul kıymet bulundurması gerekmektedir.
01/10/2020 tarihinde devreye alınan Pay Piyasası yeni pazar kurallarına göre Alt Pazar, Yakın İzleme Pazarı ve Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda takas işlemleri brüt takas esaslarına göre gerçekleştirilmektedir.
Yıldız Pazar ve Ana Pazar’da brüt takas, Borsa İstanbul ve SPK tarafından getirilen tedbir uygulamalarına bağlı olarak pay bazında süreli olarak uygulanmaktadır.
Tedbir Uygulamalarına Bağlı Süreli Brüt Takas Listesi için Tıklayınız.
2020/58 Sayılı Duyuru için Tıklayınız.
Bist Data Store
BISTS
Borsa İstanbul Özel Pazar
Takasbank
MKK
Borsa İstanbulBorsa İstanbul A.Ş. © 2013-2020
Tüm Hakları Saklıdır.
Telif Hakkı ve Çekince İhbarı Bildirimi
Site Haritası
Kişisel Verilerin Korunması
Sıkça Sorulan Sorular
İletişim
Bilgi Toplumu Hizmetleri
Borsa İstanbul resmi sitesinden
Dün, ne güzel satıp çıkacaktım :) yine bir brüt hikayem başlıyor :) bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkğrler.
panıkle işlem yapmayın tek diyceğim bu