Hocam çok teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için. Çocuklara bir şey olmasın. Sadece benim değil kimsenin çocuğuna bir şey olmasın. Tekrar teşekkür ederim .
Printable View
Aslında bu iş artık hızlanacak,nasılsa zorunlu karantina olacak,anlamsız bir bekleyiş içindeyiz.Yakında sağlık sistemimiz bu işin yükünden bunalmaya başlayacak,yeterli sağlık hizmeti olmayınca da ölümler artacak.Pek çok sağlık personeli hastalanmaya başladı.En azından doktorlardan benim duyduklarım çok.Bu doktorlar ve diğer personel bu sefer hastaları enfekte etmeye başlayacak,iş iyice tatsızlaşacak.Benim aklıma göre en azından istanbulda belli saatlerde sokağa çıkma yasağı şart gibi.Bizim halka bırakılırsa bu iş olmaz.Yoğun bakım yatağımız sayı olarak fena değil de yetişmiş yoğun personeli sıkıntısı açıkcası bence var.
Anlıyorum. Genetik mirasla ilgilidir belki . Belki de beslenme . Aslında çok değişken var ama ben beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu salgın geçer başkası gelir. Her zaman sağlam bir bünyeye sahip olmak lazım.
Ama çok aydın olduğunu söyleyen, birkaç diplomalı ailelerin çocuklarına yedirdiklerini görünce sinirlerim atıyor. Bir şey diyemiyorum. Anaokuluna giden çocuğunun beslenme çantasına cips koyuyorlar. Ben yedirmiyorum. Ama çocuğum onu görüyor. Bu ve benzeri şeyler iyice zorluyor.
Ne demek lafı mı olur sn dimitris.Aklımızın erdiği bildiğimiz bir konu oldukça her zaman sorularınız olursa elbette bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.Aslında ben cerrahım enfeksiyon hastalıkları konusunda özellikle salgınlar konusunda bu hastalıkla beraber tekrar bir eğitim aldım sayılır .İster istemez her bilgiyi okuyorum okudukça da insanın canı sıkılıyor.Tek iyi yön şimdi hasta olanlar bir ay sonra iyileşmiş olacaklar ve dirençli olacaklar.Bu da her geçen gün salgının sonuna yaklaşmamızı sağlayacak.Bizim hükümet yarı sürü bağışıklığı sistemine mi karar verdi anlayamadım ki.
Bu arada az önce Kitapçı 'ya karşı çok ukalaca bir cevap yazdım kusura bakmayın. Öyle bir insan değilim aslında. Mesajı da sildim , kirlilik yapmasın.
Saat 2 de en geç uyku saatim olduğu için internet kesiliyor o yüzden cevap veremedim size
Çocuklar daha dirençlidir ama yine de siz tedbiri elden bırakmayın
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Eksik olmayın hocam .
Ben de hükümetin yarı sürü bağışıklığına geçtiğini düşünüyorum. Ne şiş yansın ne kebap şeklinde durumu idare etmeye çalışacaklar. Mevcut veriler onların elinde , duruma daha hakimler . Umarım ne yaptıklarından emindirler de en az zararla atlatırız şu dönemi.
Veriler cidden ellerinde o kesin.
Hocam galiba pek çok hastayı eve gönderiyorlar evde karantina uygulayın diyorlar, evde iyileşeceğine inanıyorlar. öyle bir kanaat oluşuyor ki bende hızlı yayılması kadar öldürücü değil çok uzak olmayan gelecekte var olan grip gibi algılanmaya başlanılır.
inigilterenin ilk başlardaki tavrı yaygın uygulama olabilir yanılıyormuyum?
Sn kitapçı salgınla başetmenin ana kuralları var.Bu kurallara gücümüz yetmez şu bu onlar ayrı konu.Ama salgının kuralları değişmez.Sen hastayı ve bulaşlarını tespit etmeye yönelik önlemleri almazsan ,hastayı kendi insiyatifi ile başıboş bırakırsan toplumu o hastanın vicdanına bırakmış olursun.Bu işi bilen hangi profesyonele sorarsanız sorun yanlıştır.Bir seviyeden sonra hastalık patlar kimse sağlık hizmeti alamaz hale gelir.Hükümet tanı koymak için yeterli test kiti uygulamada geç kalıyor,hastaları izolasyonda garip bir yöntem uyguluyor,bu böyle giderse hastalık patlar iyileşecek hasta da iyileşemez.Bunları bazı hocalar tvlerde söyledi ama sağlık problemine başka işler karıştırıldığı için dinleyen olmadı.
Bu arada bugün Madrid’ten iş görüşmesi teklifi aldım bu ay sonu içinde mülakat için çağırmıyorlar dünyanın en büyük firmalarından bir tanesi .
4 farklı birimle video konferans yapılması şeklinde düşünüyor uzaktan erişim
Aslında bu süreç corona olmasaydı eğer kısa bir Madrid turu olabillirdi o zaman nasıl olsa uçak ve oteli onlar karşılıyor üstüne para da veriyorlardı bir günlük kısmet değilmiş .
Sadede gelecek olursak ay sonunda bile hayatın normale dönmesini beklemiyorlar demek ki bunu söylüyorlar
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hastalık belli bir grupta çok sıkıntılı ve çok hızlı bulaşan bir hastalık.Çok hızlı bir şekilde sağlık sistemini kitleyebilir.Buna karşı bizim hükümet bence çok yavaş davranıyor.Bu kanser teşhisi koymuşsun cerrahiyi sallıyorsun geciktiriyorsun gibi bir şey bence.O ameliyatı yapmazsan bir ay sonra daha kötü koşullarda amaliyatı yaparsın başarı şansın düşer.Salgınla ilgili tedbirler de nasılsa alınmak zorunda kalınacak,ne kadar geç kalırsan işin o kadar zorlaşır.İmamoğlu yazdı,pazar günü 250 bin kişi toplu taşıma kullanmış,pazartesi 850 bin kişİ.Yani 500 bin kişi işe gitmek için yola düşmüş.Bu olmaz yanlıştır.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüsün yol açtığı küresel krizin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağır kriz olduğunu belirtti.
Guterres, bir yandan tüm dünyayı tehdit eden hastalığın, diğer yandan da “muhtemelen yakın geçmişte benzeri görülmemiş durgunluğa yol açacak” ekonomik sonuçların birleştiğini söyledı.
Kaynak : Sputnik
6.66 dan tüm dolarları bozuyoruz, ekonomimize destek oluyoruz.
Dün teke tekte çok güzel paylaşımlar vardı. Tıp son sınıf öğrencileri genç oldukları için hastalık riski daha düşükmüş. Bu nedenle ön cephede savaşabilirler ancak onlarından başında TUS sorunu varmışTUS’a hazırlanıyorlarmış. Bu konuda bir şey yapılamaz mı diye diye görüş belirttiler.
Devamında özel hastahanelerdeki yoğun bakım araç gerecinin ana hastahanelere aktarılması veya mümkünse yoğun bakımdaki hastaların bu özel hastahanelere taşınması ile alan açılabileceği, şu anda normal sağlık hizmeti ile coronalıların karışmaması için bir şeyler yapılması gerektiğini belirttiler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok merak ediyorum asla sıfırlanmayacak bir salgından söz ediyoruz ve aşısı için ( o da bulunursa ) en erken 9-10 ay deniyor.bu salgından tek kurtuluş çin gibi katı denetim ve karantinayken çin dışında ki ülkelerde nasıl kontrol altına alınabilir ki? Mantığım elvermiyor. İşletmelerin yarısı kapalı. Fabrikalar açık. Özel sektör açık. Sadece bizde değil. Dünya ne yapıyor anlamıyorum. Bizim ülkemizi eleştirmiyorum sadece. Dünya genelinde karantina kararı alınmazsa şu an ki durumun virüsün yayılma hızını düşüreceğini hiç sanmıyorum.mantıken 1 kişiden tüm dünyaya bulaşan bir virüsten söz ediyorken bunun tam tersi olup dünyada tek bir kişide bu virüsün kalmaması lazım.bu da gerçekçi gelmiyor. Olan bu süreçte kapalı kalıp ekonomisi çöken bireylere olacak.
Bizim avrupa ile mülteci anlamamız gibi düşünün. Düzensiz göçü düzenliye çevirmeye çalışıyorlar.
Toplumda bağışıklık yavaş yavaş artacak. Destekleyici tedaviler gelişecek. Sınırlar kademeli olarak açılacak. Ve gelen herkese test yapılacak. Ardından kademe kademe her şey normale dönecek.
Ancak şu anda zamana ihtiyacımız var. Virüsü anlamak, tedaviler geliştirmek, altyapıyı hazırlamak için.
Ama önlem almaz kontrolden çıkmasına neden olursanız bu iş aylarca sürer.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
tüm dünyayı karantinaya almanın da bir faydası yok karantinadan vazgeçtiğin an kapının önünde seni bekleyecek.
şöyle farklı bir örnek üzerinde düşünün; şuan ülkelerin yapmaya çalıştığı tahliye yöntemi, tüm stadı boşaltacaksınız ama her tribünün 1 er tane kapısı var(sağlık sisteminden ötürü), yavaş yavaş birbirini ezmeden. bağışıklık kazana kazana, italya ispanya da şuan kale arkası tribün izdiham başladı, g.kore almanya fenerium alt, nazik ve kibarca tahliye oluyor.
iyimser tahmin şuan hesaplanandan çok daha fazla taşıyıcı var bağışıklığı olduğu için enfekte olmuyor, bu tahmine göre 2-3 ay içinde vaka sayısı ciddi oranda düşecek.
kötümser tahmin taşıyıcı/enfekte oranı yüksek yıl sonuna kadar bu şekilde devam edecek.
bir diğer tahmin, mutasyon. bütün hesapları değiştirebilir, iyi ya da kötü yönde, belirsizlik en çok burada yatıyor.
.
benim anladıklarım bunlar yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Dolar/TL 6.6420
Baskan Trump, ikinci defadir " bu iki hafta zor gececek " diyor, farkindamisiniz.?
Cunku bulduklari bir ilac var ve test sonucu iki hafta sonra belli olacak.
Muhtemelen bu ilac uzerinde calisan doktorlarla temas halinde Trump ve bu doktorlar kendisine, evet budur, ancak iki hafta test suresini beklememiz lazim..! diyorlar , diye dusunuyorum.
Ic karartmamak, korku salmamak lazim.
Insan muthis bir makine ve suratle bu viruse de bagisiklik kazanacaktir.
Sicak aylarin bu virus uzerinde ne gibi tesirleri olur gorecegiz.
Bir fransiz doktor var, 24 hasta uzerinde sitma ilaci denedi ve bu hastalarin 18'i iyilesti. Oran %75.
Kurallara uyun, endise etmeyin.
Korku duymak bir fayda saglamiyor.
Trump ın 2 hafta demesi ,şu an ki vakaların 2 hafta içinde ölümle sonuçlanacak oranından kaynaklı bence.
Bizim halkımız her şeyi abartılı yaşamayı sever. Aşık olduğu gerekçesiyle kızı kaçırır, yine çok sevdiği gerekçesiyle aynı kızı rahatlıkla öldürür.
Çocukları severken bile mıncıklayarak sever. Çocuğun canını yakar.
Sosyal medya diye icat edilen aslında kişileri fişleme mekanı olan yerlere okuma yazma bilmeyenler dahi , komşusuna, torununa, çocuğuna söyleyerek giriyor. Sonra cinayetler veya dijital suçlar.
Döviz, altın bitlikoyun vb. alıp satma merakı pazarcıdan, köydeki çobana kadar yayılmış. Twıtter ve youtup da bu işin dolandırıcıları kol geziyor. Uçacak, kaçacak, batacak derken müritlerini coşturarak ceplerini dolduruyorlar.
peki her şeyi duyan- izleyen , belediye yardım hesaplarını anında bloklayanlar bu büyük dolandırıcılıklara neden ses çıkarmıyorlar ? İnşaatlarda bir daireyi 3 kişiye satandan, cennette arsa satana kadar serbest ama zırnık yok diyen gazeteci çok tehlikeli olduğu için gözaltı........ Sizce bu ülkede dolar ne olur ? Aslında adamlar paranın adını bile manalı koymuşlar.
Dolar/TL 6.6508
benjamin turkish QE yi beğenmedi...
Milliyetcilik ile ülkücülük cok farkli seyler Ataturk gercek bir milliyetcidir, ülkücülük ise Amerikanin siyasal islamla harmanlayip bu ulkede vatansever amerikan karsitlarini din, vatan gibi soylemlerle gladyo ile isbirligi yaparak katlettigi, bircok Anadolu insanini bu fikri empoze ederek amerikan usakligi ve hizmetkarligina yönlendirmiş bir paravandir, vatanseverler komunist ve dinsiz olarak gosterilip hedef tahtasina konmus ve bu algi yonetimi Turkiye'nin iki kanada keskin bir sekilde bolunmesine yol acmis ve bu ulkenin insanlari birbirine düşmüştür, ulkuculer bilerek veya bilmeyerek bu amaca hizmet etmistir ve Turkiye bundan büyük bir zarar görmüş, Cumhuriyetin ilk döneminde olan atilim ve dinamizmi kaybetmistir.