rica ederim.. o firmanın ömür boyu müşterisi olacağım nasipse ..sıkıntı olsa böyle pratik bir paylaşım imkanı vermezlerdi
Printable View
22. 11 deki toplantıdan da güzel bir sürpriz çıkar mı diye düşünüyorum...
Gedik patron hisselerini taşıyor ; İş yatırımın KY in malının hepsini taşıyor diyemeyiz.Sanmıyorumki 1 milyon üstü lot KY de olsun. Bunun bir kısmı patron hesabı desek KY hesabı yapması AKD den zor olur.
Neyse çokta önemli değil.
Genel Kurul için görüşülecek konular açıklandı mı? Yoksa sadece GK haberi mi düştü?
hem Seker hemde banka kalkıyor gibi bu arada...
YTD.
Turksat, yaklaşık 1,3 milyon Kablo TV ve yaklaşık 1,2 milyon kablonet abone sayısına sahipmiş.
https://www.aa.com.tr/tr/bilim-tekno...0y%C3%BCkseldi.
Turksat'a bakarken ilginç birşeyle karşılaştım.
Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, ortak bir platformda ve vatandaş odaklı sunumu için iş süreçlerinin gözden geçirilmesi, içerik yönetimi, entegrasyon ile ilgili standartlar ve gerekli hukuki düzenlemeler konusundaki çalışmalar, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Başkanlığı’nın koordinasyonunda ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının etkin katılımıyla Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir.
https://www.turksat.com.tr/tr/bilisim/e-devlet-kapisi
Son dönemde telekom satışları yeniden önem kazanınca, mevcut müşterilere şöyle bir bakayım dedim.
Ufone 23,47 milyon abone sayısına sahip. Etisalat ve PTCL ortaklığı.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List...es_in_Pakistan
Jazz ise Pakistan'ın en büyük mobil operatörü. 75 milyon aboneye sahip. VEON ve Global Telecom ortaklığı. Jazz'a da 2020 yılında Single Connect satmıştık. Satışta Single Connect deniyor ama metindeki ibare şu şekilde.
Bu kapsamda Jazz ile anlaşan Kron, 63 milyonluk müşteri
sayısıyla Pakistan’ın en büyük operatörünün network ve IT güvenliğini
güçlendirip, operasyonel verimliliğini artıracak. Hayata geçecek proje
sayesinde geleneksel yöntemlerle işleyen süreçlerini otomatik hale
getirecek olan Jazz, Kron’un sağladığı yüksek teknoloji yazılım
çözümleriyle detaylı analiz gerektiren güvenlik süreçlerini daha
etkili ve verimli bir biçimde yönetecek.
https://uzmanparam.milliyet.com.tr/r...lasti/1713463/
Yurtiçinde ise; Turkcell 36,6 milyon, Vodafone Türkiye 24,75 ve Türk Telekom 24,61 milyon aboneye sahip.
https://btdunyasi.net/turkiyede-mobi...-milyonu-asti/
Jazz'ın sahiplerinden Veon 200 milyon, Ufone'nun sahiplerinden Etisalat 155 milyon, Vodafone (Hindistan'daki 253 milyon aboneli Vodafone Idea dahil olmak üzere) 530 milyon aboneye sahip.
https://www.veon.com/media/media-rel...owth%20markets.
https://www.etisalat.ae/en/etisalat-corporation.html
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List...work_operators
Umarım ürün Sn.Mete Şansal'ın söylediği kadar iyidir.
Müşteri sayısı satış fiyatı
Lisans sayısı , lisans süresi fiyat karşılaştırılması ile bir bilgi yok aslında diye biliyorum.
Yani müşteri sayısı çoksa fiyat pahalıdır diyemiyoruz sanırım.
Şu lisans, süre , müşteri, abone arasında ne gibi bağlantı var halen bilemiyoruz?
Yani Jazz a sattığı fiyatla Turkcele sattığı fiyat aynı mı değil mi????
Fiyatlar hep gizli kaldığı için bilemiyoruz malesef veya ben bilmiyorum.
Neyse aldık 3-5 tane. Ne hevesim ne gücüm var şu firmayla ilgili bilgi edinmeye malesef.
YTd.
Evet Sn.Yıldız Tozu. Bu konuda bilgimiz yok. Müşteri sayısıyla satış fiyatının da doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Şartları farklı olmakla birlikte daha fazla aboneye sahip Turkcell satış tutarı, Ufone'nun altında. Ancak yine de, uç cihaz sayısı, donanım, bakım masrafları gibi birçok nedenle müşteri büyüklüğünün satış tutarına dolaylı da olsa kumanda edeceğini düşünüyorum. Yani, aynı fonksiyonlara sahip bir ürünün yerel küçük bir müşteriyle, global müşteriye satılması halinde sarış tutarı aynı olmaz diye düşünüyorum.
Aslına bakarsanız ürün içeriği bile net değil bana göre. Satış haberinde geçen "Kron’un hem telekom hem de siber güvenlik alanındaki uzmanlığı ile ürünleşen abone doğrulama (AAA) çözümü" ibaresi biraz kafa karıştırıcı. Zaten Single Connect dediğimiz tek bir ürün değil. Farklı sektörlere göre uyarlanmış modüllerden oluşuyor bildiğimiz kadarıyla. Bu ibareyle, bu iki konudaki uzmanlığımızla ürettiğimiz AAA ürünü mü demek isteniyor, yoksa bu ürünün içinde Single Connect de var mı demek isteniyor?
Aslında dediğiniz gibi satın alınan komponetler önemli.
Satış ve lisanslamadan para kazandığına göre ( gerçi lisanslama 1 defada olabilir yıllıkta olabilir) karışık işler bilemiyoruz. Takip etmemiz gereken nokta satışların bir önceki döneme göre ne kadar büyüdüğü olmalı sanırım.
YTD.
Genellikle satılan yazılım/programlar satıldıktan sonra her sene bir miktar ücret ile yenilenir/lisanslanır. Yoksa zamanla kullanılamaz hal alıyor. (Oğlumun şirketinde aldığımız muhasebe programı öyleydi. Sanırım kural bu. Sistem böyle işliyor)
Ve yıllardır konuştuğumuz umutlar derken çok büyük iş alımı olur dediğimiz Katar Dünya kupası başladı.
Elimizde koca bir sıfır var Katar stadyumlarıyla ilgili.
Tahminim Bezilya ve Almanya Final oynar. Süpriz Portekiz
YTD.
https://assets.beyondtrust.com/asset...ug-31-2021.pdf
71-72-73 sayfalar bize ayrılmış rapor çok kapsamlı kuppingercole raporu şu an bu rapora göre çok ilerideyiz seneye hem bu raporda çok ilerlemiş olacağız hem yeni gartnerda eskisinden daha iyi konumda sonrasını ise hayal etmeyi bilen etsin bilmeyen geçmişteki tüm olumsuzluklar üzerinden bakabilir firmaya herkese saygı duyuyorum olumsuz bakış açısı olanları ayrıca seviyorum.
Özellikle ve özellikle 2024 yılındaki gartner ve gartner magic raporunu çok merak ediyorum.
Sevincle tikladim linkteki rapora. Helal olsun dedim Mao icimden. Kavga ediyoruz arada filan ama boyle guzel raporlara da ulasiyorsun ya herkesten once. Helal olsun.. Ama o da ne..nasil yaaa... buyuk bir hayal kirikligi..ve suskunluk...
susacagim...
15 aylik bir raporu yeniymis gibi sunmanizin nedeni nedir diye sormayacagim. Kesin ifadelerle su olacak bu olacak soylemlerinizi de elestirmeyecegim. Boyle yapinca algi olmuyor mu, gaz verilmis olmuyor mu dersem azari ben yiyecegim cunku. Biz zaten gerizekali oldugumuzdan, o kadar detayli sayfalarin verildigi yazida neden tarihin verilmeden buraya yazildigini anlayamayacagiz, bakis acisi ile delilsiz konusulmasini ayirt edemeyecegiz. Gartner'a tekrar girebilmek icin 10 milyon dolarlik single connect satisi olmasi gerekiyor. Sen diyorsun ki gelecek seneye girecegiz. Yani bu seneki bilancoda 10 milyon dolarlik sadece single connect satisi gorecegiz. Su ana kadarki satislarimizin cogu Marta olmasina ragmen. Neye dayanarak boyle kesin konusabiliyorsun. Ve neden ya..neden..
Yazılmış son rapor zaten raporda çok ta iyi bir yerde değiliz ne anlatmak istediğimi anlaşılsın diye ileride şurada olacağımızı öngörüyorum şeklinde yorumladım doğrudur ileriye dönük beklentilerim gayet net olumlu taraftadır yanılabilirim de ileride göreceğiz bu raporum yenisi bir kaç aya çıkacak sanki 2 önceki raporu yayınlamışım gibi davranmanıza gerek yok 2021 raporu bu ve henüz 2022 yayınlanmadı diye biliyorum varsa bir eksik düzeltin en azından ücretsiz bir şekilde bizim ulaşabildiğimiz açık rapor olarak son rapor yani eski neye göre eski ulaşabildiğimiz son güncel rapor single connect 10 milyon usd satışı olmadan gartner a giremediğimiz bilgisini nasıl teyit ediyorsunuz biz 2020 yılında 55 milyon TL ciro yapmadık mı satışın tamamı single connect olsa o rapora giremezdik 2021 de ciromuz 85 milyon usd kuru üzerinden o tarihte bakın biz nasıl girdik o rapora bir düşünün burda bu kadar kolay niye bana laf atıyorsunuz bunu yatırımcı arkadaşların taktirine bırakıyorum.
Hiç bir tarihte bizim single connect satışlarımız 10 milyon usd sınırını bırakın aşmayı yanına dahi yaklaşamamışken biz o raporlara nasıl girdik bunu birinin açığını yakaladığını zanneden birisi farkedemiyor ise başka aslında farkında ama buna rağmen yazıyorsa başka yorumlarınır bunu da yatırımcı arkadaşlar dikkatlice not defterlerine not etsinler.
Evet bu şirket ile ilgili net olumlu taraftayım Lütfi bey sadece pam pazarından ciddi hedefler koymuşken biz veri işleme saklama gibi bir alandan çok ciddi iş aldık ayrıca veri maskeleme tarafından ciddi gelirlere ulaşacağımızı düşünüyorum dedi ben kendisine güveniyorum yok eskiden demiş yapamamış vs vs sizde bunları yazın ben gocunuyormuyum siz geçmişte yapamamış yine yapamaz diyor olabilirsiniz ben geçmişe takılmak zorunda değilim inanıyorum bu benim düşüncem yatırımcıyı yanılttığımı düşünüyorsanız önce Lütfi beye dava açın sonra gelin bana sataşın.
Yatırımcı insan diyorlar ki geleceğin altını veri şimdi bizde şöyle bir şirkete ortağız bu alanda güncel döviz kuru ile dünya devi etisalatın bir kurumuna 165 milyon TL bedel ile 5 yıllığına bir ürün satmışız o yetkinlikteyiz ben bundan başka 5 tane daha buna benzer beklenti içinde olabilirim elektrik üretim ve depolaması yapan bir firma 20 sene sonrasını fiyatlıyorken biz bu yetkinliğe ulaşmış deli gibi Ar-Ge yapan cirosuna oranla ülkemizdeki Ar-Ge ye ayrılan % lik te 2 senedir ilk sıradayız ben olumlu tarafta mı olmalıyım olumsuz mu iyi düşün yatırımcı biz henüz 1 milyar TL piyasa değerini geçtik öyle 10 milyarlarca değerde değiliz.
2024 yılında Türkcell ile belki anlaşma yapmayacağız yeniden belki bizimle devam edecekler ama görünen o ki ürünlerdeki yetkinliğimiz bu seviyelerde değilken uluslarası tanınırlığı bu derece değilken bizi tercih eden yerli lider kurumumuzun yine bizi tercih etmesi beklentisi içinde olabiliriz o tarihte şirketin kendi ifadesi ile tefe tüfe bölü 2 oranında ürünlere yansıtılan ücreti baz alır isek yeni anlaşma tutarı ne olacak bu şirket ufone\etisalat anlaşması ile boyut değiştirmiştir benim gözümde tarih 20 kasım 2022 şirketimizin olağanüstü genel kurul kararı ile isminin kron teknoloji olarak değişeceği 22-11-2022 tarihinden 2 gün önceki tarih bu şirket boyut değiştirdi mi değişmedi mi tarih bize şahitlik etsin.
Havelsan ile yapılan iş ortaklığından bize yeni işler gelecek mi acaba bu konuda tereddüt sahibi olalım şimdilik ben asla şüphe duymuyorum ama ne garantin var derler şimdi yok garantisi filan bunu dikkate alırsak zaten neyse yatırımcı insan bu şirketin geleceği çok mu karanlık çok mu potansiyelli orta şeker mi herkes kendisi karar versin 20 sene sonrası fiyatlayan şirketler var borsamızda diye yazmıştım onları sakın doğru bulduğumu kimse düşünmesin kimse hayale kapılmasın 3 sene 5 sene max 10 sene sonrası göz önüne alınır borsa için ona da herkes kendisi karar versin ben artık bu şirkete ömür boyu ortağım her geçen gün de lot sayımı artırmayı hedefliyorum bir gün 1 lot satarsam burda yazacağım aldığımı yazmak zorunda değilim belli bir sınır var aşınca alım yaptım diye bildirimi zorunlu olan o sınıra da çok uzağım nasip olması da çok zor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sayin Mao, Kron ile ilgili son rapor diyorsaniz, bundan sonra Omnia raporu var.
Eger Kuppingercole'da cikan son PAM raporu diyorsaniz, bu sekilde demeye 10 sene daha devam edip, 10 sene daha bu linki verebilirsiniz. Cunku kuppingercole bir daha PAM raporu yayinlamayacak. Bunu bu baslik altinda daha once yazmistim.
Yatirim tavsiyesi degildir
Gartner PAM raporuna girme kriterleri degisiyor sayin Mao. Eskiden, maddelerin birinde, onceki PAM hasilatindan yuzde 25 fazla (rakami tam hatirlamiyorum) olma da vardi. Yani ya 10 milyon dolar hasilat ya da onceki yilin hasilatina gore belli bir yuzde artis.
Ayrica kriterleri nasil bulamiyorsunuz anlamakta gucluk cekiyorum.
10 milyon dolar kriteri olduguna inanmiyor musunuz, inanmak istemiyor musunuz, arasitirip bulursunuz da hayalleriniz cope gider diye arastirmak mi istemiyorsunuz. Cunku sizin gibi cok daha detay seyleri bulabilen birisi bunu neden arastirmaz.
Gerceklere gozunuzu kapattiginizda gercekler degismez.
Pekala siz biliyorsanız o kriteri belirten maddeyi burada paylaşın tamam diyelim öyle bir kriter var yine de havelsan üzerinden yapılacak siber güvenlik ürünü satışlarının katkısı ile 2023 yılında o rakamı çok rahat geçeceğimizi düşünüyorum diyelim yanıldım siz diyorsunuz her sene değişebiliyor kriterler ve sizin o firma ile ilgili artık rapor yazmayacak diye belirttiğiniz mesajı hatırlayamadım doğrudur bu yine de o raporun üzerindeki tarihi açık şekilde yazdığı halde bu kadar manidar bulmanızı yatırımcı arkadaşların taktirine bırakıyorum rapor yeni de demedim rapora göre çok ilerideyiz diye belirtmem zaten bunu belli ediyor zaten rapor eski yazmasam bile yeni olmadığını zaten belli ediyor siz yine de manidar bulabilirsiniz sorun yok.
Gerek yok be yoruldum ben burda gereksiz didişmelerden ne kadar anlamsızca şu yaşanılan neyse ben burda yazmayayım burda belli aralıklarla geçmişteki olumsuzluklar hatırlatılsın hep geleceğe dair olumlu beklentiler hiç belirtilmesin spek malı ne kadar erken toplar benimde işime gelir aslında bu şirket ile ilgili benim gördüğüm olumlu senaryolar hep halüsülasyondu arkadaşlar yok öyle bişey borsada yatırım yapmak demek te zaten hem ileriye hem geriye bakarak değil daha çok ileriye bakarak hiç değil illa ikisine bakacaksanız daha çok geriye diye düşünüyor genelde arkadaşlar ben daha çok ileriye bakmak daha önemli gibi düşünsem de siz bana bakmayın kalın sağlıcakla belki de ben haksızımdır cidden söylüyorum bunu üzdüysem affola bu şekilde cidden hoş değil.
Yani hoş değil diye belirttiğim mesajımda bile benzer yazıların olması da hoşuma gitmiyor nasıl bir sarmala girmişim pes.
2022 kriterleri yine degismis. 15 milyon dolar yapmislar. Hadi gozumuz aydin
The vendor's solution must meet the following minimum capabilities as of 21 February 2022:
-Have booked a total revenue of at least $15 million for PAM products and subscriptions (inclusive of maintenance revenue, but excluding professional services revenue) for any period of 12 consecutive months (fiscal year) between 1 March 2020 and 31 December 2021,
OR
-Have 500 distinct paying customers using its PAM tools
Kaynak: 2022 Gartner PAM Report
Esek oldugum icin ben arastirdim yine.
iyi tarafindan bakarsak, hasilat kriterinin artmasina gerekce olarak, pazarin buyume tahminleriyle uyumlu olarak demeleri. Yani pazar buyuyor ve biz de ondan pay alabiliriz. Ki bu seneki Gartner yorumlarindaki artis bu konuda beni umitlendiriyor.
the minimum revenue and customer counts for inclusion were increased in line with market forecasts.
YTD
Yarınki genel kuruldan beklentimiz var mı?
2019 da 2023 aralık süreli kayıtlı sermaye tavanının 150 miyona çıkarılması kabul edilmişti.
Onunla ilgili bilgisi olan var mı?
Gün sonu...
https://i.hizliresim.com/sbufvip.PNG
Benim genel kuruldan bir beklentim yok Sn.51TARIMDÜNYAM. Gündem maddeleri belli ama güzel bir sürpriz olursa da hayır demeyiz.😊
Asıl yılsonu bilançosunu bekliyorum ben. Son yılların 4. çeyrek hasılatları. Ortalamalarda gelse benim için yeterli.
2018 3,6 milyon dolar
2019 5 milyon dolar
2020. 3,6 milyon dolar
2021 5 milyon dolar
Sn.Mao sanırım bana laf çakmışsınız...
Ben 6 senedir Kront yatırımcısıyım. Şirketin geçmişi ile geleceği arasında bağ kurabiliyorum. Ne yaptıklarını vizyonun ne olduğunu gelecek düşüncelerini vs. hepsini ölçüp tartabiliyorum. Neyse bende böyle bir yatırımcıyım işte. Geçmişi yazmak şirketi kötülemek için değil sadece ayaklarımı yere bastırıyor.
ytd.
Sn.yıldıztozu şimdi siz öyle yazınca kötü hissettim kendimi kötü biriymiş gibi düşündüm asla laf çakmak diye bir düşüncem olmaz sadece şirketin geçmişte oluşan beklentileri karşılayamamış olmasına biraz daha toleranslı davranılması gerekir diye düşünüyorum geçmiş beklentilerin karşılanamamış olmasına çok fazla takılıyormuşuz gibi geliyor aldığı yeni işler ile bunların telafisini kısa sürede yapabileceğini göstermedi mi sizce de biraz fazla haksızlık oluyor sanki geçmişe sürekli takılmak sonuçta hedef koydu ve başaramadı ama iyi niyetliydi denedi ve vazgeçmedi tekrar deniyor ve bu sefer başarıyor Lütfi bey ve şirketi de finansal anlamda mali yapısını bozmadan yürüterek Ar-Ge ağırlığı ile Amerika’da ve Avrupa’da kendisine inanarak büyütmeye başladı kolay değil iranda yaşananlardan sonra aynı inançla yurtdışında cesaret ile atılıma devam etmesi bu sektörde duayen olması kendine güveni ve hiç alanı olmamasına rağmen Mete bey ile sibergüvenlikte bir marka yaratarak yoluna kararlı adımlarla yürümesi yatırımcı olarak maalesef sabırlı olmaktan başka yapabilecek birşeyimiz yok gün gelir bu şirkete birileri methiyeler dizer umarım sizde 6 yıllık bir yatırımcı olarak o duyguları o an geldiğinde yaşıyor olursunuz bende aynı şekilde olmayı umuyorum.
Fazla şişirmemek ve gaza gelmemek lazım. Bu net. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım. Bir bakış açısına göre hisse son dönemde 3 katına çıkmış; bir diğer bakış açısına göre ise TL bazlı olarak bile tarihi zirvesinin sadece % 33 üzerinde. Dolar ve F/K bazlı olarak ise tarihi zirvesinin çok altında. Hem de tarihi zirveden bu yana şirket hem siber güvenlik hem de telekomünikasyon alanında oldukça yol katetmişken. Diğer hisselerin fiyatına bakıyorum, yükseliş oranlarına bakıyorum, Kront'un bu son yükselişi abartılıyor gibi geliyor. Sırf bugün % 9 üzerinde artmış 54 tane hisse saydım.
Sn.Forza bencede şirketin fiyatı olması gereken noktaya gelmiş değil. !0 katına cıksında demiyoruz ama şu konjoktür de. Şirket aşırı fiyatlandı diyemiyoruz. Dolar bazında 2017 zirvesine gelemedi.
Sn.Mao , açık söylemek gerekirse sizin kötü olduğunuzu düşünmedim ama kront özelinde çok heyecanlısınız diye düşünüyorum. Kront un geçmiş kabugundan sıyrılıp çıkması hepimizi rahatlatır.Bu süreçte çok canımız yandığından artık daha temkinli davranıyoruz.
Hayırlı günler bol kazançlar.
YTD.
Merhaba
Genel Kurul nasıl geciyor , bilgi paylaşabilecek var mı acaba ?
Eskiden yalcın2004 idi galiba toplantıya gidip paylaşırdı. Şimdi nerededir bilmem çok katkısı oldu foruma selam olsun ...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1081572
Kap geldi
YTd.
file:///C:/Users/LENOVO/Downloads/Ola_an%C3%BCst%C3%BC%20Genel%20Kurul%20Toplant_%20 Tutana__%2022.11.2022_Redaksiyon%20(1).pdf
[https://i.hizliresim.com/gngtd9k.PNG
https://i.hizliresim.com/h7pu6gs.PNG
https://i.hizliresim.com/j8vjhfp.PNG
https://i.hizliresim.com/4glj7mq.PNG
toplantı tutanağı...
Asalaten katilim orani yuzde 46.
Lutfi ile Zeynep'in hissesi %38.4.
Halka acik kisimdan yuzde 8 lik bir katilim bence gayet yuksek. Cok sayida kucuk yatirimcinin katildigini sanmam, bence kayda deger sayida orta buyuklukte yatirimci var