An itibariyle dolar 8 TL
An itibariyle dolar 8 TL
Zurnanın zırt dediği yer dolar 9 üzerine göz kırptı. Faiz tarafında bakalım bundan sonra ne yapacak merkez göreceğiz.
Cuma günkü yazım da 4 kasımdan sonra faizler patlar demiştim tekrar söylüyorum 19 Kasımda MB PPK toplantısı var.
İnan bana 19 Kasımdan önce MB toplanmak ve faizleri çooooook arttırmak zorun da kalacak
Ne durdurulamaz dolar mış
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pardon dolar topiğine geldim sandım:)
Yürüye yürüye geçti 8’i 8,5 çok yakın, belki 3-5 gün.
Faizler artmaz diyenlere;dolar 9 üzerine gidince ne yapacak mecbur kalacak dolar mi basacak demiştim
İlla ortalık toz duman olacak ki faizler artsınYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortalık toz duman Faizler 13. adam ülkesinin parasına yatırım yaptı diye cezalandırılıyor.
9 kasıma kadar bekleyeceğim faizler artmazsa şirket bonolarına Osmanlı yatırımda gireceğim.
En para 12,75 yapmış çok yapmış
Fayısler artmalı, artmayan faizi .......!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Artacak hemde öyle bir artacak ki burada herkes te şaşıracak
VIOP %5 stopajlı MK
7.Eki 11.43 8.Eki 11.81 12.Eki 11.81 13.Eki 11.77 14.Eki 11.77 15.Eki 11.77 16.Eki 11.85 19.Eki 11.91 20.Eki 11.91 21.Eki 11.91 22.Eki 11.95 23.Eki 11.77 26.Eki 13.34
TL sadece USD karşı değer kaybetse anlarımda bütün para birimlerine karşı değer kaybediyor ama ne merkez bankası ne başkası hiç bi çözüm yok !!!
Sistem bilinçli olarak.!!!
Vatandaşı gögüşlemek üzere kurulu.!!
Hukuğu bile guguk yaptılar.!!
Tek adam rejimi tüm kaleleri ele geçirdi.!!
Tek korkuları Benjamin.!!!
Başka korkuları yok.!!
Bu devirde karambola gelmemek için;
En sağlam yatırımı seçip rahat uyumak en güzeli.!!
Her an her şey olabilir.!!
Birikim kolay kazanılmıyor.!!
Kimse önünü göremez.!!
Sağlam olsun.!!
Sağlık olsun.!!
Huzur olsun.!!
Yastık altı olsun.!!
Olmaması normal. Çünkü bir rasyo tutturma meselesi var. Eğer ona uyulmazsa ciddi cezalar söz konusu. Önce bu durumun tam anlamı ile düzeltilmesi gerekir. Bir de bu ortamda bankalar nasıl kredi verecek? Faizler düşük iken vatandaşlar banka önlerinde kredi için kuyruk oluşturuyordu. Şimdi kimseler yok. ben çok denk geldim ve MT' ne de sormuştum.
Merhaba,
Hoşbuldum.
Valla ülkede yatırım yapmak şans işi.
Dolardan bir miktar zararım vardı 1 yıl önce.
Gittim konuta bağladım parayı. Herkes betona gömme diyordu o zamanlar.
350'ye aldığım konutu 650'ye satan oldu 1 yıl sonra.
Bu kazancı ne dolar getirdi ne başka bir şey. Altın dahi getirmedi (arabalar hariç).
Her şeyin bir zamanı var. Dipten mal almak lazım. Dibi de kimse bilmiyor.
Benim bildiğim tek şey TL mevduatında olan yıllardır bir şey kazanamıyor. Kazanamayacak.
Diğer açıdan da uzun vadede her zaman döviz kazandırmıyor. Şuan bu bir konjonktür.
2000 yılında 20 bin dolar civarı bir paraya aldığım konut şuan 500 bin tl.
20 yılda elde edilen kira geliri de zaten tamamen olmasa da evi amorte ettiriyor.
Yatırım işi şans işi.
Emeğini, alın terini veren, iyi niyetli her vatandaş hak ettiğini almalı. Öyle diliyorum.
Beni alım gücünün azalması üzüyor.
Viop teminat 13.43% gecelik
Bu bahsettiginiz getiri degerli ve sirkulasyonu olan konut yatiriminda gecerli var olan stok konut miktari ve satisi olmayan konut yuzdesi ulkemizde daha fazla. TL bazinda getiri hesabi her zaman yaniltici olacaktir usd bazinda degerlendi ise gercekten kardan soz edebiliriz. Konutta artik dusuk maliyetli krediler beklentisi gercekci olmadigindan bu furyanin omru de cok uzun omurlu degil su an insaat ve yan sektorleri ittirme ile ayakta duruyor destek kirildigi an domino etkisi olacaktir.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Carsamba 28 inde enflasyon raporu var.mb .dikkat!
BİZ 5.40- 5.80 ARASI DOLAR ALIN DEDİĞİMİZDE BU ARKADAŞ NERELERDEYDİ?:thumbdown:
-Turkish yatırım- Kent faktoring bonosu %17'den arz edildi-
Bankalardan bir aksiyon bekliyorum.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.!!
Bu forumda yıllardır.!!!!
ne yazdıysam.!!
Hepsi doğru analiz.!!!
Hepsi Aynen dediğim gibi oldu.!!
Bak imzama.!!!
Oku.!!!
Ben ekonomiye.!!
Macro bakarım.!!!
Kendini sorgula.!!!
Kimin batak olduğunu.!!
Bol kazançlar.!!!:oleyo:
Sonraki iki sene gıkın çıkmadı. Karabataklarda senin gibi bir görünür, bir yok olurlar:evil: