Rezervler swap uçaklar emanet ağa hicbirsey kalmadı bu sefer. Ötesi yok. Nasi olacak peki
Printable View
Rezervler swap uçaklar emanet ağa hicbirsey kalmadı bu sefer. Ötesi yok. Nasi olacak peki
biden görüşmesi sonucu ne olduda dolar kuru 8.70 den 8.40 a savruldu..
troller cevaplasın bu soruyu..
Bu ülkeden bir nane olmaz. Bir taraf akp ye giydirecegim derken dini alet eden din ile alakası olmayan akp için İslam'a atıp tutuyor. Diğer taraf için bir anadolu sözü."Haram helal ver Allahım, kulun seçmez yer Allah'ım " modunda. Habire İslam'a giydirenler İslamcı diye. Bakın bir Hadisi şerifler var. " Eğer ki kıldığınız namaz sizi kötülüklerden alıkoymuyorsa o namaz değildir." Yine " Mümin kimdir sorusuna Peygamber efendimiz (sav) Mümin, elinden, dilinden, belinden emin olunan kimsedir demiştir" Her sakallı dede değildir Akp siyasi menfaati için dini kullanan bir mikrop topluluğudur. Bunlara giydirecegim diye İslam'a saldıranlar da küfür topluluğudur.
İslam'ın yaşandığı beldede herkesin canı mali mülkü güvende dedir. Liyakat esastır. Adalet her daim vardır. Bakın hadisi şerif vardır. Bunu aktaran rivayet edenlerin bir tanesi yalan söylemişse hayatında o hadis doğru hadis değildir. RTE aktarmış olsa geçerli olmaz. İslam bu kadar hassas. Hiç okumadan anlamadan RTE yada akp yi esas alarak İslam'a sallamayın. Gerçekten İslam'ın şeriatın olduğu yerde herkes güvendedir. Peki yeryüzünde varmı şuan yoktur. Benim bildiğim 4 halife ve kısmen ve dönemsel Osmanlıda yaşanmış. Adam şeriat gelince eli kesilecek sanıyor, eğer ki bir kimse ihtiyaç dahilinde elbise yiyecek içecek çalmışsa bunun hiç bir cezası yoktur. İslam yeryüzünün cennetidir. Gelişmiş ülkelerin çoğunda İslam'ın istemiş olduğu kurallar sayesinde o haldedir. Gelişmiş ülkeler de torpil, liyakat, hakkaniyet, Adalet gibi kavramlar bizden çok daha iyi yaşanır.
Tarihi daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim. Sizin gibi düşünmeyenlerin bu işleri bilmediğini sanmayın. Misal verdiğiniz 4 halife ve Osmanlıyı mesela özellikle okuyun. Bu dediklerinizin çoğunun yanlış ve zorlama olduğunu göreceksiniz derim naçizane. Ayrıca ülkedeki laiklerin çoğunun din ile bir sorunu olduğunu sanmıyorum. Dinin kullanılmasını istemiyorlar.
Bende aynı şeyden bahsediyorum. Akp dinini yaşayan bir parti değil. Sadece yaptığı her yanlışı dini kullanarak yapan menfaatci bir parti. Kimse dört dörtlük değildir ama bunların yaptığını izah edecek bir kelime yok. İtalya'da ki bir yolsuzluk operasyonu olmuştu o bunların yanında sivilce kalır. Bu ülkede her fitnede bunların parmağı var. PKK kadar tehlikelidir. Hatta bu ülkeye PKK dan daha fazla zarar vermiştir. Bugüne kadar bunların topladığı vergileri hiç bir hükümet toplayıp çarçur etmemiştir. Bunların topladığı vergiyle çarçur ettiği parayla bir Türkiye daha kurulurdu. Bunlar gelinceye kadar ülkeye her çakılan çivi bunlar zamanında satıldı çöpe atıldı.
Ben akp ye gitsem medyada iki RTE yi yücelten sözler söylesem iki saçmalasam. Akp konya yönetimine girerdim. İki ihale alsam ihya olurdum. Ama ben şerefli bir insanım kul hakkı yemek benim inancımda yok. Ben Allah'tan korkarım. Son iki cümlem her şeyin özeti.
Benim okuduğum bildiğim en hakikatli en muteber Türk lideri Osmanlı ve öncesi Alparslan Handir. Adamın ne sarayı vardı ne şatafatlı bir hayatı ne de cariyeleri. Osmanlı da beğendiğim iki padişah vardır biri Fatih Sultan Mehmet diğeri Yavuz Sultan Selim.
4 halife döneminde Hz Ömer ve Hz Ebubekir kadar yaşantısına dikkat eden yoktur. Hz Osman uyarılmasına rağmen ailesinin yaptığı bir çok şeye göz yummuş sonunda emeviler gibi zalim bir yapı ortaya çıkmıştır. Emeviler bugün ku akp gibiydi.
sovyet komunist rusyası bir zamanlar solcular tarafından çok kutsanıyordu ideal toplum sistemi olarak.. ama çürümüş bir sistemdi.. ve çöktü..
islam tartışmaları da benzeri hayali bir dönemi yüceltmek (asr-ı saadet) ve ve o döneme özlem ile şekilleniyor..ama reel bir karşılığı yok.. modern toplumla bağdaşabilse zaten modern zamanları şekillendirebilirdi.. ama olmadı.. bugün 1500 yıl öncesine referans verilmesi bu açıdan sorunlu bir durum.. "islam ve kadın", "islam ve diğerleri" gibi düşünsel anlamda çeşitli ayrımlara yol açan bir inanış paradigması sorun üretmeye mahkumdur.. islam ülkelerinin acıklı durumu bunun kanıtıdır.. vatandaşlarının çoğunluğu islam olan ülkelerde bu zinciri sadece Türkiye kırabilmiştir, o da laiklik ile mümkün olmuştur..
nitekim insanlığın bulduğu en iyi sistem mükemmel olmasa da laikliktir.. bir devlette adalet olmalı, vatandaşlarında ise dürüstlük, çalışkanlık, şüphecilik ve vatan sevgisi..dini inanış önem sırasında ilk 10 da yer almamalı kişisel alanda kalmalıdır.. inandığı dini ülkede önem sırası listesinin başına geçirmeye çalışanlar ülkelerinin batışına çalışıyor demektir tarih bize bunu defalarca gösterdi..
Peygamber efendimizin sav ilk eşi 40 yaşındaydı efendimiz sav o sağ olduğu dönemde ikinci bir eş almamıştır. Hatice annemiz sonrası o çağın özelliği sebebiyle SGK gibi tazminat gibi bir yapı yoktu. Kadınla kocaları savaşta şehit olup ortada kaldığı için böyle bir kalkan oluşturdu.
ümmetçilikle ve bölücülükle araya mesafe koymak ve her ikisini de ret etmek durumundayız..
milletçe başka seçeneğimiz yoktur,..
çok yazmak bir şey ifade etmiyor, iş dönüş dolaşıp bu ikisine geliyor dayanıyor,..
Uğur Dündar
·
16s
Yanan bölgeleri uçakla söndürmek yerine, yandıktan sonra uçaktan seyretmek!..
günün güzel sözlerinden bir tanesi tabi anlayana.
En karlı iş din ticareti. Sermayesi geri zekalı cahil insanlar. Asrı Saadet te halifeler normal halktan belki daha az yemiş içmiş giymiştir. Hz Ömerin şehit olduğunda ailesine bırakacak hiç bir şeyi yoktu. Hz Ebubekir de aynı. Ama insanlar bozuldukca bu değişti. Din hiç değişmedi insanlar değişti bozuldu. Tunceli belediye başkanı Fatih Malkoç belki İslam'ın istediği yönetim biçimine davranışına uygun çalışıyor. Zaten İslam'ın kurallarına en çok batılılar uyuyor. Mehmet Akif Ersoy da Fransa dönüşü şu sözüyle bunu dile getirmiş. Yaşantıları dinimiz gibi, dinleri bizim yaşantımız gibi.
Burada Ak partiye kızıp İslamiyet hakkında apuk sapuk yazılar yazılması yanlış oluyor.
Herkes istediği dine inana bilir dinde zorlama yok , buna dikkat edilmesini istiyorum.
Yoksa eleştirdiğiniz Ak partiden veya liderinden sakin kafa ile kendiniz dinleyip öz eleştiri yaptığınızda zihniyet olarak farkınız olmaz .
En basidinden karşınızdakinin inancına saygı duymuyorsunuz , bu şekilde davrandığınız sürece sizde bu ayrıştırılıp kendi içinde kaos yaratılmak istenen düzene bir tuğlada siz koyuyorsunuz.
önümüzdeki süreçte benden bu ikisinden birini seçmem isteniyor, bu bir kumpastır, kurulu kumpas ikisini de seçmeyerek bu kumpastan çıkmalıyız,..başka seçenek ve yol yoktur,..
siyasi alternatif ve arayışlarımızı bunun üzerine düşünmeliyiz, çünkü bu iki ana akım(ümmetçilik ve bölücülük/iktidar ve muhalefet) ittifaklar kurarak, ittifaklar halinede gelerek bütün yolları bağladılar ve seçme şansı bırakmıyorlar milletimize,..
hem ümmet işinde hem de bölücülükte ikisinde de ortak nokta:
ikisinde de Türk Milleti yok,
yani tersten ortaklar
Türkiye de manasız tarışmalara çekmeye çalışmak bir gelenek halini aldı, "kral çıplak" diyebilecek berrak zihninlere ciddi ihtiyaç var..Ülkede muteber bir din anlayışı var ve bu din anlayışı tüm halka organize biçimde dayatılmaya çalışılıyor, dayatan zihniyet ise bunu siyasi iktidarının devamı için yapıyor..neden sonuç ilişkisi çok açık.. burada bu tür konulara çok nötr ifadelerle eleştiri yapıldığı zaman bile dine saldırı olarak görenlerin anlama problemi olduğu kesin..
Diğer bir konu kahbe ve kansızlar dan buradada yazan ekipleri de vardır 27 senelik forum hayatımda çok gördük ara ara fitne peşine düşen ********leri , eğer sosyal mecrada daki görseller gerçekse adamım diyip eteklerle dolaşan bu ********ler bu yangın işlerinde varlar.Dikkat ederseniz yangınlar turistlerin olduğu yerlerde çıkarılıp ekonomik anlamda darbe vurulmaya çalışılıyor , yabancı basında başlıklarda Türkiye yanıyor diye başlıklar atılıyor
Bu ********leri görüldüğü yerde vurulması gerekir , oluk oluk kanları akması gerekir , bunlar bu toprakları evlatları değil dün etek giyerek taş atan , bugun kahbece orman yakarak bu ülkeye zarar veriyor.
Bu ****** çocuklarından veya üyesi burada yazan sırf burada bile toplumu bir yöne çekmek için yazan zihniyet mevcut topik tamamen bozuldu.
Geçen günlerde iki bakan bir başkan ülke yönetimne el koyacak videosu vardı. Eğer bu olacaksa RTE normal yolla ölmez. RTE varken de bu olmaz.
Yangında 'öldü' sanılan kişi: Dağdan dağa 3 saat yürüdüm https://sptnkne.ws/GVee
Buda güzel haberlerden
https://www.facebook.com/watch/?v=1414368822255680
Bakın dinleyin bu yüzden insanları aynı kefeye koymayın.
bu her iş için geçerli.
bu akape zihniyetinin kullandığı ezber şeylerden birisi de fitne kelimesi.. yaptıkları her beceriksizlik eleştirildiğinde "fitne" kelimesini kullanıyorlar.. çok sık kullanıyorlar basında medya da görüyorsunuz.. oysa en büyük fitne kendi şatafatını düşünürken halkının güvenliğini düşünmemektir.. mültecilere kapıları açmak da fitnedir, uçak konusunda laf ebeliği yapıp thk sorumlu uçaklar eskifilan deyip neden uçak alınamadığını cevaplamamak da fitnedir.. haaaa bir de "kullanışlı aptallar" var, biliyorsunuz bu sosyolojik bir deyimdir ne olduğunu bilmeden bir kaç kelime üzerine reaksiyoner davranışlarda bulunup gerçek düşmanın ekmeğine yağ sürenler yani..dediğim gibi önem sırası her zaman vatandaş bazında dürüstlük çalışkanlık ve vatan sevgisidir.. inanışlar listede çok sonra gelir.. toplumun huzuru için bu şarttır..
Askeri alanda yangın çıkaran kişi ilk sorgudan sonra serbest bırakılmış. Orman yakmanın cezası 10 yıldan başlıyor. İlk önce her suç iş için caydırıcı ceza olmalı. Benim ceza ve cezaevi projem var. İddia ediyorum kapının önüne para dolu çantayı bırak kimse elini süremez. Ben hiç bir azılı suçluyu cezaevinde beslemem. Bir Yudum Su bir lokma ekmek vermem. Peşin peşin ilan ederim. Bundan sonra suç işleyenler bu merada yatacak. İt gibi çalışacak köpek gibi yatacak. Polise gardiyana askere kaçmaya teşebbüs edeni vur yetkisi. Cezamerasini 2 MT karın yağdığı yere yaparim kalorifer yemek sıcak su yok 1 senede hepsi ölür. 10 senede tertemiz toplum oluşur. 128 milyar dolari iki yılda koşa koşa yalvara yalvara ayağımın altını öper getirirler.
mülteci meselesinde uzun süre ikisi beraber hareket ettiler.. ülkemizin güvenliğine tehdit olan bu işgal konusunda sessizdiler, muhalefet ve iktidar..aslında muhalefet biraz gündeme getiriyordu ama istenildiği kadar değil.. ama bu konuyu ön plana çıkaran yeni partiler/hareketler çıkmaya başladı.. bence bir sonra ki seçimde bu konuyu ana gündem yapan ciddi mevzi kazanır.. bazıları uyuyor ama işgal kesin bir tehdit..
Sayın discretus RTE yazılan şeyleri promter den okur. Aynı şeyleri okuya okuya aklında onlar kalıyor. Şöyle açık oturum olsa iki cümleyi konuşamaz. Promter takıldımi doğaçlama konuşacak kelime bilgisi yok.
hem prompter hem de ses tonunu yükseltip indirip damardan girişler yapıyor halka..akıcı konuşma.. belagat diyoruz.. ama açık oturumlara çıkmaktan imtina ediyor.. hiç normal değil.. 20 yıldır muhalefetin karşısına tv de çıkmışlığı yok.. abd avrupa da filan sıradan şeyler.. biz de de 90 lı yıllarda sıradan normal bir şeydi..liderler tv de tartışırdı.. ama şimdi olmuyor, ülke bariz geriledi sivil toplum anlamında son 20 yılda, ki bu da onun teyidi zaten..
Herkes yangını HDP ye mal etmeye çalışıyor. Bu Afganlılar doğudan girip batıdan çıkmaya çalışan insanlar değilmi. Süleyman soylu sabotaj yok diyor. İtalya'da benzer sayıda büyüklükte var. Bu sefer fitne tutar diye tahmin ediyorum.
Bakın o yangın ters salvodur , 4 tır eroin dışarı kaçıracaksanız 1 tır da az miktar mal yakalatırsınız.
Askeri alandaki yangın dün çıktı yani akdeniz yandıktan sonra , bakın dün akşam Alanyada arabadan ormanı yakmaya çalışan lar vatandaşların görmesi sonucu kaçmışlar.polis arabayı arıyor bu kahbeler bu işlerin içinde , bunlar kendilerini dışarki güçlere emanet etmişler.Şuanda kıçımızın dibindeki suriye,ırak savaşları bizim içinyapılan köprü savaşları , suriyelileri içimize sokmak yeni bir ırk için yapılan oyundur , Araplar gittikleri yerde değişeme uğramayan tek ırkdır .İlk geldikleri gün yazdım Reha gaya nın topiğinde uzun vadeli yeni ırk oluşturuluyor Türkiyede diye , sadece çözemediğim Bahçelinin gözü neden bu kadar kapalı bu konuda bu yüzden yaşıyarak herşeyi görüyoruz 2 sene önce şu virüsten bahsedilse hadi lan derdik ama yaşıyoruz .
Bakın o yangın ters salvodur , 4 tır eroin dışarı kaçıracaksanız 1 tır da az miktar mal yakalatırsınız.
Askeri alandaki yangın dün çıktı yani akdeniz yandıktan sonra , bakın dün akşam Alanyada arabadan ormanı yakmaya çalışan lar vatandaşların görmesi sonucu kaçmışlar.polis arabayı arıyor bu kahbeler bu işlerin içinde , bunlar kendilerini dışarki güçlere emanet etmişler.Şuanda kıçımızın dibindeki suriye,ırak savaşları bizim yapılan köprü savaşları , suriyelileri içimize sokmak yeni bir ırk için yapılan oyundur , Araplar gittikleri yerde değişeme uğramayan tek ırkdır .İlk geldikleri gün yazdım Reha gaya nın topiğinde uzun vadeli yeni ırk oluşturuluyor Türkiyede diye , sadece çözemediğim Bahçelinin gözü neden bu kadar kapalı bu konuda bu yüzden yaşıyarak herşeyi görüyoruz 2 sene önce şu virüsten bahsedilse hadi lan derdik ama yaşıyoruz .
Sana göre öyle. Acaba Yaratan bu konuda sana katılır mı?
Hala devam eden Alevi/Sünni ayrımının kökenleri Yavuza dayanır.. KAtliamları eşsizdir.. !
19 kardeşini öldüren ve dünyada en kanlı ,vahşi padişahlardan biri olan 3. Mehmetin dayanağı, Fatih'in kanunnameleri olmuştur...
Sen beğen yinede.. Bana sorarsan eşsiz CANİlerdir bunlar...
RTE Türk siyasi tarihinin en ballı parti lideri. Özal Demirel Ecevit Türkeş Erbakan İnönü bunların içinde sadece Ecevit var lise mezunu. Bu ülkede toplam satılan gazete sayısı kurumları çıkınca 1,5 -2 milyon. TV seyretme oranı yüksek özellikle akp nin yaşlı müdavimleri benim babam dahil günlük 3 kez saatlerce TV haberi seyreder. Bu adam da hergun aynı konuşmayı yapıyor. Dolayısıyla zeka seviyesi tahsil durumu çoğu aynı.
umuyorum dediğiniz gibi olur ve ayakları yere basan politikalar üretenler daha ciddi şekilde halkımızın beğenisini kazanırlar, siyasette mevzi kazanır ve ilerlemeler sağlarlar,..
Suriyeli mülteci sorunu ülkemizin bir ''milliyetsizleştirme proğramıdır'', bunun için para karşılığı da olsa bu insanların Türkiyede tutulmaları ve 5, 10 sene doğurmaları gerekiyor,..
bunu boşa çıkarmak için derhal Esad la bir araya gelmeli anlaşma sağlanarak bu insanlar evlerine barklarına gönderilmeli, bu sayede bundan sonrasına Esad dikkatlerini ülkesi için esas bölücü tehdit olan ABD destekli YPG-PKK ikilisine çevirmelidir,
bu Karadeniz de sıkışan Rusya da dahil ABD nin ya canını ya malını dediği herkesin işine gelendir,
iktidarın savunduğu Güvenli Bölge tezi Suriye'nin bölünmesidir, yani Güvenli Bölge işlerlik kazanırsa Türkiye iktidarı kendi eli ile bizatihi kendisi Suriye'yi bölmüş olur, bu PKK nın arayıp ta bulamadığı bir durumdur,..
şayet Suriye bölünürse Türkiye de er ya da geç buna dayanamaz ve bölünür,..
bu Büyük Orta doğu Projesinin zamana yayılmış hali olur,..çocuklarımıza dahi zor anlatırız bunu, nasıl uyudunuz derler,..nasıl görmediniz derler,..nasıl bu hale geldiniz derler,..
Sindoma haklı yeni ırk üretiliyor. Adana mersin özellkle antalya manisa muğla hep yörük köylerini yakıyorlar.
Bu köylüler yerlerinden kacarsa ozaman sıkıntı 20 sene sonra asıl felaketler başlar. Yerlerine kim yerleştirilecek o köylere malum. Bu ince detayı fark etmek lazım
Yörükler özellkle kadınları sağlamdır. Vatanı için canını verir. Ben yörük değilim. Ama bunu herkes bilir. Temel direği yıkıyorlar yerlerine kım gelecekse artk.