yatirim firmalarinin bu gibi hedef fiyatları ucu aciktir,
yil sonu hedefi olarak veriyorlar yani 2023 sonu derler,
2 gün sonra bu rakami asagiya indirirler yada yukari cikarirlar
Printable View
yatirim firmalarinin bu gibi hedef fiyatları ucu aciktir,
yil sonu hedefi olarak veriyorlar yani 2023 sonu derler,
2 gün sonra bu rakami asagiya indirirler yada yukari cikarirlar
Panpişler çok sağlam duruyoruz. Sanki zincirlerini kıracak gibi.
Bugün gerçekleşen açığa satış işlemleri, THYAO 2.5 mlyr tl, AKBNK 1.9 mlyr tl, ASELS 1.3 mlyr tl işlem geçmiş, 1 mlyr tl yakın 7 hisse var,
THYAO da toplam işlemin %21 kadarı, AKBNK da toplam işlemin %36 kadarı, ASELS da toplam işlemin %21 kadarını açığa satış işlemleri oluşmuştur, Trader lar al-sat kadar sat-al ı da tercih etmişler,
https://i.hizliresim.com/3g4zjdd.PNG
@berkimcans bilgi için teşekkür ederim.
En umutvar hisse olarak görülen Thy, umarım haftaya gereken olumlu performansı gösterir.
Medya haberinde okudum.
Borsadaki son 1 haftada olan düşüşün nedeni olarak şöyle açıklamış. KKM üst faiz sınırı kaldırılmış ve bunun sonucu piyasadan bir miktar para bu KKM ye kayabilir düşüncesi oluşmuş. Tabi bu bir miktar paranin bu şekilde bankaya kayması bankaların kâr rakamlarında 2023 yilinda düşüşe neden olabilir demiş. Bankalar cazibesini yitirebilir demiş haberde. Ayrıca seçim belirsizliği de olunca bu düşüş ler olmuş diyor haberde. Ama sert dalga bitti gibi. Şimdi sakin bir hafta başlar diye düşünüyorum ben. Geçen sene THY ozsermayesini 90 milyardan 181 milyara çıkarmış, bu 2023 senesinde sezonun daha iyi geçeceği beklentisini herkes duymuştur zaten. Artık bankalarda cazibesini yitirebilir ustteki nedenden dolayı. Yani birkaç sanayi şirketi ve havacilik sektörü bu sene baya favori olacak gibi görünüyor. Bankalardan çıkan yatırımcının bir kısmı sanırım havacılığa da gelecektir. Önümüzdeki günlerde gelecek olan bilanço sonrası THY'nin özsermayesinin 230 milyara yakalayabileceğini düşünüyorum. Hisse ederi olarak 167 lere tekabül edebilir. Tabi yaz sezonununda daha iyi performans olacağı kesin. Hem uçak sayısı artiyor, hem UEFA sponsorluğu var, hem geçen sene tatile çıkamayan insanlar 2023 te daha çok gezmek isteyecekler. Petrol fiyatlari da durgunlaştı zaten. Bu sene olumlu çok şey var THY için. Bekleyip görücez artık.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Hissemizde bedelsiz beklentisinin çok fazla önemli olmayacağını düşünüyorum, çünkü hisse sığ bir hisse değil, çok derin.
En önemli beklentimiz şimdiye kadar olduğu gibi gene iyi bilançoların devamı olacaktır. gelen bilançolar ile artan cirolarımız, artan karlarımız ile şirketimiz level atlamış durumda. Dev Lufthansayı bile cebinden cıkarır durumlara geldik.. Yıllık yapmış olduğu %400 lük prime rağmen bence hala bistin en ucuz hissesiyiz.
Bankaları saymıyorum, çünkü onlar bence zombi. KKM nedeniyle yaptıkları yüksek karlar bence sürdürülebilir değil, ayrıca zorlama ile verdikleri kredilerin ne kadarı batık kendileri de bilmiyorlar.
Tuprs deseniz 3-5 dolar olan marjlar 15-18 dolarlara çıkmış, bu ne kadar sürdürülebilir? yeni dönüşümler ile bu karlılıklar sürdürülebilecek mi? Evet diyorsanız o ayrı konu.
gelelim hissemize, iyi gelmesini beklediğim bilançolarımız dışında iki sürpriz beklentim var ki olursa süper olur :)
- Anadolu Jet in olası bir halka arzı..
- Artan karlar ve azalan borçlar sonrasında gündeme gelebilecek olan bir temettü beklentisi..
Hissemiz temettü vermeye başlarsa yatırımcı açısından uzun vadeli tutmak daha müspet hale gelecektir.
Seçimlerden sonra faizlerde ve kurlarda olası dalgalanmalara karşı da en dirençli hissenin gene THYAO olacağını düşünüyorum. Çükü gelirlerinin büyük kısmı yurt dışı uçuşlarından ve döviz kurlarına endexli.
Ben ilk sert düşüşlere full hissede yakalandım, endex 5000 in altına gelince Thyao dışındaki hisselerimin tamamını satıp altın, döviz ve yabancı hisse fonlarına girdim. Amerikada 2024 yılında seçimler var, FED Faiz artışlarının sonuna gelmiş olabilir, bu yıl yabancı borsalar ve dolayısıyla yabancı hisse fonları yüksek primler yapabilir.
Yorumum biraz THYAO güzellemesi gibi oldu ama sonuç olarak THYAO hissedarıyım, ona göre yorum yaptım, kısaca hissede yatırım yapma sebeplerimi açıklamaya çalıştım. Bu nedenle kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
hayırlı kazançlar dilerim, teşekkürler, saygılar.
Yillardır temettü vermiyor
Sahibi devlet olduğu icin de vermez, neden versin.
Ederi 85 tl'dir.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket yıllardır temettü vermiyor, çünkü verebilecek durumda degildi, 2 sene önce borcu piyasa değerinin 2 katından daha fazlaydı.
Şirket artan kârlar ve azalan borçlar nedeniyle İlk defa bu sene temettü verebilecek bir finansal yapıya ulaştı. Ve aslında temettü güzel bişey olmakla birlikte şart da değil. Yeterki cirolar büyüsün, kârlar artmaya devam etsin.
Herkesin görüşü farkli tabiiki.
Önceden temettü konusunda maddi sıkıntı vardı pandemi nedeniyle. Daha öncesinde ise yeni havalimanına taşınmış bir şirket görüyoruz ve daha önceki küçük kapasiteli Atatürk havalimanindan(70 milyon kapasiteli) çıkıp belki yeni havalimaninda (150 milyon kapasiteye çıkartılacak ) büyüme hedeflerine odaklandığı için temettü dagitmak yerine büyüme yonunde bu paraları kullanmak istiyorlardır diye düşünüyorum ben. Yani THY kapasitesiji büyütmeye çalışıyor, uçak sayısını artırıyor, yolcu sayısı artıyor, gelir de artıyor her geçen gün, buyumeyi tamamladığında (sanırım 3-4 seneyi bulur, tam kapasiteye ulaştığında) temettü dağıtabilir düşüncesindeyim. Şuan öncelik buyumeyi hızlandırmak bence.
Sonuç ta kazanilan para yatirimciya dagitilsa bile çoğu yatirimci bu temettü parasını yiyecektir. Ama temettu parasinin birde şirket içinde tutulup bu para ile daha fazla uçak alinarak yolcu kapasitesi artırılıyor ise eğer (muhtemelen bunu yapıyorlar ) bana göre daha mantıklı bir tercih olur. Sonuç ta paraya (onumuzdeki bilançoda gelir artışında görücez) , olarak paraya daha fazla değer katacaktır bu yöntem. Sonuçta hızlı büyüme gösteren şirket eninde sonunda yükselecektir bence.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Büyüyen bir şirket..
Her gün pazardan yeni paylar almak peşinde. :bravo:
Kazandığı para ile
Temettü mü versin?
Uçak alıp yeni hatlar mı açsın?
Şu an 400 cıvarında uçağı var.
THY en az 700 uçaklık filoya çıkmayı hedeflemiş durumda. (2022 yılındaki genel kurulda duydum):yes:
Hisse Radarı - THYAO (İnfo Yatırım)
Türk Hava Yolları,
3. çeyrekte 108,5 milyar TL net satış, 34,2 milyar TL FAVÖK, 27,7 milyar TL net kar açıkladı.
4. çeyrek beklentileri ise 87,4 milyar TL net satış, 20,5 milyar TL FAVÖK, 6,2 milyar net kar olarak ön görülüyor.
Beklentiler dahilinde gelebilecek 4Ç22 verileri 4Ç21'e göre net satış, FAVÖK ve net kar sırasıyla %137, %82, %213 artışa işaret ediyor.
2022 yılllık beklentiler baz alındığında 2021 yılına göre net satışlarda %219, FAVÖK'te %181 net karda ise %444 artış bekleniyor.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Uçak tek başına düşünülemez...
Lisanslı Pilot, hostes, yer teknik ekipleri, bilet satış, kargo müşterisi bulma v.s......
https://careers.turkishairlines.com/kokpit-ekibi
Bakın... THY devamlı eleman ilanları vermekte...
https://careers.turkishairlines.com/...c-9c94072e0d1c
BAKIN BU DA BUGÜN MATRİKSTE ÖNÜME DÜŞTÜ... Anadolu Ajansına beyan vermiş THY yetkilisi..
Alıntı:
THY'nin teknoloji gücü, geleceğin siber güvenlik uzmanlarını yetiştiriyor
Türk Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Güvenlik Başkanı Kadir Yıldız, insan kaynağı konusunda Türkiye'nin siber güvenlik sektörüne katkı sağlamak amacıyla, Cyber Take-Off GRC Eğitimi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.
AA muhabirine açıklama yapan Yıldız, Turkish Technology tarafından düzenlenen siber güvenlik eğitimlerine ilişkin bilgi verdi.
Yıldız, insan kaynağına büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, "İnsan kaynağı konusunda ülkemizin siber güvenlik sektörüne katkı sağlamak amacıyla, birçok çalışmayı hayata geçiriyoruz." ifadesini kullandı.
Cyber Take-Off GRC programı ile kendisini siber güvenlik alanında geliştirmek isteyen gençlere yönelik fırsat sunduklarına vurgu yapan Yıldız, "Türk Hava Yolları çatısı altında ve Turkish Technology'de çalışma fırsatı yanında, siber güvenlik ve IT Denetim alanında kariyer yapmak için ilk adımı atmaya hazırlanan gençlerimiz için Cyber Take-Off GRC Eğitimi, mükemmel bir kariyer fırsatı olacak." yorumunu yaptı.
Yıldız, söz konusu programa katılımın herhangi bir IT altyapısı ve güvenlik bilgisi gerektirmediğini belirterek şunları kaydetti:
"Bu kapsamlı programı tasarlarken, öğrencilerimize Yönetişim, Risk ve Uyum (GRC) becerileri ile ilgili uygulamalı deneyim ve bunların arkasındaki teorik bilgileri en üst kalitede sağlamaya özen gösterdik. Cyber Take-Off GRC programıyla beraber katılımcılara 3 ay boyunca, yaklaşık 150 saat eğitim fırsatı sunuyoruz. Programımız, her biri belirli bir GRC becerisine odaklanan 3 ana modül, 50 saat IT ve güvenlik temelleri, 40 saat siber savunma temelleri, 60 saat Yönetişim Risk ve Uyum programından oluşuyor.
Eğitimlerde öncelikli olarak Security Governance için ihtiyaç duyulan temel IT ve güvenlik bilgisi anlatılacak. Sonrasında dünyadaki siber savunma yaklaşımlarından, tehditlerden ve zafiyetlerden bahsedilecek. Programa katılan tüm öğrencilerimiz için muhteşem bir kariyere uzanan yolda harika bir başlangıç olacak."
- "Turkish Technology siber güvenliğe büyük önem veriyor"
Siber Güvenlik kavramına bakıldığında ilk olarak akla bilgi güvenliğinin geldiğini vurgulayan Yıldız şunlara dikkati çekti:
"Yaşamımızın internetle büyük ölçüde bütünleşik hale gelmesi kişisel bilgilerimizi de aynı ölçüde tehlikeye sokuyor. Siber Güvenlik kavramına bakıldığında ilk olarak akla bilgi güvenliği geliyor. Ülkemizde de yaşanan güvenlik ihlalleri ve siber saldırılar, nitelikli ve yetişmiş insan gücü ihtiyacını beraberinde getiriyor. Böylesi önemli bir konuda görev ve sorumluluk tek başına devletin değil, kamu kurumları ve özel kuruluşlarının da bu alana yatırım yapması zorunlu hale geliyor.
Bu yatırımlar, hem kurumlara siber güvenlik alanında yetişmiş insan gücü sağlıyor hem de kurumların sosyal sorumluluk kapsamında topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmesine vesile oluyor. Türk Hava Yolları'nın teknoloji gücü Turkish Technology siber güvenlik konusuna büyük önem veriyor ve yıllardır bu alanda çalışmalar yürütüyor."
- Eğitim başvuruları başladı
Cyber Take-Off GRC programı, ilgili bölümlerin 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin başvurularına açık. Programa katılımlar için son başvuru tarihi 13 Şubat 2023. Adayların, programla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için Cyber Take-Off'un internet sitesini ziyaret etmesi gerekiyor.
- Cyber Take-Off programı
Katılımcıların, gerekli altyapı eğitimleri tamamlandıktan sonra "GRC Uzmanı ne yapar?, Security governance/Bilgi güvenliği yönetişimi nedir? Siber güvenlik mimarisi nasıl kurgulanmalıdır?, Siber güvenlik riskleri nasıl yönetilir?, Ulusal ve uluslararası regülasyonlara uyum nasıl gerçekleştirilir?, IT Denetimi ve kontrol süreçleri nasıl işletilmelidir?, Security Monitoring nasıl yapılmalıdır?" gibi konular hakkında detaylı bilgi edinecekler.
- Katılımcılar için kariyer fırsatları
Cyber Take-Off programında her modül, gençlere hayattaki süreçlerin nasıl işletildiği ile ilgili reel bilgiler kazandıracak ve pratik sağlayacak şekilde dizayn edildi. Ayrıca, programa katılan öğrencilere beceri kazandırmak için ödevler hazırlamaları, araştırma yapmaları ve sunum yapmaları isteniyor.
Detaylı planlanmış ve sağladığı kariyer olanaklarıyla Cyber Take-Off GRC programı, sadece bir eğitim değil. Gençleri iş hayatına hazırlamak üzere beceriler kazanmaya dönük süreci kapsıyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, THY çatısı altında Turkish Technology'de full-time ve part-time çalışma fırsatı yakalayacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Havacılık hisseleri neden daha fazla düşüyor? Ay sonu etkisi olabilir mi????
Herhalde herkes satıp çıktı. Thy battı da bir ben mi kaldım....
Sesssiz ve derinden takip ediyoruz. Şirketin öncesi ve bugünü ortada. Son dönem büyümesi ve bilançosu çoğu insan memnun etti. Hedefine ulaşan ayrılmıştır. Benim gibi uzun vadeci olup gittiği yere kadar peşinde olacaklar günlük değil ara sıra uğrar topiğe.
Günlükçüler/kısa vade al-satçılar başka yere gitmiş görünüyorlar. Hareketlilik başlarsa ileride (4Ç) yine burası hareketlenir
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ocak ayına 140.9TL ile başladık, 137,6 ile kapattık. %2,4 zararla kapattık. Alacağımız olsun
Forex THY bilanço beklentisi: 6.3 milyar TL (En düşük: 3.2 milyar TL, En yüksek:9.4 milyar TL)
televizyonda 2 defadır Turkish Cargo reklamlarına denk geliyorum :) hayırlısı olur inşallah :)
Bofa bastırmasa tavana koşacak…
[QUOTE=artukbey;6302963]Arkadaşlar bilanço tarihi belli
Bilanço tarihi 1 Mart
[QUOTE=Ömür;6303049]Bugün, Antalya'ya geçen seneki Ocak ayına göre %65 daha fazla turist geldiğini okudum. Havaların sıcak seyretmesinin etkisi de olsa çok ciddi bir veri bence.
Son çeyrekte düşen enerji maliyetleriyle beklentilerin de ötesinde bir 4.çeyrek kârı da olası.
Anadolu Jet hatta Turkish Cargo'nun halka arzi orada burada dillendiriliyor. Bunların konuşulması bile beklentidir.
Temettü yerine yatırım yapmasi iyidir,kötüdür orasi ayri ama temettüye çok sıcak yaklaşan bir kitle var,balıklama atlar. Genel Kuruldan temettü çıkarsa ciddi etki yaratır ki 2009,2010 falan vermiş galiba.
Bedelsiz bölünme de minik bir ihtimal de olsa çok ciddi prim yaptırabilir.
İhracat'ta resesyon tehlikesinin aksine %10'luk artış var ki öyle ya da böyle Kargo kısmı için iyi haber.
Yine bugün malumunuz %7 civarı epey yüksek bir aylık enflasyon verisi açıklandı. Memleketij hayrına bir haber olmamakla birlikte yatırımlarını dövizle,faizle koruyamayacak denli yüksek olan bu oran öyle ya da böyle borsayı hala çok önemli bir seçenek kılıyor.
Bir aya kalmadan EYT'lilerin ikramiyeleri,maaşları derken piyasaya muazzam bir para girecek ve bu paranın yön arayışı da borsa açısından ciddi potansiyel barındırıyor.
Daha bir hafta öncesine kadar TEB hedef fiyatı 335 olarak güncelledi. Dıger aracı kurumların nereddyse hepsi TEB kadar olmasa da yüksek hedef fiyatıyla "al" tavsiyesi veriyor.
Bir dünya markası olması,sektörel manada en düşük fk'ya aahip olmasi,piyasa değerinin defter değerine daha yeni gelmesi, ciddi yatırım kalemi v.s gibi harika ekonomik rasyoları var.
Dünyanın en prestijli organizasyonlarına sponsor olabilen çapta,bir dünya markası konumuna gelmiş.
Seçim etkiaiyle beklenenden fazla yapılan ücret artışlarının maliyetlere kaçınılmaz etkisi muhakkak ki ciroyu da ekstradan yükseltecektir. Yani enflasyon etkisi de var.
Bu sene başında 1500 yeni pilot ve 7000 kabin memuru alımın duyuruldu.
Geçen hafta İrlandalı Avalon'dan 5 yeni uçak kiralandı.
Dünyanin en büyük aktarım merkezi olma yolundaki İstanbul Havalimaninin bayrak taşıyıcı havayolu konumunda olup zaten halihazırda dünyanın en çok noktasina uçan havayolu unvanina sahip. Ama bu daha da artacak.
Eveeeeeeetttt,bunlar benim aklıma gelenler.😇 Seçim fiyatlaması olarak borsanın ralli yapma olasılığı ve yine seçim sonrası ister mevcut iktidar devam etsin ister muhalefet devralsın sonuçta istikrar oluşacağı için bunu piyasaların mutlak anlamda olumlu yönde satın alacağını düşünmem de var tabi😇
Peki hiç riskler yok mu? Elbette ve hatta son dönem yaşananlar ortada ama ben yatirım yaptıgım hissenin mevcut performansi,beklentileri açısından son derece cezbedici noktalara odaklanmayı seçtim.
Size de yatırımlarınızda başarılar dilerken şunu hatırlatırım: "Bunlar benim açık kaynaklardan edinip sentezlediğim kişisel fikirlerimdir. Sizler önceliklw bu bilgilerin doğrulüğunu kontrol etmeden hareket etmeyin. Akabinde kendi kişisen araştırmalarinzla karar verip bunları yatırım tavsiyesi olarak almayın. Benim de böyle bir niyetim yoktue zaten.
Kalın sağlıcakla😇
Temettü garantisi açıklamazlarsa ilgi çekemezler. 2 milyar $ kâr bekleniyor.
300 uçağı peşin alsa 80 milyon $ dan 2,4 milyar yapar. Napacak 5 yıl sonra teslim edilecek mala çil para mı sayacak?
Mantık...
Temettü düzeni kurması lazım artık.
Su secim bitip
Ak yatirim üzerinden alim yapan yabancı fon gelse :)
gerekeni yapar,
Shortcular bilir kim olduğunu :) fena dayak atmisti :))
Bu korkunç felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce mevlamız gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar versin enkaz Altında sağ kalan vatandaşlarımıza bir an ulaşmağı sağ Salim kurtarılmayı yüce mevlamızdan duacıyız ALLAH Yar ve v yardımcımız olsun
Yüzyılın felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve sabır,yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Borsamızında sakin kafayla işlem yapılması için bir müddet dinlendirilmesini yetkili birimlerden rica ediyorum.
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün bilanco tarihleri öne cekilmeli ,
Subat ayinda bilanco aciklama bitmelidir.
9 milyarlık geri alım açıkladı THY
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1113265
Hisse geri alım programı hayırlı olsun tüm paydaşlara
hayirli olsun
04.11.2022 tarihli duyurumuzda bilgisi verilen kabin içi ürünlerin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan iştiraklerimizin birleşme işlemine ilişkin olarak, Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ("TSI") ve Cornea Havacılık Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ("Cornea") Türk Ticaret Kanununun 136'ıncı ve diğer ilgili hükümleri uyarınca tasfiyesiz infisah yoluyla, bütün aktif ve pasifiyle birlikte TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ("TCI") katılması suretiyle birleşmesine yönelik çalışmalar tamamlanmıştır.