cizmis oldugu devasa bir ucgen var formasyon gerceklesirse 18 20ye gidebilir. bana gore 13.50 gorurse opup basima koyarim. isi cok zor. cok mal kaptirilmis. su anda ucgeni kirdi ama tuzak olmasi muhtemel.
Printable View
cizmis oldugu devasa bir ucgen var formasyon gerceklesirse 18 20ye gidebilir. bana gore 13.50 gorurse opup basima koyarim. isi cok zor. cok mal kaptirilmis. su anda ucgeni kirdi ama tuzak olmasi muhtemel.
8 tl fiyatdan,18.532.120 lot işlem yapılmış,kimsenin dikkatini çekmemiş!
dun tvitterda gormustum. virmandir diye dusunuyorum. tabii bu kadar lot kimden kime gitt bilemem
https://x.com/Aliyfin/status/1791368106142503075
viopta shortculari patlattilar. teminat tamamlamak icin spotta banka holding harici satis gelir boyle giderse.
Yok mu genel kurula giden bize özet gecse
03/2024 o geçici vergi beyannamesi 464.935.257,74
Tahtacı hep aynı bölgede aynı hareketleri yapmaktan sıkılmadıya, ben de sıkılmam.
YTD
Yönetim faizlerin artık zirve yaptığını ve bir süre sonra düşüşe geçmesiyle beraber gyo sektörü için daha iyi zamanların başlayacağını öngörüyor. Bu zaten hepimizin beklediği bir durum.
Ozkgy'nin piyasada çok iskontolu işlem görmesini ozkgy'a özel bir durumdan ziyade gyo sektörü geneline yayılmış bir durum olarak görüyorlar. Geri alım konusu sorulduğunda, zaman zaman gündeme geldiğini öylediler, ama bir önceki cümlede bahsettiğim sebepten dolayı pek iştahlı olmayacaklarını düşünüyorum.
YTD
piyasada teyit edilmemis, gyolardan kurumlar vergisi istisnasinin kaldirilabilecegi ve temettu zorunlulugunun getirilecegi soylentisi var.
bu normalde gyolari olumlu etkiler hatta once vergi muhabbetini acip gyolari cakip sonra temettu zorunluluguyla ucurabilirler. uckagittan basimizi kaldiramiyoruz.
tabi hepsi birden zarar aciklama yarisina girebilirler.
dunyada 45 civari ulkede gyo varmis. bilin bakalim temettu mecburiyeti olmayan ulke hangisi...
GYO yatırımı saçma birşey. Yılın birinde agyo diye bir hissede 3 yıl durdum, anladım ki bizim paralarla adamlar servetine servet katıyor. 2016 lı yıllardı. Bedelli yapıp viraneye dönen atakule AVM yeniden yapıldı. İstanbul rivada arsa yatırımı yapıldı.hisse dolar bazında düşünürsen 30 tl olmalı ama 8 tl. Dolardaki enflasyonu düşünürsen 45 tl olmalı. En az. Yani GYO yatırımı yapacaksan gidip üç-beş metrekare de olsa bir yer alıp kendin yapacan. Yoksa böyle boş boş kendi cebinden oyalanır durursun.
Gyo Temettü zorunluluğu gelebilir
Gelirse başta adese , özak gyo ve kötü bilanço ilan edenler ilginç bilançolar açıklamak temettü vermek zorundalar bunu da hisseyi toplayıp yukarı sürerek sat al yaparak bir yerden çıkarmak zorundalar !
Özetle ciddi destek olabilir işlere bunlar
Gyo sektör endeksine ekgyo algyo trgyo bakınca şu an 12-15 fiyat aralığında olması zorun bir özak gyo var .
Gyo sektörel Endeksini 2021 itibaren yürütseniz bile zarar açıklayan bedelli yapan borç ödeyemeyecek duruma düşen hiç kar açıklamayan sorunlu arızalı kötü yönetilen büyümeyen tonla gyo şirketi var ,özetle güven sorunu yaşayan ve küçülen sektör şirketleri bile 3-4 misli olumlu fiyatlandı onlar ileri giderken bu özak gyo 3 sene önceye göre 5 misli gitmiş özetle dolar bazında 2 katı giden şirket % 35-40 net iskontolu şirket büyümesini fiyatına yansıtmamış TEMETTÜ ÖDERSE ister istemez yansıtır fiyatını 12-15 tl çekmek zorunda değiller piyasa alımlarıyla oraya çekecektir fiyatı ytd
Bu tür tahtalarda spekler sınırsız güçlü değildir sadece 10-20 milyon fon ve temettü avcısı ky ve yabancı ilgisi olsun hatta gyo için destekleyici özel uzman fonlar kurulsun Ralli başlayabilir bunu Önceden öğrenen tahtacı agresif şekilde alımlarını tamamlamak üzere veya tamamladılar . Hareket ile bereket vakti geldi çattı , bu ay O ay olabilir olmazsa bile faiz düşüş kararları temettü açıklanması vesair: ile 2024 sonbaharda ciddi yukarı potansiyel görülüyor .
Değerlemelerde 40-50-60milyar tl varlıklarında ulaşacağı özkaynakları mevcut olacak fiyatın 20 milyar tl gitmek isteyeceğini varsayıyorum ytd
Bu hisse ile dalga geçenlere Duyurum şu
2022 de sadece Realize Edilen hızla SATILAN 190 daire büyükyalıdan 3.3 milyar tl üstü hasılat getirdi hisse 1,70 den 10.30 6 katı fiyatlama ile MAJOR ralli yaparak seneli getiride Rekor kırdı ve GYO sektöründe yıllık artış şampiyonu da olmuştu.
Düşen faiz ve 100 daire 4 milyar üstü hasılat ve otel yatırım projeye başlama kararı ile 3 katı artış ve rekorun yarısonı tazeler düşüncem hakim ben savcı veya avukat değilim borsa hisse değerleme ilmine hakimim borsa TC istanbul borsası ve uzman görüşü her zaman akla ve vicdana uymayan piyasa dinamiklerinde gerçekleşmeyebiliyor.
Hakimder ki özak gyo 25 tl olacak 12 -18 aya ( tahmini en düşük fiyat )
Ama savcı 15 tl
Avukat ise 12 tl razıdır burası türkiye kimin dediği olur zaman gösterecek ! Ytd
Hisse için öngörüm olan hedef fiyat skalası yatırım tavsiyesi değildir kısa vade aşırı kar aşırı zarar edebilirsiniz 12-18 ay içinde gerçekleşmeyen hedef fiyat bekletileri yatırım tavsiye değildir ,herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum Neticede Piyasa tahmini öngörüsüdür % 1-30 yanılma payı bulunmaktadır ! Özetle borsamızın içine eden ekonomik kararlar alındığı takdirde borsamız 6000-7000 puana kadar insafsızda satış yiyebilir yan tahtaların % 50-60 düşüşle !! ilave içinden geçebilirler özak gyo 4.40 tl dip fiyata düşebilir deprem afet veya aşırı bir borsa çöküşünde 12-18 ay sonrası hedef fiyat ise 7.60-8.20 olabilir ytd en kötüsünün bir basamak iyisini bilirseniz üzelmez sabredersiniz diye yazmak istedim.
ucgenin sonuna geliyor. ancak ozamk cogu teknik analize uymayan hareketler sergiler. toplayana kadar uzatir sakiz gibi. ayrica toplama var toplama var. 10 milyon lot toplar anca %25 yapar 45 milyom lot toplar %85 yapar. bilemezsin.
isi cok zor. ne tobolar flamalar fincanlar yedi.
Tekniğe değil Takasa bakmak gerek
Bu hissede teknik yanıltır !
Bu arada hareketi fonlar veya önden haber alanlar yapmışsa mal da topluysa 18-22 tl formasyon hedefine hareket olması ???? ihtimaldir .
Patron veya Tahtacı da hacimsizlikten sıkılmış TEST ETMİŞ olabilir fon ve kylerin iştahını eğilimini gücünü nakti talebini test etmiş bugün işlemler nasıldı ?
Boşlukları artık siz doldurun ben Tahtacıya Sinyal vermiş gibi olmayım :)
Ben bit pire ile yakın veya diyelim ki aynı fikirdeyim takası ise net özümseyince ilginç çıktılar alınabileceğini görüyorum .
Bilanço güzel geldi.
İyi olsun arttık hisse için.YTD
Dönem karı (zararı)
1.750.580.467 / 190.725.141
Dönem kârı müthiş gelmiş.
Bilançoyu görünce sattığıma pişman oldum.
Elinde tutanlara hayırlı kazançlar dilerim. Çok bekletti hepimizi ama artık meyve toplama zamanı.
Yarın çift hane kapatırsa süprizi olmaz.
Yolunuz açık olsun.
Üzüldüm dostum
Dolar bazında hedefleri veriliyor.
12.66 geçip günlük kapansın biz de vercez
0.44-0.55-0.66-0.80-0.99 hedefler
Hedef vermek çok Kolay sabrı tavsiye etmekte fayda görüyorum
Sevgiler ve saygılar dilerim GERÇEK YATIRIMCILARA
Tavan hayırlı olsun.
Umarım tavan serisine bağlar ve hak ettiği yere gider.
DFG tarafından yorumlanan Özak Gyo ( OZKGYO ) BİLANÇO YORUMU 2024-3 :
https://www.youtube.com/watch?v=Cf6pais8eGo
Özak GYO'nın 2024 Yılı 3 Aylık Konsolide Net Karı 1.758.101.335 TL (2023/3 Aylık: 189.815.007 TL)
Didimdeki arsanın google'daki son uydu görüntülerinde(mayıs2024) eskisine göre değişiklikler var.
Herhangi bir bildirim/haber vs var mı ?
Son değerleme raporunda belirtmiş gerçi
"Rapora konu taşınmaz genel olarak boş vaziyette olup parselin güneybatı kısmında
taşınabilir konteynerler bulunmaktadır"
YTD
12,67 az kalmış ama dirençler dolar bazında önemli
Temettü işin içine girince Coşku tüm devasa fonları ve bireyselleri sarabilir 12-19 tl akbank hareketindeki Hissiyat zorlama oluşmasın her gün % 3-8 sindirerek Trendini 35-60 güne taşısın o zaman 18 tl de 20 tl de gerimizde kalabilir ytd
Ultra iyimser değilim hisse ultra manyak ucuzlukta 6 milyar tl kar 3 milyar tl temettü dağıtırsa
30-40 tl arasını hedefler seke seke veya göstere göstere de oraya gider ara dinlenmeler olacaktır ytd tahminimdir vade belirsiz 6-30 ay Allah bilir :)
Temettü vermesi İHTİMALİ BİLE 20 tl hedefi netleştiriyor kişisel görüşlerim olup Yatırım tavsiyesi değildir .
Neden 9 tl tutmadık Portföyde diyenler var . Hep son 1-2 seneyi düşünerek kafanızdan fiyat formasyon kurmanız en büyük yanılgınız derim aynı hatayı akbank 5-8 arası gider gelir hiç bir yeri teknik kırmaz diyenler yapmıştı ytd
Takas ve Temel analiz esastır
Teknik bu ikisini veya birini takip eder.
Geçmişi unutun Borsanın gerçekliği budur Ytd
Temel analiz + Takas analizi + Trend is your Friend = Sabrın sonu selamet başarısıdır .
Borsa bu 4 kavramdan ibarettir aslında
Teknik ise kısa vadelidir , örneğin yatayda tahmin piyasası ve trendde ortalamalara dönüş matematiğinden ibaret bir varsayımsal analiz ve yaklaşım biçimidir .
Teknik resim çizer anlam yükleyemez geleceği tek başına öngöremez !
Harmonik analizde bile başarı yüzdesi % 55-70 arası denilmektedir bu şekilde para kazanmak yorucu ve sabır gerektirebilir oldukça büyük disiplinde ! Özetle teknik analiz merkezli borsaya her zaman hayır diyin .
Teknik analiz robotlar yapay zekalar ve makineler için kurgulanırsa verimli kazanç sağlayabilir buna karşı da değilim teşekkürler
Google'ın uydu görüntü tarihlerine göre Didimde değişim.
YTD
https://i.hizliresim.com/oe403xl.png
Teşekkür ederim Ada parsel ve imar durum emsal bilgileri ile bu uydu görüntülerini TKGM ve ilçe belediye imar durum belgeleri 1/1000 ve 1/5000 imar planları açısından çakıştırıp hafta için Faaaliyet raporu yayınlanırsa karşılaştırmalı bir Analiz yapmak gerek O bölgede yaşayanlar İmar durum belgelerine İlgili belediyeden de ulaşabilir.
Hasan bey ve özge hanıı ısrarla 6 gündür arayan arkadaşlar olumlu haberlere ulaşmışlar . Akşam saati bu konuda ile ilgili bir paylaşım yapalım kolay gelsin iyi günler .
Didim ALTINKUM KUMSALI benim de vaktiyle görüştüğüm Tümaş proje ve müşavirlik tarafından belgelendirilmiş bir 1/5000 nazım imar planları ile 1/1000 uygulama imar planları var örnektir .
Mahalle ada parsel bilgileri ile planları belediyesinden istemekte fayda var . Faaliyet raporlarında plan tadilat ve varsa mahkeme kararları mevcut olabilir.
Fotolarda yükleme hatası oldu yer değerli galiba sıkıştırma yapılam
Bölgede Tümaş ve haritacı firmalardan rapordan elde olan İstihbarat net
Emsaller 0.20 ile 0.50 arasında 4-5,5 metre sınır ile planlara işleniyor .
164 dönüme makilik sahile tamamen % 100 hakim Didim ilçesi altınkum mahallesi 2567 ada 2 parsede bulunan Alanda 49 senelik üst kullanım hakkı hazineden alınmış ilçe belediye oldukça gecikmeli plan hazırlığına girişti son durumunu bilmiyorum ama
0.30-0.50 emsal durumunda bile 82.000 m2 bulacak emsal ortaya çıkıyor.
30 m2 oda 30 m2 tesis ve ortak alan hesabıyla 1400 oda ve 3000 yatak kapasitesi bile bence akla uygun geliyor .
Min maksimum yatak kapasitesinin 1200-4000 arasında olması neredeyse şart olan bir proje Ky için OTEL AÇMAK ÖNEMLİ otelcikler minik minik oteller açmak toplamda 2500 yatak sayısına ulaşmak doğru hedefler değildir.
4-5 otel 3000 yatak sayısı bana gerçekçi hedef görünmüyor bunun yerine Al sat işi devam ettirilmeli neticede 1200 yataklı eladan 400 milyon tl kar etmek yerine 12-13 daire satarak aynı karı elde etmek mümkün
Hesap ortada küçük yatak kapasiteli Oteller Özal Gyo büyümesinde ve temettü verimind itici güç olamaz OTELLERİN kesinlikle büyük yatak kapasiteli ve mümkünse işleten firmanın da Özak gyo bünyesinde kar üreten bir yapıda devamlılığı şart görünüyor.
Belediye emsali düşük tutar mı ?
Bu işler siyasi işlerdir Bir GYO firması rant ekonomisinin itici motoru değildir halka karını paylaşır diyerek hızla 0.50 emsal verir mi ?
Tüm bu konular cevabım şudur . 0.50 altı emsal haksızlıktır . 0.30 kime neye faydası olacağı sorgulanır aydın ilinde Uygulasınlar O 0.30 hiç değilse insanlar nefes alır medeni bir şehirde yaşama imkanına kavuşur istanbulda izmirde beton hapishanelerde 1.5-2.5-3.5 ve kaçak 5-6 emsal uygulanmış sonuç Hüsran
Özak gyo yatırımcıları olarak 0.50 emsale sahip çıkalım ilgili mercilere konuyu ivedilikle her yatırımcı arkadaş yazmalıdır . Bu şirket öz malımız Yatırım ORTAKLIĞIDIR bir tür dayanışma ve birlik beraberlik şirketidir ,ailesidir ky nin özetle uzun vadeli dayanağımız halkımızın şirketidir , bir an önce yatırıma başlanmalı vakit kaybedilmemelidir .
Türkiyede 2500-5000 yatak kapasiteli dev oteller mevcuttur alanları yüz ölçümleri de 150-200 dönümdür örnek vermek gerekirse
Von otel golden side antalya
Kuşadası Aqua fantasy
Manavgat silence beach ..vb örneklerdir .
Arkadaşlar 0.30 emsal sözü nereden çıktı anlamıyorum.
1.bu arsa hazineye ait olup Turizm tesis alanı ve günü birlik tesis alanı olarak geçmektedir,üst hakkı özak gy.aittir.
2.emsal 0.50 olup değerleme raporunda yazıyor zaten,
3.bu parsel eskisi 2567/1 parsel
Yenisi 2 parsel olarak geçmektedir
Yt.tv.olmayip bilgi amaçlıdır
Sagliklar
0.50 emsalde ciddi seviyede oda yatak sayısına ulaşılıyor 164 dönümde 800 yatak -1000 yatak bambaşka bir ultra lüks konpest değilse bana az geldi muadil otellerde saha araştırması yapmaya karar verdim türkiye içi ve dışında ..
130 milyon deprem konutlarına bağış kararı almışlar.
kara delik iktidarında bu para doğru yere gitmez hiç inancım yok.YTD.
bu şirket otelcilikten neden zarar ediyor?