açmaz stres olma :)
hangi vade mantıklı, bir yazsan :)
Printable View
Evet aynen öyle .. öyle yaklaşım gelirse (Et tu, Brute?)‘’kaba ,vahşi ‘’olabilirim ..potansiyel var teşhis doğru bravo da
Benim sorguladığım anlamsız bir yerde sebepsiz üstelik yabancı dille olunca ister istemez hayırdır?? diyosun
Ardından methiyelerle önemli değil dost tayfamdansın filan olunca iş iyice ilginç hale geliyor
Enteresan birisin
Neyse ..son sözlerin için için bilmukabele diyelim konuyu kapatalım
Bu arada tayfalık çoook uzun yıllar öncesinde kaldı ADB belgemiz eskidi artık
sırf şu çarşafı yorganın içine geçirme işkencesinden kurtulmak için evleneceğim galiba.
orayı sokuyom bukezde boyuna diğeri kaçıyor.
:drunk::drunk:
Ruslar net adamlar... Adamların 300 milyar dolarını dondur, sonra altınımı ver de...
..........
Romanya, 1916'da Rusya'ya emanet olarak gönderdiği 91,5 ton altını geri istedi.
Rusya GKB Yardımcısı Medvedev talep hakkında, "Buna 'S*ktirin gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok." ifadelerini kullandı.
rusya daha ne kadar dayanır bu ekonomik krize.
iyice soru işareti..
:drunk:
ben inşaat mühendisiyim ve 2006-2012 yılları arasında hes inşaatlarında çalıştım
hem akenerjide hem enerjisada çalıştım
orada şunu gördüm
maliyetine göre kazancı mükemmel olan, büyük rantabiliteye sahip tüm projeleri ENERJİSA almıştı.
daha az rantabıl, az kar edecek yerleri AKENERJİ
halbuki AKENERJİ, ENERJİSA'dan çok yıllar önceden beri enerji sektöründe idi... sabancılar enerji sektöründeki kaymağı yeni görmüştü
büyük balık olmak böyle birşey işte
SABANCI isen, kar marjı büyük olan herşeyi kaparsın
silerler o borcu
bir kere ertelendi ise o iş bitmiştir, silineceğinin işaretidir, hesap yapıyordur şirket ile iktidar
işte iktidar diyordur ''el altından 500 milyonu ateşle silelim...'' şirket diyordur ''500 çok, 300'e bağla dayu şu işi ''
pazarlık aşamasındadırlar
o parayı kimse devletin kasasına koyamaz artık
sonra ÇİLLER gibi... ''memurlar devlete yük, mayış vermeyelim...'' derler
Kredi kartı faizlerinin yükselmesi ilk etapta bankalar için olumlu görünse de uzun vade için olumsuz. Çünkü kullanım miktarı azalacak, ödeyemeyenler çoğalacağı için batık krediler artacak.
Bir ortama girdiğinizde insanlar negatif elektrik yayıyorsa, ister istemez bu sizi de etkiler. Bir kafeye gittiğinizde size gülümseyen garsonların bulunduğu ortamdan alınacak haz ile herkesin sinir küpü olduğu bir ortamdan alınacak haz farklı olur. Ekim-kasım gibi maalesef etrafımızda çok sayıda sinir küpü olmuş insanla karşılaşacağız. Böyle bir toplumda da (Sizin durumunuz ne kadar iyi olursa olsun) siz de negatif elektrik yüklü biri haline gelirsiniz.
çok yazdım dayu... ARALIK VADE... (çünkü kelin ne zaman görevden alınacağını bilmiyoruz :party: )
hedef fiyat... 3169
(arada nokta, virgül yok... rakam nasıl okuyorsanız öyle :kahkah: )
https://www.turkuindir.gen.tr/cemile...une-indir.html
Dünkü okuduğum hoca çok yüksek faiz artışı olacak batan batacak sağlamlar ayakta kalacak bu sefer bankalar ellerinde ki kısıtlı parayı kredi olarak vermek istemeyecek diyor. Damat döneminde de oldu batmalarına izin vermediler aksine faizleri düşürdüler. Bu sefer farklı mı olur kemik sesleri gelirken RTE dayanamayıp görevden alır mı hiç emin değilim.
Forumda üç bekar var. Ariston abi Çıtak kardeşim ve Emlak abi. Ariston abi kendi başının çaresine bakabiliyor. Çıtak kardeşim ütü de zorlanıyor. Emlak abi çarşafı yorganın içine sokmaya çalışıyor. Abi az iç çarşafı yorganın içine sokmayacaksın yorganı çarşafın içine sokacasın. Acaba diyorum emlak abi önce tencerenin içine yağı doldurup sonra mı diğer erzakları koyuyor. Böyleyse işimiz çok zor bunu tez zamanda evlendirmek gerekiyor.
İsrail askerleri akıl sağlığını kaybediyor! Savaşa dönmeyi reddediyorlar, 1973'ten beri en büyüğü.........
İsrail'e yeni bir cepheden meydan görüntülerde 'Genişliyor... genişliyor' mesajı dikkat çekici, 1 dakika 9 saniyelik video ses getirdi. İsrail ordusu, askerler arasında ciddi bir akıl sağlığı krizi olduğunu resmen kabul etti.
Manipülasyona gerek mi var?
Durum ortada...
Tansu Çilleri arar olduk..!!
Aylık bazda tereyağ %17
Sebze fiyatları %16
Kuzu eti %15
Peynir %11.6
Taze meyveler %10.3...artmış..
Aylık gıda enflasyonu %8.25
Savaştaki Rusya'nın yıllık gıda enflasyonu %8.1
gidiyoruz tek adamla kıyamete...
Geçerken foruma şöyle bir göz attığımda kimse değinmemiş,merkez bankasının bugün güncellediği faiz oranlarına vergi de ekleniyor,yani o oranlar vergi hariç oranlar.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...+Faiz+Oranlari
Aylık faiz ödemesi üzerinden %15 BSMV, %15 KKDF olmak üzere toplamda %30 vergi alınıyor.
Yani örneğin bankadan aylık %5 faizle 100 TL nakit çektiniz,ödeyeceğiniz vergi de 5*0.3=1.5,
Toplamda çektiğiniz 100 TL'yi faiz+vergi+fon ödemesi olarak aylık %6.5 maliyet ile kullanmış olacaksınız.
Eğer geri ödemenizi zamanında yapmaz ise, faiz %5.3 ,vergi 5.3*0.3=1.59,
Toplamda çektiğiniz 100 TL'yi faiz+vergi+fon ödemesi olarak aylık %6.89 maliyet ile kullanmış olacaksınız.
Bugün bazı fiyatlar..
Tahtakale kasap ALi'de... Kuzu pirzola .. 860.- TL/KG (yılbaşında 600 TL civarındaydı-Balıkesir yöresi en iyi kalite)
İnanlarda ara-sıra aldığım kavurma 1.200 TL/Kg..
PAstırma 1.990 TL/Kg ..Tadımlık alsan 200 Tl tutar..
Bir diğer kasapta Kuzu eti yok, vatandaş alamadığı için getirmiyormuş...
ET_Balık kurumunda fiyatlar daha ucuz, sıra var+ Etin menşei,İTHAL!!
Valide maaşı 10.300 TL..Bağ-kur,Babadan geliyor,
Tek maaşa kalsa -kalanlar var-- tek başına ne yapardı ..??
Sesi çıkmayan, şikayet edemeyen,çaresiz olan,nice yaşlılar etrafta görüyorum..
Bu defa ekonomik yıkım çok ağır geçiyor..
Tansu Çilleri de yaşadım,bizzat..Sayısını hatırlamadığım bankalar battı..
Benim çalıştığım 4 banka da battı..Beni de sürükledi..
Ama bu bambaşka bir şey..
Bitmek bilmeyen zamlar silsilesi.. Aşırı zenginler ve yoksullar..Ortada borçla yaşayan bir ortadirek!!
anam :plc:
fulya kalfa saçları değişik boyatmış, süper seksi kestirmiş
kısa sürede olmaz ama burunda incelmiş gibi (aşkın gözü kördür, yanlışmı görüyom yoğsam )
tam norveç, isveç güzelleri gibi olmuş
ben aşık oldum... :oleyo: ariston abi yetiş :party:
newyorkta aylık 20.000 dolar maaş alan bi finans profesyoneli maaşının yetmediğinden şikayet ediyor.. bize avrupaya amerikaya gidenlerin 2 ayda altına araba çektiği 5.ayda ev satın aldığı hikayeleri anlatılıyor ama reel durum biraz farklı gibi anlaşılan
https://i.hizliresim.com/1edbq25.png
https://twitter.com/IamScottlarson/s...52261637357963
Türk sanayisinin kalkınmasında öncülerden biridir, bankacı Erol Aksoy..
Talihsiz bir dönemde fırtınaya yakalandı..Yazık oldu.ç
İKTİSAT BANKASI'nın yaptığım işlerdeki katkısını unutmam..
Limitlerin tıkanır, aynı gün, ihracat kredisi müracatı yaparsın,sonuçlandırır, kullandırır.
Makina ithalatın olur, yol gösterir, Leasing tavsiye eder, vadeleri yayar, vergi avantajlarını anlatırlardı..
İkinci sırada DEMİRBANK vardı, hızlı piyasalarda iktisatı takip eder..
Sanayicinin tüm gereksinimlerini karşılarlardı.. Genel Müdüre kadar hepsiyle tanışırdım..
2 yıl 1 hafta vadeli krediyi onlardan öğrenmiştim.. Ortak oldukları Demir-Halk Hollland banktan kredi kullanmıştım..
Şahsi kefaletlerin ağırlıkta olduğu, şirket bilançolarından çok, sahiplerinin mal varlıklarının önemli olduğu dönemlerdi.
Şimdilerde, ikili ilişkiler kalkmış vaziyette..
Neyse.. Bende bankacılık anıları çok fazla..Aklıma geldikçe yazarım..:)
2-3 ayda ev araba falan işin hikaye kısmı. Yurtdışında yaşayan yada belli bir süre kalan insanlar öyle olmadığını biliyor...
Ama bu arkadaş lüks yaşıyor. Yani bizim standartlarımızın çok üstünde.
Sadece 1000 dolar eğlence harcaması var. Yani bizim gibi akşam dizi izlemeyi eğlence sanmıyor..
3000 dolar gıda harcaması yazmış. Ortalama et 20 dolardan yani 150 kg et alacak parayı harcamış. Bizim burda 150 kg et kaç lira vs vs vs...
Farklı hayatlar....
tweet altını okumamışsın belli ki.. 1000 dolar eğlence harcaması dediğin- 3 kişilik bi aile haftada bi gün dışarda yemek yiyor, hallice bi restoranda, 200-250 dolar hesap.. istanbuldan daha pahalı değil, son zamanda arkadaşlarla gittiğimiz restoranlarda daha yüksek hesaplar ödedik biz
gıda harcaması özetine de bayıldım, insanlar sadece et yiyor diyorsun, meyce sebze makarna peynir kahvaltılıklar vs vs falan yok.. newyork marketlerindeki fiyatlara hakim olmalısın hemen ahkamını kesmişsin, bravo yani.. farklı hayatlarmış, pehh
bear abi geldi... sor ona
bilmem 99 k long, 99 k şort olsam... uzlaşmaya bıraksam ne olur ? deye
benim beyni yaktın... onada conta yaktır :oleyo:
mert abiyede... pistonu aşşaaa :kahkah:
Yahu bırak Allah aşkına şu güzellemelerini.
Abd daha ucuz evet..Gitte yaşa vize alabilirsen...Sürekli aynı hikayeler...Burada daha yüksek hesap ödüyormuş da .
Evet ahkam kesecek bir geçmişim vardır belki de....Herkes senin gibi hayatı Ahaber den öğrenmiyor....
Malum partinin hissenet masası büro amiri gene konuştu....
Sn Bear bull ağabeyim Alper den haber var mıdır? Epeydir forumda yazısını görmedim.Tel ettim cevap yok.Whatsupda mesaj attım cevap yok ???
Saygılar