6.06 üzerindeki kapanışlar teorinizi destekler ve 7.xx olma ihtimali gözüküyor şayet buraları olursa 2. teorim olma olasılıgı başlar..?
İ.T ve avanileri bakalım ne yapacaklar ..?
Printable View
Çimentocular birleşmiş.
Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören 5 çimento şirketi, birleşme işlemi için görüşmelere başlama kararı aldı. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Adana Çimento (ADANA - ADNAC - ADBGR), Aslan Çiento (ASLAN), Mardin Çiemento (MRDIN), Ünye Çimento (UNYEC) ve Bolu Çimento (BOLUC) yönetimleri, şirketlerin stratejik planları ve çimento sektöründeki hedefleri göz önüne alınarak birleşme niyetiyle görüşmelere başladı.
sessizce beklemeye devam ediyorum dostlar
100 milyon dolara Bucimmi olur.Külahıma anlatsın anlatan.
BİST olmasaydı 110 bin.İ.T yi genel piyasa mecbur etmeseydi aynı yönde kürek çekmeye bakardınız o zaman külaha ne anlatıyor İ.T Gün olur devran döner o kadar büyük konuşmayın.İ.T nin buradan daha çok ÇEMTŞ da eli kolu bağlı.Hala şu gün bile yarın bir karar alır Y.K da sayfalarca isyan edersiniz burada.Zaten işler normal seyrinde olsa bu hissede yıllardır olan bitenler yaşanmazdı.Bence SPK nın en büyük ayıplarından biri de bu hissede olan bitenlere ses çıkarılmamasıdır.
Benim elimde yüklü hisse olsa SPK ya bir şikayet dilekçesi ile başvurur ayrılma hakkı isterdim.Çünkü İ.T nin payının % 50 üzerinde olduğu çoktan aşikar.Bunun da varlıklar güncel değerlemeler ile hesaplandıktan sonraki defter değeri üzerinden bir ayrılma hakkı fiyatı belirlenmesini talep ederdim.Ha buna hayal diyenler olabilir bende o zaman derim ki İ.T nin burada yaptıklarının yanında lafı bile olmaz.
birgün bucım,i gezerken uludag patlayıp ordan uçan kayalar ve lavlar üzerine düşerde bucım i.t,den bizde bucım,den kurtuluruz ..:halay:
hala 6.06 altında tutmaya çalışıyor ********ler ..:vk:
Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. Bursa Çimento A.Ş. Grubu ve Dora Yatırım A.Ş. Grubu ortak girişimiyle 2006 yılında Bursa'da kurulmuştur.
Genel yük, kuru yük ve konteyner sektörlerinde işletme iznini Aralık 2007’de Gemlik’te hizmetlerine başlamıştır.
Ana hizmet alanları, Tahmil-Tahliye, Depolama ve Lojistik hizmetleridir.
İnsan kaynaklarına verdiği değer, güçlü altyapı ve modern ekipmanlarıyla, çalışmaya başladığı ilk günden itibaren yüksek kalitede hizmet üretmeyi ana amacı haline getirmiş ve uygulamıştır.
Kısa bir süre içinde, yerel ve küresel düzeydeki müşterilerine kaliteli ve rekabetçi hizmet sunar hale gelmiş ve bölgedeki yerini sağlamlaştırmıştır.
RODA LİMAN ....YÖNETİM KURULU
YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Ergün KAĞITÇIBAŞI
YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ
Recep ALTINTAŞ
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
İsmail TARMAN
Osman ŞAHİN
Mehmet Celal GÖKÇEN
Abidin ALTINTAŞ
Mustafa TARMAN
Pınar AKINCI
Hidayet Nalan TÜZEL
işin garip tarafı dora yatırımdan yönetimde kimse olmaması..?
rodayı BUCIM yöneticileri yönetiyor ::kahkah:
https://resmim.net/f/ljM1jo.png
bucım ceosu burdada görevli..?
bucım,deki diger ortaklarda nerden bilsinler süzme delikanlı yönettigini*** her türlü adiligin döndügü %100 sahip olmak için çırpınan birde süzme var..ben sabırlı biriyim elbet ********lerinde bir sonu gelecek o zaman süze süze degil dikile dikile götürecekler..?
Yerinden kımıldamıyor.Mıh gibi çakıldı.
Bu saate kadar kap 'taki haberi kimse fark etmedi veya önemsemedi :one: acaba benmi yanlış görüyorum, birde siz bakın hangi derede kurt öldü yeni dönemde yani 2020 yılında BİST 100' e dahil edilmişiz :bravo: :halay:
2020 yılı hareketli olacak gibi :kahkah:
BIST PAY ENDEKSLERİ 01/01/2020 -31/03/2020 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/803975
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir
BIST PAY ENDEKSLERİ 01/01/2020 -31/03/2020 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ Borsa gündemdeki linki:yahoo:
https://www.borsagundem.com/haber/20...isecek/1457700
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
bist 100 degil altın hisseler katogrisine alsalar : teneke tenekedir
bir hisse 12 yıl kertenkele misali hep sürünürmü arada korunmak için içgüdüsel agaça tırmanır bunda buda yok :
1966 tarihinde kurulan 54 yıldır bedelli yapmayan şirket yedek akçede 400 milyon olmasına ragmen ilk defa %70 bedelli sermaye artırımı yapıyor : şirket için ne kadar olumlu veya para girişi olacak olmasına ragmen eski hamam eski tas misali bellirli fiat aralıgının dışına çıkmıyor: şimdi teneke hissenin altına dönmesini bekliyoruz fırında::kahkah:
Altını çamura batırsanda Altın, Altındır değerinden birşey kaybetmez eninde sonunda hak ettiği değere ulaşacaktır şuan bedelliye kadar mümkün olduğu kadar fiyatı düşük tutmaya çalışıyorlar akıllarınca fiyat düşük olarsa katılım az olur düşüncesindeler. Bist 100 dahil edilmesini muhakkak fiyatlayacaktır tıpkı yavrusu Çemtaş gibi :yes: şahsen ben bedelli den sonra iyi bir hareket bekliyorum hatta İsmail TARMAN kullanılmayan rüçhanları alıp resmi olarak % 50 geçtiğini açıkladıktan sonra saldıracaktır hedefindeki sayıya ulaştıktan sonra yabancıya satacağını düşünüyorum :one:
genel beklentiyi dogru düşünüyorsunuz :
İ.T son kozunu bedelli ile ortaya sürdü ..?
en dandik hisse krstl ,da bile %60 kara geçtik ..
bucımden tık yok ..
aslında İ.T
hisseyi alıp 8 veya 10 tl götürse zaten malı toplayacak bölünme sonrası hisse yine 5 tl olacak fakat hala hinlik peşinde..
Bir arkadaşım başka birinden duyduğu kadarıyla bucim fabrikasında hummalı bir şekilde modernizasyonun devam ettiğini hatta bir kaç aya kadar biteceğini söyledi formda bulunan Bursa'da yaşayan arkadaşlardan ricam bu duyumun aslı varmı , fabrikayı kontrol edip bizleri bilgilendirirse sevinirim şirketin açıklama yapacağı yok :one:
sabah blomberght açıktı evden çıkmadan hazırlanırken, yabancı biri konuşuyordu, çimento şirketlerinin konsolide olması lazım, oyak şirketlerinin birleşmesi uzun vadede iyi adım dedi.. birde çimento şirketleri için 2021 iyi olacak dedi ama türkiyede herşey iyi giderse şartıyla!!! vay anam vay.. ölme eşeğim ölme, bekle babam bekle.. 2021 diyor, bir de ülkede herşey iyi giderse!! buralara sağlam bir spekülatör lazım galip gibi!! başka türlü kalkmaz bu tahta.. onun gibilerinde kendine hayrı yok zaten!! ytd...
fizibilite çalışmaları devam ediyormuş:sonra maliyetin ne olacagı ve yenileme ne gibi katkı yapacak ..?
öncelikle bedelli sermaye artırımı sonuncunun ne olacagını bekliyorlar..
fizibilite çalışmalarının sonuncuna göre modernizasyon başlanacak ..
tlf ile görüşmeden bu cevapları aldım: BUCIM,den
Bu tahtada hep garip işlemler oluyor ama bugün ki işlemlerde biraz daha gariplik var acaba kurumların yatırım fonlarında bulunan hisseler birilerine devirmi ediliyor :yes: Tahta yapıcı bugün fazla cesur gibi görünüyor ama biraz önce galiba biraz mal kaptırdı satış kademelerini sildi ama yenide cesaretini topladı gibi, kaşıntısı var satışta bulunan 100 bin lotu kaptırırsa aklı başına gelir :kahkah:
Bedellinin geri çekilmesi ihtimali varmı acaba?
bence yok : spk haber bekleniyor..?
%99,99 bedelliye onay verecek spk : %00,01 red etme olasılıgı var çünki elinde yedek akçe olarak bulundurdugu 2019/12 göre 400 milyon nakit olacak ** önce bununla ne yapacagını açıklaman lazım diyebilir veya bedelsiz patlatabilir ..
kayıtlı sermaye tavanı 500 milyon
bedelli ile sermaye 1.80 milyon
geriye 320 milyon kalıyor bunuda bedelsiz açıklarsa süper olur..
olurmu hiç mantıgım olmaz diyor..:wu:
Bedellinin gerçekleşeceğine inanmiyorum.
Çünkü
Ky yi 12 yıl süründůrenler elini cebine atıp şirkete para koymazlar.Zaten kasada bir sürü nakit varken.
Bedelliyede hazırım bedelsizede.Tutamıyacaklar kağıdı bu seviyede.
Yatırım tavsiyesi değildir.
cevabı geçmiş sayfalarda yazılı :neyse buraya rakamsal olarak yazayım..?
bedelliye kadar hisse fiatı 5.80 ile 6.00 tl olursa + 0.70 olunupta bölünme sonrası ortalama 3.50 tl
bedelliye kadar hisse fiatı 8 ile 10 tl arasında olursa +0.70 olupta bölünme sonrası oratlama 5.50 tl
bedelliye kadar hisse fiatının ne olacagını bilmedigimizden bir varsayımda bulunmuştum..?
5,85 +0,70 =6.55 / 1,70 =3,85 olur bölünme sonrası ..? BUCIM sermayeside 180 milyona çıkar..
kayıtlı sermaye 500 milyon ..
bedelsiz konusunu hemen yapar demiyorum tam tersi de olabilir..?
tam yılı aklımda kalmadı fakat konu VESTEL :
galiba 2008 yılında %100 bedelli sermaye artırımı yapmak istedi o zamanlar hisse fiatı 0.70/80 tl idi spk bunu red etti 1.00 tl altında yapamasın dedi zorluda rüçhan hakları kısıklayarak %100 bedelli yaptı yani 1.00 tl den hisseyi alıcıyım dedi spk onay verdi ve vestel % 15 bedelsiz verdi .. zaten rüçhan haklar kısıklanacak denince 0.85 tl hisseye atladık yaklaşık 2 yıl sonra 5.80 tl den vermiştim..?
Ah be Sayın Sulzer çok yanlış örnek olmuş o VESTL işini örnek vermen.Biraz araştır anlarsın neden dediğimi.Ulaşamazsan sor özelden yazacam.Rüçhan haklarını kısıtlayarak bedelli olmuyor VESTL de yapılan; onun adı başka bişey oluyor.Vestele diyet ödendi orada.
Ben burada çok derine inmek istemiyorum ama sayın Tendirdiyot çok büyük konuşuyor.
Kanal istanbul kestele 2.30 saat mesafede.Yürü be bucim.Kım tutar seni.
Yatırım tavsiyesi değildir.