Originally Posted by
atmega48pa
Katılıyorum, neden endekse bakılıyor anlamıyorum. Endekste halkb, ekgyo, thyao, gubrf gibi kar amacı gütmeyen şirketler de var.
Önemli olan nokta isyat topiğine de yazdım, global ekonomide değeri olan şirketlere yatırım yapmak. Bakın borsa göçüyor ama favök büyümesi, döviz akışı pozitif şirketler patır patır çıkıyor.
Şimdi gidip gubrf alıp beklemenin ne manası var kendi genel müdürü çıkıp dedi ki amacımız çiftçiye ucuz gübre sağlamak. Ya da halkb bütün özel bankaların kredi büyümesi yavaşlarken verebildiği kadar kredi dağıtıyor. Amacı kar etmek değil hükümetin büyüme politikasını desteklemek. Bedelini de aktif karlılığındaki düşüşle ödüyor.
EREGL 11.780 %+2.17 ---------- Bilanço para birimi Dolar
SODA 8.010 %+4.84 ---------- %80 ihracat ve döviz nakit fazlası var
SISE 6.010 %+2.74 ----------- Bir sürü ülkede üretim tesisi var, iştirak zengini ihracat geliri var.
EGEEN 390.400 %+5.80 ---------- %95 ihracat,%4,5 temettü verimi, yıllık %40-45 favök büyümesi var ortalama
ANACM 3.260 %+1.56 ----------Borsa göçerken hep yükseldi, %30a yakın favök, yarıdan fazlası satışların ihracat
TUPRS 119.600 %-2.69 --------- Düşmüş haliyle endeksten %30 pozitif yarıştı
ENKAI 5.160 %+1.78 ---------- Yatırım zararı açıklamasına rağmen taş gibi duruyor