Olsa şaşırır miyiz?
Printable View
bavulla para taşıma ülkemizde serbest..
kim vergi versinki.. özelile almancılar....
almancıyım kardeşim ben ülkeye euro getiriyom diye para istemediklerine şükret.. ne vergisi.
getir bavulla..
al evi.. say ev sahibinin eline.. ne kaydi parası.
ben yurt dışında çalışayım... kimi sarayda yaşasın.. belediye başkanları çakarlı merso ile dolansın.. kerizmiyim diye düşünüyordur.
öyle lükse düşkün devlet olmasa.. seve seve verir. diğer türlü enayi yerine konmak.
:drunk::drunk:
aslında şöyle bir gerçek var, Roy Orbison bir çok şarkıcıyı sesiyle tekniği ile tokatlar başta Elvis Presley olmak üzere... bülent ortaçgil ise ayrı bir vak'a analizi, sosyolojik bir olgu olarak incelenmeli.
çağrıdan beklediğim video geldi.. güneş patlaması hakkında.
https://imagesupload.net/images/hmRO.png
2025'teki Güneş Fırtınasını Atlatabilecek miyiz?
https://www.youtube.com/watch?v=hPJtIIaUqUM
ilkinin adı ve soyadındaki ilk harfleri büyük yazmamla diğerindeki ad soyad ilk harflerinin güççük olması, zaten düşüncemi belli ediyordur, hisse.net'in birbirinden değerli ve seçkin entelijansiyasının bakışında ...
benim hisse bazlı takas değişimi verisi matriks kaynaklı, haftalık hisse alım/satım verisi tcmb tarafından açıklanan rakam.. son 3 haftada 710 milyon dolar yabancı alımı var diyen rakam tcmb açıkladığı rakam-haftalık menkul kıymetler istatistiği
matrikste yabancı takas payı olarak açıklanan rakamın şöyle bir handikapı var- yabancının ağırlıklı olarak poz taşıdığı hisseler- bankalar, eregl, bimas, kchol falan gibi hisselerin fiyatı göreceli olarak daha iyi perform ettiği zaman bu oran yükselir fiyat değişimine bağlı olarak, ama bu reel bi yabancı girişi anlamına gelmez.. qnbfb hissesindeki hareketin etkilediği gibi- oysa qnbfb fiyatındaki değişim hiç bi anlama gelmez, çünkü halka açıklık oranı son derece küçük..
o yüzden yabancı aktivitesini takip edebileceğimiz tek rakam tcmb tarafından açıklanan- fiyat etksinden muaf- haftalık net yabancı alım/satımına işaret eden rakamdır, ordaki rakam da son 3 haftada 710 milyon dolar alım yaptıkları
belediye seçimlerine büyük önem atfetmenin bi manası yok- 2019 seçimleri gibi bi ittifaklanma olması halinde bile imamoğlunun kazanma ihtimali yok, yani iyi parti- hedep- saadet- deva vs alayı imamoğlu ittifakı olsa dahi imamoğlu kazanamaz, çünkü istanbul için hiç bi şey yapmadı, 5-yıllık dönemde en küçük bi fayda yaratamadı istanbul için.. 2019 seçimi zaten ilk tur itibariyle egalite idi, yüzde 0.1 fark vardı, 2.turdaki açık ara başka bi konjonjtürün eseri.. seçim sıfıra sıfr ortamda başlıyor, kazanacak olması için belediye hizmetlerinde bi fark yarattığı hissiyatını vermesi gerekirdi, öyle bi hissiyat yok.. akşener dediği gibi ulaşım rezalet, suların hala akıyor olması bi mucize, belediye hizmetleri olarak en küçük bi artı üretemedi imamoğlu.. kazanması imkansız, kutsal ittifak fire vermese dahi kazanamaz..
bu şartlar altında mehmet şimşek sıkı bütçe politikası devam edecek, bu politikadan taviz verilmeyecek demektir- faiz yüksek kalacak, kredi daralacak, kamu harcamaları kısılacak.. böyle bakınca borsanın yükselmesi zor.. ama şöyle bi şey var, yabancı hayvan gibi mal satarken bu borsayı x5 yapmış bi merkez var- borsanın yeni sahipleri.. yabancı gelmeye devam ederse malı cari fiyata vermez artık bunlar, daha yukarıdan vereyim der..
yabancı gelmeye devam ederse
Seçimin önemi kim kazanır kim kaybederden ziyade hükümetin seçime kadar doları tutacak olması. Seçim sonrası derken de seçim sonrası dolar kurunun ne olacağı kastediliyor. Dolar Hafize rampası şeklinde mi çıkacak? Şu anda yataya bağladı yine Şahap zamanı gibi merdiven formasyonunda mı gidecek, genel seçim sonrası olduğu gibi birden serbest mi bırakılacak soru bu yani. Yoksa Ekrem kazanmış kaybetmiş önemli değil yabancı için.
Diğer yandan borsanın düşememesinin sebebi tamamen borsanın yeni sahipleri. Bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Borsa 2021'den beri yükseliyor konsolide oluyor yükseliyor konsolide oluyor bir daha yükseliyor bir daha konsolide oluyor ama hiç düşüş trendine giremiyor. Sebebi de tam olarak sizin söylediğiniz, borsa sahipleri eğer bir düşüş trendine izin verirlerse her an kontrolü kaybetme riskine girmiş olurlar. Onun yerine konsolidasyon süreçlerinde borsanın ırzına geçiyorlar, milleti bezdirip parayı o ara kazanıyorlar. Sonra yeni avlar için tekrar vuruyorlar yukarı.
Bu ballı tezgahı asla bırakmak istemeyeceklerdir. Ama kendilerinden güçlü biri gelip de fiyata bakmadan ellerindeki malı her fiyattan alacak olursa seve seve teslim ederler ki 2021'den beri amaçları da bu zaten.
Bu öyle bir tezgah ki enflasyon yüzünden yabancı gelmiyor, yabancı gelmedikçe de istedikleri gibi at oynatıp konsolidasyon dönemlerinde borsadan para basmaya devam ediyorlar, yetmiyor bir yandan kağıtların değerini artırıyorlar ve eninde sonunda 140 dolardan aldıkları malları artık 330 dolardan mı verirler kaçtan verirler bilmiyorum. Bu arada dolar da 4 kat arttı. Serveti kaça katladılar ben hesap edemiyorum artık.
Neyse çok yazdım herkese iyi geceler, iyi sabahlar.