Hemen atama yapacaklarını düşünmüyorum, bir geçiş dönemi olacaktır. Belki bir müddet sonra atama yapabilirler. Ama hemen yapmayacaklarının da bir garantisi yok.
Printable View
Doğrudan sorunuza cevap vereyim. eğer pandemi olmasaydı sizin onayınız olmadan ücretsiz izne çıkaramazdı. ancak pandemi dolayısı ile işler biraz karışık. mevcut durumda işten çıkarma yasağı 17 kasım tarihine kadar uzatıldı. yani 17 kasımda işe dönmeniz gerekir tabi bu tarih uzatılabilir de. Eğer bir mavi yaka çalışan olsaydınız işyerinde diğer işçiler çalışırken sizin ücretsiz izne çıkarılmanız kötü niyet olarak algına bilirdi ancak üst düzey yöneticiler için kanun farklı işliyor. Şirket imza yetkiniz var ise (tek şart imza yetkisi değil ama imza yetkisi olması çok belirleyici oluyor) işçi değil işveren vekili olarak değerlendirilirsiniz ve haklarınız çok kısıtlanır.
son olarak tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim, büyük şirketler bu tür kötü niyetli işveren davranışı göstermezler, anlaşma yoluna gidin her iki taraf için de anlaşarak ayrılmak daha makuldür.
Değerli üstadım, bugün altın fiyatındaki 100 dolarlık düşüşü nasıl yorumluyorsunuz? Son 3 aydır önemli destek olan 1850 dolar seviyelerinde geziniyor. Sanki 3 aydır Mart senaryosuna hazırlanıyor gibi..Tabi kısa vade için, yoksa uzun vadede çok yükselecek gibi..
Valla 1800-1900 arası kritik bölge...umarım 1800 altına inmez. Gerçi piyasalar benim mantık sınırlarımı zorluyor son zamanlarda. Aşı çalışmaları 50 kez alındı, ama bugün yine deli gibi hisse aldılar. Hisse neyse de, ons niye satıyorsun
Bakalım, bu iş nereye varacak. Sonuçta piyasa dediğiniz şey de, büyük para babalarının pozisyonlarına göre bir yöne sürülüyor işte.