Borsada döviz yükselsede düşsede tek prim yapan bankalar.
Şirketlerin borsada ne işi var ki!
Printable View
Borsada döviz yükselsede düşsede tek prim yapan bankalar.
Şirketlerin borsada ne işi var ki!
180 kapattı,fena sayılmaz yarınki yükseliş için,tabiki yükselirse,zaten yükselmemesi için sebep yok içi döviz dolu,yabancılar bir dadansa işte o zaman keyfinden yenilmez,zaten sahibi yabancı,bulsun 3-5 yabancı sürsün yukarıya...ytd.
Çaktırmadan ıkına,sıkına 190 yaptı orada yine stop yaptı 183'e düştü yine 200 üstüne atamadı,165'den alsak bile buna bile sevinmedim,çünkü çok moral bozucu hareketler yapıyor,patroncuğum bir el atsan olmazmı,zaten yakında mahkemelerden seni çıkmaz ederler güvenin bana dediğin için.
Şu sırlar yine olduğu yerde duraklıyor 176.9.TETMT ise 394,eski adı tahta kurusu ve 1 masa 2 sandelye.:ss::ss::ss::seyt:
Neye göre hareket ediyor belli değil kendinide bizi de bitirdi yazık bu tahtaya hayırlısı olsun.
Türk Türke kazık atarda gevuru neden atmaz kapanış 174.5:plc:
Sen borsada yenimisin nesin bankalara göre hareket eden borsamız var bankalar yükselirse borsa prim yapar bankalar düşüş olursa borsa düşer. Türk borsasını geçmişten bugüne incelersen ne demek istediğimi anlardın. Şirketler hisselerinden alım yapmak için önce banka hisselerine bakılıyordu onlar artıyorsa alım yapılıyordu. Banlaların düşüşünde ise şirket hisselerinde olanlar satıyordu.
Borsa öncüsü bankalardı.
Şirketlerin ithalat veya ihracatına mı bakıyordu Ne kadar dövizle iş yapmış bunlar boştu.
Banka hisseleri düşer şirketler ne kadar kar yapsalarda hisseleri borsada düşerdi.
İnclersen görürsün.
Bunu değiştirmek için çok uğraşıldı ama hala düzeltilemedi.
Borsa şeffaf olacak dedileri zaman dedim ki yine yasaklar geliyor olmalı demiştim.
Neyse incelesen herşey ortada anlayana.
Bu hisse herşeyden bağımsız endeks banka sanayi gıda vs. Hiçbir kalıba uymuyor grafik çizmeye çalışıyorlar patlıyor:)) Allah bizede tahtacıyada sabır versin .
Esasında suç bende,operasyon yiyen hisselere hiç bulaşmazdım,NIBASA bulaştım,ama onda her trade yaptığım yerden kazandım,bundanda kazandım 300-400 arası,ama 300 altında bu işlemler zorlaştı,300 neysede 200 altı hep zorlaştı trade için,mecbur mallandık 155-170 arası,ama kar marjı çok düşük,300 üstündeyken 50-100 arasındaydı lot başına:notr:
Kapanış 169,ilginç işi 69'a bağladı:evil:
Yuh be 162 yaptı,bunların maliyeti nekide satıyorlar,patron gurubu satışlarına benziyor,çünkü çıkıp zararına kimse mal satmaz:notr:
Selam iyi seneler diliyorum herkese
Bugün 182 yapıp geri geldi,zaten huyudur çıktığı yerin üstünde kalamaz...Beklemeye devam.
Arkadaşlar PKENT bölündü orada satışlar başlayınca çıkanların KENT e geleceğini düşünüyorum
İyi bir temizlik olmuş sağolasın yönetim.
Tekrar 150 değmesi,geçende burası görüldüğünde 2 tavan çekmişti bakalım bu sefer ne yapacak,neyse bir miktar alıp ilave ettik bakalım verecekmi,vermezse kendisi bilir:he:...borsada yabancı olmadığından satışlar karşılanmıyor,zaten yönetimde yabancı,bizden gelmeyen yardım gevurdan hiç gelmez,zaten gevur küstürüldü onlar piyasayı bizden çok iyi biliyor piyasada 0.25 varlar:notr:
Namızsız devre kesti bugünden geçti amk...Neden yüklenmiyorsunuz diyorlar,böyle hisseyemi yüklenilecek...ytd.
Artık umut yok kafasına göre takılıyor,bakalım bilanço zamanı yaklaştı o zaman ne yapacak ?
O kadar düşmüşki tahtacı vs patron uşakları,bu işin içinde patron varmı bilmiyoruz 3-5 puana trade yapıyor,az biraz daha sabır...ytd.
Son günlerde düşmemek için direniyor,sanırım bilanço beklentisinden olabilir,iyi bir bilanço uçurabilir...ytd.
PKENT
Beta0,00 Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı10,05% BIST-100'deki Ağırlğı F/K Oranı504,47 Piyasa Değ. / Defter Değ.270,46 Dibe Uzaklık **978,60% *YıllıkPiyasa Değeri(USD)1.200.841.188 Piyasa Değeri(TL)16.268.636.160 Özsermaye(TL)*66.159.367 Sermaye(TL)24.883.200 Net Kar(TL)27.518.901 Dönem:** 2021-9
KENT
Beta0,46 Fiili Dolaşımdaki Pay Oranı0,54% BIST-100'deki Ağırlğı F/K Oranı251,57 Piyasa Değ. / Defter Değ.41,42 Dibe Uzaklık **10,65% *YıllıkPiyasa Değeri(USD)2.784.912.842 Piyasa Değeri(TL)37.752.000.000 Özsermaye(TL)*911.005.429 Sermaye(TL)220.000.000 Net Kar(TL)107.564.218 Dönem:** 2021-9
Şaka gibi,biri 700-diğeri 170,biri dünya devi,diğeri cücük:he:...bide tahta kurusu var oda (TETMET) 350-o hep masa sandelye.
Kent halka açıklık oranında değişime gidecekmiş.
Halka açıklık oranı öncelikle %5 üstü olacakmış.
Haberi onaylayamadım.
Kent Gıda yatırım uzmanına ulaşamıyorum.
Telefon çalıyor çalıyor çalıyor açan yok…
yeni bir şirket daha bize katıldı
İlgi: 28.05.2021, 01.07.2021,15.07.2021 and 04.01.2022 tarihli özel durum açıklamalarımız.
Daha önce ilgi özel durum açıklamalarımızda belirtildiği üzere, MondelÄ“z International Inc. tarafından global seviyede Chipita Global S.A.'nın satın alımı ilgili şirket gruplarının ana ortaklıkları seviyesinde yapılan anlaşmalar tamamlanmıştı.
Türkiye'de faaliyet göstermekte olan Chıpıta Gıda Üretim A.Ş.'nin (Chipita Türkiye), MondelÄ“z Grup Şirketi bünyesine katılmasını takiben MondelÄ“z International politika ve prosedürlerine uyum faaliyetleri kapsamında gerekli operasyonel ve organizasyonel entegrasyonun sağlanması için hazırlık çalışmalarının başlatılmasına, bu kapsamda Chipita Türkiye'nin belirli fonksiyon ve iş kollarının Şirketimiz Kent Gıda tarafından devralınması da dahil olmak üzere, çeşitli olasılıkların değerlendirilmesine ve söz konusu değerlendirmenin yapılabilmesi için gerekli tüm fizibilite, pazar analizi ve benzeri çalışmaların gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Önceki açıklamamızda duyurulduğu gibi, Chipita Türkiye ile Şirketimiz Kent Gıda faaliyetlerine MondelÄ“z International şirketler grubunun üyeleri olarak ayrı tüzel kişilikleri haiz şekilde devam edeceklerdir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
yukarıda bahsi geçen şirketi araştırın lütfen ben sitesini buraya yapıştırayım Türkiye de baya baya aktifler fabrikaları da bizimle aynı şehir de konum olarak belki de yakınlardır ben asıl şunu merak ediyorum bizi mi bu şirkete bağlarlar bu şirketimi bize açıklamada ayrı ayrı tüzel kişiler olarak devam edecek diyor o zaman hiç bir fayda olmaz yönetim kurulu bunlar
https://www.chipita.com/el-tr/about-...-of-directors/
Adamlar şirket büyütüyor,ama hisseye yansımıyor ve devamlı baskı:notr:...elbet bir yerde bu baskı son bulacak,attık bir kenara bekliyoruz,biz böyleyiz,önceki büyük trenden inmiştik %50 karlan,gerisi malum %500 üstünü hesap edemedik,bide dikkatimi şu çekti,bazı forumlarda yıllardır hissedeyim diyorlar bir mok faydasını göremedim diyorlar:whistling:,galiba tek tük lotlarlan yola çıktılarki böyle konuşuyorlar,bizim gibi 500-1000 küsür lotlarlan yola çıksalardı böyle konuşmazlardı:he:
[QUOTE=refaba;5793377]Adamlar şirket büyütüyor,ama hisseye yansımıyor ve devamlı baskı:notr:...elbet bir yerde bu baskı son bulacak,attık bir kenara bekliyoruz,biz böyleyiz,önceki büyük trenden inmiştik %50 karlan,gerisi malum %500 üstünü hesap edemedik,bide dikkatimi şu çekti,bazı forumlarda yıllardır hissedeyim diyorlar bir mok faydasını göremedim diyorlar:whistling:,galiba tek tük lotlarlan yola çıktılarki böyle konuşuyorlar,bizim gibi 500-1000 küsür lotlarlan yola çıksalardı böyle konuşmazlardı:he:[/QU
Gelen haberler güzel biraz karda törpülenme yaptılar geçen 9 ayda ama çok fazla saklayamazlar bu yılı nasıl kapayacak bilemem o kadar çok mali bilgim yok ama 250 300 milyon kar gelse diye içimden geçiyor ama açıklar mı bilemem o zaman fk oranı düzelir hisseye yansır elbet köşeye sıkışıyorlar milyar dolarlar döndüren bir ana ortak şirketimiz var tüm dünyada gıda devi olma yolunda ilerliyor işin garip tarafı adamların şirketleri bile bizim ülkemizden daha ucuza kredi buluyor o avantajını da koydun mu buradaki lotarı ya alacaklar yada borsaya yeni hisse koyacaklar yani hisse satacaklar kote ederek ama birinci şıkı yaparsa bekleyenler için bulunmaz nimet olur ikinci olursa kabus olur ilk aşamada ama ilerisi için düşüş bitince ordan maliyet yapmak lazım senaryo yaz yaz bitmez
Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, 6. Liderlik Zirvesi’ne konuk oldu**
Alanında öncü birçok liderin deneyimlerini aktardığı, ufuk açıcı tartışmalar, fikirler
ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı Liderlik Zirvesi'nin ''Değişimin Liderleri'
oturumu gerçekleşti. Panelist konuşmacıları arasında Mondelez International
Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz de yer aldı.
Alanında başarılı, lider isimler ile "liderlik" kavramını geniş perspektifle ele
alan Liderlik Zirvesi'nin altıncısı 17 Şubat 2022'de gerçekleşti. Birçok oturumun
yer aldığı zirvenin 'Değişimin Liderleri' panelinde Make-A-Wish Türkiye Yönetim
Kurulu Başkanı Emine Çubukçu moderatörlüğünde, Mondelez International Türkiye
Genel Müdürü İhsan Karagöz, GSK İlaç Türkiye Genel Müdürü Selim Giray ve Shell
& Turcas Ceo'su Emre Turanlı ile pandemi döneminde liderlik kavramı üzerine
keyifli bir söyleşi gerçekleşti.
Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz konuşmasında çevikliğin
önemine değinerek şunları söyledi, "Pandemi ile çeviklik kavramının önemini bir
kez daha anladık. Yetkinliklerin arasında en önemli unsurlardan bir tanesi çevik
olabilmek oldu. Çevik olabilmeyi sadece iş yapış tarzımızla özetlememek lazım.
Bu kavramı aynı zamanda değişen şartlara ayak uydurabilmek, değişen ve zorlaşan
şartlar içinde çalışma azmini kaybetmemek diye de genişletmek gerekiyor.
Biz de bu kavram neticesinde Mondelez International olarak dönemin getirdiği şartlara
hızla ayak uydurmaya çalıştık. Yapılan bir araştırmada önümüzdeki 20 senede
büyüyecek 5 iş kolundan bahsediyordu. Bu iş kollarından bir tanesi de 'Atıştırmalık'
sektörüydü. Bu araştırma bize insanların değişen koşullardaki beslenme
alışkanlıklarının yeniden şekillendiğini gösteriyor. Beslenme artık eskiden olduğu
gibi büyük öğünler ile değil, küçük öğünlerle gerçekleşecek gibi duruyor.
Bu durum şirket olarak geleceğe yönelik attığımız adımlarda temel taşı oluşturuyor.
Şirketimizin her sene yayınladığı "State of Snacking" Raporlarında ("Atıştırmalıkta
Durum" Raporu) tüm pandemi şartlarına rağmen yine insanların atıştırmalık
alışkanlıklarının büyük ölçüde değiştiğini gözlemliyoruz. Atıştırmalık ile
beslenme, düzenli öğün yeme alışkanlıklarının önüne geçmiş durumda. Biz de bu
trendlere ayak uydurabildiğimiz, çevik olabileceğimiz sürece başarılı olacağımızı
düşünüyorum.''
Oturumun ikinci bölümünde ele alınan zor zamanlarda liderlik konusunda da marka
olmanın önemine değinen Karagöz, insana odaklanan bir anlayışla ve çalışanlarla
birlikte, başarma şansının her zaman daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi
Saldım çayıra mevlam kayıra,bilanço iyi gelse bile bundan sonra tat vermez,çünkü mart dert ayı,ayrıca ekonomi bildiğiniz gibi,afrika bedevilerlen bu iş olmaz,abd-avrupa bize kapalı iktidar yüzünden:notr:...ytd.
10.2020 300-11-2020 500,yani 1 ayda 500 olmuş,bu hisse bir müddet inekliyor peşi yapacağını yapıyor,500 yaptıktan sonra yedirerek 155-165 arasını görmüş:he:
Hah oldu,savaş bahanesiylen 151 görüldü,amk nasıl kağıtsın:he:
121 milyon vergi karı gelmiş
sanırım bir kaç ayı kaldı çok ümitlenmemekle beraber ne çanak kaldı ne çömlek 2milyar küsur ciro yapmış 121 milyon vergi beyannamesi karı gelmiş ise bilanço karı daha yüksek gelmeli ha biraz kalem oyunu ile karları düşürmek isterse onu da yaparlar ama sanmıyorum artık o kadar şeref yoksunluğu yapmazlar neyse teknik olarak aylık barlar da macd bir kaç ay sonra döneceğim diyor bolinger bant yukarı yönlü toparlıyor olası güzel bir temettü haberi biri ateşler yada bir bedelsiz haberi ben nakit temettü isterim ama olsun diğer şirkete has satın alma haberleri ekstra olur ana hesaptaki maliyetim sıfır ama düştükçe kar vardı gitti ek hesaptan aldıklarımda zarar oluştu bakalım bundan sonra neler olacak iyi içimi döktüm
https://www.tradingview.com/x/d5vhYwNF/
221 açıklanmış Neti 121 diyorlar,bakalım yarına nasıl yansıyacak,eskiden olsa kesin 3 tavanı vardı,şimdi belirsiz güven vermiyor,güven gelmesi için 200 üstüne atması lazım,atmaması için sebep yok devamlı büyüyor,büyürkende karları artıyor, buna sağlam tahtacı lazım,yoksa işler kesat:notr:
221 milyon 857 bin TL NET KAR ytd.
Beyanname ile bilanço karı arasında bir çok şirkette fark oluyor kimi zarara dönüyor kalem oyunu ile kimi kar oranını böyle abes farklar ile açıklıyor o kadar muhasebe bilgim yok şirketler parayı saklayacağı yeri iyi biliyor demek ki bir yerlerde açık var istedikleri zaman kar rakamları ile oynamak için parayı o açık olan yerlerde saklıyorlar kent özelinde değil bu bir çok şirkette böyle oluyor misal bir şirket vergi karı 229 milyon kar gösterdi bilanço geldi kol gibi zarar var nereye gitti o kadar kar anlamak mümkün değil tam tersi olaylar da oluyor vergi de zarar gösterip bilançoda kar gösterenler bu muhasebecilerin yatacak yeri yok
Madem 221 kar açıkladın,adamsan yapsana hisseyi 221:seyt:...içi boş şirketlerde olsa bu kar uçurmuşlardı,gerçi onlar karsızda uçuyor,asılsız haberdede uçuruyorlar mesela tetmt masalya sandelyeden ibaret 300 cıvarı hala:ss:
157 kapattı namızsız,zaten umutsuz yazmıştım üstte,çünkü ciğerlerini iyice ezberledik amkların.
150 cıvarını yurt edindi,para içinde yüzüyor yüzüne bakan yok:he:
Gıda ağırlıklı hisseler uçuşta bunun ise kanadı kırık hala uçamıyor,birazda onlara oranla içi dolu olduğu için yükselemiyor:he::seyt:
170 altına inmiyordu birara,şimdi 160 bile yapmıyor,yapsa bile başına tokmak iniyor.3-5 puana trade yapıyorlar,demekki sahipsiz hisse,sadece iyi bir tahtacısını bekliyor:he: