https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...URL_shortening
Printable View
Bu haberi kimse duymadı mı?
27 Eylül tarihinde yayınlanan SPK bültenine göre İş Bankası, Halkbank, Vakıflar Bankası ve T. İhracat ve Kredi Bankasına toplam 28 milyar lira (Yaklaşık 4,66 milyar USD) kaynak aktarımı yapılıyor. Bültende ihraçların nitelikli yatırımcıya yapılacağı yazıldı.
Bize ise 15 milyar Tl
FİYAT MİKTAR ALAN SATAN
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
6.69 31 MARBAS OYAK
Marbaş ne mesaj vermeye çalışıyor acaba ?
Resmen dalga geçiyor milletle makinayı kuran bit yavrusu...
şurda severek takip ettiğimiz bi yetkisiz vardı onuda bazı .. bitleri kaçırdı .zamanında aynısını halkta sadıktan ve emirdağlıya yapmıştı bunlara benzeyen .. bitleri:
yetkisiz olmadan burası boş bi yer ya dön kardeş yada nerde yazıyosan haber ver bizler yazmayan sessizce seni takip edenler özledik yeminle
Benim daha önce dillendirdiğim VAKBN'ın HALKB ile birleşmesi ile ilgili bir dedikodu olabilir. Piyasa değeri açısından VAKBN daha değerli HALKB'den. Aktifler ve özkaynaklar açısından ise HALKB daha değerli. Böyle bir senaryonun olasılığı bana göre ciddidir. Ciddi bir olasılık nedir? %25'i aşan bir olasılık ciddiyet kazanır. Bana göre VAKBN çatısı altında bu 2 bankanın birleşme olasılığı %50'dir yani gerçekleşme olasılığı ile gerçekleşmeme olasılığı birbirine eşit.
evet, Yetkisiz kardeşim gereksiz yere alınganlık yaptı ve bize küstü, forum ortamlarında sizi sevenlerin yanında sevmeyenler de olur muhakkak, kıskanırlar gıcık olurlar tırt olurlar vs vs, bu tür şeyleri normal karşılamak lazım, mesela ben kendime bakıyorum ve sevenimden çok daha fazla sevmeyenim olduğunu görüyorum ama bu durum beni rahatsız etmiyor çünkü normal karşılıyorum, gelin evi gibi nazlanmayı bırak artık Yetkisizcim
BİST'te işlem gören tüm banka hisseleri (AKBNK GARAN ISCTR VAKBN YKBNK HALKB) teknik anlamda "çıkış trendine" girmiş durumdadır çünkü son dip seviyesinden asgari %20 çıkmış durumdalar ve işlem hacmi bu çıkışı destekliyor. HALKB göreceli olarak düşük performans gösterse de artık çıkış trendi bölgesine adımını atmıştır çünkü 5.57 olan temettüden arındırılmamış son dip seviyesinden tam tamına %20 çıkmış durumdayız. Ek olarak artık alım momentumuna sahip bölgedeyiz çünkü 50 günlük basit hareketli ortalama olan 6.31 in üzerinde kapanışlar yapıyoruz. Şunu da söylemem de fayda var: 10 günlük basit hareketli ortalama olan 6.34, 50 BHO olan 6.31'i yukarı yönde kesmiş durumdadır artık yani düşüş trendinden çıkış trendine geçiş teknik anlamda gerçekleşmiştir. Tabii bir kaç gün daha bu şekilde devam etmemiz yani 6.70 üzeri kapanışlar görmemiz gerekiyor teyit etmek için. En son 2017 sonu 2018 başı gibi bu tür bir gelişme yaşanmıştı yani 10BHO ile 50BHO kesişmesi yaşanmıştı ancak bu kesişme feyk çıktı. Şimdiki ise daha farklı çünkü her 2 BHO eğrisinin eğimi de yukarıya dönmüş durumda yani pozitif. 2017 Eylülünün başından itibaren ilk defa teknik analiz AL konumuna geçmiş durumdadır tabii feyk atmaz ise.
2017 Ağustosundan itibaren 10BHO ile 50B HO eğrilerini gösteren, son 14 ayı kapsayan günlük bazlı grafik aşağıda:
https://invst.ly/8qt4a
Son 5 aylık günlük grafik:
https://invst.ly/8qt53
Son günlerde tüm banka hisselerinde hacim patlaması yaşanıyor ve buna HALKB de dahil. Bugün 6.69 dan kapanan HALKB önümüzdeki günlerde 50 günlük BHO'ya doğru yani 6.30'lara doğru bir geri çekilme yaşayabilir ama bunu doğal karşılamak lazım. 14 aydır devam eden çok sert satış baskısının yarattığı düşüş momentumu öyle bir kaç günde tersine çevrilemez, bunun için bir süreç gerekiyor.
Büyük çoğunluk VAKBN+HALKB birleşmesini hiç olası görmüyor. Öte yandan devlete ait %51 çoğunluk hissenin asgari 2 milyar dolarlık bir bedel ile (toplam piyasa değeri minimum 4 milyar dolar demektir ki hisse başına min. 20 tl ye tekabül ediyor) başka bir bankaya satışına da hiç ihtimal vermiyorlar. Ben ise bu senaryolara ciddi bir olasılık (gerçekleşme ihtimali %25'ten fazla ise o olasılık ciddi türden bir olasılıktır) tanıyorum.
VAKBN+HALKB birleşmesi müthiş olumlu olur, kombine aktifler 750 milyar tl ye çıkar ve böylece açık ara ile TR'nin en büyük bankası doğmuş olur, Ziraat'in aktifleri 250 milyar tl aşılmış olur. Birleşmiş bankanın özkaynakları 60 milyar tl ye yaklaşır. Yıllık konsolide net kâr rahatlıkla 10 milyar tl ye çıkar. Şu anda VAKBN piyasa değeri 9.5 milyar tl dir, HALKB piyasa değeri ise 8.4 milyar tl. İkisinin toplamı kabaca 18 milyar tl eder. Alın size 1.8 F/K dan işlem gören bir banka, hem de TR'nin en büyük bankası. Kombine piyasa değeri, 750 milyar tl lik aktiflerinin %2'sinden biraz fazla ediyor. Normal şartlarda bir bankanın piyasa değeri aktiflerinin en az %10'u kadardır, hatta çok iyi ortamlarda %15'e kadar çıkar bu oran.
Trend Hocam,
KLNMA defter değeri sadece 2,57 TL. özsermaye 1.2 milyar TL.
HALKB defter değeri 22,61 TL, özsermayesi 28 milyar TL.
KLNMA alım furyasında tavan üstüne tavan yapıp -şimdilik- 11.80 TL'ye geldi.
ben mi yanlış düşünüyorum, HALKB için olası bir alım furyasında hedef tahmin edilemeyecek yerlere gelebilir gibi geliyor?
Tabii ki halka açıklık oranları çok farklı. KLNMA daha rahat manipüle edilebilir sadece 0,92%'si açık.
Bu haberi hala kimse duymadı mı?
27 Eylül tarihinde yayınlanan SPK bültenine göre İş Bankası, Halkbank, Vakıflar Bankası ve T. İhracat ve Kredi Bankasına toplam 28 milyar lira (Yaklaşık 4,66 milyar USD) kaynak aktarımı yapılıyor. Bültende ihraçların nitelikli yatırımcıya yapılacağı yazıldı.
Bize ise 15 milyar Tl
Size bir örnek vereyim:
TR son yılların en ağır depresyonunu 2008'de yaşadı, ekonomi %15 gibi daralmıştı o zaman. 2008 sonunda HALKB'nin özkaynakları sadece 4.3 milyar tl idi yani hisse başına 3.44 tl ediyordu. 2008 Kasımında hisse en düşük seviyesine inmişti ve temettülerden arındırılmamış fiyat bazında 3.18 tl ye düşmüştü. Demek ki ağır bir depresyon ortamında bile hisse en düşük bağlamda (en dip seviyedeyken) defter değerinin 318 : 344=%92'sinden işlem görüyordu. Şu anda ne resesyon mevcut ne de depresyon ama hisse defter değerinin 669 : 2400=%28 inden işlem görüyor. Hadi bu rakamlara sırasıyla %90 ve %30 diyelim. Aradaki farka bakar mısınız? Devasa bir iskonto mevcut burada. TR çok ağır bir depresyondan geçiyorken DD'nin %90'ından işlem gören hissemiz şimdi DD'nin sadece %30'undan işlem görüyor. Aradaki fark olan %60'ın önemli bir bölümü OFAC'tan kaynaklanıyor. Peki, bu "%60" hisse başına neye tekabül ediyor? 0.6x24=15 tl yapar kabaca. Bunun yarısına OFAC kaynaklı diğer yarısına da piyasa kaynaklı dersek, OFAC'ın etkisi hisse başına 7.5 tl gibi çıkıyor yani OFAC'tan piyasa (7.5x1.25 milyar) : 6 tl=1.5 milyar dolarlık bir mali ceza bekliyor. OFAC'tan gelecek ceza kararının boyutuna oranla hisse fiyatlamadaki revizyonu zamanı geldiğinde yapacaktır. An itibariyle OFAC'ın hisseye etkisi hisse başına eksi 7.5 tl olarak gözüküyor.
Öyle deme, şimdi küfür edip silerler sana da.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sy. Yetkisiz şahsen sevilmiyor olması mantığa uygun değil . Sy yetkisiz üzerinden sevilmeyen aslında , kişilerin konuyla ilgili zeka potansiyelleri olabilir. Askeri okullarda ders olarak okutulan konuların , her cebinde parası olup ticaret yapanın anlamasını beklemek doğru olmaz. sy Yetkisiz yıların birikimi' mezara' götürecek hali yok , gelsin paylaşsın. Okular da , fizik veya kimya bilgilerini sevmiyorlar diye , iptal mi etsinler. :)
3 ekim çarşamba günü rahibin avukatı AYM ne başvuruyor. Eğer papaz serbest bırakılacaksa ki ben yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum, 6 ekim cumartesi sabah erken saatlerde kuş uçurulur. 12 ekime iş kalırsa tüm dünyanın gözü buradayken serbest bırakmazlar. Bu nedenle haftaya kritik günler bizi bekliyor. Rahip serbest kalırsa 9 üstü, bir şey çıkmazsa 5 li rakamlar bizi bekliyor. Herkesten önce babalar haber alır, haftaya kendini belli eder kağıt
Tek endişem var vakit kazanmak ve eli güçlendirmek için davayı erteleyebilirler, örneğin dava 25 ekime ertelendi vs diyebilirler...
Komplo teorisyeni olmak kolay, rahibi bırakıp hafta sonu yerel seçimleri erkene alıyoruz kasımda olacak dediler mi papaz mapaz herşey bir anda unutulur ;)
Son hayal :) papaz bırakıldıktan sonra 1 hafta içinde de OFAC 100-150 milyon dolar göstermelik bir ceza keser kağıt 25 lira dolar 4.5 olur... yenilmeden yanında yatılır
Not: aç tavuk darı ambarından bildiriyor :) imkansız mı bu senaryolar arkadaşlar
Yazdıklarım Gogol'un Bir Delinin Hatıra Defteri'ndeki palto öyküsüne benzedi. Hayalsiz yaşanmıyor.
Uzun süredir benzer şeyleri yazıyorsunuz, artık yanıldığınızı kabul edin.
Önceki analizlerinizde de ucuzdu banka, şimdi de ucuz diyorsunuz. hisse 10 tl civarındayken de aynıydı şimdi de aynı, arada geçen zamanda ortaya çıktı ki banka aktifleri gerçekten de kalitesiz.
Şirketler %36 faizlerle borç çevirmeye çalışıyor ve patır patır da batmaya başladılar. Şu halde defter değerinin me anlamı var. Batık oranı %1 yükselse özkaynakların %10unu götürüyor. Özel sektör tahvillerinde de batık oranı giderek artıyor.
bir de eskiden diğer bankalara göre halkb ucuzdu, şimdi fark kalmadı çarpan olarak, bu halde halkb hissesinin cazibesi kalmadı. Bankalardan sepet yapmak daha akıllıca olur. örneğin Isctrnin sadece iştiraklerinin değeri 14 milyar tl, ama piyasa değeri 18 milyar tl.
iyimser beklenti ve endeksin takip ettigi trendin devam etmesi dusunuldugunde haftaya 6.7/7.2 kanalinda hareketler gozlenebilir...papaz 2.haftaya kaliyor ve 7.2 uzeri hareketler ozellikle uzun vade dusus trendinin kirilma noktasi olan 8.5civari habere daya li şok harekete gebe oldugumuz aşikar, hersey pozitif duz cizgide gitmeyecegine gore ciddi derin bir silkeleme 8.5/7.2 arasi kanalda gundeme gelebilecegi gibi niyet yukselis trendi ise 8.5 ciddi direnci asildiktan sonra hissenin önü acilir gibi...ekim ayi mucadelemiz bu cerceveye isaret edecek gibi...kasima 8.5 uzeri 3/4 kapanisla girmeyi basarabilirsek 10uzeri hizli hareketlenmelerle yil sonu gelebilir...tozpembe dünyamiz boyle simdilik; kirlenmis dunya gercegini yasayip gorecegiz :)
https://resmim.net/f/iJJ1KU.png
Son derece realist bir bakış açısı sunmuşsun, itirazım yok. Öngörülerin mantık silsilesi ile mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Problem şurada: Dediklerin aşırı derece mantıklı. Ancak müsaade edersen şu gerçeğin altını çizmek istiyorum: Piyasa nadiren realist bir mantık çerçevesinde hareket eder, büyük çoğunlukla da milleti ters köşe yapar hatta bu konuda hiç kimse piyasanın eline su dökemez. Borsada 2 artı 2 her zaman 4 etmeyebiliyor hatta gelişmelerin büyük çoğunluğunda 2 artı 2 nin 4 haricinde herhangi bir rakam ettiğine şahit oluyoruz. Sana 2008'i hatırlatayım; o krizdeyken ülke battı deniyordu, bankalar çok zor durumdaydı, ama sonra ne oldu? Hem genel olarak ülke hem de ekonomi 2009 3Ç itibariyle hiç beklenmedik bir zamanda toparlanma moduna giriverdi, borsa da böyle bir gelişmenin kokusunu çok önceden alıp ekonomi hala derin bir depresyonda kavruluyorken Aralık 2008'de dibini yapıp alabinde 5 yıla yakın sürecek çok güçlü bir çıkış moduna giriverdi. Realist düşünen, mantığı ile hareket eden hiç kimse böyle bir gelişmeyi önceden tahmin edemezdi. Şu anda da benzer bir durumla karşı karşıyayız diye düşünüyorum.
Borsa dünyasındaki olaylar lineer değildir. Lineer ne demektir? Özetle, 1 birim girdi 1 birim çıktıya eşdeğerse bu durum lineerdir. Eğer 1 birim girdi 10 birim çıktıya (veya 0.1 birim çıktıya) eşdeğerse işte o zaman lineer olmayan bir durum söz konusu demektir. Borsa da işte bu 2. duruma girer yani lineer olmayan bir ortamdır.
Ek olarak borsada denge yoktur, dengesizlik borsanın doğal modudur. İşlem günü boyunca hisse fiyatları sürekli in-çık yapar, salınıp durur, işte bu da dengesizliğin delilidir.
Ayrıca borsa, komplex ve ayni zamanda da dinamik bir ortamdır. Gelecekteki performansını önceden yüzde yüz doğru şekilde tahmin etmek imkansızdır.
Ülke olarak Türkiye'nin sadece kendine özgü 4 tane önemli ayrıcalığı var:
1) Kayıtlı ekonominin yarısı kadar büyüklükte olan kayıtdışı bir ekonominin de paralel olarak varlığını sürdürmesi.
2) Ülkenin bulunduğu konum itibariyle sürekli olarak kayıtiçi veya kayıtdışı yüksek oranlı (milyar dolar ve üzeri) sermaye hareketlerine ev sahipliği yapıyor olması, örneğin hiç umulmayan bir anda milyarlarca dolarlık sermaye girişlerine şahit olabiliyoruz.
3) Genç, dinamik ve de çalışkan bir nüfusa sahip olması.
4) Son 60 yılda sayısız kriz yaşayıp da bunlardan daha güçlü çıkmış bir ülke olarak TR artık krizlere karşı bir bağışıklık kazanmıştır.
Tamam, mevcut krizin ortadan kalkması belki 1 yıl sürecek ama yukarıdaki ayrıcalıklar ülkenin içinde bulunduğu mevcut krizi mümkün olan en kısa zamanda atlatmasını sağlayacaktır, bununla ilgili hiç şüphem yok. 2008 krizini tekrar hatırlatayım, yıllık GSMH'nın %15 düştüğü bir ortam vardı o zaman. Gelgelelim 100 endeks, depresyonun sona ermesine daha çok uzun zaman varken, aylar öncesinden hem de depresyon ortamının tam ortasında Aralık 2008'de 20,900 de dibini yapıverdi ve 4.5 yıl sonra Mayıs 2013'te soluğu 93,500'de aldı yani hemen hemen 5 katına çıktı. Bunu bir kenara not edin.
Borsa ile alakalı şu notu da ekleyeyim: Borsanın ana itici gücü psikolojidir (=algı) ve bu itici güç tek başına %80 gibi çok büyük bir güç oranına sahiptir. Öte yandan karakter itibariyle borsanın "manik depresif ve de paranoyak" bir kişiliğe sahip olduğu zaten malumunuz. Zaman gelir borsanın hakim gücü manik davranır yani manyaklığı tutar ve hisseleri hiç hak etmediği seviyelere çıkartır; zaman gelir depresifliği tutar ve hisseleri hiç hak etmediği kelepir seviyelere düşürür. Paranoyaklık özelliği zaten her daim mevcuttur. Aklı başında, realist, mantıklı insanların yapacağı şeyler değildir bunlar. O yüzden de borsada mantık aramak çölde kutup ayısı aramaktan farksızdır.
psikolojide master yapmış biri olarak borsa da işlem yapan ve bir şekilde ana oyuncular tarafından parası öyle yada böyle devşirilen KY. nin manik depresif moodda işlemleri oldugu ve bu çarkin bu psikolojik ana tema üzerinde manipule edildigi konusuna katilmamak imkansiz...ayi piyasasinda ölümüne depresif; boga piyasasinda ölümüne manik olan bu sakat KY. yorumsal bakış açısı bu piyasanin vazgecilmezi olsa gerek...realist olmak at gözlüklerini coşkusal yada depresif atmosferde ilk atan olmak demektir...depresif bir dönem gecirtildik ana oyuncular tarafindan...olumune bir depresifizm essanin tabiatina aykiri olacagi varsayimi ile bir dönüm noktasi olacaksa eger feyk olma ihtimali cepte tutulmak kaydi ile manik dönem(coslusal) körüklenme egilimi önümüzde gibi...tebrikler güzel yorum...
Halkbank ya ne hallere düştün bre..
Hele şu hallere bak te 2013 beri..
Vah vah...
Deme 'olmaz olmaz' borsa da kağıtta bile, de mi ?.
Kusura kalmayın kalan sağlar.. Lütfen..
Nerdeen nerelere ??.. Ne oldum değil, ne olucam hesabı.. Ölme eşşeğim.., kazan doğdu ya.., falan. Yoksa laf çOK.
Borsaysa hisseyse böyle işte, bazen paso ve sırf yalan.. Ki bu kağıt zırwasında bile öyleydi idi nitekim.. As seen for this Summer' 2018..
Ekimde bu iş biter. Öyle veya böyle...
Ümidinizi kırmayayım ancak 2008'ten bahsetmişken o zamanki performansa tekrar bir göz atalım. Temettülerden arındırılmamış hisse fiyatlarını dikkate alacağım. 2008 Kasım ortası ile 2009 Martı ortasında hisse en dip seviyeyi görmüştü ve her ikisinde de 3.18 e kadar inmişti. 2008 sonu itibariyle hisse başına defter değerinin 3.44 tl olduğunun tekrar altını çiziyorum, demek ki hisse en dipteyken defter değerinin %90'ından işlem görüyormuş (Not: şu anda DD'nin %30'undan işlem görüyoruz). 2008 Kasım ortası ile 2009 Martı ortası arasındaki 4 ayda hisse 3.18'den 4.78'e çıkıp tekrar 3.18'e geri gelmişti yani çift dip yapmıştı. 2008 Kasım ortasında hisse en düşük seviyeyi gördükten sonra çok sert bir yukarı tepki vererek tam 1 ay içinde Aralık ortasında 1.60 tl prim yaparak 4.78'e çıkmıştı ki %50 lik bir çıkış oluyor bu. Ancak gelgelelim ondan sonraki 3 ayda 2009 Mart ortası itibariyle tekrar 3.18'e geri çekilmişti yani Kasım ortasında gördüğü dip seviyeyi 2. kez ziyaret etmişti ve böylece 1 ayda yaptığı %50'lik primi 3 ay içinde tümüyle geri vermişti. Ancak Mart 2009'da 3.18 dip seviyesinden başlayan ve 4 yıl 2 ay sürecek çok sert uzun vadeli bir çıkış sürecine girerek 21.80 seviyesine kadar soluksuz çıktı yani hisse 7 katına çıkıp %600 prim yaptı. Diyeceğim şudur: Hissenin son bir kaç haftalık performansına aldanıp "kötü günler artık geride kaldı" demek için henüz çok erken. Hele hele OFAC kararı hala açıklanmamışken böyle bir öngörüde bulunmak hiç doğru olmaz. 5.50 lerdeki son dip seviyemizi pekala tekrar ziyaret edebiliriz.
2008 Kasımı ile 2009 Martında gördüğümüz "temettülerden arındırılmamış" dip seviyemiz 3.18 idi ki bu seviye reel seviyedir yani spot piyasada gerçekten de görülmüş olan seviyedir. Öte yandan temettülerden arındırılmış dip seviyesi 2.62 dir ve grafiklere bakıldığında görülen seviye işte budur, revizyona uğradığı için reel (gerçek) seviye değildir, gerçekte hisse spot piyasada 3.18 in altına inmemiştir. Ben reel seviyeleri baz alıyorum.
Sn TH beklentim de bu yönde...
Önümüzdeki 2 ay yani Ekim-Kasım içinde endeks beklentim yine 80 leri görmesi yönünde...
2008 kalıbına benzer hareket ediyor...
Sonrasında çok sert çıkış Ocak ayıyla beraber... Yaklaşık 13-16 ay sürecek...
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.