Sıkınının ne olduğunu anladık mı arkadaşlar
Printable View
Sıkınının ne olduğunu anladık mı arkadaşlar
Aynen öyle. daha önce stratejimi burada açıklamıştım. eger 22-24tl aralıgına düşerse ilave alım yapacagım. eger 27-32 arasında testere yaparsa temettümü alır testerenin dibinde temettü kadar hisse alırım. gelecek yılı beklerim eger temettü alışkanlığı sürerse zaten satmam yok. eger bu temettü 1 defaya mahsus ise, o zaman değerlendiririm
Robert Bosch : "İnsanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim".
İşte bu yüzden insanlar Bosch marka ürün alıp Vestel marka ürünlerden uzak duruyor.
Ben soylemistim o sözü. Dogru değilmi.
[emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]
Gunu tamamlayayim
Allah tahtacinin belasini versin
Millet aya cikti mk
30 TL'den 10.000 lot aldın 300bin TL para koydun.
Diyelim ki temettü gününe 30TL ile girdi.
2 TL temettü verecek ve hisse ertesi gün 28TL olarak açılacak.
Böyle böyle 3 taksitte 6 TL temettü verecek. Hisse 24TL olacak.
10 bin adet hisse = 24X10.000 = 240.000 TL + 6X10.000 TL temettü = 60.000 TL = 300.000 TL
Ha hisse 24TL olunca ucuz gözüyle bakıp tekrar 28-30TL'ye atak yaparsa o zaman kar elde edersin.
Umarım mantığı anlatabilmişimdir.
Nisan ayındaki yabancı çıkışı mayıs ayının ilk haftasında da devam etmiş hissede.
Yabancının satışları bitmeden yukarı hareket zor gibi.
Hem Vestel de hem Vesbe de hem Arçelik te yabanci satışı var şuanda.
Hammadde krizi mi çip krizi mi ne bilmiyorum ama adamlar satiyor.
Vestel e gelince en büyük alıcısı Avrupa da futbol şampiyonası var Haziran da. o biter bitmez olimpiyatlar var.
Ülkemizde yasaklar azalır ise dugunlere bağlı iç piyasa hareketli olabilir.
Daha ne kadar ev elektroniği ve beyaz eşyası aşağıya basabilirler bilmiyorum.
Son bilançoda stokların artmış olması iyi. Döviz hareketlerini doğru yönetibilirler ise 2. çeyrek ile birlikte hasılat ve kârın istenilen seviyeye geleceğini düşünüyorum.
Tahta yapıcı 33-35 aralığına getirse hisseyi çoğu kişiyi dökecek ama zamanı bol sanırım ağırdan alıyor.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Arkadaşlar bugün mübarek Kadir gecesi.
Bu özel gecede Ahmet Nazif Zorlu ve Birol Mutlu kardeşlerimiz için dua etmeyi unutmayalım lütfen !!!
Vestl süpriz bir şekilde brut 7 TL temettu açıkladığında 29 liraydı. Sonra hızlıca 39 a gitti. 35 üzeri kalıcı kalmasını beklerdim temettü den sonra, şu an 29 dan alan aslında 22 den alıyor, fk 4 lere düşüyor, akıl işi değil…
Çip krizi desen, froto 2 ay durucam dedi bu kadar düşmedi.
Diğer yandan bildiğim kadarıyla üretim iyi gidiyor, kur çıkıyor, eur/dolar da lehimize dönmeye başladı nisan başı itibariyle, olumsuz tek bir şey yok.
Düşüş devam edecekse kesin bilmediğimiz birşeyler var…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tamamen düz mantık.
Şuan 6,5 milyarlık satış yapılmış ilk çeyrekte. Satışlar dusmeyip aynı ivmede devam etse yıl sonu ciro 26 milyar olur.
Bir zahmet 2 milyar net kârı elde etmeyi başarır ise sorun olmaz yıllıkta.
Geçen sene 21 milyar satış 1,772 milyar kâr vardı.
Alıntı:
grubun bilanço tarihi itibarıyla ihracat teşvikleri kapsamında gerçekleştireceği 1.087.229 bin USD(31 Aralık 2020: 1.025.633 bin USD) tutarında ihracat taahhüdü bulunmaktadır.31 Mart 2021 tarihi itibarıyla Grup’un 945.536bin USD, 175.441bin EUR, 15.094bin GBP, 15.030bin PLN,1.130 bin RONve 3.060.308bin TL alım taahhüdü karşılığında 469.914bin USD, 550.794bin EUR, 61.631bin GBP, 1.286.920bin RUB, 3.045bin RON, 39.899bin PLN, 9.447 bin SEK, 250.139 CHF ve 357.773bin TL vadeli döviz satış taahhüdü (31 Aralık 2020: 937.197 bin USD, 171.944 bin EUR, 44.323 bin GBP, 20.279 bin PLN,ve 3.051.872bin TL alım taahhüdü karşılığında 545.704 bin USD, 490.860 bin EUR, 78.192bin GBP, 1.185.200bin RUB, 5.747bin RON,48.817 bin PLN, 9.447 bin SEK, 250.139 CHF ve 619.549bin TL vadeli döviz satış taahhüdü) bulunmaktadır."
Yine şeker götürüyor umutlu bir yükseliş değil benim için
Genel düşünce şekerde al sat yapan tuzcu şeklinde ama tabi kesin bilgi değil
Zor iş
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bir salsalar neler olacak ama inatla frenleyen birileri var sanki
Nnf fon içeriğinde Vestel payı yüzde 7 den yüzde 2 lere düşmüş, düşüşte kısmen etkisi olmuştur
Düşüş durdu mu abiler
Bence 31,50 32 seviyelerini geçmeden bu şekilde 28-30 arası git gel yapmaya devam eder ki 28 altına inmediği sürece benim için yatay hareket benim için olumlu
Tabi bu benim görüşüm yatırım tavsiyesi değildir
https://invidis.de/2021/05/vestel-wi...ays-auf-lager/
Almanya'dan Vestel ile ilgili bir haber. Sanırım ekranlarda tedarik sıkıntısı varmış ama Vestel in Almanya daki stoklarında bir sıkıntı yokmuş Türkçe çeviriye göre.
2 ay oncesinde farkli fikirlerdeki insanlar analiz, gorus, tablo vb. paylasiyolardi. Ama ne olduysa millet birbirine ve baslik gazi kacmis kolaya döndü. Herhalde temettu odemesine yakin hisse yukari yonlu harekete baslayinca tekrar insanlar gelir basliga
Buralar artık dip gibi gözükmekte umarım yanılmam.
Dün ve bugün hisseye para girişi oldu. Artık yukarı ivmelenmesi lazım.
Bir de Vestel İngiltere de yine bir iş anlaşması imzalamış.
https://www.google.com/amp/s/www.mar...ions-33220622/
Bunlar bizim bilancoya yansıyor mu bilemem.
Üstadım vesbe hakkında ne düşünüyorsun o da 67 den 50 ye düştü. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Detayını çok bilmiyorum yabancı dilim olmadığı için. Çeviriden anladığım kadarıyla bilgilendirme ekranlari ile ilgili. Hani şu hastanelerde, AVM ler de falan olanlardan.
İngilizcesi olan daha iyi bir bilgi verir.
Bir bedelli süprizi ile karşılaşma olasığımız nedir sizce arkadaşlar
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
VESBE VESTL aynı b.kun laciverti üstadım.
Ama bana kalırsa VESBE'nin geleceği VESTL'den daha parlak.
Vatandaş için çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi vs daha temel ihtiyaç.
TV alan vatandaş genelde VESTL marka ürün almıyor ama beyaz eşyada durum böyle değil.
Gel gelelim fiyat ve çarpanlarla VESTL daha ucuz.
Teşekkür ederim üstadımSNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VESTEL televizyonda çok başarılı ama elektronikte değişim daha hızlı dolayısı ile sürekli yenileme yapılıyor ve kar marjı daha düşük.
Oysa beyaz eşya daha stabil ve karlı.
Örneğin buzdolabının kasasını preste basıyorsun, bir kaç janjanlı değişiklik yapıyorsun haydi model yükseldi...
Beyaz eşyada prensipler kolay kolay değişmiyor. Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası yıllardır aynı prensiple çalışıyor.
https://www.google.com/amp/s/shiftde...im-hamlesi/ampAlıntı:
Kırklareli’ndeki fabrika, bölgede pek çok iş imkanı yaratarak istihdam büyümesine katkı sağlayacak. Pandemi döneminde insanların spora yönelmesinden olumlu etkilenen şirket, elektrikli bisikletlerde*yüzde 50‘nin altına olan*yerlilik oranlarını artırmayı hedefliyor. Vestel*ile*pil*konusunda da ortak bir çalışma yürüten*Salcano,*elektrikli bisikletin en önemli parçalarından birini yerlileştirmeyi planlıyor..