Geçirsinler iyi oluyo...Belki acıtırsa sesleri çıkar, yükselir...
Printable View
Geçirsinler iyi oluyo...Belki acıtırsa sesleri çıkar, yükselir...
E ne anladım o zaman.:)))))))))))))Koca otaşı görmeyen unutan allah bilir daha ne kredileri unutmuştur.Bu hesaplar palavra.Şimdi isim vermiyeyim 10 inşaat şirketinden dokuzuna verilen kredi batıktır onlar da hesapta yok.Hangi şirketler derseniz google a girin feşmekan inşaat tapu sorunu diyin,bakın iddia ediyorum hangi şirket yazarsanız yazın farketmez tapu sorunları çıkar ,ordan anlayın batığı
Stagflasyon nedir ? Bilenler bilmeyenlere anlatsın kimse cahil kalmasın. Bu arada ben bu işin sonu stagflasyon demiştim de en aklı başında ki forumdaşlar bile buna nayır nolmaz diye itiraz etmişti. Her neyse her Türk insanı bu musallatlar sayesinde şimdiye kadar tatmadığı KRİZİ dibine kadar, BURGULU , DALGALI olarak tadacaktır. İyi günlerin kıymetini bilin daha sırada KARPUZ var onu kescez!...
Stagflasyon ve siyasi faturası
http://www.paraanaliz.com/2018/genel...aturasi-26743/
Bu BES ci Dalay Lama` da stagflasyon demiş, kendisine sormak isterdim, stagflasyon olduğunda senin BES tasarruflarını A KE PE badem etmeyecek mi sanıyorsun ? Niye YEP de BES i zorunlu kılacak, 3 yıl çıkılmayacak şekilde düzenleme yapmak istiyorlar ?
[QUOTE=umutabi;2704656]Stagflasyon nedir ? İyi günlerin kıymetini bilin daha sırada KARPUZ var onu kescez!...
umut aga, ben sabırsızlanıyorum şu karpuzu biran önce kessek diyorum,malum mevsimide geçiyor
Acele yok her şey zamanı gelince bir bir olacak , karpuzu da sera ürünü olarak kescez ![/QUOTE]
kola patlatsak daha ucuza gelmezmi, patron sensin sen bilirsin
Gersan Elektriğin Patronundan Piyasa Dolandırıcılığı
http://hisse.net/haber/?p=3211
Şirket sahiplerinin DOLANDIRICI olduğu şirketlerin işlem gördüğü BIST kenefine para yatıran zihinsel özürlüdür desem ayıp etmiş olurmuyum ?
Biraz önce çalıştığım bankaya stres testi uyguladım. Testi anında geçti. Sapasağlam maşaallah !! nazar değmesin inşallah .
Test konusu : 210 bin Dolar çekim talebi
Test saati : 11
Cevap karşılama : 5 dakika içinde kasaya soruldu ve -gel buyur verelim- dediler.
şimdiden ilan ediyorum, 70 000 endekste burada şampanya patlatacağım tüm site sakinleri davetlidir, varmı başka rakam veren.. ayan abiniz 69 69x u yapıştırır şimdi
Başkanlık Danışmanı Dr Karahan yazdı: Enflasyonla nasıl mücadele?
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...ucadele-26767/
Türk atasözü ` kılavuzu karga olanın burnu b..tan çıkmazmış` sadece bu atasözün ne anlama geldiğini bilen ve dahi hükümetin ekonomi danışmanı diye ortaya çıkan bu tiplere bakıp yıllar öncesinden DOLAR alıp zulaya koymayan zaten kendi etmiş kendi bulmuştur, bunlara acıyan bunlar gibi olsun.
şöyle altın onsu 1.900 gelse dolar da 8 olsa tadından yenmez :D hayaller paris :D
AYD: Sözleşmelerde Güncel Olmayan Döviz Kuru Birçok AVM Yatırımcısını İflas Ettirir
http://www.paraanaliz.com/2018/gunce...ettirir-26765/
Hani kenefe batmışındır çırpındıkça dahada kenefe batarsın ya bunların yaptıklarıda bu cinsten. Bir şeyleri düzeltelim derken başka şeyleri kendi keneflerinin içine çekiyorlar. Neyse betonculara acıyacak hele DOLAR ile borçlanıp her yeri beton avm lerle donatan betonculara acıyacak halimiz yok, batmazlarsa amk.. Beton ekonomisi ile 16 yıl ağzımıza mıçtılar şimdi o betoncular da bunların sonları olacak.
Bankacılık Sektöründe Net Takipteki Alacaklar Yüzde 4,6 Arttı
http://www.paraanaliz.com/2018/gunce...6-artti-26742/
Neyse allahtan bankacılık sektörümüz DAŞ ! gibi yoksam halimiz nice olurdu ! :Sad:
5.10.2018 tcmb fonlama verileri:
Tcmb öğle saatlerinde piyasaya likidite açığını kapatmak için tek kalemde %24 faiz ile ihale yoluyla 68 milyar TL verdi!.
Bu miktar sanırım toplam haftalık fonlama içinde tarihi olarak bakarsak ta günlük olarak fonlanan en büyük miktar. O nedenle akşam saatlerinde yeni bir tarihsel likidite açığı rekoru oluşması muhtemel.
Ayrıca bu devasa miktardaki paranın enflasyon oranının altında bir faiz oranıyla piyasaya verilmesi de döviz üzerindeki baskıyı arttırabilir. Tcmb'nin ne yapmaya çalıştığını anlayamadım. Ya tahsili geciken alacaklar ciddi oranda artıyor ve bu likidite açığını baskılıyor ya da şu an çözemediğim başka bir politika izliyor.
Detaylara 18:10 gibi tekrar bakacağım.
Hanya’yı Konya’yı görmek !
Hala görmeyen varsa o kendi gerzekliğidir `KENEF` 70 bine düşse ne olur düşmese ne olur.. Bırakın Dolar bazlı TL bazlı sadece bankacılık hisselerine baksanız bu hisselerde olan Hanya `yı veya Konya `yı görmüşmüdür bilemem ama BABAYI çoktan görmüştür. :evil::kahkah::dvr:
İşte o nedenle habire söylüyorum ya BES`e falan sakın ola girmeyin diye. Toplu paranın olduğu her yer iştah kabartır eni sonu o paralar badem edilir sizde yemediğiniz paraların YİYENLERİN kursağına gidişini elinizden bir şey gelmeden izlersiniz. Aksini söyleyen varsa olmaz desin ama derkende nasıl olurda kanunla nerelerde tasarruf edileceğinin sınırları çizilmiş İŞSİZLİK fonundaki paraların Halk, Vakıf, Eximbank`a peşkeş çekildiğinin izahını da yapsın. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır hep diyorum yine demiş olayım da sonra kimse umutabi bizi niye önceden uyarmadın demesin. :kmk: Not: Bu dediklerim gönül rızası ile BES| e girenler içindir yoksa yakında SEVE SEVE ! 3 yıl zorunlu BES `e sokulacak garibanlar için elden bir şey gelmez. Her şey vatan pardon hüküm sürenlerin rahatı için.
Zabıtalara her yakaladıkları fahiş fiyat için prim versinler (ölçüsünü de koysunlar...mesela süt 1 lt tam yağlı 3 tl üzeri olanları yakalayalım (2.75 tl olan markalar var çünkü hala)...hani bi oyun vardı bi ara...millet çukura filan düşüyodu onları yakalamaya çalışırken...cadde cadde semt semt şehir şehir dolaşıyodu millet)...
Hatta halka da prim versinler...İhbar ederiz valla :he: Her ürün başına 5 tl yeter millete...Market market dolaşıp foto çekip ihbar ederler...
Nası fikir ? :he:
işi toptan halletmek lazım, zabıtaların market market dolaşıp ceza kesmesı olmaz, bütün gıda-temizlik vs zincirleri 1 agustos fıyatlarının üzerine sadece %10 zam yapabilirer şeklinde karar cıkarıp bu rakamlara dönmeyenler için
şak diye 25 milyonceza kesilecek desinler, uygulamayı görelim
Bunlar ne ki, rant vergisi, emlak vergilerinin gerçek bedel üzerinden alınması, alım satım da 5 yıl sonra dahi satsanız ödeyeceğiniz değer artış vergileri yep'te var.
Hele rant vergisi yasa taslağı aynen şöyle: Arsa aldın ya da binanın olduğu arsada emsal artışı oldu, imar değişikliği geldi aradaki değer artışının hepsi devlete :), tamamını alacak.
"2014 yılında kamuoyuna duyurulan 'Şehirlerde rant vergisi' planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden gündeme geliyor. Bakanlığın hazırladığı yasa taslağına göre imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olduğunda aradaki farkın tamamı devlete ödenecek."
Link:
https://www.cnnturk.com/ekonomi/baka...ergisi-geliyor
Artık nereden nasıl bulur ödersin düşün dur.
Beton beyinlere geçmiş olsun.
Bu arada kiralarda götürü giderlerin %25'ten %15'e düşürülmesi taslağının meclisten geçtiğini yazmıştım yıllar önce, 2017'de uygulanmaya başladı, o zaman dinleyip dikkate alan olmamıştı, hiçbir şeymiş meğersem.
Bu gelen vergiler betonun idam fermanıdır.
Dip not: cubes ankara'nın ortaklarından nuhoğlu inşaat konkordato ilan etti:
"Konkordato talep eden inşaat şirketlerine İstanbul, Ankara ve İzmir’de dev konut projeleri yürüten Nuhoğlu İnşaat da eklendi."
http://www.diken.com.tr/dev-projeler...to-talep-etti/
rekorlar kırılmak içindir :D 10 yıllıklar gidiyor bakalım nereye kadar çıkacak dolar bugün :D
Uret urette ne uretcen
Bi ara gemi vardı
Onu da uzakdoğu kaptı
Bu devirde marka Olcan
Elektro da Çin marka
Arabada alman
Tek akla gelen
Gıda tarım hayvancılık balıkçılık
Ondada yeni nesil
Kirli diye sevmiyor
Benim Bi fikrim vardı o da mechule gitti
Suriyelilere koyde istihdam calıştırma
Ama bizden cok şehirli oldular dakikasında
Geriye bacasız Sanayi Turizm kalmakta
İsveç'te sıradan bir gün pardon İstanbulmuş, böyle güzel taksiciler var mı hala, isterseniz ödeme yapmayın demiş :kahkah:Alıntı:
İstinye - Beşiktaş arası için 213 TL alan taksici: Yolu şaşırdım. Yol biraz uzadı. 213 lira tuttu. 'İsterseniz ödeme yapmayın' dedim. 'Sorun yok deyip' ödeme yaptılar
https://sptnkne.ws/jGju
kamu bankaları güzel satış yapıyor yıne..