Dünya kötü.. enflasyon gazı ile nereye kadar gideceğiz, göreceğiz.
Printable View
Dünya kötü.. enflasyon gazı ile nereye kadar gideceğiz, göreceğiz.
İyi tatiller herkese , bugün 850.000 tl işlem hacmim olmuş. 645.000 tl si ısctr de.. :Sad:Benim gibi saftirik kaç kişi vardır bilemiyorum. Al sattan 1200 tl kazanmış görünüyorum ama bankalardan olan zarar gene diz boyu..Bekleyeceğiz sabırlan:wave:
Endeksin görüntüsü kumdan kale gibi her an yıkılacak gibi fakat bankaların ve gyo ların endeksi seçime kadar 4.500 5000 e götürme ihtimali de var.. 3200 yıkılmaz ise endekste tabii
Günaydınlar;
iki aydır Eski ışık yeni trive ile çalışmaya başladım osmanlı hesabımda duruyor ancak kullanmıyorum artık. aylık 210 tl 10 kademe derinlik ödüyorum 10 milyon aylık işlem hacmine kadar alım satım komisyonum SIFIR.. Paran nakitte durursa repo yapıyorlar %27 sanırım repo dönüşü komisyon alıyorlar, Bende günlük repoya kalmamak için fon alıyorum ziraat likit fonunda duruyor genelde ve bankaların verdiği fondan daha yüksek zaten istediğin bankanın istediğin tipi fonu alabiliyorsunuz. Bunun haricinde bist takas saklama vs günlük 8-10 tl zaten her yerde veriyordum. Anlayacağınız hisse senedi alım satımından hiç komisyon ödemiyorum yani komisyona gitmiyor sn tahminci. Yıllardır en iyi komisyon diye osmanlı yatırımdaydım onda bile 10 binde 4 komisyon ödüyordum. Hele daha önce teb de canıma okumuşlardı. Sırasıyla TEB, SANKO,OSMANLI ve son olarak şuan TRİVE ile çalışıyorum, şuan en iyisi benim için:whistling:
tüm forum sadece fiyat hareketlerini konuşuyor.. Büyüme ne durumda, değerleme nasıl olur, satışlar nasıl gidiyor hiç takip eden yok mu şirketi yakından?
Elbette inceliyoruz, biliyoruz. Ancak hisse bedavanın bedavası olunca onların çok önemi kalmıyor. YTD
Günaydın iyi seanslar.. 1.50 üstünde tutunamadı.. 1.45 i test etmekten başka çaresi kalmadı artık.. üstünde tutunursa 1.50 yi yine deneyebilir ya da 1.45 altında bir fiyatta güç toplar.. ben 1.40-1.42 aralığında alıcıyım.. YTD
Allah allah bizimki sağlam duruyor,ilginç.
Sn şekerli 1.47 den mal almasın trade yapmasın diye mi acaba :)))))))
Sn hkm sabah 5000 50 den sattım ve geri alım için 47 ye yazmıştım. Allah inandırsın isctr de paraları tükettiğim için son kurşun olarak gelmeyen alımı iptal ettim ve isctr aldım kalanıyla sonuç tam bir hüsran 3 iş gününde 20k dan fazla zarar var.. Devre kesici açılsın bakıp duruma buradakinin yarısını satıp tabandan yine gireceğim ısctr ye...Yada yarın kkm den bir 100k gelecek onu sokacağım borsaya:Sad:YTD
Şimdi bloombergte dinledim saat 18:01 e kadar işlem yok yani yarına kaldık böylece:Sad:
Daha öncede yazdığım üzere XU100’ ün 3300 ü test etmesini bekliyordum o vakte kadar da nakit kalmayı planladım, bugün hiç topa girmedim. 3300 de de tutunamadı ve 3200 ü test ediyor, teknik analiz bunun olacağını söylüyordu.. her fiyat eninde sonunda ortalamalarına geri döner. 1.45 altında KLGYO da taban oluşumunu izlemek lazım 1.40 civarı alım düşünülebilir ancak 1.35 e kadar bir kapı açılmış oldu, alımlarda temkinli olmakta ve kademeli alım yapmakta fayda var. YTD
Arkadaşlar bilen varsa cevaplayab,lirmi krdmd hissesine emir yazdım herhalde devre kesmişti 12.71 den alım yazdım sonra iptal ettim emri emriniz iptal edildi dedi emir işlemlerinde iptal edildi görünüyordu sonra bi baktım iptal edilen emir gerçekleşmiş gözüküyor bu nasıl oluyor anlamadım
Bankalar aldıklarının yarısını verdiler..Kamu bankalarını hiç kaale almıyorum. İsterlerse fezaya çıksınlar %3-5 halka açıklık ile ne olursa olsun. Garanti de öyle.. İşctr de rus sistemini askıya alma haberi kötüye kullanıldı ama 4 taban yedi son olarak bu da bir potansiyel barındırıyor benim açımdan YTD, Amma velakin epey zararı yükledik sırtımıza:(
Nasılsa borsa yok, banka topiklerindeki yorumları okuyorum şimdi :cool:
Tatsız bir gündü.Sanırım bir haber gelecek.Bu çöküş bize özgü. kokusu yakında çıkar.Bizim kağıt aslında son ana kadar iyi dayandı
Ben de daha önceki iki aracı kurumda bunu yaşadım. sanırım devre kesilse dahi işleminiz sisteme iletiliyor ve sonrasında iptal etseniz de işleminiz kayıt edildiği için devre kesici süre bitiminde emriniz borsaya iletilmiş olduğu için işlem gerçekleşiyor. Ben tüm emir iptallerimde sorunsuz bir şekilde yapıyorum ancak sizinki gibi sorunlu işlemlerde işlem yaptığımda emir iptali yapıldı bilgisi geliyor ancak sonrasında gerçekleşme ben de de oldu birkaç kez. Yoksa aracı kurum işlem sonucu alacağı komisyon ( varsa ) bunun dışında bir kazancı olmayacağı için sizi ve kendini zor durumda bırakacak bir yolu seçmez, daha pahalıya patlar kendisine. Sanırım sistemsel bir süreç..Umarım zararınız büyük olmamıştır.:Sad:
Hesap hareketlerini çıkartın ve seans başlamadan saat 09:00 dan sonra müşteri hizmetlerini arayın, incelerler hataları varsa işlemi iptal ederler. Bir kere benim başıma da benzeri bir durum geldi ertesi gün işlemi iptal ettirmeye çalışırken kağıt tavan oldu, inşallah sizin de öyle olur, neticede KARDEMİR ne yapacağı belki olmaz.
Bankalardan zararı 10k ya indirdim. Kork benden klgyo :rtfm:
Bankaları gene ellediler:Sad:, beklemedeyim:cool:
Sanırım dün yakalananlar beli doğrulttuktan sonra sattılar ve göçürttüler ortalığı..YTD
zülum loading
Aslında teknik temel şu bu palavra.Adamlarla oturmuşuz kumar masasına kumar oynuyoruz.Borsa bu kadarlık bir olgu,gereğinden fazla anlam yüklemenin manası yok.:))))))))))))))
Borsada halen ana kağıtlarda pozisyon taşımıyorum, sadece bir kaç yan kağıtta teknik analiz bağlamında pozisyonum var topu topu portföyümün yüzde 20 sini geçmez. 3300 ün altında kaldıkça 3000 ü test etme riski bulunuyor. 3100 ü aşağıya kırarsa ana kağıtlarda kademeli alımlarıma başlamayı planlıyorum. KLGYO saatlikte 1.40 ta ikili dip yaptı.. bu şu demek ya 1.50 test edilecek ya da 1.40 üçüncü denemede kırılacak. Daha önce 1.45-1.50 arasında mal taşımayacağımı yazmıştım neticesinde 1.40 ikinci kere test edildi. 1.45-1.50 aralığı tehlikeli bir bölge.. yüzde 2-3 pahalı alayım ama düşüş trendinin kırıldığından emin olayım o da benim sigortam olsun. 1.50 geçilirse ve üzerinde 2 gün kapanış olursa yeni pozisyon açarım, 1.40 kırılırsa taban oluşumunu beklerim yeni bir trend oluşursa oyuna dahil olurum. Önümüzdeki günlerde oyun planım bu şekilde. Borsa dışı ani gelişmeler olursa planımı revize edeceğim. YTD
Bu arada bir sürpriz oldu yan kağıtlarımdan birisi tavan olmak üzere.. yani eğer borsa patinaj çekiyorsa yan kağıtlar da güzel fırsatlar sunuyor ancak şelale düşüşü varsa yan kağıt vs güvenmemek lazım. YTD
Küstük mü borsaya? Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.. toparlanın testere piyasası tam da para kazanma ortamını sağlar.. soğukkanlı kalmak lazım.. YTD