zor verir rakam yüksek
Printable View
Devlet baba her alanda cukkayı atar cebine YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dolara 1,5-2 ay daha süre tanıdım. artık 8-8,50 arasına otursun artık en ucuz dolares kaldı gitmeyen..:kmk:
Işim çok, itin biri gelmiş onu bile görüp sitemedik.:agla:
bu konya karton ege doco vs. ne olmuş böyle hele kent uçmuş gitmiş..:yes: sıra benjoda ...
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...lacak-5956559/
Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’nin 31 Mart 2020 tarihi itibarıyla brüt dış borç stoku 431 milyar dolar. Bu borcun, 131,3 milyar dolarlık kısmı, yani yüzde 30,5’lik kısmı euro cinsinden. Dış borçta doların payı ise yüzde 59,6 düzeyinde.
Dolar/TL yatay seyretse de euro/TL’deki artış hem kamunun hem de özel sektörün dış borç yükünü artırıyor.
dolar serbestte 7.04 vurdu çekti. Grekoromende (ekranda gözüken) 6.92 TL
Serbest piyasa ile ekran kurunun bu denli açılması iyi değil
Zira gerçek olan serbest stil güreştir.
Dolar Bayram sonrası uçar demiştik,önceden uçurdular.
Evet ama ekranda gözüken hala 6.92 TL . geçen haftalarda aradaki fark 3-4 kuruştu ve herkes çok dikkate almıyordu ancak artık 10 kuruşa yakın. Bu da serbest piyasa kuru ile resmi kurun ayrışmaya başladığını gösteriyor olabilir.
Bu şimdiye kadar yakın tarihte bu ölçekte gerçekleşen bir şey değil.
Merkez bankası dikkatli olmalı.
Zira bu kuru sakinleştirmekten çok alevini arttırabilecek bir gelişme.
Şöyle bir dinamik oluşuyor sanki, Serbest piyasa kuru yukarı çekiyor. Mesela 7.02'ye.
Ekran direniyor. Ekrandaki direnç kamu döviz satışının etkisiyle de olabilir. Zira kamu satışı yoğun olarak bankacılık sistemini etkileyebiliyor ilk aşamada.
Ancak serbest piyasa kuru yukarı çektiği andan itibaren bankalararası piyasa da zorlana zorlana yukarı gidiyor. Makas tam anlamıyla kapanamıyor ama körük gibi açılıp kapanıyor.
Bu etkiye neden olan faktörlerin başında %1 kambiyo vergisi de geliyor olabilir.
Zira serbest piyasada duyumlara göre çok hacimli bir gayriresmi ticaret var. Kuru yukarı basan etki işte bu gayriresmi ticaret hacminden kaynaklanmaya başladığı andan itibaren aradaki körükte dalgalanmaların boyu artıyor olabilir.
USDTRY Grekoromen: 6.9362, Serbest: 7.0300, CDS 522.12
Grekoromen 6.95 vurdu çekti. Serbest stilde 7.05 TL'den peşrev girdi.
grekoromen vergisiz fiyat ama, ben yanlış mı anlıyorum... yani ekran kurundan alım zaten yapılamıyor, alacaksan o kurun üstüne %1 vergi ödeyip alacaksın. o da serbeste denk geliyor.. fark %1 üstüne çıkmaya başladı mı o sıkıntı tabi, ayrı konu... ama onu da şöyle açıklayabiliriz, bu gidişle bu vergi 1'de kalmaz akşama sabaha 1.5-2 olur deyip elinde dolar olanlar kafadan biraz biraz eklemeye başlamıştır o ek vergiyi...
ayasofya açıldı dış mihraklar doları........
senaryosu loading
Ama o zaman arbitraj oluşmaz mı... ben viopta ağutos vadeli 7.01'de satış görüyorum şu anda mesela... serbestte daha yuksekten satılabiliyorsa nasıl olacak o iş...
VIOP fiziki teslimatlı bir piyasa değil ki. Yani teorik olarak VIOP'ta kur 6.85'te olabilir. Merkez bankası da o gün için resmi kuru 6.85 olarak açıklar.
Serbest piyasa fiziki teslimatlı piyasa o nedenle aslında gerçek olan tek piyasa diğerleri işler iyi gittiğinde piyasa gibi gözüken dizi filmler.
Örneğin Türkmenistanda ekran dolar kuru 3 Manat, Serbest piyasa 19 Manat.
İranda ekranda 2.7, serbest piyasa 21
Delioitte Libya'daki merkez bankalarının ikisini de denetleyecek.
Robin brooks ideal kur seviyesi belirlemiş https://mobile.twitter.com/RobinBroo...37253240033280
Ahali daha neyin tartışmasını yapıyor, geçen yıl turizm geliri 34.5 milyar dolar gayme, bu neylen ikame edilecek?
Ak çomar gazetelerine göre, Almanyanın ittimin dış kapı mandalı turist gönderecez demiş, naaa... gönderir.
Öncelik Yunanistan, Italya ve Ispanya destek için.
Türkiye, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan tartışmalı bölgede başlattığı doğal gaz arama çalışmalarını askıya aldı. AFP haber ajansı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzakerelerin devam ettiği sırada daha yapıcı bir tutum belirleyene dek biraz beklememiz gerektiğini söyledi." ifadelerini aktardı.
https://tr.euronews.com/2020/07/28/t...ni-ask-ya-aldi
Türkiye için bir şans mı şansızlıklı bilemiyorum. Merkel görev süresinin sonuna yaklaşırken hem kıta sahanlığı, hem libya konusunda devreye girdi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yaşı genç olanlar bilmez, Türk parası koruma kanunu varkene kimsenin bankaylan işi olmazdı...
Dolar veya mark gaymesi olan sarrafa satar, bizde oradan alırdık...
Sistem oraya evriliyor, dolar resmi kur 5 gayme emme piyasada 8 gayme...
Dolara pansuman...
HAZINE VE MALIYE BAKANLIGI'NDAN KONUYA ILISKIN YAPILAN BASIN ACIKLAMASI ASAGIDA BULUNUYOR:
BAKANLIGIMIZCA 28 TEMMUZ 2020 TARIHINDE DOGRUDAN SATIS YONTEMI ILE 29 TEMMUZ 2020 VALORLU, 26 TEMMUZ 2023 ITFA TARIHLI OLARAK
· TRT260723F10 ISIN KODLU 6 AYDA BIR %1,50 KUPON ODEMELI 2.500.000.000,00 ABD DOLARI TUTARINDA ABD DOLARI CINSI DEVLET TAHVILI,
· TRD260723F18 ISIN KODLU 6 AYDA BIR %1,50 KIRA ODEMELI 500.000.000,00 ABD DOLARI TUTARINDA ABD DOLARI CINSI KIRA SERTIFIKASI,
IHRACI GERCEKLESTIRILMISTIR.