661 milyar destek dağıtmış. Bunun için de memur emekli işçi maaşları ve ikramiye vardır. Eskiden bir söz vardı yalancıyı .....
Printable View
661 milyar destek dağıtmış. Bunun için de memur emekli işçi maaşları ve ikramiye vardır. Eskiden bir söz vardı yalancıyı .....
https://r.resimlink.com/RfpZK.png
1 le işaretli yeşil oval aşağı geçildi, aşağı yönde sıralama 1, 2, 3 le aynı yönde geçilirse 7.75 le buluşuruz
O dağıtılan paraların bir kısmı benim.Neyse yabancıya gitmiyor.:)
Son bir haftada 2 tane short yaptım.HER BİRİNDE ilk önce kar oldu ama senaryo gereği ya hedef ya stoploss dediğimden , TOTALDE doktor maaşından biraz fazla zarar oluştu.Poz. flat..sistem long olunca hiç bir şeye bakmadan stopluyorum.
Bir planım var.Tutarsa palanın paçasına yapışacağım ve hedefime ulaşıncaya kadar bırakmayacağım.
Oyun bitmedi..:)
Bazen diyorum acaba hiç geceye kalmasam da sadece gün içi 5-10 puana mı oynasam.
Bu günkü gap olmasaydı esasında gün totalinde zarar değil kar olacaktı.
Ama gaplerde istediğin yöndeyse tatlı para oluyor.Tabi tersteysen zarar büyük oluyor.
bu 2 seçenek hep kafamı karıştırmıştır.Net bir avantaj-dezavantaj durumu yok.
Hoca sen çok fikir değiştiriyorsun, sermayeyi kediye yükleyeceksin dikkat et..
Hep söylerim, hayatımda yüksek frekanslı barlarla sık işlem yapıp ta kazanan görmedim..
akşam seansında işlem görenler
Kod
XU030
F_XU0300621
F_XU0300821
F_XU0301021
F_XU0301221
XLBNK
F_XLBNK0621
F_XLBNK0821
F_XLBNK1021
F_XLBNK1221
X10XB
F_X10XB0621
F_X10XB0821
F_X10XB1021
F_X10XB1221
GLD
F_XAUUSD0621
F_XAUUSD0821
F_XAUUSD1021
F_XAGUSD0621
F_XAGUSD0821
F_XAGUSD1021
bu işleri 90'larda yakından izliyordum, klasik olarak doğulu ağaların tekelindeydi sevkiyat - abuzer uğurlu, sonra behçet cantürk vd.. sonra örgüt palazlanınca bunlardan haraç kesmeye başladı, yani tam bilemiyorum tabii, bunlar iş ortaklığı mıydı? yoksa kürt davasına inandığı için miydi? ama mesela yeni gündem gazetesinin finansörü behçet cantürk idi.. özel harekatçılar yeni gündem ankara'nın göbeğindeki gazete binasını tnt kalıplarıyla toptan havaya uçurmuştu (haber bile olmamıştı).. ağargil sonra tek tek bütün baronları infaz etti, behçet cantürk, sorna savaş buldan (pervin buldan'ın kocası) ve diğerleri.. ağargil toptan ticareti tamamen ele geçirdi, ama bir sorun vardı- almanya'daki perakende dağıtım kürtlerin elindeydi, kürt torbacılar -siz bizim ağalarımızı öldürdünüz, sizin malınız dağıtmıyoruz' diye rest çekti.. alternatif bir rota oluştu, afganistan- iran- kafkaslar- ukrayna üzerinden avrupa.. yani almanya'da mal kıtlığı yaşanmadı, ama türkiye'de ağargillerin mallar elde kaldı.. elde kalan malı iç piyasaya bastılar, istanbul'da liselerin önlerinde tek shot eroin bir bira fiyatına satılır oldu, onlarca overdose ölüm (basına yansıdığı kadar)
neyse, 90'lardan beri rotalar isimler pazarlar mallar değişti ama avrupa çapında perakende dağıtım tekeli değişmedi, her daim pkk'nın elinde kaldı.. almanya (avrupa) düzleminde kürt davasına adanmış yüzlerce sivil toplum örgütü bu uyuşturucu dağıtım ağının parçası oldu ana fonksiyonda.. yüzlerce yıllık kürt feodalitesine karşı çıkma anlamında bir baldırı çıplaklar hareketi olarak doğup gelişmiş olan apocu hareket artık avrupanın torbacı tekeline dönüşmüştü.. küresel düzlemde uyuşturucu ticaretinin bir numaralı gözetmeni olan cia/gladyo, artık pkk'nın tek hamisiydi, başka türlüsü mümkün değildi.. bir isviçre hapishanesinin avlusuna helikopterle inip bir uyuşturucu baronunu hapisten kaçırmak ancak cia'nın başarabileceği bir hareket idi-
iki sene evvel türk ordusu pentagonla restleşerek rojawa'ya girdiğinde küresel medyada estirilen kampanyayı hatırlıyoruz hepimiz- uyuşturucu ticareti, insan kaçakçlığı, haraç vs her tür mafyatik işi yaptığını bildiğimiz pkk, -medyada işid'e karşı savaşan feminist, ekolojist, demokratik vs bi sivil toplum örgütü olarak gösterildi, ve türk ordusu bu masum kürtlere soykırım yapmak üzere saldıran bir barbar güruhu olarak resmedildi batı medyasında..
2015 seçimleri döngüsünde hdp %13 oya ulaşmış, 80 mebusla 3.büyük parti olarak meclise girmişti, büyük bi şans verilmişti kendisine.. ama selo, kandil'in askeri vesayetine karşı çıkma cesaretini gösteremedi, üstelik apo bile karşıydı kandil'e, ama yapamadı selo ve hdp.. cia planını kabul ettiler, devrimci halk savaşı falan diye hendek savaşını başlattılar.. çok yazık oldu.. çözüm sürecini bitirme karşılığı olarak cia/pentagon tarafından vadedilen rojawa devlet projesine angaje oldular, ve sonuç? rojawa projesi çöktü, selo hapiste.. çok çok büyük bi çözüm fırsatı kaçtı, çok yazık oldu, rezil cia projelerinde rol kapmaya çalışan yeteneksiz bi figürandan öte bi şey olamadıklarını kanıtladılar
Dükkan kapalı kalmış
günaydin arkadaşlar
SİSTEMLERİN faydasını görüyorum.MAYISTA düşüş bekliyordum,ana plan buydu.Ama bu herife hiç bir zaman
güvenilmeyeceğinden sistemlere uygun olarak son hafta short-flat giriyordum.sisteme uymayıp short yapıp bekleseydim 60 puan zarar oluşacaktı... oysa ki zarar 10-15 puan oluştu...az zarar benim açımdan kar gibi oldu..:)
zaten eninde sonunda döndüğünde oluşacak sert hareketle 60-90 puan kar alınır gibi...AMA NEREDEN DÖNECEK?
Hem dün
hem bugün
sabah başlangiç gayet sert yukarı oldu
dün gün içi fazla almadılar
bakalım bugün neyapacak
146500 147...donum noktası hersey için yukarı vurursa daha sortlar ıyı dusunmelı
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c4a5764a71.jpgBen satıcı tarafa geçtim benden alanda kazansın [emoji106]14 Ocak-17Mart tepelerinden gelen düşen trend burası ile 23 mart-22 Nisan diplerinden yükselen arasındaki üçgene devam edecek diye düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
13 yıllık borsacıyım böyle tarihi ralli 3 defa gördüm bu dördüncü oluyo , hakikaten inanılmaz bir borsamız var neyin fiyatlandığını hala bilmiyoruz...
Endeks çok kritik bölgede yön konusunda yonca 8.03 üzerinde günlük kapanışlar yapabilirse .
Pıst 1520 bandına yolculuk başlayacak.Üzerinde kalamazsa pıst de 2 li tepe formasyonu takip edilecek .
Kırılım bölgesi 1430 lar kırılırsa aşağıda hedef 1400 ler.
Vade sonuna kadar stratejim bu şekilde.
Karakemal,
Senin koç bu aralar çok oynak iki tarafada.
100 günlük direncine gelmiş bulunuyoruz buranın aşılamayıp geri döneceğimiz düşünüyorum...
https://i.hizliresim.com/7e2y75s.jpg
https://i.hizliresim.com/g33ifip.JPG
Biraz daha geriye çekilip bakarsan umursamadığını göreceksin o 100 günlüğü..
Üstüne de çıkmış..
Biraz sonra hiç bişi olmamış gibi altına kaymış yine..
Elindeki yüzde 30 40 ağırlığa sahip 5-6 hissede cabası..
Haziran sonuna kadar Rusya yasaklamış yine zaten ne kaldı ki temmuz ağustos belki Eylül..Bu yıl turizm mokoko yine..
dün gece habertürk'te 3 doktor vardı, birisi bilim kurulu üyesi..bilim kurulunda olmayan iki tanesi zaten çok ciddi eleştirdiler cesurca, uygulamaların kötü olduğunu filan belirttiler. blim kurulundaki kadın ise şaşırtıcı (korkusuz) biçimde "biz karar alıyoruz bakanlık bunu yürütmeye götürüyor (a.k.a. mr erdoğan) ve önerilerimizle alakasız sonuçlar kararlar alınıyor" mealinde.. fatih altaylı bunun üzerine "o zaman neden bilim kurulu var ki" diye golü de attı..
genel olarak kötü yönetildiği sanırım artık herkes tarafından kabul edliyor.. insan hareketliliğini azaltmaya yönelik yapamadılar uygulamaları, sözde "tam kapanma" gibi hiç bir şeye hizmet etmeyen ve sürdürülebilir olmayan ve canları istediği zaman uyguladıkları tedbirler oldu son 1 yılda.. aç kapa artema tadında.. tutarlılık sıfır.. beceriksizce ellerine yüzlerine bulaştırdılar..
Evt katılıyorum 10.000 vaka nedir ya hedef 1000 di hatırlarsanız ve vefat sayısı pek düşmüyor. Aşılama böyle yapılmaz bakin hiç sevmediğimiz abd İsrail ne yaptı aşılamaya aniden bitirdi yani aşılama zamana yayılmaz toplu halde 30 milyon mu 50 milyon mu kaç kişi ise 15 gün 1 ayda bitireceksin yoksa aşı falan hikaye..
yıllarca kırılgan bir yapı oluştu.. ithalat ihracat dengesi aşağı yukarı negatif 70-80 milyar dolar oluştu (ithalat daha fazla)..rakamlar bu mertebedeydi..30-40 milyar dolar turizm geliri de geldiğinde net olarak kabaca 40-50 milyar dolar cari açık oluştu..
nihayetinde ortaya çıkan cari açık rakamının sürekli finanse edilmesi gerekiyor.. yıllar boyu sürekli bu mertebede rakamlar oluştuğu için borç 450-500 milyar dolara ulaştı alınan borçlarla..
o nedenle bu kapanma döneminde aldıkları ve tamamen turist gelsin diye yaptıkları bu eylemin ("enjoy i am vaccinated" reklamı ile somutlaşan) temelinde turizm gelirlerine olan aşırı ihtiyaçları var..belki inanışlarına tamamen ters (alkol eğlence ve kızlı erkekli eğlenceler and more) ama para geliyor ve bu önemli.. hatta o kadar önemli ki halk karantinada kalsın turistler rahatça gezsin moduna kadar geldiler..
100 kaplan gücündeki borsamız sene başında 1.495 idi şimdi 1,460....
hiç bişey bilmeyen köylü memed ağa parasını sabit getiriye koydu ve 1,495 üstüne %9 faiz aldı...
ve onun parası endeks bazında 1,630 değerinde biz ne aldık... :he:
resmide %17 gerçekte %30 enflasyon olan ülkede paramız tl bazlı borsada eriyip gidiyor...
sene başına göre parasını %10 viopta artıramayan zarardadır.
Bist aslında hayvan yoruldu modunda yani belki yanılıyorum ama çok güçlü gelmiyor bana shortculari kendine çekiyor da olabilir brent de bunu çok güzel yaptılar. Shortculari kafese koyup petrolü 70 uzeri attılar..ytd
https://www.takasbank.com.tr/documen...e39c1d73fd.pdf
ayın 21'i efektif, yeni teminat rakamları.. endeks kontratı 1450 tl oluyor (1555 şimdiki rakam).. bu haliyle maksimum kaldıraç oranı (minimum teminata karşılık) 10.5 civarı oluyor..şunu 12.5 yapsalar da herkes rahatlasa.. bankaları da kaldıraç olarak 10'a yaklaştırmaları lazım.. 6-7 mertebesinde çok düşük şu anda..
BBC News Türkçe
@bbcturkce
·
3d
Bahçeli: Kudüs’te bir koruyucu güç planlanmıyorsa Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmeli. Hızır gibi yetişelim, gücümüzün yettiği yere kadar girelim https://bbc.in/3ykzuGX
Günlerde salı Türbün siyaseti başlamış.
hani her şeyi anlarsın da bankalardaki kaldıraç düşüklüğünü anlamak mümkün değil..sanki çok oynaklar da halkı korumak için önlem almışlar gibi...komedi.. ahı gitmiş vahı kalmış bankalar hareketlilik anlamında.. bankacılık endeksi yerlerde sürünüyor aylardır.. endeks kontratı 10 civarı kaldıraç, banka kontratları 6-7 civarı.. anlamsız..bu kontratları viop'ta profesyoneller kullanıyor..endeksi kullanabilen birisi bankaları da rahatlıkla kullanabilir 10 kaldıraçla..
Oruç Reis gemisi ikmal için Antalya Limanı'na yanaştı
Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına devam eden sismik araştırma gemisi Oruç Reis, ikmal ve bakım için Antalya Limanı'na geldi.
Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 15 Haziran'a kadar sürecek Navtex (denizcilere duyuru) ilanının ardından 23 Aralık 2020'de kentten hareket eden gemi, Antalya'da limana yanaştı.
Sismik araştırma gemisi Oruç Reis'e, Antalya Limanı'nda bakım ve ikmal yapılacağı öğrenildi.
Oruç Reis'in daha önce 29 Kasım 2020'ye kadar bölgede çalışma yapacağı ilan edilmiş, Demre sahasındaki çalışmaların ardından gemi 30 Kasım'da Antalya'ya dönmüştü.
Doğu Akdeniz'de çalışma yürüteceği alan için 15 Haziran 2021'e kadar sürecek yeni Navtex ilanının ardından gemi, 23 Aralık 2020'de Antalya Limanı'ndan ayrılmıştı.
Sismik araştırma gemisi, doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.
Dünyadaki tam donanımlı ve çok amaçlı ender araştırma gemilerinden olan Oruç Reis'te, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik jeofizik araştırmaları yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar 2 boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İsrail'den gelen virüs tehlikesi: '3 yıl içinde domates bulamayacağız'
https://sptnkne.ws/GqxN
Katil İsrail den ne fidesi alıyoruz biz ozaman.
düş eregl düş krdmd...