ve bu açıklanacak "en yüksek" enflasyon gerçekte var olan enflasyonun belki ancak yarısı olacak.. aralık için beklenti %8 civarı.
Printable View
MB saat 11 deki alış kurunu esas alıyor.
MESELA SAAT 11 DE DOLAR MB alış kuru 12 olsun.Aynı gün saat 14 te dolar alış kuru 12.20 olsun.SİZ DE SAAT 14 TE HESAP AÇTINIZ..
sizin 100.000 tl. 12 dolar kuruna göre hesaplanırsa MB için dezavantaj değil mi?
sistem bu şekilde mi işliyor?
Ocak ayında kademeli elektirk faturası gelecekmiş. Elektirk fiyatını TUIK nasıl alacak. Bu tip şeyler uluslararası görüşlere göre düzenlenmeli.
Normalde ekonomi 600 milyar dolar ise tüketim bunun maksimum 200 milyar dolarıdır belki daha da azdır.
aps totalde (2 vade) : -34.000 azalmış.
hala long mu kapatıyorlar?
Bu dth daki dövizleri tutanları vadeli işlemlerdeki günlükçüler ile karıştırmamak lazım. Büyük kısmı sadece alan, gayrımenkul , arsa vs almadıkça da doları satmayan grup. İlaveten faiz almayan büyğk bir kesim de var. Bu muhafazakar kesim gelenekçi. Yeni sistemdir Dem dir vs. takmıyorlar. Alışkanlıkları ne ise öyle devam ediyorlar. Geçmişe bakınca da en çok parayı bunlar korumuş ya da kazanmış.
Yani bu insanlar kolay çözülmez. Sadece yüksek faiz verirsen ve doları aylarca stabilize edersen değişimi görür ve çözülmeye başlarlar.o da faize karşı olmayan kısmı
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vatandaşı kandırıyorlar, dolarda 14 üstü köpüktü diye..mesela ayranda köpük demek yağ demektir..yağ ise ayrandan daha değerlidir..
dövizde köpük denen şey 14-18 arasıdır..tam da burda çok kişi maliyetlenmiştir, hacimli yükselmiştir yani..hisse senedindeki yapay yükseliş gibi bir olay yoktur
şuan yapılan şey köpük diyerek 14 civarında çözülmeyi sağlamak..
ama ekonomik program hedefine ulaşamadı, dolarizasyon çözülemedi yani..
peki bu şartlarda dolar neden 18 in altında dursun, heleki enflasyonun daha da yükseldiği bir zamanda..
yeni yılda 18 li rakamların geçmesi çok daha olası gözüküyor, matematiksel olarak..
teknikte 14 civarında biraz bekledi diye orası denge diyeceksek, aldanırız
19 milyar dolar satıldı ama..hem de gece yarısı
hem de algı yaratarak oldu bu..yani vatandaş şaşkınlıkla işlem yapamadığı zaman oldu..
herşey durgun iken yapıldı bu 19 milyar dolar satış..
yeniyılda bu 19 milyar dolardan daha fazlasını alamaz mı yerli ve yabancı yatırımcılar..
ekonomistler uyarmıştı zaten, çok riskli bir oyun oynanıyor diye, aksi durumda doları tutmak imkansız hale gelir dendi..
biz 18 e çok derken 38 görürsek ne olacak..
çünkü program hedefine ulaşmıyor, enflasyon düşmüyor..gerçek bu
durum bu iken 14 de ne oluyor
ben bu saatten sonra 1 hamlenin kaldığını öngörüyorum..o da erken seçim..bundan başka çareleri yok..onlarda biliyor..
erken seçimin çok da emareleri var..
bu gece yarısı operasyonları hiç de etik olmadı..gerçi 1.5 yıl önce ramazan ayının 2. gününde yine benzer bir operasyon yaptılardı..dolar ve altın alanlara vergi getirldi..ama o zamanda tutmadı..şimdi de tutmadı..ceza ile toplum yönetilmez çünkü..
dürüstlük olmazsa sistem çöker..insana değer vermezsen o da senin programına değer vermez..
zart zurtla olmaz bu iş..
iki vade arası 7.000 fark..gel de aktar
ceza öfke doğurur..değersizlik saygısızlık doğurur..Tüik rakamları gerçeği yansıtsa, önlemler buna göre alınsaydı millet varlığını koruması için dolar altına bu kadar yönelir miydi..
demekki gerçeklik ve doğruluk yönetim için de vazgeçilmez bir durum..
özetle artık bu iş buraya kadar, bunlara elveda artık..
son ekonomik program denen şeyi zaten ekonomik program olarak kabul etmiyor ekonomistler, çünkü hiçbir öngörülürlüğü yok, planlama yok, bütçede yeri yok..çok düşük bir şansa kalmış ya tutarsa diye..olsa olsa kısa vade önlem ya da hamledir deniyor..geçicidir deniyor..ve program başarısız oldu
bu ortamda sen dolarda köpük var dersen inandırıcı olmaz..28 olur 38 olur sen hala köpük dersin..
usd 18.50 dönüşünde 10.20 bandına kadar sarkıtmaları hata idi.
çok gereksiz bir hamle idi.
hatta bir kaç gün yine gece fiktif kotasyonlar girerek anlamsız fiyat düşüşleri yapıldı.
12.50 bandı ortalama açıdan makul bir seviye. ama öncelikli bir 13.50 bandına doğru bir yol verilmesi mantıklı bir seçenek.
Bugün artık faizi yükseltmek de seçenek olmaktan çıktı gibi duruyor, çünkü bazı yüksek oktanlı hesaplar için %25-26 faiz önerisi yapan bankalar olduğu söyleniyordu. Zaten 22-23 seviyeleri gayet normal seviyeler oldu. en ölüsü 19-20 faiz veriyor. bu durumda MB elindeki silahını iptal etti. MB 15 diyor, piyasada 25 faiz veren var.
Bu yeni ekonomik politikaya yön veren adam Şefik miydi ? tam hatırlamıyorum ama adam zaten iktisatçı değil. nerden buldular bu adamı ilginç ?
Şefikmiş [emoji846]https://www.internethaber.com/yeni-ekonomi-modelinin-mimari-sefik-caliskan-ilk-kez-konustu-turkiye-neyi-deniyor-2224793h.htm
bir de son bir şey ifade etmekte fayda var ? eğer kur seviyesini stabilite etmezlerse/edemezlerse bu sefer bist bunu farklı bir kriz algısı şeklinde değerlendirebilir. usd bazlı hiç düşünülmeyecek noktalarda olabiliriz."yatırım tavsiyesi değildir"
+20 yıl bıst ve 15 yıldır vobdayım.Her zaman farklı düşünceler olur.Zaten piyasa farklı düşüncelerden dolayı oluşur.
Gün geldi 0.25 cente garanti inecek diyen oldu.Bıst100 20.800 olduğunda 15.000 diyen oldu(2009 krizinde)
Herkesin kendince argumanı var.HERKES AN İTİBARİYLE HAKLI:)
Kimse kimseyi ikna etmek durumda da değil.Argumanlarını söyle olur biter.
ikna edilecek bir olayda yok.py. değilsen her zaman karşının haklı olma ihtimali vardır.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında." -AA-
bu adam gerçekten bakan mı?
esnaf ağzı...
Baak sen :he:
ahmet hakan yalıyor...
nebati: döviz gidiyor diyene dava açın.
bişey anlayan varsa tercüme etsin
döviz mevduatı artarken program nasıl başarılı oldu bakancığım
Dayu senin nick hayek ama hayek Keynes kimi bulursa geydirmiş Şefik ağabey.
Ben bozguncu olmak istemiyorum, düşünmüş taşınmışlar, ben bu borsada 10 senedir kağıt taşırım bu ülke şahlansın herkesten çok ben isterim.
Hayırlısı olsun diyeyim o nedenle, ama kendi de diyor, her şeyin başı güven, tl yi devalüe edeceğim diye bas bas bağırdığın bi ortamda da gel vatandaş tl ye gel diye show yapmanın alemi yok yani bana göre. Ayrıca içeride işçiye net fakirlik vaat ediyor. Sadece bunları not ettim, dediğim gibi hayırlısı olsun.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nebati konuştu.Dolardaki bugün artış 18.00 den gelen indirimin doğal salınımı.Herşey kontrol altında
Racon kesiyor yine pinokyo.
Esnaf ve sanatkarlar odasi gibi kabine var arkadas :) Yok mu bu kurumlarin en dibinden gelen burokrat atayiverin bakan olarak.
birileri yazmış, ona da savunmak düşüyor, ne yapsın başka..program başarısız oldu o yüzden geziyorum mu desin
hani bazı esnaflar der ya, abi bana güven sen al bunu, garantisi benim, bu gözler yalan söyler mi abi..bak gözlerime..:oleyo:
klasik kaldığı yerden devam edecekmi ? sabah %2 kuru yukarıdan mı başlatacaklar yine!
şu hikayeden çıksak iyi olur valla
İnanılır gibi değil. Şey senin malın mi ki yükselişini engelleyebilecek. Farkını vererek engeliyecekmiş. Budamı ekonomist. :)