Sende tuttun mu şeker kazanının küreğinden .?
;-)))
Printable View
Sayın Cunhur reisimizin talimatıyla halka karışan politikaıaların durumu. Ben bir şey demiyorum. Ekmek çıkmaz.
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...uraya-7311995/
https://www.youtube.com/watch?v=PWSH...channel=Halktv
YT yorumlari iyiymis.
Fırsatlar Ülkesi Türkiye'de;
Cumhurbaşkanı şöförüyken : Milletvekili
Milli Eğitim Bakanı şoförüyken : Şube Müdürü
Hayvanat bahçesi müdürüyken: TÜBİTAK Müdürü
Sebze Üretim Tekniği Mezunuyken:Uzay Ajansı Başkanlık Müşaviri
Üniversite mezunuyken: Kasiyer olabilirsiniz
Halterci ve guresciyi unutmus!
https://www.youtube.com/watch?v=WI1VW0d9AnY
:whistling:
M/M enflasyon sıfırdı ama OÇları..
Kontrollü yangınınız etrafı saracak...
24/12/22 kadar ELMA<120$
hadi bakalım.. dayadım putları...
Siz malsanız, tripleks havuzlu villa alırım..
Ben malsam, araba parası gider..
6 gün Olympos Adrasan bölgesinde tatil yaptım.
Tek bir Rus görmedim.
Dönüşte Kemer'e uğradım, esnaf dışında Türk görmedim. :)
Her yer Rus'tu, hatta sadece Rus'tu.
Her şey dahil sistemini seviyor namıssızlar.
Bugün bir haberi okuyunca, olay netleşti.
Tatil yapan Ruslar'ın % 66'sı, Türkiye'ye tatile geliyormuş.
Geri kalan % 33'ü, Rusya veya başka bir ülkede tatil yapıyormuş.
Üstelik Ağustos ayında, 10 günlük Türkiye paketlerine %50 indirim gelmiş.
Ülkemiz, kendi vatandaşları hariç, herkese güzel.
İGA'cılar rekor üstüne rekor kırmakla övünüyorlar ammmmaaaa ;
DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul İGA Havalimanının 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait 1 milyar 195 milyon Euro tutarındaki kira borcunun, 2042 ve 2043 yıllarına ertelendiğini duyurdu.
Nasıl ama !!!
Halay başı, haydi başlayalım...
JCR, Türkiye'nin yabancı ve yerel para cinsinden kredi notlarını görünümlerini "durağan"dan "negatif"e indirdi
Garanti 22:whistling:
S 400 ANLAŞMASI
RUSYA federal askeri daire başkanı:
2, seviye anlaşma imzalandı ve hayata geçiriliyor
Bunlarda iyice kabak tadı veriyor artık
Boş kaldıkça ülke notu düşürüyorlar
Batan Yunanistan, biten İrlanda, darbe ile alt üst olan Mısır, savaşla yerle bir olmuş Ukrayna, her türlü yaptırıma maruz bırakılmış Rusya,bunların ne notu düşüyor, ne yatırım yapılabilir seviyesinden aşağıya iniyor !!!
Türkiye’ye gelince her hafta not düşür, ABD bu yarata doğru hapşırsa notumuz iniyor, adamlar her dakikamızı kolluyor not indirmek için, S400 e anlaşma lafı çıktı hazırda bekliyorlar not düşürmek için
Yürü yavrum yürü
Konyalım yürü :)
https://www.youtube.com/watch?v=R8olh6UMEgg
Valla ben herşeyi bekliyorum,bir olumsuz haber tak basarlar aşağıya,çok pirim yapmış banka kağıtları var,bir bakmışız endex devre kesmiş,zaten bu devre kesişleri moda oldu,demekki borsa sektörünü oluşturan yöneticiler borsaya hala güvenmiyorlar,tabiki bunun içinde onlarda var,1000 yüksek dediğimiz endex 3000'e dayandı:notr:
Burada göz ardı edilen ekonomi,bitik bir ülke konumuna soktu bizi iktidar atadıkları eş bob başkanıylan,adamların gözü zaten ülkemizdeydi baştakiler ona eşiniyor,bakmayın siz milliyetçi ayaklarına,hepsi görevlendirilmiş elamanlar,500 senelik borç var ödenecek,aynen John Perkinsin dediği gibi,ne demişti:one:
Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; “Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlaraarabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi “ASLA†o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…†Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.â€
______________________________ Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları – John Perkins
TCMB bir hafta vadeli repo faiz oranını %13,00 olarak belirledi (Beklenti %14,00, Önceki %14,00)
İGA açılması ile 970 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANMIŞ
KAYNAK: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
MB faizleri 100 BP indirerek 14 den 13 e düşürdü
döviz hemen yukarı tepki verdi..
ben ekonomistim
:vk::vk::vk::vk::vk::vk:
pekki...
dolar 18,08
yüro 18,40 seviyelerine zıpladı bu kararala..
SİZCE HANGİ DIŞ GÜJJLER NEDEN OLDU BUNA ?
Bist 100 > 3000
Resmen intihara sürüklediler ülkeyi,ne olacak bundan sonra herşeye zam,kızmaya gerek yok eşbob görevini yapıyor,zaten kızsak neye yarar,adam kurnaz,tek adamlığa oynadı fakir,fukarayı kullanarak:he:
7 seferdir boşa toplanıyorlardı, heralde bu seferde bir şey yapmazsak ayıp olur dediler. Yükseltemeyeceğine göre tek karar indirmek
Yükseltirse biliyor ki, toplantıdan sonra evde oturur
Koltuğu bırakmak kolay değil, makamı mevkiyi bırak, git Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yap, indir faizi keyfine bak, ülkeden,dolardan Euro’dan kime ne
Sıra Tüpraş'ta.
1 senelik bekleyiş, meyvelerini vermeye başladı. :)
Merkez enflasyona değil büyümeye göre düşürdük diyor:party::yahoo::bravo:...Acaba ne üretecekler,don lastiğimi,uçak araba vs üretecek değillerya:plc:
Dövizin artışı gıda ürünlerine,daha doğrusu iğneden ipliğe yansıyacak,çıkarlar şimdi baskın yapacağız tepellerine tepelerine bineceğiz derler:evil:
Merkez faizinin don lastiği kadar önemi yok...13 değil SIFIR yapsın...yok hükmünde...
Herkes biliyor ki , yandaş o.çocuklarını fonlamak üzere devlet kaynakları hizmetinizde...
10 ay daha sabır.
Zübükler, imamlar 10 ay sonra tarihin tozlu sayfalarında, o. çocukları olarak yerlerini alacaklar.
artık iyice belli olduki :
seçimi kazanamayacak,gider ayak olabildiğince zarar vereyim ortalığa ki gelecek olanlar toparlayamasınlar ortalığı.
bende seçimi takiben en geç 1 yada 1,5 sene içinde malum mecralarında desteği il me erken seçime gidip bu sefer anayasayı
değiştirebilecek çoğunlukla tbmm yi ele geçireyim,şeriatıda getiririm...ohhh çiçek