Borsalarda bir düzelme olacak bence.6 ay kadar sürer.sonrasi siyah kuğu [emoji39]
Borsalarda bir düzelme olacak bence.6 ay kadar sürer.sonrasi siyah kuğu [emoji39]
.
.
.
Lansmana özel fiyatlar
https://resimyukle.imageupload.worke...6F1EEC0F6.jpeg
Son zamdan sonra kahvehanedeki çay fiyatalrı
şekersiz 5TL
iki şekerli 7 TL
bir şekerli 6 TL
olur herhalde...
1 kg kesme şeker 40 TL olmuş....
Buyuksehirlerde kahve ler dahil heryer civil civil , sikayet yok demekki
En mantıklısı 20 TL ye kahve icmek.belkide haz veriyor daha fazla[emoji39]
Sağlam borç içinde yaşıyorlar ve kredi kartının minimumlarını ödüyorlar.
Vapurda olsun sahilde olsun kulak misafirimi olduğum konular kredi/borç vs.
---
Ben ise sahilde çay ve kahve hariç dışarda "düzenli" yeme içmeyi bıraktım (lezzet testleri hariç :) )
Avrupadaki protesto kültürüne sadık olan azınlık arkadaş grubumla boykotumu sürdürüyorum.
---
Yıllar önce chucky abimiz bu foruma motivasyon için yazardı. Ondan çok şey öğrendik. Bir kesit.
"...maaşınız çokta iyi olsa asla dışarda yemek yediğinizde bağdat caddesindeki caddecafe,burgerhouse,dükkanburger,mitpoint,numnum cafe vs vs gibi daha birçok kerriz yerlerinde söğüşlenmeyin...unutmayın orda karnınız 100 tl ye doyarken birbaşka yerde gene bağdat caddesindeki örneğimizde 10-20 tl yede karnınızı doyurabileceğiniz yığınla yer vardır...nasılsa karnınız 2 saat sonra gene acıkacak......giden para cebinize geri gelmeyecektir"
Gösteriş toplumu .herkeste iPhone var.ucuzu varken neden pahalısı[emoji39]
En çok pahaliliktan ağlayan, sızlayan yeme içme yerlerini tıklım tıklım doldurup bir türlü doymayanlar. Arabalarini da park edemediler yer yok.
Genel olarak her sektorde isler canli , toplum isini kaybetmeden tuketime.son vermeyecek , tabi kazancindan daha fazla harcayarak devam edecek
Hak-İş'ten asgari ücrete 'enflasyonun üstünde artış' talebi
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeniden toplanmasını istediklerini belirterek, "Yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu Temmuz ayında enflasyon üzerinde bir artış sağlasın istiyoruz." dedi.
Son 2 pazardir gunubirlik Palamutbuku'ne gidiyorum...
Tanidigim bildigim bir yerde yarim gun denize girip yemek yiyorum.
Gecen pazar da cok sakin idi, bugun de...
Esnaf gecen hafta uni sinavlarindan sonra hareket baslar diye umuyordu, beklenen malesef olmadi..
Simdi bayram sonrasi hareket bekliyorlar...
Fiyatlar gecen seneye gore X2-3 gibi olmus..
Kucuk tabaklarda mezeler 50 TL, kofte 70-80, cupra 150, kuzu incik 150, kuzu sis 120, kalamar dolma 220, bomonti filtresiz 60 TL...
Serpme kahvalti 80-90 TL, turk kahvesi 20 TL, Maden suyu 10 TL
Aklimda kalan fiyatlar bu sekilde..
2 kisi 500 TL den asagi cikamaz icecek ile birlikte.
Maliyetler artti, kaca alacagiz da kaca verecegiz ve ne kadar kar edecegiz diyorlar...
Cogu esnaf bu sene kirayi cikarabilse mutlu olacak..
Bu sezon sanirim yerli turist olmayacak...
Syg,
Deniz kıyısında büfede çay 10 kahve 25 su 5 patates tava 50 yarım ekmek köfte 60 bira hızlı tükeniyor sanırım kalmamıştı ben sorduğumda bu fiyatlar olursa lokantadaki fiyatlar gayet normal bence.
2 sezlong bir. Şemsiye 200 tl bu arada
https://twitter.com/odatv/status/154...aoJcHP46w&s=19
Bu dududa milletin yarrarına herşeye karşı çıkıyor
Sayin dudu . Yakin zamanda bende marmaris sogut koyune gittim (denizkizi restoran). Yerli turist yok denecek kadar azdi. Isletmeler ile konustugumda bayram tatilinde full olduklarini soylediler. Hem restoran hem pansiyon isletiyor cogu isletme. Tabi fiyatlar inanilmaz. Orta sinifa hizmet etmiyoruz artik cunku gelemiyorlar diyorlar. Sadece ust tabaka vardi , otoparktaki arabalar XC90 , Q5 filan. Iraktan bir araba gelmis Cadillac Escalade 2022 Model. Sahibi Petrol ticareti yapiyormus.
Ahtapot izgara 250 TL
Kalamar tava 250 TL
Zeytinyaglilar 60
Avci boregi 70
Yogurtlama duble 120
Tavuk sis veya kofte 100 TL
Karisik izgara 250 TL
Bira 70
20 Cl raki 250
1.5 Lt su 20 TL
Yaz basi da gitmistim. Fiyatlar boyle degildi. Onceki mesajlarimda vardir. Ana yemeklere ve deniz urunlerine Haziran ayi gelmesiyle birlikte 50 TL ilave etmisler.
Ahtapotcu mehmet usta cok daha pahali Kalamar tava , Ahtapot izgara 300 TL idi.
Üstadım sizde araba ne vardı [emoji16]
Bu bilgiler cok degerli benim icin...
Ben de temmuz ortasi Ahtapotcu Mehmet Usta'da ahtapot galicia yemek istiyordum.
Bu sefer Denizkizi'ni mi denesem??
Gecen hafta bir de Sardunya'ya gittim (Selimiye)...
Mezeler 70 TL, deniz urunleri boregi 150 TL, peynirli mantar 150, kalamar dolma 300 tL gibi idi...
4 kisi alkol yok, bir kac meze iki tane kalamar dolmaya 1200 TL odedik...
Orada da hic kimse yoktu, bir masada 12 kisi kadar yabanci turist vardi..
Otoparkda da X5 gibi araclar hatirliyorum..
Ya yerli ust sinif geliyor ya da yabanci..
Bu sene buralar sinek avlar diyorum...
Syg,
Muhafazakar biri olarak yorumum; din sömürüsü yapacağım diye ülkenin ekonomisini yerle bir edenlerin ülkeyi getirdiği durum, suç asgari ücretlide değil...
Suç, 30 TL lık benzinden en ufak utanması olmayan, milletin birikimini enflasyonla mahveden, birilerinin %100 luk KKM faizini de milletin vergisiyle ya da para basarak ödemekten utanmayan, simdi yapacakları %40 artışın yine enflasyon olarak doneceginden bihaber kadar ekonomi bilgisinden mahrum fakat kendilerini her şeyi bilen sananlarda...
BDDK'NIN TL KREDİ KULLANIMI DÜZENLEMESİNİN ARDINDAN DOLAR/TL 17 SEVİYESİNİN ALTINI GÖRDÜ.bloomberg
Kkm artık bir fare kapanı
Pazartesi gülmecesi :
muhalefet milletin y...na karşı çıkmış.......
https://www.odatv4.com/medya/canli-y...eci-gaf-242839
16,72 den usdtry takviye edildi.
%4,50 repo 32 gün bağlandı.
FED 26-27 temmuz'da faiz artırımına devam ettiği sürece, gelişen ülkelerdeki dolar faizi artışı da devam edecektir.
max. 5,50-6,00 bekleyebiliriz tahminimce ilerleyen zamanlarda.
Otomobilde ahlaksız teklif; Sıfır araç almak isteyenlerin komisyon savaşı!
Otomotivde tedarik sorunu devam ediyor. Çip krizi, lojistik sorunlar, parça tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle otomotiv sektöründe üretim aksıyor. Son olarak Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tedarik sorununu büyüttü. Piyasada otomobil yok. En az iki-üç ay sıra var. Lüks otolarda süre beş aya kadar çıkıyor. Geçen haftalarda yazdım. Otomobil satın almak için aylarca beklemek istemeyen tüketiciler, tanıdık bulup adını bekleme listesinde ilk sıralara yazdırmaya çalışıyor. Uzun bir süredir otomotivcilerin telefonları "torpil" için arayan tanıdıkları yüzünden susmuyor. Eş-dost, akraba, askerlik ve okul arkadaşları tarafından aranıyorlar. Hatta, "torpil" yapmaları için arananlar arasında otomotiv haberleri yapan gazeteci ve editörler bile var.
KOMİSYON ÖNEREN VAR
Uzun süre beklemek istemeyenlerin çabalarını anlıyorum. Ama bir yere kadar. Çünkü otomobil bulan aracılara para teklif edenler de varmış. Duyduğum kadarıyla sınırlı sayıda Türkiye'ye gelecek lüks modeller için 200 bin TL teklif ediliyormuş. Hatta bu teklif 500 bin TL'ye kadar çıkabiliyormuş. Otomotiv markalarının üst düzey yöneticilerine bile para teklif edenler varmış. Geçtiğimiz günlerde konuştuğum bir CEO, "utanmasalar araç bulmak için para teklif edecekler" deyince durumun vahametini anladım. Sözün bittiği yerdeyiz.
Habere yapılan bir yorum...
BekçiBekir
27 Haziran, 10:22
Gelişmiş ülkelerde kontağı çevirince %10 fiyat düşüyor 5-10 yıl sonra araba geri dönüşüme gider... bizde kontağı çevirince %20 fiyat yükselir 10 yıllık arabaya sıfır tadında yazarlar :)) eskidikce arabanın fiyatı yükselir uzay kasa efsane kasa gibi isimler alır :)) avrupanın göbeğinde sefalet çeken tek ülkeyiz
BDDK belirli tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen kararının ardından, bazı bankalar düzenlemenin ayrıntıları netleşinceye kadar yeni TL kredi kullanımını durdurdu
ODA TV
Bütün bunlar geçici olur, bu kararları verenler bir gün döviz mevduatı olan kişiler kredi alamayacak ya da daha fazla vergi verecek de diyebilirler....
62 yillik hayatimda su gercegi anladim...
Bir ulkede yeterli uretim ve adil bolusum olmayinca huzur olmuyor....
Syg,