Dubai deki fotolarından koysanıza daha çok aydınlanalım :)https://www.bursahayat.com.tr/static...-466-x750.webp
Printable View
Dubai deki fotolarından koysanıza daha çok aydınlanalım :)https://www.bursahayat.com.tr/static...-466-x750.webp
Açgözlülük. 7 büyük günahtan birisidir.
Aralarında futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu fon vurgununda çekilen nakit paralar o kadar büyüktü ki banka hesaptan para çekenlerin evine bile gitti.
https://www.milliyet.com.tr/gundem/5...gitmis-7020620
gerçekten hem yurt dışında yaşayıp hem fakir kalmayı nasıl beceriyorsun merak ediyorum.dedim benimle uğraşma.aselsan hissesi 2 lira düşünce burada habire paylaştın aldığım fiyatı.kağıt 10 lira arttı tek paylaşımın yok.şimdide fakirlikten batmaktan bahsediyorsun.
senin o fakir sandığın insanlar ekmek 8 liradan 2 liraya düşsün yine sitem eder.
ülke gerçeğinde her ne kadar maddi olarak zor durumda olan bir kesim var ise tam tersi kesimde azımsanmayacak kadar çok.
bak ben hayatımda maxx royal e gitmedim sadece şu ( https://forum.donanimhaber.com/2024-...ari--156737422 ) donanımhaber forumunda bile onlarca kişi var maxx royale giden.80-100 bin tl lerden millet gelecek senenin tatilini alıyor.
türkiye saat forumuna giriyorsun rolexler omegalar havada uçuşuyor.
sende burada yıllardır battık modundasın.
"senin o fakir sandığın insanlar ekmek 8 liradan 2 liraya düşsün yine sitem eder."
bunda garipsenecek ne var anlamadım! adam asgari ücret alıyor yada 7.500tl emekli maaşı tabi ki ekmek 2tl ye düşse sitem edecek.
insan diğer canlılardan farklı olarak çok komplex bir beyine sahiptir ve eşitsizliğin farkındadır. asgari ücretliye ne verirsen ver yine eşitsizlikten rahatsız olacaktır. insan zihni temelde aklın yolunu seçerek yiyemiyeceği bişeyin altına yatmıştır bütün olan bitenin nedeni de budur.. zira tanrı aklında her insan eşittir fakat real de bu asla böyle değil. bosporos un ben iyi yaşamaya yetecek parasının olduğunu düşünüyorum zaten ima ettiği kişi sensin! sadece ülkenin durumunu büyük çoğunluğu kötü bir yaşama mahkum etmesinden dolayı senin bahsettiğin "batık modunu" sana göre gereksiz bir şekilde yaşıyor. sen olsan "dilan polat" gibi takılırsın onun yernide zaten paran varsa da öyle yapıyosundur :)
tamamda bu ülke de iktidarı maddi durumu iyi olan değil kötü olanlar belirliyor.o zaman 20 yıldır yönetim yeniden seçiliyorsa benim ne suçum var?
yıllarca insanlara yapılanların olanların yanlış olduğunu söylememe,anlatmama rağmen seçim gününe dek ekonomik isyan eden adam gidip aynı seçimi yapıyorsa kimse kusura bakmasın.
KK nin çıkardığı bir aday veya chp içinden birisi de benden oy alamaz bundan sonra bu kadar netim.
Aslında herşey konuşuluyor ve biliniyor birçok kişi chp de gelse veya kim gelirse gelsin durum değişmez! diye düşünüyor ve buna bende katılıyorum. yani yaratılan sistem belli bir azınlğın iyi yaşamasına ve çok büyük bir çoğunluğun kötü veya çok kötü yaşamasına neden oluyor.
ve başka bir iddia "sistem hırsızlığı teşvik ediyor" sen söyledin "dilan polat 3 yılda ülkenin sayılı zenginleri arasına girmiş" aynen söylediğine sonuna kadar katılıyorum. yani yaratılan büyük aklın yarattığı sistem "hırsız ol, kötü ol, sömür senden iyisi yok diyor"
tabi bunu yapmak herkesin harcı değil! bazı insanlar fakiri , dar gelirliyi görmeden edemiyor "vicdan yada iç dünyası" diyelim. hal böyle olunca maddi durumu iyi olsa bile iktidarı eleştiriyor esasen düz mantık "param varsa ve sistemde kolay zengin oluyorsam iktidar benim içni iyidir" olmalı.
mesela ben 2 tl nin altında tüm paramı dolara gömdüm ve yıllardır dolardan da faiz alıyorum .. ama hayata "dilan polat" gibide umursamaz bakamam açıkcası
Sen gibi kendini zengin sanan zügürtler.!!!
Kuyunun dibindeki kurbağa, gökyüzünü kuyunun ağzı kadar sanır.!!!
Yurtdışındaki Türk asıllı yatırımcı gurbetçilerin .!!!
Neleri başardığını anlayamazsın.!!
Çünkü o kapasitede değilsin.!!!
Avrupa kültüründe görgüsüzlük yoktur.!!
Kimse kimseninkolundaki saate.!!!
Bindiği arabaya bakmaz.!!
Nerede tatil yaptığıyla işgilenmez.!!
Çünkü hepsi basit öğelerdir.!!!
Kaç dil biliyorsan gurbette o kadar .!!
Başarılı olursun.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Peki raki icmesi arti bir deger olarak kabul gorurmu[emoji39]
olayın manevi kısmını,ihtiyaç sahiplerine yardım, allah korkusu kısmını ulu orta konuşanlardan korkacaksınız zaten.dilerseniz özelden yazın size birkaç yaptığım şeyi yazayım mesela anlayın durumu.
benim burada derdim bir troll ile dalga geçmek.adam yurt dışından her gün ülkeyi battı ilan ediyor.whatsapp grubuna giriyorum adam bende ki 1.5 motorlu arabanın 2.0 ını almış 1000 km de 3. depoyu aldım ehe ehe diyor.
bu troll beni devamlı gömmeye çalıştığı için o paylaşımı yaptım.yoksa 5 taksit aldığım saat veya sattığım 2016 tiguanın 1 lira üzerine koymadan çektiğim kredi ile aldığım arabanın sandığınız kadar çok büyük bir değeri yok.
bu troll ün mesajda yazdığı evimi satma olayımda doğru,2015 te 100 bine aldığım ev 9 milyon olduysa suç bende mi.ev alırkende dalga geçti bu şahıs beylikdüzünden ev mi alınır diye şimdi de çekemediğinden satarken dalga geçiyor :)
şimdide gurbetçi güzellemesi yapıyor.güzelleme yaptığı kesim euro kazanıp türkiye cennet cennet diyen kesim.senin de akp ye oy verdiğin kanıtlanmış oldu.
avrupa kültüründe görgüsüzlük yokmuş komediye bak sen.adamların seçim dönemi açıklamaları ,oylarının rengi de zaten muhteşem kültür ve eğitimlerinden geliyor.yoksa tamamen duygusal mı kullandılar oyları acaba :oleyo:
https://www.onlinebaufuchs.de/abload...0443Skizze.JPG
Uğraştığım iş kolunun bir bölümü resimdeki hazır bahçe aliminyum çit sistemi!!!
Aliminyum profilleri boyanmış olarak.!!
Tr den ithal ediyorum!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Aranızdaki olayı bilemem ama ikinizde bana göre aklı başında insanlarsınız yani bu tarz "birbirini gömme" vs yerine daha anlamlı ülke gerçeklerini düşünen ve gelir adaletsizliği yüzünden rahatsız olunması ve bunun için birşeyler söylenmesi ve/veya yapılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. söylediğiniz troll vs gereksiz tartışmaların kimseye faydası olacağını sanmıyorum. ben açıkcası bosporosun ülkenin durumundan rahatsız olduğu için bu tarz yorumlar yazdığını düşünüyorum. umarım öyledir.
https://i.hizliresim.com/73qko7l.jpg
Giderlerse gitsinler -> aşama 2. sidiği koyulmuşlar göreve...
Bende gerekse 18'lik sayılmam, emekliliği düşünmüş bir hekimin döneceğini sanmıyorum.
Bana göre siyasi fanatiklik bizi bu hale getirdi. Sadece akp ve reis değil. Asıl suç onda ama muhalefetin hiç mi suçu yok.
Bu gün 2 Hekimin muhabbetine kulak misafiri oldum..Bekar olan Erkek iş aramadan direk gideceğim hazırlıkları yapıyorum diyordu..Diğeri bayan eşim bilişimci , yazılım sektöründeki firmalarla görüşüyor , anlaşırsa heme gideceğiz diyordu...
Bu furya 94 krizi sonrasıda olmuştu ama o dönem genç Üniversiteliler gitmeyi tercih ediyorlardı , Ağırlıklı olarak Kana da ve Avusturalyaya gittiler...Benim birçok arkadaşım doğru düzgün iş bulamayınca ya kanadaya ya da avusturalyaya gitti , çoğusu dönmedi bir kısmıda TR ye değilde Rusya fedarasyonuna dönüş yaptı :oleyo:
Neyse bu adamlar benim gibi sektörde isim yapmış adamları da diktiler , birikim olduğundan ben oturdum mevcut birikimle çocukları büyüttüm , borsa da can suyum oldu...Mesleği erken bıraktım...
Şimdi ki gençler aile falan demeden basıp gidiyor doğrusunu da yapıyorlar a.q
Memur maaşını beğenmiyor
Millet 11400 TL asgari ücreti beğenmiyor
Patronlar 5000’e çalışan arıyorlar !
https://i.hizliresim.com/c179olx.jpeg
bugün 30 çalışanı olan bir tanıdığım tüm temmuz ayı zamlarını geri çekip herkesi önce ki maaşına çevirdi ( asgari üzerindeydi maaşlar halen üzerinde ).dileyen çıkabilir de dedi kimse çıkmadı.son 2 ayda ki yaptıkları iş 1 sene öncesine göre 10 günlük işe denkti çünkü çalışanlarda farkında.
ocakta maaşım zamlanacak zam alacağım diye düşünenler ( asgari maaşlılar hariç ) muhtemelen yanılacak.şu an ki üretim ve sipariş azlığında kolay kolay kimse zam yapamaz.koskoca hammadde üreticileri arayıp mal lazım mı diye soruyor.
Lise yıllarında bir deney komik bir deney fıkrası vardı karıncanın bütün bacaklarını kesince kulakları durmuyor diye. Bunların enflasyon anlayışı millet açıktan ölünce enflasyon düşecek mantığı
Bugün tarım kredi marketin özel indirim günüydü fiyatlara geçirmişler demek ki maliyet kurtarmıyor
Ana suçlu ana muhalefet, diyelim ki adam milletin gözünü boyadı kazandı sen 12 yıldır seçim kaybettin daha ne demeye orada duruyorsun.
Ben 1000 km gidiş geliş yapıp oy kullandım bu adama da yani K. k ya da hiç laf söylemedim ama ne zaman ( 2. Turdan önce) Çorum da sandık görevlisi olmak için üç genç Ankara'da oy kullanıp Çorum'a gidecek diye gururla anlattı o zaman dedim kazanmak imkansız ve 2. tura tekrar gitmedim.
Seçim akşamı kendinizi alkışlayın dediğinde ise netleştim K. K. sistemin devamı için seçilmiş bir aktördü.
Bana kimse Kemal Kılıçdaroğlu dürüsttür falan maval okumasın, herkes kendi aklı kadar görüyor ama ben de Soğanın çürük olduğunu anlamıştım ilk bakışta.
Meral ve yanındakiler de karanlık 90 lar ve karanlık 70 ler Türkiyesi'nin artıklarıdır. Bunlardan kimseye fayda gelmez Kemal yerine Meral ı düşünmek hele, tam anlamıyla saflık olur.
Ben bundan sonra kimseye oy vermem sadece Fatih Mehmet Maçoğlu gibi bir adam aday olursa veririm.
Türkiye'de siyasi aktörler kendiliğinden çıkmadığı gibi kendiliğinden de gitmiyor ( genelleme istisnalar kaideyi bozmaz) Ben Hüsamettin Cindoruk un, Altan Öymenin yakın arkadaşı ve avukatı olduğunu yeni öğrendim ama bi daha unutmam bu sistem başka bir yerden dizayn ediliyor. Doğal yollardan olmuş olan olsa bile biat olmazsa kalıcı olamaz. Yani kim gelirse gelsin hep aynı odak iktidarda.
Adalet Bakanı : İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Hâkimler ve Savcılar Kuruluna gönderilen ihbar dilekçesinde bahsedilen iddialarla ilgili olarak HSK ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, verilen inceleme ve soruşturma izni üzerine HSK Teftiş Kurulunca müfettiş görevlendirilmiştir.
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa ve mevzuatımızdan aldığı yetki ile bahse konu iddiaları titizlikle araştıracak, yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda gerekli işlem tesis edilecektir.
Somut delillerle ortaya konulan ve suç teşkil eden hiçbir iş ve eylem karşılıksız kalmayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Bununla birlikte; söz konusu ihbar dilekçesi ile gündeme getirilen bazı iddialarla ilgili olarak genelleme yapıp adaletin tecellisi için fedakarca çalışan yargı teşkilatımızın tüm mensuplarını töhmet altında bırakacak ve adalete güveni zedeleyecek açıklamalar ve yorumlardan kaçınmak gerekir.
İster yargı içinden ister dışından; yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili olarak yanlış tutum ve davranışlara tevessül edenlere asla müsaade edilmeyecektir.
Ayranım ekşi mi diyecekler a.q ...
Emekliyi ayakta dikiyorlar ama Emekli enflasyona ezdirilmiyor...Memuruna verdiği seyyanen zam emeklinin maaşından fazla...Bu kadar adaletsiz sistemi % 52 alkışlıyorsa yapacak birşey yok...
Neyse herkes hayatından memun ki değişim istemiyorlar....:vk:
Hepsinin sebebi kayıt dışı ekonomi.
Paranın nereden gelip nereye gittiği belli değil, kimin kimi fonladigi belli değil, hepsi naylon, hepsi dandik. Sistem komple dandik.
Bugun dürüst dediğin zengin adamların hepsini araştır, cogunun kökü yalan dolan çıkar. Kayitdisi ekonomi hırsız mafya ve bozuk düzen demektir. Bundan bazi isadamlari siyaset ve rantiye faydalanır. Dürüstler elenir.
Kayitdisini sevenler her kılığa girebilir.
Bunlar siyasi parti bağımsız sorulması gereken konular. Düzeltmek istiyor muyuz? Kayitdisi ekonomi minimuma inmeli.
Paranın yönünü takip et (edebilirsen) gerçeğe her zaman ulaşırsın.
https://youtu.be/qdxjXI6Bl-0
2 Akrabam biri ABD'de diğeri İsveçte markette 100 dolar gayme vermişler kasiyere, iki kasiyerde kredi kartı istemişler onlar yok deyince de ikiside müdürü çağırmışlar, müdür onayından sonra 100 $ kabul etmişler.
Yani kart olacak, nakit en fazla 200 gaymeye kadar geçerli olacak, ticari işletmeler kredi kartı veya bankadan geçmek şartı ile çek/senet kullanabilecekler.
Bizde ise mafya babasının başına, gardrop üstüne koyduğu dolar balyaları istifli para çantası düşer, kafasını yarar...
Dolar gayme zebil kıyamet, bu kadar vergi kaybı olan memleket, hoş versen de ya saraylara gidecek, ya da teyyatelere...
Altin al fiziki. Onun yedeği yok. Mecbur gelip dilenecekler. Sistemin zayıf karnı fiziki altın. Zaten bu yüzden sürekli yastık altındakilere göz dikiyorlar.
İşleri güçleri yastık altındaki sarı teneke. Madem değersiz bu sarı teneke neden istiyorlar? Vermiyorum ülen size sarı tenekeyi. Üstüne yatıp kuluçka yapacağım.
Yastık altık altınların ekonomiye kazandırılması için yeni hamleler geliyor. Önümüzdeki dönemde TL enstrümanlar çeşitlendirilecek ve yatırımcı için cazip hale getirilmesi bekleniyor.
https://www.gazeteduvar.com.tr/yasti...galeri-1639965
105 yaşında Ölen Japon Doktordan İlginç Açıklamalar
S: Doktor, kardiyovasküler egzersizin ömrü uzatabileceğini duydum. Bu doğru mu?
A: Kalp sadece şu kadar atar sonra durur, o kadar...
Egzersiz yaparak zaman kaybetmeyin. Her şey eninde sonunda yıpranır. Kalbi hızlandırmak daha uzun yaşamanızı sağlamaz; Bir arabanın ömrünü daha hızlı sürerek uzatırsın demek gibi. Daha uzun yaşamak ister misiniz? Yan gelip yatın.
S: Alkol alımımı azaltmalı mıyım?
A: Ah hayır. Meyveden yapılır şarap. Meyve çok iyidir. Viski sonuç olarak damıtılmış şarap, bu ise meyvenin özünü içtiğiniz anlamına gelir ki faydalı bişeydir. Bira da tahıldan yapılır. Tahıl da iyidir. Yapıştır yürü!
S: Düzenli bir egzersiz programına katılmanın avantajlarından bazıları nelerdir?
A: Bir tane bile düşünemiyorum, üzgünüm.
Felsefem: Acı yok..her şey güzel!
S: Kızarmış yiyecekler sizin için kötü değil mi?
A: ANLAMIYORSUNUZ! Bitkisel yağda kızartılmış yiyecekler. Daha fazla sebze almak nasıl kötü olabilir?
S: Çikolata benim için kötü mü?
A: Deli misin?!? HEL-LO-O!! Kakao çekirdeği! Başka bir sebze! Kendini iyi hissettiren en iyi yiyecek!
S: Yüzmek vücudunuza iyi geliyor mu?
A: Yüzmek şekil yapmak için iyiyse, bana Balina'yı açıkla.
S: Forma girmek yaşam tarzım için önemli mi?*
A: Merhaba! 'Yuvarlak' da bir şekildir! Pekala... Umarım bu, yiyecek ve diyetler hakkında sahip olabileceğiniz tüm yanlış anlamaları ortadan kaldırmıştır. Ve Hatırla:
*Sonunda Japon Doktor özetledi:
Bak Arkadaş!
Hayat, çekici ve iyi korunmuş bir bedenle güvenli bir şekilde mezara gitme yolculuğu DEĞİLDİR!- Bir elde bira - bir elde çikolata - Vücut tamamen tükenmiş, tamamen yıpranmış ama "Vay bee!, hayat nasıl bir yolculuktu" diye bağırıyor!!!!!*
Ne istersen ye çünkü yine de Öleceksin, motivasyonel konuşmacıların seni aldatmasına izin verme.
1. Koşu bandının mucidi 54 yaşında öldü
2. Jimnastiğin mucidi 57 yaşında öldü
3. Dünya vücut geliştirme şampiyonu 41 yaşında öldü
4. Dünyanın en iyi futbolcusu Maradona, 60 yaşında öldü.
ANCAK
5. KFC mucidi 94 yaşında öldü.
6. Nutella markasının mucidi 88 yaşında öldü
7. Düşünsenize, sigara üreticisi Winston 102 yaşında öldü
8. Afyonun mucidi 116 yaşında bir depremde öldü.
9. Hennessey mucidi 98 yaşında öldü.
Yav bu doktorlar, egzersizin ömrü uzattığı sonucuna nasıl ulaştı? Tavşan sürekli zıplıyor ama sadece 2 yıl, hiç egzersiz yapmayan kaplumbağa ise 200 yıl yaşıyor.
Öyleyse biraz dinlenin, Rahatlayın, Sakin kalın, yiyin, için ve hayatınızın tadını çıkarın.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Milyon dolarlar havada uçusuyor. Kayıt dışı ekonomi böyle bir şey işte. Para nereden geliyor, nereye gidiyor belli değil.
Bakırköy'de özel bir bankada müdürlük yapan Seçil Erzan, aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü futbolcuların da olduğu çok sayıda kişiyi 55 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.
Fatih Terim Fonu vurgununda detaylar ortaya çıktı: Arda Turan 13,9 milyon dolar vermiş!
Fon vaadiyle ünlü isimleri dolandıran banka müdürü Seçil Erzan hakkında BDDK Raporu ortaya çıktı.
Raporda, Emre Belözoğlunun ise yaklaşık 5 milyon doları parçalar halinde başka kişiler üzerinden Erzana gönderdiği belirtildi. Fatih Terim in damadı Volkan Bahçekapılının da Erzana elden 3 milyon 292 bin dolar verdiği, ayrıca Belözoğlu için de elden 2 milyon 800 bin dolar verdiği raporda yer aldı.
Galatasaraylı kaleci Fernando Musleraânın ise kendi evinde Erzana, 1 milyon 200 bin dolar verdiği ve bu paranın 700 binin geri aldığı belirtildi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/...-vermis-438361