Burda bi flamaya doğru gidiyo teknik
Printable View
Burda bi flamaya doğru gidiyo teknik
Kar geldi.
15,673,464 TL kar. Hayırlı olsun ortaklara.
Kar , hayırlı olsun inşaAllah.
Herkese bol kazançlar.
Vergi Öncesi kar ilk çeyrekte 12,4 milyon TL iken 6 aylıkta 29,3 milyon TL ye çıkmış. :ok:
BLCYT Konsolide 2019/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 25442927 Yıllık Değ%:57 Ana Ortaklık Payları: 15673464 Yıllık Değ%:45
Bilançoya bakıldığında her sene ve dönem düzenli olarak karlılığı arttırması olumlu.
Geçen sene 6 aylık karı 10.799.000 TL 9 aylık karı 13.282.000 TL iken bu sene 6 aylıkta 15.673.000 TL kar elde etmiş.
Kur riskine maruz kalmamak adına döviz kredilerinin bir kısmının erken kapanması diğer kısmının mevduat olarak tutulması önemli.
Kasada 38.500.000 TL nakit var bu devirde.
Sigorta değeri 500.000.000 TL olan, Adana'da 5 yıldızlı otelin yarısının sahibi olan, tekstil makineleri, arsa ve fabrikaları olan şirketin bugün kapanış piyasa değeri 92.000.000 TL. Üstelik geri alınan paylar dışında halka açıklık %20 'lerin altındayken.
Senelik 30 milyon kar elde eden bir firmanın 3 yıllık karıyla eş piyasa değerinin olması finans bilimiyle açıklamak zor.
Artık buralardan ve B grubundan kurtulması şart lakin kaç senedir aynı hikaye.
Yatırım , al/sat tavsiyesi değildir.
Bu seneyi 40-45 milyon karla rahat kapatiriz.
İlk 6 aylıkta döviz açığından kur tokadı yemiştik. Temmuz başında erken borç ödemesi yaptı ve döviz açığını da sıfırladı. Bundan sonraki çeyreklerde kur riski olmayacak.
Borçlar azalacağı için finansal giderler de azalacak
Sermaye 45 milyon. Bir zahmet 4-5 tl ye gider artık.
ilk çeyrekteki beklentimiz bu şekilde idi...48-50 milyon ciro ,net kar ise 6,5 milyon....ciro 52,5 milyon ,net kar ise 6,8 milyon gelmişti...
bu hisseyi seviyorum...oda beni seviyordu...ama bizi çekemeyen spek bozuntuları aramızı bozup bizi ayırdı....:kahkah:
neyse dostlar elinde bulunduran dostlara tekrardan başarılar...
ikinci çeyrekten de ciro olarak 58 milyon net karda ise 7,5 milyon civarı kar beklediğimi söylediğim hatırlıyorum...artık bu kötü hafıza ile ne kadarını doğru hatırlıyorum bilemiyorum...
Daha önce yaptığım yorumlarda blcyt in net kar marjının iyileşen finansal yapısı nedeniyle gittikçe yükselmesini beklediğimi ve ilk etapta yüzde 17 lere çıkmasını beklediğimi söylemiştim. .ikinci çeyrek net kar marjı yüzde 16 olmuş..
Bu donem bilanco riskini almayacagim diye kendi kendime soz vermis (gecen bilancoda Cemtas'dan yedigim tokat yuzunden) ve filmin sonunu gormek icin az bir kisimla beklemeyi yeglemistim. Siz riski alabilen dostlarimizin kazanci yuksek olur umarim ki!.. Bu bilanco ile kagit rustunu kanitlamis ve guven vermistir. Ardi ardina karini artirmis, kur riski icin yatirimcisina guvrn vermistir. Artik kurumsal ya da buyuk yatirimcilarin ilgisini cekecek ve orta vadede burada dillendirilen hedefleri gorecektir. Saygilar, bol kazanclar.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Bu kadar güzel bir şirket neden A grubuna girmez acaba?
Yabancıların ilgisini ancak o zaman çekecek.
Anele yatırımımdan sonra hisse kadar sahiplerinide araştırır olduk. Sirket sahibinin geçmişnde imternet üzerinde bir pislik yok. 15 üzeri beklentim vardı, allaha şükür geldi. Şimdi isterse yarın dip yapsın anlık hareketler ile işim yok düzenli büyüyor. Karı saklamıyor. Tek olumsuz yanı borcu artık oda yok. 3. çeyrek karıda artıcak çünkü finansman gideri azalıyor. Allahın izniyle güzel yerlere gelecek.
O kadar guzel yapıyorlar ki tahtayi yarin 2,13 2,14 civari acilis yaparak gap da birakmayacaklar kâğıtta ,gelal sana ak,yatirim,garanti
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Paydaşlarımıza hayırlı olsun.
Fk = 2,96
Pd/dd = 0,71
Başka sözüm yok hakim bey :kahkah:
Bu çeyrek kar 9 milyon.
1,6 milyon ertelenmiş vergiden kar azaldı. Tek seferlik.
1 milyon da kurdan kar azaldı.
Artık kur riski sıfırlandı. Bu durumda bu çeyrek karı aslında:
9+1+1,6 = 11,6 milyon olacaktı
Yıllıkta ise
11,6 * 4 = 46,4 yıllık kar yazacak bu şirket. Borç azalmasıyla finansal giderlerin azalmasını dikkate almadım bile. İlerde finansal gelir bile yazabilir. 38,5 milyon tl nakiti koymus kasaya, temettü de verdi bu çeyrek.
Sermayesi 45 milyon. 5 tl ol bari.
Satis bu ceyrekte 53 mio ortalamanin uzerinde..ilk 6 ay gecen seneki alti ayin %15 civari uzerinde satislar..esas faaliyet kari da gecen senenin %10 uzerinde 6 aylikta..borclar kapaniyor..hersey olumlu gozukuyor ilk bakista
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bilançoyu çok sevdim bu hafta okunması gereken yerleri okurum bilinmesi gerenleri yazarım.
bayram öncesi bu tarz şirketlerin cirosu artar bayram alışverişi.. tatil olması ciroyu düşürmez üzgünüm. stok yönetimi vardır.. eğer bayramdan dolayı kg bazlı küçülme varsa.. 1ç teki küçülme için bahane nedir..
hisseyi beğenmediğimden olumsuz yazdığımı düşünmeyim.. şirket çok mu çok ucuzdur.. tek beğenmediğim yeri üretimdeki düşüşlerdir... malüm ülke krizde... kg bazlı tekrar büyüme yakalarsa ucar bu hisse..
Katma değeri yüksek ürünlere yönelme nedeniyle kg düşer ama cirosu artar. İlk çeyreğe göre artış var.
Sirketteki görevli, işlerimiz çok iyi demişti.
1.Ç hasılat 52,426 EFK 17,583
2.Ç hasılat 53,363 EFK 20,053 dönem Satış gelirleri artışı 0,02 dönem EFK artışı 0,12 yükselmiş durumda. Buna ne denir?
Bankadaki para
2.5 milyon dolar
3.036 milyon Euro
1 milyon tl
3.çeyrek borcu nasıl ödediği ortaya çıktı.
Alacaklar azalmış. Para döndürme süresi kısalmış.
Yeni yatırım yapacak.
3. çeyrek finanman gideri ciddi azalacak (ilk yarı 11.9 milyon).
Amortismanlar düzgün yapılmış
Arsa/bina değer artışından gelen kar yok.
Yurt dışı satışlar bilançoda çok yer tutmasada artmış.
Vergiden anlamam ama biraz ödeme yapılmış.
Şirketin yan kuruluşundan alacakları vardı 35 mliyondan 28 miyona düşmüş (bu benim en korktuğum hususlardan biridir. Karsız şirketi ayakta tutmak için bankadan alamadığı krediyi şirket içinden sağlama yapılır. Demekki satış yaptığı bilici holdinge ait şirkrtte kar edip alacaklarını ödemiş nakitte buradan gelmiştir. Tahminin bu çeyrekte geri kalanının birazını ödemiş olabilir. Bununla bankalara olan borç ödenmiştir diye tahmin ediyorum. )
1 milyon kıymet biçilen arazi gerçekten bir milyonmu genelde çok kıymetli şeyler oluyor.
Benden bugünlük bu kadar devam edicem.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bilanço beklediğimden iyi geldi hayırlara vesile olur inş.
bir kaç ay önce 2019 yılında net kar marjının artık %15-17 lere çıkmasını beklediğimiz söylemiştim..ikinci çeyrek net kar marjı %16,5 olmuş arkadaşlar...finansal yönden gittikçe güçlenen blcyt bu şekilde devam ederse önümüzdeki yılda net kar marjı %20 lere ve bu oranı gittikçe artırmasını bekliyorum...herhangi bir borça girmez ise bir kaç yılda net kar marjının %26 lara kadar çıkmasını bekliyorum...bunun gerekçelerini geçmişte çok yazdım..
Uzun Vadeli finansal Borçlar:
36.419.336 TL den 24.980.067 TL ye düşmüş.
Döviz açığı :
-44.123.511 TL den -13.606.797 TL ye düşmüş. Kalan 13 milyonu da 3 temmuzda ödedi. Yani artık kur riski yok. Suriye operasyonuna hazırız.
Şirketle konuştum, 3. çeyrekte işler daha iyi dediler.
Önümüzdeki 1 senede 4-5 TL hedefim var.
Ciro da kar da çok az artmış geçen yılın aynı dönemine göre.
Bu konuda yorumu olan var mı ?
Elbette ne olursa olsun hala çok ucuz fiyatlarda , karakteri gereği karın hakkını vermese de geri çekilme eğiliminde olsa da düştükçe ağırlığımı artıracağım bir hisse.
Utanmasa eksiye gicicek.
Benim beğendiğim taraf finansal giderlerin azalmış olması ve azalmaya da devam edecek olması.