kanal veya başka birşey bucım,i ekilemez tek etki : İ.T ve GÖKÇEN
Printable View
Kanal istanbulun güzergahına 3veya4 adet beton santrali kursak ne güzel olur.
Galiba herkes beklemekten yorulmuş ve bıkmış hisse ile ilgili haberi bile kimse paylaşmıyor bari ben paylaşayım bugünkü kap haberi
Sermaye Artırımından Elde Edilecek - Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/805100
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Rapor çıktığına göre muhtemelen yarın SPK bülteninde çıkabilir :yes:
O haber(ler) kalanlarıda dökmek için gönderilen haberlerden sadece bir tanesi. Bakın diyor zaten cıkmıyorum zarar ediyorsunuz ustune sizden parada alacağım. Hazır 5 den 6 ya cıktım size kıyak yaptım satın kacın demeye getiriyor. İyide sunu neden demiyorlar. . . . Oyak grubu şirketleri birleştirme haberi bile %20 30 değerleme farkı yaratırken. Cemtas ın yatırımları bitmiş ve karlı faaliyetlerin arefesindeykennnn kanal istanbul un askıdaki görus suresinin bitimine 8 gun kalmıskennnnn ne menem borcu varmışkiiiii kapatmak için istediği bedelli kağıda bu kadar baskı yapıyor. . . . . .sevgili İT kısa ve öz sekilde. Bu ayakları YEMEZÜK. . . . . .
https://i.hizliresim.com/jqm5Rr.jpg
Burdayız boşuna hikaye anlatma İT ve Gökçen..
Yanardağın patlaması an meselesi.
Son zamanlarda Global menkul sabah açılışta almaya başlıyor ve yaklaşık olarak 50.000 lot alıyor aldıklarını akşama doğru satıyor kalanları ise kapanış seansında veriyor. alıcı genelde tacirler oluyor. Tacirler ise aldıklarını bazen cıtıbank'a, bazende yatırım fonuna virmanlıyor. Global'de işlem yapan gün boyu topladıklarını ya gerçek sahibine teslim ediyor veya bu kişi günlükçü seans içersinde bucim'in tavan olma ihtimaline karşılık alıp satıyordur. :yes: son bir ayda bir milyon lot 5,81 ortalama ile almış ve yine 5,81 ortalama ile satmış :one: bir hisse devamlı aynı klasik hareketleri yapıyorsa yapacak tek şey arkana yaslanıp seyretmek :p
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir''
ülkemizde 4 mevsim bursada 5 mevsim var derler eskiler ..?
BUCIM,de mevsim yok sadece İ.T var :
burdayız bekliyoruz ara sırada anarak kulakların çınlatıyoruz ::dvr:
Yerli Oto Gemlikte olacak koca fabrikanın betonu nereden gider Bursa Çimentodan başka büyük ihtimalle oraya beton santrali kurulacak
Son zamanlarda dikkatimi çeken bazı aracı kurumlar görüntü olarak gün sonunda alıp satmış gibi görünüyor ancak 2 gün sonra takasa baktığında Ya cıtıbank yada yatırım fonlarına virman yapılıyor, benim tahminime göre hangi aracı kurumdan satış yapılıyorsa aynı aracı kurumdan çaktırmadan alış yapıyorlar:yes:
Hikayesi gerceklesmeyen cimentolardan Bursa kaldi.
Yeni yilda artik sermaye artirimi gerceklesir.
Tüm bucim yatırımcılarına mutlu yıllar.Kapanış iyiydi.2020 çetin geçecek.
Yeni yılınız kutlu olsun Umarım 2020 bizlere daha fazla umut, daha fazla sevinç ve daha fazla mutluluk getirir. MUTLU SENELER...
Yanlış hatırlamıyorsam Liman ın eldeki %50 hissesini satacaktı veya diğer %50 sini alacak tı? Son durum nedir?
daha önce bu konuyu sen açtın şimdi ne oldu diye soruyorsun..? böyle bir konu bu topikte konuşulmadı:
konu olan BUCIM veya CEMTAŞ satılabilir :
BUCIM alan rodanın %50 ve cemtşın %58 de almış oluyor diger iştiraklerininde %100 almış olur..
şimdi beklenen konu BEDELLİ sermaye artırımı %70 bu hafta içinde gelmez ise önümüzdeki hafta spk kesin bir haber düşecektir:
hala 11/15 ocak,a kadar 7/10 iş günü var bakalım ikinci teori çalışacakmı ..?
ocak ikinci haftası yabancı satışları olabilir bakalım bist dayanabilecekmi..
çünkü kasım aralık ayında pek satış olmadı yeni yıla taşımış olabilirler diye düşünüyorum..
burda önemli olan bucım ne gösterecek bist,in çıkışına pek ayak uydurmadı olası düşüşte inşallah tersi hareket eder..?
Bolu çimentodada %20 oranında hissesi olan İsmail Tarman Bursa da daha hakim oranda (büyük ihtimalle aynı kişi).
Oyak birleşmeleri sonucunda tüm ağırlığını Bolu dan Bursaya verebilirmi ? Bursa nın Sermaye artırımı sırasında .
Yoksa paralel götürmeye çalışacak mıdır.
Ocak ayında her an sermeye artırım süreci başlayabilir.
Artık satanlar sattı.Bedelliye kalacak olanlar kaldı.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/805100
Sabancıların, Oyakın ve diğer Çimento fabrikalarınındada çoğunluk hisselerine sahip olma konusunda 2020 de yoğun bir hakimiyet kapışması devam edecek gibi gözüküyor.
2020 dede Çimentocuları bol adrenalinli günler bekliyor.
Kuştur' un sahibi rahmetli Özmettin KAVASOĞLU' nun varisleri sahip oldukları şirketin % 81.5 hisselerini satmak için merkezi kayıt kuruluşuna kayıt ettirmişler rahmetlinin adına yaklaşık olarak 1.750.000 lot bucim hissesi vardı bu varislerine bölünmüştür birde eşi Emine KAVASOĞLU 'nun adınada 1,750,000 lot bucim hissesi vardır Kuşturdaki hisselerini sattıklarına göre heran bucim hisselerini' de satabilirler eğer öyle bir niyetleri varsa bucimin yükselişini engellemek, satış baskısı oluşturmak için bizim patronun bilgisi dahilinde uygun zamanı bekliyor olabilirler :yes:
takip ettigim hisseler %1 veya 2 ekside ..?
takiptekilerden biri + digeride ençok düşen ******** çıktı..?
+ olan aselsan
- olan bucım % 5,5 dört günde zor zahmet yapmış oldugu pirimi bir günde geri verecek kadar adi ve ******** çıktı ..?
3 kurusluk hacimsiz düşüşlerden korkma bu tarman en küçük kötü havada bile tavanın dibini somun ile kalaylar eski toprak. yırttı kıçını ama ağırlıklı ortalamyı bile 6,14 den aşağı çekemedi. bunun patlaması yakındır hele once bedelliden paraları toplasın sonra hazira kadar kıçına roket takacak namuzsuz namuslu :)
hacimsiz düşüş %10 sabah açılış ile oldu cuma günkü hacimsiz sayılmaz :bakalım bugün ne mok yiyecek akşama çok var..?
bucımde ben hiç %20 yaptıgını görmedim .. kıçına roketmi takar nişadırmı sürer onu bilmem : bedelliyede okey dedik malı vermeyip alacagız fakat ortalık bayagı karışık ..?
http://wikimapia.org/#lang=tr&lat=40...92827&z=13&m=w
Yerli otomobil fabrikasının Gemlikte yapılacağını biliyoruz.
Haritada işaretlenmiş yer var doğru mu bilmiyorum? linki ekledim.
Yeri güzel denize sıfır. yanında (yanı derken nerdeyse komşu parsel) tedarikçi olabilecek çok sayıda fabrika ve liman var.
Yanındaki limanlardan birisi; Buçim ve Çemtaş ortaklığı olan Roda Liman ve Port tesisleri.
Bir diğeri Borusan Boru Fab.
olumlu etkilenecekleri açık...ilginç
YTD.
Aylardan beri Global Menkul sabah saatlerinde alıp akşam kapanışa doğru, kalanları ise kapanış seansında satıyor, klasik hareketlerine devam ediyor :one: Ancak bugün A1 Capital, Ünlü Menkul, Marbaş ve azda olsa İnvestig AZ hepsi bir arada sanki bir test çalışması yaptılar :yes: bakalım önümüzdeki hafta devamı gelecekmi :party:
Elbette çemtaş bursa osb de ortalama 15 km diyelim, buçim kestelde... ortalama 25 km diyelim
çemtaş üretim profili de otomobile uyuyor. çemtaş için pazar.
'4 milyon m2 arazinin 1 milyon m2'sine yerli oto için üretim tesisi yapılacak. Fabrikanın temelinin 2020 yılının ikinci yarısında atılması planlanıyor.'
1 milyon m2 zemin tesfiyesi + 1 milyon açık alan beton düzenlemesi....+ 1 milyon m2 kapalı alan...buçim için pazar.
(tahmini... ölçüleri daha netleşecektir. sonuçta az - çok bölgedeki tesisler fayda görecektir.)
otomotiv sektörünün en çok kazanını istihdam ve yan sanayi/tedarikçiler...
(Yerli otomotiv: aslında montaj fabrikası, üretim zor değil..başlanırsa tutar. bölgede oto koltuğu yapan tesis var. çayırovada (TOSB-TAYSAB Otomotiv Yan san osb) kaç tane kaborta saçı basan tesis var., far v.b elektrik parçası üreten var. lastik var, jant var, bursa ve çayırova bu aracın parçalarını üretir. zorlu bataryasını üretecek mi bilmiyorum, bir tek batarya ve yazılım teknoloji ve aktarma teknolojisi dışa bağımlı olur.)
ytd.
global,daki herkimse ben görevlendirmiş adam sabah alış yap akşam sat bunu görenler de ters hareket ediyorlar :
sabah 8 ile 15 kademeye göre satış koyup kapanışa dogruda globaldeki satacagı için bunlarda aşşagıdan alış yapıyorlardır:
bakalım nasıl bir yere varacak ..
bence bekledikleri yüklü bir mal var oda gelmiyor ..?????
BENDE BİRAZ YORUM YAPAYIM.
TOGG Fabrikasının haritada ki yeri doğruysa evet RODA Limanına sınır komşusudur.
Ve yine dediğiniz gibi Fabrika arazisine 5-10 km mesafe içerisinde
Bursa Serbest Bölge Müdürlüğü (Gümrük), Gemlik Gümrük Müdürlüğü,
İşlem hacmi büyüklüğüne göre Borusan Limanı, Gemport Limanı, RODA Limanı ve Gübre Fab. Limanı (Özel) var.
Buradaki kurum ve kuruluşların Gemlik otoban girişine mesafesi yaklaşık 10-15 km.
Buradaki Limanların denizden Kanal İstanbula mesafesi 150 km (benim tahminim)
BUNLAR HEP OLUMLU DURUMLAR.
AYRICA TOGG FABRİKASI BU BÖLGEYİ (GEMLİK-BURSA) ELBETTE OLUMLU ETKİLEYECEKTİR.
AMA UNUTMAMAK LAZIM;
FABRİKA ARAZİSİ DENİZE SIFIRDIR.
ARAZİNİN İÇERİSİNE HEM FABRİKA HEMDE 3-4 İSKELE YAPILARAK BURAYA ÖZEL LİMAN STATÜSÜ KAZANDIRILABİLİR.
BENCE ARAZİ SEÇİMİNDE FABRİKA SAHASININ LİMAN OLABİLME KRİTERİ (% 100) DEĞERLENDİRİLMİŞTİR.
DOLAYISIYLA FABRİKANIN İHTİYACI OLAN ÜRÜNLER KENDİ İSKELELERİNE (LİMANA) YANAŞACAK GEMİLERDEN TAHLİYE EDİLEREK İTHAL EDİLECEK VE ÜRETİLEN ARAÇLAR VE/VEYA ÜRÜNLER YİNE BU İSKELELERDEN (LİMANDAN) İHRAÇ EDİLECEKTİR.
YANİ KISSADAN HİSSE % 50 Sİ BUCIM E AİT OLAN RODA LİMANININ TOGG FABRİKASINA SINIR KOMŞUSU OLMASI BEKLENİLDİĞİ GİBİ FAZLA BİR ARTI DEĞİLDİR.
BENİM BUCIM DEN BEKLENTİM;
BU SAYFALARDA BENİM VE BAZI ARKADAŞLARIN DEFALARCA ZİKRETTİĞİ;
ÇOK BAŞARILI TİCARİ GEÇMİŞİNİN (EN AZ 10 YILLIK BİR SÜRE) VE GÖRÜNEN BAŞARILI GELECEĞİNİNİN BUGÜNKÜ HİSSE FİYATINA YANSIMAMIŞ OLMASIDIR.
BENİM TAHMİNİM BU TİCARİ BAŞARININ HİSSE FİYATINA YANSIMASI KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE OLMAYACAKTIR.
BEDELLİ VE OLASI BEDELSİZ İŞLEMLERİNDEN SONRA KİMBİLİR BELKİ 3 VEYA 6 AY SONRA BIST 50 YE ALINABİLİR.
ARA NOT : BU SAYFALARDA 07.11.2019 TARİHİNDE Kİ YORUMUMDA BUCIM İN BIST 100'e ALINACAĞINI ÖNGÖRMÜŞTÜM.
1 İLE 2 YIL İÇERİSİNDE 6 TL OLAN FİYATIN 50 TL OLABİLECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUM.
whiningman ARKADAŞIMIZ ŞİMDİ YİNE "Bugune kadar hep bu hesaplar ile soyulduk anlasilan yine carpilma vakti yaklasiyor ky icin " DİYECEKTİR.
HER ZAMAN Kİ GİBİ DİP NOT : YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Burda konuşuldu demiyorum. Sadece Roda limanının %50 hissesinin bir tarafın diğer tarafa devredeceği piyasalarda konusu söz konusu olmulmuştu. Şirketin böyle bir bildirim yaptı mi hatırlamıyorum.
Eğer böyle bir durum varsa, ve hatırlayan varsa, Roda limanının diğer %50 sini hangi şirket devralacak ve %100 hakim ortak olacak diye sormak istedim.
Tabi düşünüldüğü gibi Cemtaş ın satılma durumu varsa, Buçim ileiştiraklilik durumu sona ereceğinden, Roda limanın da bir tarafa tamamıyla devredilme olasılığında yüksek.
Buçim satılırsa zaten bütün şirketlerin kontrolu kişi ve kurumda kalacağı için, iştiraklilik zinciri de aynı kalması büyük olasılıkla
Olumlu yorumunuz için teşekkür ederim.
Ama dediğim gibi değerlenmesi (50 TL fiyata ulaşması) 1-2 yıl gibi bir süreyi alabilir hatta 3 yılı bile bulabilir.
TKFEN 14.01.2016 da 3.02 gördü 21.06.2019 da 26.80 gördü. Yani 3.5 yılda hisse fiyatı 9 kattan fazla değerlendi.
SASA 21.10.2016 da 0.74 gördü 21.07.2019 da 8.45 gördü. Yani 3.5 yılda hisse fiyatı 11 kattan fazla değerlendi.
Öyle birden uçacak kaçacak beklememek lazım.
YTD.
İt.ve Gökçen ********i ne oldu halen SPK onay vermedi sizin ne mal olduğunuzu bilmeyenmi kaldı.o çimento torbaları bir yerlerinizi tırmalasın.varlık fonuna geçmesi temenisiyle......milletin malına çöken ****ler...
BUCIM,de ********lige devam ..?