Doların az bi az inmesi rahatlattı sanki..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Doların az bi az inmesi rahatlattı sanki..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
saygı duyarım 6 lota hadsizlik etmem ama bu düşüşün 6 şar lotlar ile durduracağını sanmak yok safım belli olsunlar gibi gazlı cümleler bana komik geliyor ( genel söylüyorum bunu )
9 dan 8 den 7 den alanlarda bu seviyeler iyi demişti bunu unutmayalım bende 7.20/30 desteğinden aldım tepkide vermişti hatta ala bak nerde :)
Bugün 6 lot alan adam kağıdın ucuz olduğunu görür , yarın 6000 lot alabilecek adam bunu anlar diğer gün 60.000 lot alabilecek olan anlar.
Mühim olan kağıdın bu kadar düşmüş olmasının çok da gerçekci bir sebebe dayanmıyor olmasının anlaşılması.
Zaten düşüşü alımların artmasından çok , satışların durması engeller. Eğer satan olmazsa 6 lotla da bir kademe yükselir kağıt. Satan çok olursa 60.000 lot da alsanız kademe düşebilir.
O yüzden ben insanların önce satışı durdurması gerektiğini düşünüyorum. Satanların sürü psikolojisi ile zararına sattığını düşünüyorum. Adam 7 liradan almış , kağıt 6'ya gelmiş , daha da düşüecek galiba değip o da satışa geçince , kartopu etkisi yapıyor bu. Kısır döngüye giriyoruz.
Neyse şimdi endeks en azından toparlandı. Ne kadar sürecek göreceğiz. Ama ard arda iyi haberler gelirse , USD her düştüğünde PINAR'lar hızla yükselmeye başlayacaktır.
İnşaallah herşey gönlümüze göre olur. Hayırlı cumalar.
endeksin toparlandı evet petun nerdeyse eksi olacak neyse durum ortada artı piyadada eksi ekisi pşyadada yine eksi olan bir hisse haline dönüşmeye başlıyor
Aslında son dönemlerde çok paylaşım yapılınca yakın zamanlarda yaptığımız paylaşımlar çok arka sayfalarda kalıyor ve insanlar çok arka sayfalara bakmadıkları için bu konu gözden kaçıyor sanıyor.
Ama bu dediğiniz konuyu , yani pazar payı kaybı işini çok değil daha 4-5 gün önce 1-2 sayfa geride söylemiştim.
Evet son 2-3 senedir enflasyonun altında ciro artışı ve tonaj düşüşü , şirketin pazar payı kaybettiğine işaret. Hala daha tüm salam , sosis , sucuk ve şarküteri alanında lider olsa da ( bu bilgiyi şirketin web sayfasından alabilrisiniz ) , pazar payı 3-4 sene önce %24 iken , şimdi %18-19 seviyesinde.
Bunda da sektöre yeni oyuncuların girmesi etkili. Ama unutmayalım ki küçük porsiyon ve ambalajlı ürün sektörünün tonajı da her geçen gün artıyor. Yani pazar payı düşse bile , sattığı ürün tonakı aynı oranda düşmüyor.
Evet yatırımcının beklentisi , yatırım yaptığı şirketin her geçen sene ciro ve kar olarak enflasyonun üstünde büyümesidir. Bu doğru. Ama şu anda 44 milyon TL sermaye ile , 500 milyon özsermaye ile , yıllık 60-65 milyon TL net kar elde eden bir şirketin hissesi eğer 6 TL ise , buna dünyanın her yerinde bedavadan biraz pahalı denir.
Üstelik bu bedeli verince sadece F/K değeri 4-5 arası olan bir şirket almıyorsunuz ( ki normal şartlarda F/K değeri en az 8-9 olmalı ) aynı zamanda pazar lideri bir şirketi ve marka değeri çok yüksek olan bir de marka satın alıyorsunuz.
Şu kadarını söylüyeyim size , Kırşehirde orta ölçekli hayvancılık yapan bir adama çiftliğini bana sat deseniz , mümkün değil 4-5 senelik karına satmaz çiftliğini . Ortada ne pazar payı var , ne kurumsallık ne marka değeri. Ama bu F/K değerine Pınar et satıyorlar.
Tek sıkıntı Yaşar Holdingin 220 MEUR değerindeki tahvil geri ödemesi diye diye dilimizde tüy bitti. Bu iş çözüldüğü anda gerçek değerini bulur.
Hele ki bu borç yüzünden Pınarlar satışa çıkınca o zaman görürüz potansiyel alıcılar kaç para teklif ediyor.
kötümserlik pompalama yok bunu net söylim ekran konusuna gelince petındaki +1 ne kadar boş oldupunu sende biliyorsun bir iki kademe hesabı yapmayalım
şu nit gerçek petun tek başına on numara şirket tek başona on numara bilanço