Şahan bile patlamış kriz geçirmiş bari içişleri bakanını falan bir şeyler açıkla demiş mum gibi durma demiş...
Printable View
Şahan bile patlamış kriz geçirmiş bari içişleri bakanını falan bir şeyler açıkla demiş mum gibi durma demiş...
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
36d
15 yıl önce 1 $=1.2 TL iken CHP oyu %25 idi. Şu anda 1 $ =20 TL, CHP oyu küsürat partileri düşünce %24. Yani CHP oyu artmayı bırakın azalmış. Buradan iddia ediyorum 1 $=50 TL olsun, CHP oyu yine %25'i geçmez. CHP oyu ekonomik parametrelerden bağımsız. Sosyolojik sebepleri var.
Nasıl helalinden?Alıntı:
CHP listesinden 15 parti üyesini milletvekili yaptıran Ali Babacan, gelen tepkilere ilişkin '15 arkadaşımız da hak etmiştir, helalinden seçilmişlerdir' dedi.
Alıntı:
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
1. Görüşme teklifi Erdoğan’dan geliyor. Oğan-Erdoğan görüşmesi olumlu geçiyor. Erdoğan ATA ittifakının ilke ve şartlarını büyük ölçüde kabul ediyor. Bu konuda bir noktaya geliniyor. Oğan Ümit Hocayla görüşmeden cevap veremem diyor. Görüşmeleri devam ettirme kararı çıkıyor.
Bu seçim işi iyice sıkıntı verdi.Alıntı:
2. Bu arada, Kılıçdaroğlu Özdağ görüşmesi gerçekleşiyor. KK Özdağa göç bakanlığını teklif ediyor. Özdağ yetkili kurullarımla görüşmem lazım diyor. Herkese çok cömert olan KK Özdağa içişleri içinde bir daire olan Göç bakanlığını teklif ediyor. Şaka gibi. Kimse kabul etmez bunu.
3. Ümit Özdağ yetkili kurullarıyla görüşüyor. Partililerde tam bir mutabakat yok. Tarafsız kalalım fikri öne çıkıyor. Kalanların bir kısmı Millet, diğer kısmı Cumhur diyor. Bir mutabakat çıkmayınca, yetkili kurullar görüşme ve anlaşma için Ümit hocayı tam yetkilendiriliyor.
4. Oğan-Erdoğan görüşmesinde üniter yapı, anayasanın ilk dört maddesi, 66. Madde ve sığınmacı meselesi gibi sadece ilkeler konuşuluyor, bu konularda büyük ilerleme sağlanıyor. Bakanlık, CB yardımcılığı gibi detaylara girilmiyor.
5. Erdoğan, görüşmelerin derinleşmesi için Zafer partisine yetkilendirilmiş bir AK parti heyeti gönderiyor. Ak parti Heyetiyle Özdağ ve Ogan görüşecek. Özdağ ve Oğan pazartesi günü bir sonuca varırlar ve kamuoyuna açıklarlar. Ben ne olur olmaz diye, en geç salı diyorum.
Fatih Eryılmaz
@erylmazfatih38
Eski Çin’de idam mahkûmlarının son gecelerini hep birlikte neşe içinde geçirmelerine izin verilirmiş. Mahkûmlar, cellât da aralarında olmak üzere, hep birlikte sabaha kadar şarkılar söyler, en sevdikleri yemekleri yer ve pirinç rakısı kadehlerini peş peşe yuvarlayıp mutlu olurlarmış. Kural gün doğmadan mahkumların öldürülmeleri, fakat mutlu ölmeleri imiş.
Yine böyle bir infaz ayininde mahkûmlar, sabahın ilk ışıklarına kadar pek güzel eğlenmişler, şarkılar söyleyerek yiyip içmişler. Derken güneşin ilk ışıkları dağların arasından görünmüş.
Mahkûmlardan biri, cellâda sormuş: “Bizi neden öldürmedin, gün doğuyor?”
Cellât; Öldürdüm demiş.
Mahkum; Fakat kellelerimiz yerli yerinde duruyor” demiş.
Cellat; Size öyle geliyor, demiş ve palasına bulaşan kanı göstererek devam etmiş. Sizin başınızı öyle ince bir kılıçla öyle hızlı kestim ki öldüğünüzden haberiniz yok. Ayağa kalktığın anda kellen kucağına düşecek demiş.
Ve ayağa kalkan her mahkumun kellesi düşmüş.
Kelleniz çoktan gitmiş olabilir ve siz bunu henüz fark etmemiş olabilirsiniz. Bir şey olmuş, ama siz olan şeyi henüz idrak edemediğiniz için olmamış gibi davranıyor olabilirsiniz. Ve kellenizin hâlâ yerinde olduğunu sanıyor olabilirsiniz.
Gerçeği anlamanız için ayağa kalkmanız gerekiyor...
Yasin İzgi
@yizgii
·
19s
Korkuyor Adnan Menderes
üç saata indi uykusu.
Korkuyor Adnan Menderes
hiçbir korkuya benzemez
halkını satanın korkusu.
Nazım Hikmet - 1959
Bakhmut, Rus Ordusu kontrolüne geçti...
Bu defa galiba doğru. Nato için çok kötü haber. Türkiye için iyi haber.