hahahah.. mandrake..
abd yi batıramadın hala..
cehalet konusunda kimse eline su dökemez..:kahkah:
hala abd nin borcundan bahsediyor.. bu konu defalarca açıklanmasına rağmen.. ülkedeki dincilerde aynı şeyi söylüyor.. ama tamamen yannış.
Printable View
Sosyoloji okuduğum için ilgi alanıma girer. Dinler insanlar için ihtiyaç bu yüzden ortaya çıkıyor.
Hem ahlak bakımından, hem hırsızlık, insan öldürme vs. gün geçtikçe evrilip savaş amacında kullanılıyor.
Lakin bugünün dünyasında adalet sistemi teknolojiyle birleştirildiği için dine gerek duyulmuyor.
Dinler mitolojilerin devam. Hristiyanlık ilk yayılan din. Bizans da oluyor.
Mitolojilerde de ütopik hikayeler var, insanı ineğe çevirme, deprem yaratma vs.
Dinlerde de denizi ikiye yarma gibi ütopik hikayeler mevcut.
abd nin dolar borcu batmasına neden olmaz..borcun fazla olması bu gerçeği değiştirmez..
ama TR nin dolar borcu batmasına neden olabilir..
bu net gerçeği bu ülke insanları yıllardır öğrenemedi..hala cahilce yorumlar yapıyorlar, "abd batacak, çok borçlu" şeklinde abuk ifadelerle..
Eyvallah.. Terminolojik meseleler.. İnançlı ama dinsiz mevzu..
Bir dine inanmak ve mensubu olmakla, bir yaradanın-yaratıcının varlığına inanmak elbette birebir aynı değildir ve olamazda..
Neyse, en azından bizim inancımıza göre bunlar bile takdiri ilahi, nasip ve bazen de hak ediş mevzuları anca zaten..
Icinde yasayan benim ceremesini ceken benim
Parasizliktan federal devlet kac defa kapandi ancak borc tavani yukseltilince actilar
Trump naftayi dagitti cinle ticari savasa girdi simdi nato uyelerinden para isteyecek.
Zengin bir ulkenin yapacagi seyler degil bunlar.
Robot diyince bana bi gulme geliyor. Bi gelip gorseni buradaki sistemleri makinalari aglarsiniz