vatandaşta alabiliyor
Printable View
petkimin fiyatı cazip duruyor ama nedense pek güven vermiyor. yıllarca belli bir bantta sıkışmış, 2000 tepesini ancak 2 sene önce geçmiş, gerçi dolar bazında hala geçememiş, şimdi bundan sonra hem kazanacak hem yatırımcısıyla hakkaniyetle paylaşacak öyle mi. too good to be true. tavsiye değildir, karışık kafamın amatör düşünceleridir
Hangi tahvil bu hocam ?
Merhaba Arkadaşlar;
AK PORTFÖY YENİ TEKNOLOJİLER YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
AFT
ve
YAPI KREDİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ HİSSE SENEDİ FONU
YAY
Bu fonlarla ilgili bilgi sahibi olan yada bunlara yatırım yapan var mı?
Yurtdışında hisse senedi almak komisyon oranları çok yüksek, bu fonlara yatırım yapmak nasıl olur...
ytd...
https://siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr/
Benim yatırımımın bir kısmı Yapı Kredi teknoloji fonlarında.Ara ara sürekli al sat yapıyorum.Sevmediğim tarafları:
-Alım emri verdiğinizde ertesi günkü fiyattan alıyor sanırım.Yada ben zamansız alım emri veriyorum.O gece ABD borsaları göçse de emrinizi iptal edemiyorsunuz.
-Satım emirlerinde de aynı şey geçerli.
-%3 anaparadan fon kesintisi var.
-Kredi kartımla aldığımda fonlar son ödeme tarihinden iki gün sonra hesaba geçiyor.Bunun gibi alım emriyle kredi kartı son ödeme tarihi arasında 15-20 gün varsa hangi alış fiyatından alım yapıyor halen anlayamadım.Yapı Krediyi aradım onlar da net bilgi dönmediler.
Sevdiğim taraflar:
-Hiç zarar ettirmedi.Stabil şekilde hep yükseliyor.
-Kredi kartımda harcama hedefi varsa 15-20 bin TL'lik alımları yaparak bir de world puan kazanıyorum.
doların ateşi başına vurdu yıl sonu hedef 6-7-8-9 -10 hangisi sizce? ver mehteri.!!!
Bence bu kriz bir kez daha gösterdi ki her uvy portföyde Soda olmalı. TL ile üret döviz ile sat, borç önemsiz miktarda kasa döviz ve eurobond dolu. Şirketin aşırı borçlanmadan özkaynakları ile yatırım yapma ve döviz pozisyonunu koruma mantığı da çok doğru.
Portföyümde en büyük pay Soda'da olduğu için portföyümü o tutuyor resmen.
yani portföyü çeşitlendirdiğimiz gibi, hisseleri de çeşitlendireceğiz...dolar yükselince bundan olumlu etkilenebilecek hisselerimiz de olacak....doğal hedge (ben hedge dedikçe birileri burun kıvırıyor...kedi uzanamadığı ete mundar der, yatırımcı da anlamadığı ya da yapamadığı şeye mundar diyor).
çok daha fazla "üniversitemiz" var artık, ama üniversiteliye daha az oranda iş sağlıyoruz, çok daha az ücret veriyoruz...güzel yazmış (bu başlığın ana söylemlerinden biri olduğu için yazıyı eklemek istedim).
http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...s-az-maas-7027
akşam yutub'da 4 adet yorumcunun seçim sonrası ile ilgili yorumlarını izledim.
ortak fikir şöyle:
yeni cumhur sistemi tamamıyla ucube ve zararlı bir sistemdir.
seçimde mecliste çoğunluk muhalefette olacak ve Sn Erdoğan ucu ucuna cumhurbaşkanı seçilecektir.
olasılıklar:
1. meclis muhalefette, Erdoğan cumhurbaşkanı olursa : tam bir kaos yaşanır, ekonomi/siyaset/toplum hızla çökmeye başlar, dolar coşar (birisi 10 tl bile dedi, her gün birileri intihar eder bile dediler). anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelir.
2. meclis akp de ve Erdoğan cumhurbaşkanı olursa: devalüasyon olur, ülkede yoksullaşma devam eder, uzun vadede tipik Ortadoğu ülkesine dönüşürüz. berbat bir ekonomi ve herkes birbiriyle kavgalı olur.
3. muhalefet kazanırsa: yaklaşık 1 yıl ekonomi zayıflamaya devam eder, devalüasyon olur, yoksullaşırız, sonrasında rayına oturur. lakin devasa borçların finansmanı ve bunun olumsuz etkisi yıllarca sürebilir.
ortak fikir: bu ucube sistem ile yeni bir dönem başlıyor ve her türlü durumda canımız çıkacak. yeni dönemde yeni yatırım stratejileri gerekecektir. bunları konuşalım artık.
kapitalist sistemin iyi çalışması için ihtiyaç kadar ve vasfı yüksek üniversiteli olmalıdır. çoğunluk nitelikli ve vasıflı işçi olarak meslek liselerinde ve kurslarda yetiştirilmelidir.
komünist sistemin iyi yaşanması için isteyen herkese iyi bir yüksek öğrenim verilmelidir.
bizdeki sistem ise tam bir ucubedir. üniversite okutuyoruz bi sürü kişiye, onların hangisinin gerçekten üniversite mezunu olduğuna iş piyasasındaki tercih ve torpil mekanizmaları karar veriyor.
Şunu atlamayın ;
Enflasyon yükseldikçe düz bonolar değer kaybeder,
Enflasyon yükseldikçe, tüfeye endeksli tahvillerin değeri artar!
Aynı kalsa, + %4 var...
Kardan zarar edilecek tek senaryo enflasyonun düşmesidir...( o da tartışılır,2011- 2012 de 2.ci elde risk primi %4 ten %0.85 e düşmüştür, 100.000 birim fiyatlı tahvil 122.000 den işlem görmüştür)
Ben karar aldim tuketimi ozellikle luks tuketimi sifirlayacagim.
Amacim mumkun oldugu kadar az vergi odemek.
Sistem benim vergilerimle gelip bana zarar veriyor.
Syg,
az kaldı
tasarruf edenin aptal muamelesi gördüğü,
borçlu olmanın kutsandığı,
balon emtialara ederinin çok üstünde ödendiği dönem geride kalmak üzere.
CAsh is king....
Lüks tüketimden vergi alınmıyor ki temel tüketimden alınıyor. Türkiye de bir vatandaşın vergiden kaçabilmesi için ölü taklidi yapması lazım.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.isbank.com.tr/TR/fiyatla...ahvilleri.aspx
-Kupon Ödemeli Kıymetler
-D.F.T. (değişken faizli tahviller)
TRT010420T19 ISIN kodlu senet
TRT060121T16 ISIN
TRT210721T11 ISIN
TRT230222T13 ISIN
TRT261022T10 ISIN
TRT030523T13 ISIN
TRT020823T11 ISIN
TRT081123T10 ISIN
TRT200219T11 ISIN
TRT080524T17 ISIN
TRT180924T11 ISIN
TRT160425T17 ISIN
TRT140126T11 ISIN
TRT070727T13 ISIN
TRT120128T11 ISIN
https://hazine.gov.tr/File/Index?id=...7-a0d927acad3c
https://www.isbank.com.tr/TR/fiyatla...ahvilleri.aspx
NOT: 759, 757, 747, 748, 728 kodlu kıymetler TÜFE'ye (Tüketici Fiyatları Endeksi) Endeksli Devlet Tahvilidir.
NOT: 713, 730, 711, 735, 710 kodlu kıymetler TÜFE'ye (Tüketici Fiyatları Endeksi) Endeksli Devlet Tahvilidir.
NOT: 761, 758 kodlu kıymetler TÜFE'ye (Tüketici Fiyatları Endeksi) Endeksli Devlet Tahvilidir.
NOT: 709 kodlu kıymetler TÜFE'ye (Tüketici Fiyatları Endeksi) Endeksli Devlet Tahvilidir.
http://m.finansgundem.com/haber/dovi...isi-mi/1307943
Az kaldi kepenkleri kapatip evimize gitmeye.
Syg,
Bu saatten sonra MB artirsa dahi kisa sureligine bir gerileme olur. Sonra yine yukariya devam. Elindeki kagit biliniyor artik, piyasa faiz artirimini da blof olarak algilar orta vadede.
basit bir faiz artışı anı kurtarır orta vadeyi kurtarmaz artık. geç kalındı.
piyasa faizi %17 yi geçmiş, mb faizi %13 idi en son. %5 artış etkisiz zaten, %10-15 lazım. bu da çaresizliğin ifadesidir.
bu iş faiz arttırımı ile olmaz, yapısal reform lazım. yapısal reform için de yeni kadro lazım, eskilere kimse inanmaz.
bu nedenle anı kurtarma çırpınışları ile seçime gidilmesi ve seçimden sonra acı reçete/reform beklemek lazım. yapmazlarsa göçeriz yaparlarsa sosyal sonuçları ağır olur lakin bizim konumuz borsa ise borsaya iyi etkisi olur.
Reform yapmaları lazım. O zaman borsaya piyasaya çok olumlu olur.
Tarihte sorunu yaratanın reform yapması nadirdir. Ekip değişmezse reform diye gıvır zıvırı itelemeye çalışırlar ve tiyatro oynarlar.
Reform için güçlü ve inanmış iktidar lazım. "ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle
yapısal reform dedıgınız nanenın acısı bugun cıkar, faydası 5-10 hatta bazen 20 yıl sonra anca etkı eder ekonomıye... o yuzden zaten ıktıdarlar yapmıyor, derdını ben cekıcem kaymagını baskası yıyecek dıye... borsaya bır etkısı olmaz kısa vadede.. daha dogrusu yapılacak reforma gore kısa vadede etkısı pozıtıf de olabılrı negatıf de ama esas olumlu etkısı cok uzun vadede ortaya cıkar...
bız adam gıbı son yapısal reformu dervıs zamanında yaptık, sonucu ortada... ecevıt ve dsp yokoldu... kaymagını akp yedı 2000'lerde...
Durmak yok inşaata devam(!)
Çok doğru bir yorum ama zamanın hükümeti de kendi isteği ile yapmadı bu reformları, mecbur kaldılar da yaptılar yoksa iflas tehlikesi ortaya çıkmıştı.
Tarih birebir tekerrür etti, hem de davul zurna çala çala. Önce bu hukumet o reformların kaymağını 2007'ye kadar yedi, sonrasında da yapısal reforma adına hiçbirşey yapmadı.
Sonraları işler bozulmaya başlayınca da tam tersi popülist soylemler başladı, merkez bankası bağımsız olmamalı, faizler düşürülmeli, biraz enflasyondan birşey olmaz vs.vs. Dünyada da işler terse gelince şimdi şapka düştü kel göründü. Bu hukümetin kendi rızası ile reform yapması mümkün değil tümünü yıllardır reddetti, sermaye sahipleri de bunu gördü ve bu yüzden aylardır TL hergün daha fazla yerin dibine giriyor Angola parası ile yarışıyor.
Bu krizin sonu aynı bile olabilecek mi ondan bile emin değilim artık.
Kesinlikle bu yazıya hak veriyorum. Ecevit hükümetinin yaptığı reformlar akp hükümetinin başarısı gibi gözüktü. Ki bu kadar dalkavuk yatırımlara hareketlere, hırsızlığa rağmen neredeyse 17 yıl iyi götürdü. Ancak diğer taraftan bakınca da değişim uzun zaman alıyormuş gibi duruyor ama çok da hızlı oluyor. Eğitim sistemi sadece bunlardan biri.
Reform öyle yada böyle şart. Tasarruf şart. Ama tasarruf yapan hükümet de CHP olacak gibi. Sonra bu işlerin sorumlusu CHP'eymiş gibi halk beğenmeyecek ve yine akp, anap tarzında bir hükümet gelecek işleri bok edecek. Bu döngü devam edecek.