Gördüðünüz rakamýn linkini atarsanýz ne olduðuna bakarým.Merkez Bankasýnýn kamu bankalarý üzerinden döviz satmaya devam ettikleri ise doðru,burada deðiþen bir þey yok.
Printable View
Merkez Bankasý'nýn bir sonraki iþ günü için açýkladýðý geçici rezerv -64450,2 milyon TL. Bunu 10 Aralýk göndermiþti.
Sn Deniz
Yeterince zaman geçmiþtir. Son dönemde yabancý giriþi oldu mu ? Giriþ hareketin boyutuyla uyumlu mu ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Merkez Bankasý Perþembe günleri haftalýk veriler yayýnlýyor.en güvenilir veri bu.Bu verilere göre ,son 3 haftadýr azalan trendde de olsa bir yabancý giriþi var gözüküyor ama bunun daðýlýmýnýn ne kadarý avrupalý veya amerikalý yabancý yatýrýmcý,körfez arap sermayesi , "býyýklý yabancý" olarak piyasada adlandýrýlan ,patronlarýn ve yerli büyük oyuncularýn yurt dýþýnda oluþturduklarý fonlardan yabancý görüntüsünde gelen para mý bilmek mümkün deðil.
Buradan giren para piyasa hareketini açýklamýyor,çünkü Kasým ayýnda sadece dýþ ticaret açýðý olarak yurt dýþýna çýkan para 5.071 milyar dolar,pandemi nedeniyle Kasým ayýnda turizm geliri sýfýr.Bunun üzerine gelen net dýþ borç ödemeleri de var,ne kadar olduðunu gelecek ayýn ödemeler dengesi raporunda göreceðiz,ama aþaðýdaki yazýda eski Hazine müsteþar vekili Hakan Özyýldýz bu yýlýn ilk 10 ayýnda 17.5 milyar dolar net dýþ borç ödemesi yaptýðýmýzý yazmýþ.Tabii bir de yerlilerin son 5 haftada 11.095 milyar dolarlýk döviz alarak döviz tevdiat hesaplarýnýn tüm zamanlarýn rekorunu kýrmasý var.
http://www.hakanozyildiz.com/2020/12...nin-doviz.html
EKONOMÝ 39,5 MÝLYAR $ DIÞ BORÇ ÖDEMESÝ YAPARKEN, SADECE 21 MÝLYAR $ YENÝ BORÇ ALABÝLMÝÞ
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...bayraka-gitti/
Eski TÜÝK Baþkaný Birol Aydemir,
-"Ýþin doðrusu, evet, ben de TÜÝK'in enflasyon, istihdam, büyüme gibi alanlarda yayýnladýðý verilerin artýk çok þüpheli ve tartýþmalý olduðu konusunda hemfikirim" dedi.
-Aydemir, istatistik kurumunun baðýmsýzlýðýnýn, Merkez Bankasý'nýn baðýmsýzlýðýndan bile önemli olduðunu belirterek þunlarý kaydetti:
"Eðer siz, verileri doðru bir þekilde toplayýp, doðru bir þekilde istatistik üretip, bunu baðýmsýz, tarafsýz bir þekilde yayýnlayamýyorsanýz, o zaman sizin alacaðýnýz kararlarýn, uygulayacaðýnýz politikalarýn doðru olma ihtimali de yok; çünkü veriye dayalý bir politika üretmeniz lâzým. Eðer enflasyon verisini düþük gösteriyorsanýz; gerçek enflasyon, sizin gösterdiðinizden daha yüksekse, o zaman sizin uygulayacaðýnýz para-maliye politikalarý doðru olabilir mi? Mümkün mü bu? Ben bunu söylerken, TÜÝK baðýmsýzlýðýný kaybetmiþ midir?"
"Evet, kesinlikle kaybetmiþtir. Merkez Bankasý da kaybetmiþtir, TÜÝK de kaybetmiþtir, BDDK da kaybetmiþtir, EPDK da kaybetmiþtir, SPK da kaybetmiþtir. Türkiye'de hiçbir baðýmsýz kurum kalmamýþtýr. Bu çok net. Bu böyle biline. Ýstatistik Kurumunun baðýmsýzlýðý neden önemlidir? Çünkü Ýstatistik Kurumu, ayný zamanda hükümetin icraatýný ölçüyor. Enflasyon verisi, büyüme verisi, sanayi üretimi verisi, istihdam verisi neyi ölçtü? Kimin performansý bu? Ekonomi performansý. Peki, ekonomiyi kim yönetiyor? Ýktidar yönetiyor. Ýktidarýn performansýný ölçen, Ýstatistik Kurumu. Ýstatistik Kurumunuz, eðer baðýmsýz olmazsa nasýl ölçer? Nasýl tarafsýz bir þekilde davranabilir?"
Ýstatistiklere göre Katar 107.898 milyar tl den 124228 e çýktý
Abd 56 milyar dan 67
Ýngiltere 26 milyar dan 32 milyar
Lüksemburg 18 den 18.5 a
Býyýklý 8.5 dan 14 e çýktý
Tabi hisselerdeki deðer artýþlarý yansýdanamaz kasým sonu itibariyle veriler bu þekilde
Yabancý Yatýrýmcý istatistikleri
Aradaki fark net para giriþini ifade etmiyor.Büyük kýsmý borsada hisse senetlerinin deðer kazanmasýndan kaynaklanan deðer artýþý,net para giriþi farkýn küçük kýsmý oluyor o da zaten merkez bankasýnýn son 4 haftadaki verisinde gözüken toplam tutar.(1.1 milyar dolar)
Bu nedenle zaten merkez bankasýnýn "NET DEÐÝÞÝM (Piyasa Fiyatý ve Kur Hareketlerinden Arýndýrýlmýþ)" verisine bakýyoruz,hisse senetlerinin 1 önceki haftadaki piyasa deðeri ile 1 sonraki hafta piyasa deðeri arasýndaki farký dikkate almýyoruz.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ac2c96-npcqAKd
Merhaba deniz 43 ,Türkiye’de kurulu bankalarýn Türkiye’de kurulu þirketlere verdiði döviz cinsi krediler dýþ borç mu sayýlýyor , bilginiz varsa aydýnlatýrsanýz sevinirim...
Not: kafamý karýþtýran ve cevabýný bulamadýðým konu , yerleþikler eurobond alýnca dýþ borç miktarý düþmüyorsa , dýþ borcun bir kýsmýnýn alacaklýsý yerleþikler mi diye düþündüm, tþkler ...
Türkiye'de kurulu bankalarýn Türkiye'de kurulu þirketlere verdiði döviz cinsi krediler dýþ borç deðil.Þirketlerin yabancý para cinsinden açýk pozisyonu var mý veya þirketler yabancý para pozisyonu bakýmýndan fazlaya mý sahip alýnan döviz cinsi krediler bu pozisyonu etkiliyor.
Merkez bankasý yurt dýþýnda ihraç edilen devlet tahvillerini elinde tutanlarý yurt içi yerleþikler kurum ve gerçek kiþiler ve yurt dýþý yerleþik kurum ve gerçek kiþiler olarak tasnif ediyor ve haftalýk olarak yayýnlýyor.Yurt içi yerleþiklerin elinde tuttuklarý eurobondlar dýþ borç tasnifine girmiyor.(4 Aralýk tarihli son veriye göre eurobondlarýn %40.52'sini yurt içi yerleþikler elinde tutuyor.)
]FÝNANSAL KESÝM DIÞINDAKÝ FÝRMALARIN DÖVÝZ VARLIK VE YÜKÜMLÜLÜKLERÝ (Milyon ABD Dolarý)
2020-09
VARLIKLAR 130,806
Mevduat 92,959
Yurt Ýçi Bankalar 76,113
Yurt Dýþý Bankalar 1 16,846
Menkul Kýymetler 1,869
Devlet Borçlanma Senetleri 1,834
Yurt Ýçinde Ýhraç Edilen 2 796
Yurt Dýþýnda Ýhraç Edilen 1,038
Yurt Dýþýndaki Portföy Yatýrýmlarý 35
Ýhracat Alacaklarý 15,545
Yurtdýþýna Doðrudan Sermaye Yatýrýmlarý 20,433
YÜKÜMLÜLÜKLER 293,082
Nakdi Krediler 241,900
Yurt Ýçinden Saðlanan Krediler 144,275
Bankalar 137,623
Döviz Kredileri 135,596
Kýsa Vadeli 28,359
Uzun Vadeli 107,237
Dövize Endeksli Krediler 2,027
Kýsa Vadeli 107
Uzun Vadeli 3 1,920
Banka Dýþý Finansal Kuruluþlar 5,716
Faktoring Þirketleri 277
Tüketici Finansman Þirketleri 327
Finansal Kiralama Þirketleri 5,112
TMSF'ye Devrolunan Takipli Krediler 936
Yurt Dýþýndan Saðlanan Krediler 97,625
Kýsa Vadeli 811
Uzun Vadeli 96,814
Vadeye kalan süre 1 yýldan az 12,502
Vadeye kalan süre 1 yýldan fazla 84,312
Ýthalat Borçlarý 51,182
Kýsa Vadeli 50,696
Uzun Vadeli 486
Vadeye kalan süre 1 yýldan az 193
Vadeye kalan süre 1 yýldan fazla 293
Net Döviz Pozisyonu -162,276
hayýrlý olsun eksi rezervcilere özel... eksiciler trende.. hayýrlýsý...
https://www.resimag.com/p1/eeffbab6f5b4.png
Sektörün sermaye yeterliliði oraný ekim itibarýyla yüzde 19,9 ile yasal sýnýrlarýn oldukça üzerinde gerçekleþti. Diðer göstergelerde de bankalarýmýz uluslararasý standartlarýn öngördüðü asgari düzeyin oldukça üzerinde seviyelerde bulunuyor. Bankalarýmýz zaten yüzde 4 düzeyinde olan tahsili geciken alacaklarýnýn yüzde 75'i kadar karþýlýk ayýrmýþ durumdadýr. Geçtiðimiz hafta itibarýyla bankalarýmýzýn döviz açýk pozisyonu bulunmadýðý gibi sektörde 3,2 milyar dolarlýk döviz pozisyonu fazlasý vardýr. Yurt dýþýndan kaynak temini hususunda da hiçbir sýkýntý yaþamayan bankalarýmýz yýl içinde vadesi dolan sendikasyon kredilerini yüzde 90'ýn üzerinde bir oranla ve ilave bir maliyet baskýsý olmaksýzýn yeniledi. Netice itibarýyla ülkemiz güçlü bankacýlýk sistemi sayesinde yerli ve uluslararasý tüm yatýrýmcýlara ihtiyaçlarý olan desteði saðlayabilecek potansiyele, imkana ve mekanizmalara sahiptir."
Dünkü açýklamadan bir kesit. Bankalarýn 3.2 milyar dolar döviz pozisyonu fazlasý vardýr.
https://www.bddk.org.tr/ContentBddk/...vzuat_1059.pdf
BDDK'nýn linkteki,yukarýdaki duyurusu ile birlikte okunduðunda ,bankacýlýk sektörüyle ilgili bu açýklamanýn hiç bir deðeri ve dikkate alýnýlýrlýðý bulunmuyor.
Hazine 7 Aðustos - 4 Aralýk arasýnda 11,49 milyar dolar dövize endeksli dibs ihraç etti mi?
Açýkçasý bugün benim baktýgim ecnebi parasýydý. Þayet piyasa bunu çok olumlu algýlamýþ olsa, bazýlarýnýn beklentisi gibi çok abartýlý olmasa da iyi bir yükseliþ ve ecnebi parasýnda da ciddi bir düþüþ bekliyordum. Bu olmadý. Sanýrým dünkü konuþmanýn satýr aralarýnda geçen, faizleri düþüreceðiz ve dolarý altýný satýp TL ye yatýrým yapýn demesi. TL enflasyon ilaveli 2018 dolarýn maliyeti 7,2 den alanlarýn 10 lira. bunun üzerinde bir çözülme olur mu.
Alice harikalar diyarýnda...
Ne güzel deðil mi, her gün borsanýn %1 artýþýný görmek. Bist 30 hisseleri bile aylýk ortalama %20 getiri saðlýyor desek yanýlmayýz sanýrým.
Üstelik daha borsanýn gidecek çok yolu olduðunu söylüyor analiz uzmanlarý. 150bin diyeni de var, 170 - 180bin tahmini yapaný da.
Zirvesinden %68 aþaðýdaymýþ meðer Bist; bir görmeyen, deðerlendiremeyen bizmiþiz. Kimsenin dipten yüzde kaç yukarýda olduðumuzu konuþtuðu yok. Herkeste birer pembe gözlük. Tam bir Polyanna masalý misali...
Eskiden piyasaya müdahale döviz satarak olurdu, þimdilerde 5,5 Robin ve Timothy abisi, yanlarýnda bir de blberk analistleri, dövizin gerçek deðerini belirlemeye karar vermiþler. Birisi adil deðerden bahsederken, diðeri TL %30 deðerli ve olmasý gereken dolar/TL deðeri aslýnda 6'dýr der. Hani tek bir tribünden iki ayrý maçý izlediðimiz olurdu eskiden. Ýþte bunlar da hem borsanýn olanca hýzýyla yükseliþi sürdün isterken, hem de döviz üzerinde sözlü baskýyla çifte kazanç saðlama peþindeler.
Düðümün çözüm noktasý Enflasyon'dur. Enflasyon gerçek deðerine ulaþmadan dövize olan yerli talebi bitmeyecektir. Çünkü insanlar dövizden para kazanma derdinde deðiller. Nakdi yatýrýmlarýnýn deðerini koruma derdindeler. Ýþ böyle olunca da, %14 enflasyon maalesef inandýrýcý gelmiyor.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi bir þey soracaðým. BDDK yasal takip sürecini 3-6 uzattý. MB dolarýzasyonu bozmak için faiz artýþý yaptý 200 puan. Bu süreçtekiler de üç ay sonra bu borcu kamu bankalarýndan kredi alarak kapattý. Bunlarýn sicili bozulmuþ olur mu.
off-balance sheet: off-the-record..Alýntý:
Originally Posted by 09371
Merkez bankasýnýn bir kara listesi var.Kara liste, kredi borçlarýný ödeyememeleri nedeniyle haklarýnda yasal takip baþlatýlan kiþilerin ve þirketlerin içine girdiði ve Merkez Bankasý tarafýndan tutulan listenin adýdýr. Kara listeye girmeniz halinde bankalar size kredi vermezler.Ödenmeyen krediler yasal takibata gidilmeden yeniden yapýlandýrýlýrsa merkez bankasýnýn kara listesine girmez,ama bankalarýn da kendi içinde tuttuklarý baþka bir liste var.Zaman zaman kanunla merkez bankasýnýn kara listesine sicil affý getiriliyor,liste siliniyor ama bankalarýn kendi içlerinde tuttuklarý liste silinmiyor ve bankalar daha önce ödemelerinde sorun olan þirketlere ve kiþilere yeniden kredi vermiyorlar.
söylediklerinize katýlmakla birlikte
Naçizane olarak bir ekleme yapmak istiyorum, son zamanlarda (2008 krizinden sonra ciddi anlamda moda oldu) bir þirket tökezlemeye baþladýðýnda ticari kredilerini ödemiyor ve bankalarýn krediyi varlýk fonuna satmasýna kadar bekliyor (tabii þirket planýný önceden yapmýþ bulunmakta) kredi varlýk fonuna satýldýktan sonra pazarlýklar baþlýyor, genel olarak varlýk fonu bir taþýnmazý icra yoluyla satýþa çýkardýðýnda ya da resmi tebligatlar tamamlandýktan(eðer varlýk fonu bu noktaya kadar gelmemiþse þirket anlaþma yoluna kesinlikle gitmiyor) sonra bir fiyatta anlaþýlýp þirket borcunu ucuza kapatmýþ oluyor. Ülkemizde þirketler için sicil önemli deðildir bir þirket kapanýr diðeri açýlýr (yeni yönetim kurulu vs) önemli olan teminattýr. Ancak bir kiþi isminin üzerine çizik atýldýysa bankalar yüzünüze bakmazlar.
Naci Agbalin bugün ku açýklamalari beni tatmin etmedi abi. RTE dendiðinde kývýrdi. Döviz alým satým yoluyla müdahale etmeyeceðiz dedi. Kamu bankalarý üzerinden hazinenin tahvili karþýlýðý aldýðý dövizi mi satacak.
En baþa þunu ekleyeyim aman arkadaþlar borsa þakasý olmayan çok ciddi bir iþtir zararý cok aðýr olur çok iyi bilmeyen bulaþmasýn hele benim lafýmla hiç kimse hiç bir þey alýp satmasýn aman aman aman.
----
Borsacý olarak söz hakký doðdu. Evet borsa çok ucuz. Neye göre? Tüm diðer geliþmekte olan piyasalara göre. Ne kadar ucuz? %40 civarý.
Onlarda da covid var. Onlarda da iþsizlik. Onlarda da problemler var. Onlarýn da her þeyi mükemmel deðil. Ama borsalarý bizden %40 daha pahalý. Neden? Onu Deniz hocam anlatýyor.
Ben Deniz hocamýn yazdýklarýndan çok faydalandým, ama okuyup gidip mal satmadým tam tersine mal aldým. Çünkü bu kadar yanlýþ hesabýn, bu kadar sorumsuz politikanýn, duvara çarpana deðil, duvarýn içinden geçip öbür tarafa kadar gitmeyeceði ayan beyan ortada idi. Türkiye global sisteme öyle veya böyle entegredir. Burasý Ýran deðil, yarýn belki olabilir ama bu gün deðil.
Daha önce defaten yazdým, býrakýn batsýnlar demek yerine bu bankalar bize lazýmmýþ yahu demeleri daha yüksek ihtimal! Býrakýn batsýn demek yerine bu Tüpraþ da iþe yarýyormuþ yahu demeleri daha yüksek ihtimal.
80 liraya gelmiþ Tüpraþ'a, tüm dünyanýn gördüðü ( eksi rezerv o þu bu ) ile 40 TL hedef veren yorumlar okudum, þimdi ben mi biliyorum borsayý bunlar mý? Ben 2008 de de, 2013 Mayýs ayýnda, 2015, 18, 2020 Mart ayýnda hem hisse hem viop taþýyorum, 8 senedir tüm bilançolarý tek tek indirip çalýþýyorum, üstüne üstlük de istikrarlý olarak her seneyi reel olarak karlý bitiriyorum, evet, ucuz diyorum var mý tartýþmak istediðiniz bir konu?
En baþa þunu ekleyeyim aman arkadaþlar borsa þakasý olmayan çok ciddi bir iþtir zararý cok aðýr olur çok iyi bilmeyen bulaþmasýn hele benim lafýmla hiç kimse hiç bir þey alýp satmasýn aman aman aman.
----
Bildiðim kadarýyla koç 2.12 maliyetle birkaç yüz milyon ykb hissesi geri aldý. 2018 veya 19 olmasý lazým. Istersen hepsini 1.5 dan ver diye de ek madde koydular ama unicredit vermedi.
Tupras her zaman temettü olarak kullandýklarý ( cash cow ) bir þirket oldu.
Baþka bazý geri alýmlar oldu ama çok takip ettiðim bir metrik deðil belki daha bilgili arkadaþlar vardýr.
Saçma sapan sirketler de anormal deðerlere geldi ve düþecekler/ batan eden malesef olacak ona da yapacak bir þey yok.
Sadece borsanin tamamýna hic bir rasyonel ve nesnel veri olmadan yafta yapýþtýrýlmasý rahatsiz edici.
5 dolar endekste kimse pahalý demiyordu.
80 binde ( 1.3 dolar ) kimse ucuz demiyordu.
Bu millete ucuz mal satamazsin. Pahalý mal sattiramazsin. Böyle gelmiþ böyle gider azýnlýk kazanýr çoðunluk kaybeder malesef.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeþ neyi ispatlamaya çalýþýyorsun...bu borsa 2,5 yýlýdr 1,2-2 cent(eski hesap) arasýnda takýlýyor...yani 2,5 sene önce de ucuzdu, 1 sene önce de..þimdi de ucuz sayýlýr...ucuz olmasý, seneye de ucuz olmayacaðý manasýna gelmez.
son dönemde bir çýkýþ yaþandý...faydalanabileni tebrik ediyoruz...ama fazla da havaya girmemek lazým...2020 öyle bir yýl oldu ki, en son 20 sene önce .com balonunda yaþanan çýlgýnlýk yaþanýyor. abd borsalarý nereden nereye geldi...tesla 600 milyar dolarý devirdi...yani 1 yýlda ülke olarak ürettiðin deðer kadar piyasa deðeri var..bir tesla kadar deðer üretebiliyoruz 1 yýlda.
þimdi..sene baþý tesla alan, bir de mütevazi bir kaldýraç kullanan adam, hadi 10 diyelim...parasýný 100 e katladý...napalým, büyük adam diye, çok doðru yaptýn diye, saygý duruþuna mý geçelim.
bu yýl borsada, ne kadar çöp hisse varsa 10 a katladý...biz bunlara para baðlamadýk diye hata mý ettik.
kimse kusura bakmasýn...ben sonuca bakmýyorum..sonuca nasýl ulaþtýðýna bakýyorum...mevzu borsanýn çýkmasý deðil, dünyada öyle bir ortam var ki mecburen çýktý borsa...bu durumda, borsa çok ucuzdu, bu nedenle ucuz fiyatlardan yatýrým yapmak çok doðru bir karardý diyemiyorum.
damat istifa etmese, þu an nerede olurduk...bir de bunu düþün...kazanmak iyi hoþ da, fazla da havaya girmemek lazým..bazen þans yaver gider, abartmaya gerek yok.
Aslýnda ayný þeyi söylüyoruz. Ben 2013'te hisse taþýmadým mesela. Pahalý idi. ASELSAN 47 liraya gitti 1 kuruþ kazanmadým, pahalý idi girmedim. Ucuz olan bir varlýðýn yükselmesi ve kazandýrmasý garanti deðildir, zamanlamasý da belli deðildir. Pahalý olan bir þeyden de kaybedeceðiniz garanti deðildir.
Ama ucuzken alýp beklemek, Pahalý iken alýp beklemeye göre daha mantýklý bir stratejidir desem kimse itiraz etmez herhalde.
Oysa bizde ucuzken en dip, pahalýyken ise en tepe hedefler veriliyor eleþtirdiðim þey bu. Þu an borsaya pahali diyemeyiz hala ucuz ama buradan alýp zarar da edilebilir. Arkadaþýn yaptýðý ise herhangi bir metrik bakmadan sadece "cok çýktý" ( tl bazlý o da ) argümaný; ben buna karþýyým. Piyasayi zamanlamak cok zor hatta belki imkansýzdýr ( ona ayrýca çalýþýyorum) ama temel olarak deðer biçebilir, zamanlama gayretine girmeden ucuzken poz alýp Pahalý olduðu zaman kapatabiliriz. Ýhtiyaç olmayan parayla yaparsak gayet tatmin edici getirisi olabiliyor.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geri alýmý þundan belirttim. Bize daha önce öðretilen iki kriter vardý.
eðer patron kendi hissesini geri almaya baþladýysa hisse deðerinin ederinden ucuz olduðuna inanýyordur. Ýki alternatif olabilir ya daha iyi bir getiri alternatifleri var yada hala önlerinde ciddi belirsizlikler var.
Diðer kriterse el deðiþtirmeler. Þu anda ortaklýk, devralma haberlerinin gelmesi gerekiyordu. Onlardanda ses yok.
Bu durumda burada sizin aldýðýnýz bir risk ve karþýlýðýnda aldýðýnýz bir getiri var.
Düþünün tatil sezonunun baþlamasýna yaklaþýk 5 ay var. Henüz ülkede aþý yok. Ve biz cari açýk için turizime güveniyoruz.
Satýnalma ve birleþme iþlemleri, her sey beklendiði gibi olursa yoðun olabilir önümüzdeki dönemde. Para kýymetli, iþletmeler borç içinde, hala genç ve tüketen bir toplum mevcut. Akýllý para bu tarz iþlemlere baþlayabilir. Eger borsadaki yükseliþ kalýcý ve gerçek ise, akabinde bu tarz islemlerin oluþmasýný bekleyebiliriz. Yok saman alevi gibi sönecek ve buhran devam edecekse bu tarz iþlemler geçmeyecektir.
Politika yapýcýnýn samimiyeti ve genel piyasa koþullarý belirleyici olacak bunda da.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Deniz
Amerika isviçreyi kur manipülatörü ilan etmiþ. Bu noktada isviçre frangýnýn olmasý gerekenden düþük fiyatlandýðý sonucunu çýkarabilir miyiz ?
Sn. Egeli,
Yazýþmamýz üzerine bugün aþaðýdaki yazý denk geldi, borsada deðil ama borsa dýþýnda epey alýþveriþ gerçekleþmiþ gibi duruyor, bilginize.
Bu arada Sn. Can Ataklý tüm görüþlerine katýldýðým bir gazeteci deðildir sadece satýþlar ile ilgili kýsým ilgimi çekti paylaþmak istedim.
https://www.korkusuz.com.tr/binbir-e...ctu-gitti.html
Bol kazançlar dilerim.
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=CHF=
Trump saçmalamýþ. USD/CHF 2.6'dan 0.88'e gelmiþ,isviçre frangý " güvenli liman olarak,dünyanýn her tarafýndan döviz yaðmasýyla" dolara karþý aþýrý deðer kazanmýþ,hala Trump,"Ýsviçrenin kendi parasýný deðersizleþtirdiðini iddia ediyor."