Adetsel bazda ciddi dusmus uretim,ancak daha katma degeri yuksek urunler satilmis...
Ytd
Printable View
ben böyle hissenin taaaaaaaaaaaaa..........................
ama atasözü boşa değil at sahibine göre kişner.
Makina takım gözde girişim tarafından 2012 yılında satın alındı.2012-2016 yılları arasında yıllık 12 ile 37 milyon arası zararlar açıklanıyordu.
2016 sonunda bedelli sermaye arttırımına gidiyor.Bedelliden 100 milyon topladı.Kısa vadeli yüksek borç yükünden kurtuldu.Yeni fabrikaya taşınmasını ve daha katmadeğerli ürünleri üretecek son model ekipmanları aldığını da ekleyelim.
2017 yılında pazar payını arttırarak yıllar sonra ilk kez kar açıkladı.
Katma değerli ürünlere yöneldiği için 2018 'de hem ciroyu arttırmış hem de karlılığını iki katına çıkarmış.
Şirket'in mevcut yönetimce çok iyi yönetildiğini de ekleyelim.2014 yılından bugüne genel yönetim giderleri hep aynı kalmış.Bu da güzel.Sektörünün en büyük üreticisi ve piyasada ki pazar payı %35.
2018 bilançosun da borçları yok denecek seviyeye indirmişler.Bu 2019 bilançosunda finansal giderlerin çok cüzi olacağının göstergesi.
Ben şirketi iyi yönetilmesi ve yeni fabrika ile katma değerli,gelir getirici ürünlere yönelmiş hali ile beğendim.Bu şirket ister satılsın ister satılmasın önümüzde ki yıllar büyür ve karlılığını da arttırır.
Dikkatinizi çektimi bilmiyorum faaliyet raporunda şirketin geleceği ile ilgili çok önemli bir ayrıntı var.İç piyasa pazar payının %75 ni ithal ürünler oluşturuyor.Kurların iki katına çıkmış olması hasebiyle ithal ürünler çok pahalı konuma gelmiş durumdadır.Bu katma değerli,daha gelir getirici ürünlere yönelen makina takımın pazar payını arttıracaktır.Dolayısıyla ciro ve karlılıkda artacaktır.
Kısacası bu şirketten satış hikayesinin yanında bir de büyüme hikayesi çıkar.
Tabi ki yazdıklarım günübirlik kısa vade dışın da,orta ve uzun vadeyi kapsıyor.
ağzına sağlık türkşad kardeş çok güzel şeyler anlatmışsın.umarım bu anlattıklarını sahibi yada oynayan her ne bok speği oda okur ve işitir.
bir hareket çekme zamanı gelmedimi artık.
Ne şerfsiz hissemiş.allah bin türlü belasını versin bu kandil günü beddua ettiriyorlar.sahibinede speğinede rabbim bildiği gibi etsin.
Beyefendi beddua etmekle hisse değer kazanmaz. Elinizdeki in üçte biri ile al-sat yapın düşerken de kazanın çıkarken de. Bakınız benim 1.43 emir geldi. Daha dün 1.46 dan satmıştım. Taze dalından kiraz yemeden bu hisseden ekmek yiyemezsiniz aksi taktirde. Zira Zannımca?
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satış haberimi geldi ne bu hareket
Mallamaya geçti sakın bulaşmayın
bu arada tribün seyircileri artmış:)
Sahtekar, adi ********ler! Yetmedi mi süründürdüğünüz kağıdı!
Orsb çocuklarından beklenen hareketler!
1.4 larda güzel mal almışlar 1.55 üstü hepsini piyasaya hacimli verdiler. Mini bir operasyondu ve bitti.
Yeni operasyonlarda görüşmek dileğiyle
Dostum 1.56 iken yazdım şakın bulaşmayın diye. Çok gezdirince anladım mal verdiğini burada da uyarı yapmak istedim ki bu oç larına kimse para kaptırmasın diye.
Bunlar kumar kapıtları 300-500 bin lot alırlar hızlıca yukarı sürerler ve mutlu son
Yokmu teknik falan bilen,kağıdın durumunu bi yorumlasa
Hiç olmazsa 1,50 üstü tut pç kurusu!
Ne tekniği dost..Adamlar tek elden alıyor. Çok hızlı yukarı yapıyor ve tavan olacak diyenlere veriyor. Sonra 2 ay boyunca düşürüp o malları alıyor ve yine aynı senaryo..
Bu kağıdı 5 yıldır çok iyi bilirim ve hep aynı hareketi yapar. 1,47'ye kadar 10 milyon hacim vardı..Harekete başladıktan sonra 40 milyon hacim oluştu!!! 1,61-1,47...
Yarın bu sattığı mallları düşürür tekrar 1,50 üstüne atar ama bugün sağlam mal verdiği için yarın düşürüp daha da atlayan olursa 1,40 altına vermekten de çekinmeyecek kadar aşağılık ve ederi olmayan bir kağıt..
Ama şunu net olarak yazayım; Tahtada tek güçlü el var. Tek hakim. Alıyor ve döşüyor:)
Hadi bakalım yeni hafta yeni heyecan
31 Mart Yerel Seçimlerin de hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz? adlı anketimize bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin derim
Çok ilginç sonuçlar var...
Oy sayımız da baya arttı hani....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...27#post3252127
saygılar/başarılar
1.46 dan emir vermiştim akşamdan. Bütün malı kaptırdık ya ! Birazda düşersen 1.43 e alırım düşmezsen ecz.ilac var jantsa var.. sen bilirsin
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseyi p.ç ettiler, p.ç ler
4.25 ten satilmis diye konusuluyor...tekrar bir harejet gelebilir o zaman...ytd
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaynak var mi kardes. Neye gore 4.25. Kaynak varsa yapistir ortaklar okusun
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://s16.directupload.net/images/190313/nminxtl8.jpg
haftalık pasta
Bugün, bizim günümüz olsun be! Hadiii
Leylek boş kalınca döner dübürünü gagalarmiş.Bu bir lot bir lot işlem yapan arkadaşın işi yok galiba dönmüş dübürünü gagaliyor.Yaw kardeşim alacaksan al vereceksen ver .Ne öyle yirmi altı beş yapıyorsun tahtada.Elin oğlu gelir bir 62 çeker felegini şasirirsin.YTD
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
boş hayaller peşinde koşmayın çinliler ndn kendi ülkelerinde ucuza mal edmek varken burda pahalı fabrıka alsın müşteri olsaydı dururmuydu burada....tahmınım öle..........