burada şu anda isteğini alamayan SANKO var. bakalım ne olacak?
asla yatırım tavsiyesi değilidir.
Saygılar....
Printable View
burada şu anda isteğini alamayan SANKO var. bakalım ne olacak?
asla yatırım tavsiyesi değilidir.
Saygılar....
Sankonunsatisiyla hacim yaptik
Kendi kendine satış değilse bir aşama daha adım atılmış olacak.
Çiftay alırsa çağrı olur mu?yada ZA madencilik?
Bu satışla dolar bazında yaklaşı %100 SANKO kar etmiş oluyor...yani elde kalanlar sıfır maliyet:) 0,90usd civarıydı sanko alış maliyeti.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
Ver SÖKE' yi al BATI hisselerini mi olacak?(24,7 milyon lot batı hissesi kadı)Çağrı yapmamak için bu 10m lot bir yerlere park edildi gibi geliyor.
sepet koluna herkes yoluna.... tamamen hikaye yazıyorum....ispat edemem
%75 söke hissesine karşılık=%13,75batı+daha önce emanet verilen %10kaçta kaçı ise!!!!
Asla Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar...
Bağlı ortaklığımız Batıçim Enerji
Elektrik Üretimi A.Ş.' ye ait Isparta İlinde bulunan Kovada 1 ve Kovada 2
Hidroelektrik Enerji Santralleri ile Düzce İlinde bulunan Hasanlar Hidroelektrik
Enerji Santralinin, tamamının veya bir kısmının, birlikte ya da ayrı ayrı
işletme hakkının devrine yönelik piyasa araştırması yapılıp, potansiyel
alıcılarla görüşmeler gerçekleştirilmesine ve potansiyel alıcılardan teklif
toplanmasına karar verilmiştir.
Bu kapsamda, potansiyel işletme hakkı devri işleminin, söz
konusu işletme hakkının Şirketimiz nezdinde teşkil ettiği önem unsuru göz önüne
alınarak yapılan değerlendirme çerçevesinde, Şirketimiz açısından II-23.3 sayılı
Önemli Nitelikli İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği uyarınca önemli işlem
niteliği taşımayacağı ve bu nedenle Şirketimiz pay sahipleri lehine ayrılma
hakkı doğmasına sebebiyet vermeyeceği öngörülmektedir. Aksi yönde bir gelişme
yaşanırsa bu konu da açıklama yapılacaktır.
Bu doğrultuda, Batıçim Enerji
Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından, potansiyel alıcılar ile görüşmelerin
tamamlanması ve potansiyel alıcılar tarafından paylaşılan tekliflerin
kesinleştirilmesinin ardından kamuoyuna ayrıca bir duyuru yapılacaktır.
Saygılarımızla.
AKLIN YOLU BİR....
Batıçim Enerji Elektrik'e ait Hasanlar Hidroelektrik Enerji Santralinin işletme hakkının devri amacıyla, Mıs Enerji Yatırım ile ön sözleşme imzalandı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Bağlı ortaklığımız Batıçim Enerji Elektrik Üretimi A.Ş.'ye ait, Düzce ilinde bulunan Hasanlar Hidroelektrik Enerji Santralinin işletme hakkının devri amacıyla, Mıs Enerji Yatırım A.Ş. ile Batıçim Enerji Elektrik Üretimi A.Ş. arasında, 1.746.000 Amerikan Doları tutarındaki kısmı avans olarak havale edilmesi suretiyle, toplam 11.446.000 (onbirmilyondörtyüzkırkaltıbin) Amerikan Doları bedelli işletme hakkı ve üretim lisansı devri ön sözleşmesi imzalanmıştır.
Yetkili kurumlardan alınması gereken tüm görüş ve izinlerin tamamlanması akabinde devir işlemi gerçekleştirilecek ve bu doğrultuda kamuoyuna ayrıca bir duyuru yapılacaktır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1102853
Günaydın,
Hayırlısı olsun zamanında bu üç HES e 86 milyon usd verilmişti.
kovada1, kovada2 tam bir kova....
Eski Yönetimin yaptığı yanlış yatırımlardan biri....
Söke yatırımı yapılmış olsa idi zamanında inşaat fırtınası dönemi yakalanır...Şu an şimdikinden daha eski SÖKE FABRİKASI ma borç bitmiş olarak şirket yoluna devam ederdi...Kısmet...Doğru zamanda doğru yerde olmak....
Bizde ALKA ...ALKİM İ bırakıp buraya gelmiştik....8-9 yıl oldu galiba...kendimize de kızıyoruz. O ALKA nın karşılıksız çek olayı bizi şirketten soğutmuştu...
Tekrar Hayırlısı olsun...sıradaki adımları da Yönetim atacaktır....
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar...
deprem bolgesı nurdagınmda araqma kurtarma calısmalarına aktıf olarak katıldım. Nurdagını yıkım ve yapımı için çiftay grubu dusunuluyor. Canakkale candakı 500 adet 0 km kamyonları enkaz calısmalarını yapacvak.Büyük olasılık nurdagını onlar ımar edecek...
Kar yazdik :)
hadi bakalim,...
Çiftay inşaat (Patron yani) hisseleri toplamış. Yolları açık olur inşallah.
genel kurulu bugün galiba... 07/06/2023 saat 15:30
KAP: [BTCIM ] KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU Pay Alım Satım Bildirimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1175690
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8995d7c355054e
Pay Alım Satım BildirimiYapılan açıklama düzeltme mi? Hayır
İlgili Şirketler BTCIM
Açıklamalar Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Kuruluşumuza gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama ekte yer almaktadır.
Bildirimlerin MKK tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin MKK tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
Bu nasıl oluyor mesela?45 liradan kime sattı minimum 49,3 gören tahtada? Patron verdiği parayı bu işten kurtarırsa öpsün başına koysun. Bir diğer konu İstanbul Portföy Tufan abi seni bu işe kim nasıl ikna etti.İlginç.
2023 - 2.dönem için bilanço beklentisi olan varmı. Ben sürpriz bir bilanço bekliyorum
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burda benden başka kimse kalmamis :)
Alacaklarımı tahsil ediyim ...
3 haneleri görelim öyle tahsil etseydin :)
Batı çim neden 100 tl bandına gelmiş. çünkü izmir büyükşehir belediyesi batıçim fabrikasının bulunduğu bölgeyi sanayii bölgesi kapsamından çıkarıp yaşam alanı statüsüne sokmuş..yani 850 dönüm arazinin degeri bir anda 10 katına çıkmış...14 eylül tarihli ibb meclis toplantısında onama çıkmış..
https://www.izmir.bel.tr/tr/MeclisGundemi/55
''2. Kent Merkezinin içerisinde kalan mevcut ağır sanayi alanlarının kent merkezinden çıkarılarak bu amaca yönelik ayrılmış planlı alanlara taşınması ve bu eski sanayi alanlarında yaşam kalitesini yükseltecek kararlar geliştirilmesi hedefi kapsamında; İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Kentsel Yerleşik Alan" olarak belirlenen bölgede ve 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Sanayi Bölgesi" olarak belirlenen alanlarda yer alan, L18-B1 pafta, Bornova ilçesi, Naldöken Mahallesinde, Ankara Caddesinin kuzeyinde bulunan yaklaşık 34 ha büyüklüğündeki alanın yeniden düzenlenmesi ile L18-A2 pafta, Bornova ilçesi, Egemenlik Mahallesinde, Kemalpaşa Caddesinin güneyinde bulunan yaklaşık 67 ha büyüklüğündeki alanın yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1496137)
3. Yürürlükteki 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı" kullanımında kalan; Güzelbahçe ilçesi, Çamlı Mahallesi, 2596 ada, 3 parselin "Kentsel Gelişme Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1479633) ''
Bekledikce kiymetleniyor :)
- MSCI Global Small Cap Endeksi'ne Türkiye'den 19 şirket eklenirken 3 şirket
çıkarıldı;
Bu kapsamda eklenenler:
Akcansa Cımento Sanayı
Anadolu Sıgorta
Batıcım Batı Anadolu Cım
Bosch Fren Sıstemlerı
Eczacıbası Yatırım HLDG
Enerya Enerjı
Izdemır Enerjı Elektrık
Kaleseramık Canakkale
Kardemır Karabuk Demır A
Kayserı Seker Fabrıkası
Konya Cımento Sanayıı
Mıa Teknolojı
Peker Gayrmenkul Yatırm
Polıteknık Metal Sanayı
SDT Uzay ve Savunma
Torunlar Gayrımenkul
Turkıye Sıgorta
Verusa Holdıng
Yeo Teknolojı Enerjı
Fona Anahtari verecek bu gidisle :)
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1229456
Şirketimizin, Batıliman Liman
İşletmeleri A.Ş. nezdinde sahip olduğu ve sermayenin %10'unu temsil eden toplam
5.783.458 Türk Lirası nominal değerli, 578.345.800 adet pay ("Devre Konu
Paylar"),
(i) 12.000.000 Amerikan Doları ve
(ii) dağıtılması halinde, 2023 yılına ilişkin Devre Konu Paylar için ödenebilecek temettü bedeli karşılığında,
İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. PRE-IPO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na
devredilmiştir. Devre Konu Paylar'ın satışından elde edilen gelir,
Şirketimiz'in finansmanları kapsamında kullanılacaktır.
Kamuoyunun bilgilerine
Günaydın,
eski günlerimizin hatırına bir iki karalayalım. ...Burada 2023 yılı temettü hariç 12.000.000.-usd dir.(burada hisse satışından oluşan ekra bir yüksek kar vardır onu ayrıca değerlendirmişler...)
birim fiyat yaklaşık 130den x 7,200,000=936,000,000.-(30m-32m usd civarı satılmıştı)
**1 e alıp 3 satma gibi oldu SÖKE yatırımcısına yazık oldu...burada başka bir hesap var gibi bana göre bizim bilmediğimiz.
göstere göstere kar transferi yapıldı...
Eski yönetimin yapması gerekenleri ÇİFTAY tek tek yapıyor. Tebrik etmek lazım...Bravo...
Asla yatırım tavsiyesi değildir....
Saygılar...
Bilende bilmiyende iki satır istemedik bir satır bile yazan yok özel hak getire yazık
Batıçim, yıllık asgari 2 milyon ton çimento üretim kapasiteli öğütme ve paketleme tesisi kurulumu için gerekli çalışmalara başlanmasına karar verdi.
Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz yönetim kurulu tarafından, İzmir Aliağa bölgesinde, yıllık asgari 2.000.000 (iki milyon) ton çimento üretim kapasiteli öğütme ve paketleme tesisi kurulumu için gerekli çalışmalara başlanmasına ve bu kapsamda ÇED izinleri dahil olmak üzere gerekli tüm izin süreçlerinin tamamlanması konusunda İcra Kuruluna yetki verilmesine karar verilmiştir. "
Günaydın iyi haftalar
Güncel Çimento Fiyatları 2024: Siyah – Gri – Beyaz (50 KG)
Çimento torba fiyatı günümüzde inşaat sektörünün en temel maliyet kalemlerinden birisidir. Özellikle 1 ton çimento fiyatı için yoğun olarak araştırma yapılsa da tekil bazda çuval ya da torba seçenekleri de merak ediliyor. Sizler için güncel detayları inceliyoruz.
Çimento fiyatları 2024 yılında bazı çeşitler için şu şekildedir:
Gri Çimento Fiyatı 20 TL ile 400 TL
Siyah Çimento Fiyatı 20 TL ile 150 TL
Beyaz Çimento Fiyatı 15 TL ile 250 TL
25 KG Çimento Fiyatı 100 TL ile 250 TL
50 KG Çimento Fiyatı 140 TL ile 400 TL
en ucuzundan 50 kilo çimento olarak baz aldıgımızda 1 kilosu 2.8 lira ediyor.. 1 ton 2.800 TL 2m tok çimento kapasitesi 5.6milyar lira eder buda 2022 cirosunu baz aldıgımızda %100 hasılatın artması demek..
2023 henuz bekliyoruz ama tahmini 2023 ede %50 hasılat artması demek baya iyi tabi en ucuz çimento fiyatından aldık..
bakalım hisse fiyatına etkisi ne olacak..
Aliağa da 2 milyon ton çimento öğütülme ve paketleme yatırımının yapılması demek BATIÇİM BORNOVA FABRİKASININ kapatılması ve arazinin değerlendirilmesi demek...Zaten 3 milyon ton klinker üretimi yapan söke var..bakalım nasıl olacak..
12 aylık konsolide kar rakamı 1,833 ,899,000 (1 milyar 833 milyon 899 bin tl) geçen sene aynı dönem - 447 milyon 737bin tl bakalım nasıl fiyatlacak bilançoyu))))
geldi :))))))
https://i.hizliresim.com/ijc2lpc.jpg
günaydın bol kazançlar herkese...
sanırım bilançonun düzeltilmiş haline bakıp begenmeyenler var..
şu piyasada gelen bilançoların çok çok üstünde gelen bilanço.. hasılatı enflasyona yenilmemiş daha ne olacak anlamadım :)
daha iyisi tabi olabilir ama şuan borsa da gelen bilançolara çok fark atar..
Bir zamanlar,
"siz bu senette para mı kazanacağınızı düşünüyorsunuz ?" diyen "andavaliye"ler vardı.
NEMRUT KORFEZINDE Seninde limanın var batı cimento hadi göster artık ppni :D
bir kap gelebilir mi....
bu adamlar bu işi biliyor....
eski patronlarla alakası yok....
enerjiiiiiiiiiiiiiii
ölü parayı canlandıracaklar gibi...
yatırım tavsiyesi değildir.