ünlü menkul de 680.tl.ile listeye almış
Printable View
ünlü menkul de 680.tl.ile listeye almış
Hocam ben tam olarak öyle olduğunu düşünmüyorum. Çünkü EURUSD paritesinin 2022'nin son birkaç ayı hariç hep gerilemesi sebebiyle Yatırımcı Sunumunda 79 milyon USD zarar yazıldığı ifade edilmişti. Yaklaşık 3 aydır ise EURUSD çok ciddi şekilde yükselişte yani 79 milyon USD zarar yerine tam tersi finansal gelir yazma ihtimali olduğunu düşünüyorum ki bu durumunda şirket son çeyrekte ve 2023 1.çeyrekte FAVÖK tutarına çok yakın net kar yazabilir. YTD.
Ek 29300
Çok saçma ve bu boyutta bir şirket için anlamsız riskli hareketler bunlar... Kendi KOBİ'msi aile işletmemizde 20K/25K-USD vadeli siparişler bile ya VİOP ya forward işlemlerle hedge ediliyor(du); aldığın vadeli TL çek erirse tam o kadar parayı opsiyondan kazanıyordun veya kur düşerse de elindeki senedin USD değeri artıyordu, gün sonunda kambiyo kâr-zararı sıfıra sıfır...
Aklıma şu geldi; geçen yıl (2021) 20 aralık gecesi tüm vadeli kontratları patlattıkları müdahaleden sonra bu boyutta şirketler bile döviz yükümlülüklerini hedge edemez hale mi geldi (getirildi) acaba? Alıntı yaptığınız yatırımcı sunumunda bahsedilen dönem de (2Ç22 - 3Ç22) esasen bu şüpheyi doğruluyor... Gerçi PGSUS gibi milyar dolar yükümlülükleri olan şirketler uluslararası pazarda da yapabilirler sanırım bu işleri...
Bu arada şu 510-520 tepesini kırsak da başka bir yola girsek artık ya... Bilançoya kadar buralarda oyalanmak zaman kaybı...
Hocam şöyle aslında bahsettiğiniz gibi şirket risk unsuru barındıran konularda hedge yapıyordur. Ama şirketin Fonksiyonel Para Birimi EURO ve EURO para biriminin USD karşısında değer kaybetmesi şirketi olumsuz etkilerken finansal anlamda, EURO para biriminin USD karşısında değer kazanması da finansal anlamda olumlu etkiliyor. Şahsen bilançoya kadar ben aracı kurumların hedef fiyatları olan 600-650 TL arasına gelecektir. YTD.
Pegasus, 10 adet yeni Airbus A321neo uçağının UK Export Finance destekli finansmanı için, dünyanın ilk Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi işlemini gerçekleştirdi19/01/2023 17:33:14
Pegasus Hava Yolları; 10 adet yeni Airbus A321neo uçağının UK Export Finance destekli finansmanı için, dünyanın ilk Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi işlemini gerçekleştirdi.
Pegasus Hava Yolları, internet sitesinde yayınladığı açıklamada, 10 adet yeni Airbus A321neo uçağının uçak teminatlı UK Export Finance (Birleşik Krallık İhracat Kredi Kurumu) destekli finansmanı için, ilk Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi (Sustainability-Linked Loan – SLL) işlemini tamamladığını belirtti.
Açıklamada şöyle denildi:
"Küresel düzenleyici, sürdürülebilirlik yapılandırıcısı, acente ve teminat mutemedi olarak hareket eden Societe Generale tarafından yürütülen finansman; sürdürülebilirlik bağlantılı konseptin ilk kez Ex-Im destekli finansmanlara uygulanması, piyasada bugüne kadar uygulanan en büyük uçak teminatlı sürdürülebilirlik bağlantılı kredi olması ve bağımsız bir ESG (çevre-sosyal-yönetişim) derecelendirme ve analiz kuruluşu tarafından sağlanan bir İkinci Taraf Görüşü’yle doğrulanan ilk kredi olmasıyla dikkat çekiyor.
Finansman koşulları, Pegasus Hava Yolları'nın uçuş kaynaklı karbon emisyonu yoğunluğu ve yönetim pozisyonlarında cinsiyet dengesi olmak üzere, sürdürülebilirlikle bağlantılı iki temel performans göstergesindeki hedefleriyle ilişkilendiriliyor. 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdünde bulunan Pegasus; çevresel hedeflerine ulaşmak için filo optimizasyonu, operasyon verimliliği ve sürdürülebilir havacılık yakıtlarından faydalanacak. Toplumsal cinsiyet eşitliği hedeflerine ulaşmak için ise cinsiyet dengesini destekleyen ve uzun süredir devam eden taahhütlerinden yararlanarak bu konudaki pozisyonunu daha da güçlendirecek.
“Dünyada bu yenilikçi işleme öncülük etmekten gurur duyuyoruz.”
2030 yılına kadar uçuşlarındaki karbon yoğunluğunu azaltmak ve aynı dönemde yönetimde kadın payını artırmak için iddialı hedefler belirlediklerini ifade eden Pegasus Hava Yolları Finans Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, “Bizim için bir dönüm noktası olan bu işlemi Societe Generale ile birlikte tamamladığımız için mutluyuz. Sürdürülebilirlik bağlantısını, UK Export Finance’in izniyle bir Ex-Im destekli krediye dahil etmekten dolayı da memnuniyet duyuyoruz. Bu işlemle karbon emisyonu ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda belirlediğimiz uzun vadeli hedeflerimize olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Kendi alanında bir ilk olan bu işlemde, hem çevresel çalışmalar hem de sosyal inisiyatifler konusundaki hedeflerin ele alınması bizim için özellikle önemliydi. Sürdürülebilirlik ve sosyal taahhütlerimizi yerine getirirken, dünyada bu yenilikçi işleme öncülük etmekten gurur duyuyoruz.”
Societe Generale Küresel Havacılık Finansmanı Başkanı Yann Sonnallier ise “Societe Generale, bu dönüm noktası niteliğindeki işlemde Pegasus Hava Yolları ve UK Export Finance ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyor. Pegasus Hava Yolları’nı iddialı çevresel ve sosyal gelişim stratejisiyle destekleyerek sektörün karbondan arındırılmasına ve sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
Deniz yat. 680,6 ile."al " vermiş
2 Ocak-20 Ocak aracı kurum dağılımı.
https://i.hizliresim.com/a0ooupa.png
Teb 715 tl hedef vermiş.
Önce bir 1000 görsün, sonra %400-500 bedelsiz versin, 2025'i 150 uçakla tepe noktasında bir filoyla kapasın, sonra da XTEM25'e girsin - ki rahatça emekli olalım biz de... Çok şey mi istiyorum :)
Havayolu şirketleri neden kötü performans gösteriyor? Beklentiler çok yüksek değil mi?
pazartesi bilanço açıklama.günüdür
Aracı kurumlar içerisinde FAVÖK ve Net Kar rakamını 3 milyar TL altında tahmin edene denk gelmedim.
Son çeyrekte 3 milyar TL net kar EURUSD katkısı ile aynı şekilde 1.çeyrekte de devam edecektir. 2.çeyrekte 2.pistin açılması ve tatil sezonunun açılması ve kapasite artışları ve akaryakıt tasarrufu sağlayan uçakların filoya eklenmesi ile muazzam bir 2023 yılı olacağını tahmin ediyorum. YTD
2. pistin bitisiyle ilgili Cumhurbaşkanı 2023 mayisı, Ceo Mehmet Nane ise 2024 ü işaret etmis.
Hangisi doğru acaba [emoji848][emoji848][emoji848]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9fbec1dcd1.jpg
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2023 e yetişmez ikinci pist mümkün değil
Pegasus: 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 8 Şubat 2023 07:00’a kadar toplam 22 yardım uçuşu, 86 yolcu uçuşu gerçekleştirdik08/02/2023 13:54:32
Pegasus Hava Yolları, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 8 Şubat 2023 07:00’a kadar toplam 22 yardım uçuşu, 86 yolcu uçuşu gerçekleştirdiğini belirtti. "Depremden etkilenen vatandaşlarımız için 7-12 Şubat 2023 tarihleri arasında Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tüm iç hat uçuşlarımız ücretsizdir." dedi.
Şirket basın açıklamasında şunları söyledi:
"Kahramanmaraşâ€™ta ve çevre illerde meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Sizleri Pegasus Hava Yolları’nın deprem dayanışması kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar konusunda güncellemek amacıyla bilgilendirmek istiyoruz.
-Vatandaşlarımıza ve yardım kuruluşlarına destek olmak üzere çalışmalarımıza devam ediyor, ek sefer planlamaları yapıyoruz. AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
-6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 8 Şubat 2023 07:00’a kadar toplam 22 yardım uçuşu, 86 yolcu uçuşu gerçekleştirdik.
-Depremden etkilenen vatandaşlarımız için 7-12 Şubat 2023 tarihleri arasında Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tüm iç hat uçuşlarımız ücretsizdir. Misafirlerimiz ek seferlerimizi internet sitemiz ve mobil uygulamamızdan takip edebilir, rezervasyon yapabilir.
-Kahramanmaraş ve etkilenen çevre iller için seyahat planlarında değişiklik olan misafirlerimize 6-21 Şubat 2023 tarihli uçuşları için web veya mobil uygulamamızdan ücretsiz olarak değişiklik, açığa alma ve iptal hakkı sunuyoruz. Uçuş tarihleri geçse dahi iade işlemleri 31 Mart 2023 tarihine kadar devam edecektir.
-Depremden etkilenen bölgelere yardım malzemesi ulaştırmak isteyenler Kızılay ve yerel yönetimler ile koordine ederek yardım malzemelerini Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştırırlarsa uçaklarımızla ücretsiz olarak taşıyoruz."
ulaştırırlarsa uçaklarımızla ücretsiz olarak taşıyoruz.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Herkes hisseyi terk etti sanırım.
İş Yatırım en çok önerilenlerden çıkardı Pegasusu dün.
İki gündür de Credit Suisse deli gibi satıyor. Acaba 330'lardan holdingin sattığı hisseler mi bunlar?
Credit Suisse dün ve bugün yaklaşık 1 buçuk milyon lot sattı.
Maalesef satış bitmiş gözükmüyor.
Orası tamamlanmadan kafasını kaldırması zor.
Patronlar hissesine sahip çıksa on numara firma. Bence tek eksik tarafı maalesef bu.
Pegasus'un Ocak'ta yolcu sayısı yıllık %38 arttı17/02/2023 06:22:00
Pegasus'un Ocak ayında yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38 artışla 2,14 milyon oldu. Geçen yılın aynı ayında yolcu sayısı 1,55 milyon seviyesindeydi.
Pegasus'tan KAP'a yapılan açıklamaya göre, aynı ayda doluluk oranı yüzde 84,5 olarak gerçekleşti. Böylece geçen yılın aynı ayından 10,1 puan daha yukarı gelindi.
Şirket'in iç hat yolcu sayısı yüzde 25 artışla 890 bin olurken, dış hat yolcu sayısı yüzde 50 artışla 1,25 milyona ulaştı.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Credit ordinosu devam ediyor.
Esas Holding ve aile fertleri, 23.11.2022'de 7.160.982 adet hisseyi JP Morgan aracılığıyla satmıştı malumunuz (Büyük ihtimalle de yabancıya). Açıklama 17.11.2022'de yapılmış ve 90 gün satmama taahhüdü vermişler.
17.11.2022'den alırsak bu süre 15.02.2023'te dolmuş. Zaten satışlar da o gün başlamıştı.
Eğer gerçekten bahsettiğim 7 milyon lotu satacaksa işimiz var..
Dediğim gibi şirket yatırımcısının arkasında durmuyor. Neylediği belli olmayan firmalar bile geri alıp programı açıkladı ama bundan ses seda yok. Hadi onu geçtik bedelsiz sermaye arttırımı yap.Şu anda sermayesi kârının neredeyse 20 de 1 i kadar. Herşeyi geçtim işlem gördüğü değerin nerdeyse %40 altına yabamcı fona mal sattı. Şimdi o fon malları yatırımcısının kafasına gömüyor. Bravo sana Pegasus yönetimi. Gerçekten beş para etmezmişsiniz. Yatırımcınızı kollamadığınız gibi her fırsatta eziyor ve ezdiriyorsunuz. Yazıklar olsun...
CS 330'a aldığı hisseyi bu fiyata niye satıyor ki... öyle veya böyle bi 750 liraya gidecek bu kağıt; en kötü bilanço geldiğinde o yola çıkması lazım artık... ben de CS'nin aldığı zamanlarda 330'a aldım, utanmasam kilitleyeceğim MKK'da :) Ayrıca 6 ay ve fazlası zamandır elinde tutanlar o kadar yüksek kârda oturuyor ki onları 7 değil 77 satsan dökemezsin...
CS ne satarsa satsın piyasa karşılar; belki kârını tutacaktır, belki hepsini satacaktır, onu bilemem ama büyük oyuncular da toplayabildiklerini ucuza topluyorlar İsviçrelinin elinden... Onlar için win-win, biri zaten kazanmış, diğeri buralardan bile katlayacağını düşünüyor ki alıyor (boşta param olsa ben de alırım)... Bizim de malımızın üzerine oturup sakince seyretmemiz lazım; neticede 500 üzerinde geçirdiği gün sayısı iki elin parmakları kadar; şu fiyatlara öldüm-bittim diyebilecek şekilde maliyetlenmiş kimse olması mümkün değil... YTD..
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuzun 16.02.2023 tarihli kararı uyarınca 2018-2022 yılları için geçerli olan 500.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı izninin 2023-2027 yıllarını kapsayacak şekilde beş yıl süreyle uzatılması ve Şirket Ana Sözleşmesinin 6'ncı maddesinin bu yönde değiştirilmesi için gerekli başvuruların yapılmasına karar verilmiştir.
Bir haftadır gün içi al-sat veya sat ertesi sabah seansı al şeklinde 8 - 10 - 12 - 7 şeklinde lot arttırıyorum.. Ben böyle yaptığımda genelde böyle 7-8 kârlı işlem yaparım, sonra bir an gelir ve kağıdı elimden kaçırıp zar zor en baştaki lotuma dönerim.. Bir nevi fayın stres biriktirmesi gibi tek seferde kaybedeceğim lotları biriktiririm :) bu sabah itibarı ile başlangıçtaki 500 lottan 82 lot yarattım, çekirge bir sürü sıçradı; artık eli kulağında, bugün-yarın patlarım, ona göre pozisyon alın :)))
paraları say say bitiremediler herhalde...
bugün son gündü
oy maşallah 7.1 milyar kar geldi, tüm aracı kurumları şaşırttı... hbk 69 ölüsü 700 eder
Dönem Başı Nakit Değerler--------> 6.976.779.772
Dönem Sonu Nakit-----------------> 10.558.266.871
Özkaynaklar-------2021 yılı toplam ---->6.869.846.081
--------------------2022 yılı toplam ---->18.044.743.319
Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen FAVÖK ve net kar rakamı harika.
Tam tahmin ettiğim gibi artan EURUSD kuru karı desteklemiş ve önümüzdeki dönemde ki muhtemelen bu yılın tamamında desteklemeye devam edecek.
2023 yılında 20-25 milyar arası FAVÖK ve 15-20 milyar arası net kar hiç uzak değil. YTD.
Pegasus analizlerimi Twitter dan paylaşıyorum
https://twitter.com/cautionary53/sta...WKls-HaTyw0NjQ
Bilançoyu onların yazdığı gibi 4Ç21 üzerinden değil 4Ç19 üzerinden okumak lazım.. Daha doğrusu bilançoyu değil de fiziksel rakamları oradan okumak lazım...
Yolcu sayısı (hala) 2019 yılına gelmedi... Çok az bir fark kaldı (aylıkta 120K kadar); bu yıl 2019'u geçeriz mutlaka, hatta 1Ç23 yolcu sayıları bugünlerde geçmiş olabilir... Filo çok artmıyor sanırım çünkü neo'ları teslim aldıkça lease edilmiş eski 737'leri gönderiyorlar; yani hem filo yaşı düşüyor, hem uçaklara sahiplik oranı artıyor, hem de tek marka yoğunluğu arttıkça operasyonel maliyet de azalıyor...
Şöyle bir durum var, uçak bileti fiyatları son 1-1,5 yıl roket gibi arttı... Dolar bazında söylüyorum, 2019 yılbaşında (yılın en pahalı zamanında) THY'den aldığım Londra biletinden dolar bazında %60 fazlaya 2022 Aralık'ta PGSUS'tan Stockholm bileti alabildim... Bunun illa maliyet enflasyonu ve dolar enflasyonu tarafı var ama brüt kâr marjı aynı kaldığında ve bu bir de TL kur etkisiyle birleştiğinde kârı inanılmaz arttırmıştır - ki artırdığını görüyoruz zaten... Bütçede büyük yer tutan finansman ödemelerinin çoğu yılda iki ödemeli olduğu için, bu ödemeler hangi döneme denk geliyor bilmiyorum... Ama benim 1Ç23 beklentim 4Ç22'den çok çok daha iyi (YTD)...
Gerçi YTD yazıyoruz da invest kuruluşları da beklentilerinin iplerini birer birer salıp uçurmaya başladılar...
Benim PGSUS girişim 8,77 çarpanla EREGL'den geçmekle başladı... Çarpanı 10 görünce geri dönecektim ama burada öyle bir hikaye var ki bir ara 12'ye çıktı ona rağmen geri dönmeye gönlüm el vermedi :) Düşünüyorum şimdi gidip %11 civarında beklediğim temettümü alsam mı diye ama ben gelmeden 2023 hareketine başlarsa diye düğmeye basmaya da korkuyorum...
genel kurul tarihini bilen var mı? bir bedelsiz çıkmassa da, 70 kat karın bir miktarını dağıtsa fena olmaz