Kar tahmini yapabilecek bir arkadasimiz var mi
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kar tahmini yapabilecek bir arkadasimiz var mi
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracı kurumların #Ttrak 2.Çeyrek kar beklentileri.
Gedik Yatırım 256 milyon.
İş Yatırım 265 milyon
Oyak Yatırım 258 milyon
Ak Yatırım 261 milyon
Ünlü yatırım 256 milyon
HSBC Yatırım 253 milyon
Yanlış hatırlamıyorsam hsbc 1. çeyrek nokta atışı yapmıştı. Bu çeyrek baz almakta sakınca görmüyorum.
Umarım beklentilerin 30-40 milyon üstünde gelir, fabrikada işler daha ne kadar yolunda gidebilir bilmiyorum. Sanırım işlerin devamlılığına olan inanç çok az büyük yatırımcılar tarafında, düşünüyorum düşünüyorum başka anlam veremiyorum. Birde önümüzdeki aylarda toplu sendika sözleşmesi var calışanların, fakat bunun bir tutukluk oluşturacağını düşünmüyorum. 2500 çalışan
+1k maaş alsalar senede 30 milyon farkeder milyar karın konuşulduğu bir ortamda çok bir etkisi olmasa gerek.
otokar 396 mil 6 aylık kar açıkladı... analistler yaklaşık %40 sapma ile tahminde bulunmuşlardı, ttraktor içinde 255 mil. ortak beklentileri var, bakalım ne kadar sapma olacak...🤔
İs makina uretimleri nasil uretime basladilar mi ?
Temmuz ayı üretim ve satış rakamları ne zaman açıklanır bilen var mı acaba?
Ben bir süre takip ettikten sonra bugün itibariyle aranıza katıldım. Daha önceki mesajlarımdan birinde 20 dolar seviyesinin kritik olduğunu ifade etmiştim (mevcut verileriyle pek mümkün görmememe rağmen, gözünü daha da aşağılara dikmesi kağıdın 135-140 TL seviyelerine inebileceği anlamına gelir-di) ve nitekim kağıt 1.5 ayı aşkın süredir 20 dolar civarlarında geziniyor. Bu da bende kağıdın bu seviyenin altına inmeyeceği izlenimi yarattı ve denge noktasını bulduğu yönünde bana güven verdi ve netice olarak hisseye giriş yapma kararı aldım. Fiyatları hemen hemen aynı olan FROTO mu TTRAK mü derken temettü odaklı düşünüldüğünde (temettüye kadar elimde tutup tutmayacağım belli olmasa da) TTRAK'ı daha cazip buldum.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Aylık satış verilerini henüz açıklamadı.2.çeyrek bilancoyu da ilk kez konsolide olmayan bilançoların açıklanma tarihinin son gününe bıraktılar.
Bilanco son gunu ne zaman 10 mu?
bu rapor gelmeyince ben de merakla bekledim bakalım ne zaman gönderecekler diye.OSD nin sayfasına giriyorum halen rapor görünmüyor.Şirketin web sitesine girmeye çalışıyorum erişilemiyor.İşin ilginci bugün twitter da Temmuz ayı raporunu paylaşanlar olmuş.Yorumsuz ama yoruma açık.
Ttrak Temmuz ayı satış verilerini açıkladı
Temmuz 2021....2020
İç satış...: 1.834...1.777
Dış satış.: 1.217...1.257
Üretim.... : 3.201...3.013
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ata Yatırım, Türk Traktör için 196 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu
Ata Yatırım, Ata Yatırım, Türk Traktör için 196 TL hedef fiyatla "al"* tavsiyesini korudu.Raporda şu değerlendirme yapıldı:"Türk Traktör toplam satışları Temmuz ayında yıllık bazda* sabit kaldı... Segmental bazda, yurt içi satış hacmi Temmuz ayında yıllık bazda %3* artarken aynı dönemde ihracat satış hacmi yıllık bazda %3 azaldı.Şirketin 2018-2020 yıllarındaki dalgalanmayı iyi yönettiğini* düşünüyoruz. 1Ç21 itibarıyla şirket TL287mn net nakit pozisyonundadır.İleriye dönük olarak şirketin yurt içi satış hacmini yıllık bazda %25,* ihracat satış hacmini ise yıllık bazda %15 oranında artırmasını* bekliyoruz.Türk Traktör için 12 aylık hedef fiyatımız 196 TL olup önerimizi “AL”* olarak korumaktayız.2021T tahminlerimize göre şirket 6.4x FD/FAVÖK ve 8.7x F/K* çarpanlarıyla işlem görmektedir. Geçmiş 5 yıllık FD/FAVÖK ve F/K* çarpan ortalamaları sırasıyla 7.3x ve 9.9x seviyelerindedir. "*******
2021 06 aylık bilançosunda 608.460.900 tl kar açıklayan ttrak'ın öz sermayesi 1.213.561.833 tl'sı.
dünkü 181.30 kapanışına göre:
dönemsel f/k oranı 15.90
yıllık f/k oranı 7.95
yıllıklandırılmış f/k oranı 7.90 da bulunuyor.
öz kaynak verimliliği ise % 50.14
dd 22.74 olan ttrak'ın dünkü kapanışa göre pd/dd ise 7.97
hedef hisse fiyatı öngörüm 215 tl civarında.
hayırlı olsun.
net yabancı para pozisyonu 197 mil tl den 319 mil tl artış sağlamış.
özsermaye 950 mil. dan 1.21 milyar olmuş.
uzun vade borç azalırken kısada artış olmuş
stoklar artmış, ticarı alacaklar artmış, duran varlıklar artmış, nakit ve benzeri artmış...
ilk çeyrek karını yakalayamaış ancak bilanço kalemleri güzelleşmiş...
Ali Cengiz böyle oluyor işte sabırlı olmak lazım [emoji23] bende giriverdim... Senelerdir ara ara girer çorba parası alır çıkarım... 80 lerden 20 lere gittiği harekette çok uzun beklemiştim ama çorbayı içmiştim yine...
Ttrak zarar ettirmez düşse bile önemli değil temettuler ile neredeyse hisseye verdiğin ana parayı geri alıyorsun.
Arkanıza yaslanın rahat olun acil ihtiyaç olan bir para bağlamayın...
Ytd.
160 civarı toplamaya başlayacaktım ama aşırı tepki verdi iki gündür. Bindim trene düşerse portföyü buraya toplarım göz bebeğim bu benim...
Herkese bol kazançlar...
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisseyi ben aldım kimse yazmamaya başladı.Korkmaya başladım.Hata mı ettim acaba?
Ttrak de karlılıkta rasyolarda bir bozulma olmadığı gibi düzelme var, karın bir nebze düşük gelme sebebi anormal artan vergi. Kesinlikle al-sat tavsiyesi değildir
İs makinalarindan ne kadar ciro yapmis unutmusum disardayim merak ettim bilen var mi?
Sn. Uzunvade87 , Ciro değil de adetsel bazda bu şekilde.
https://i.ibb.co/cv7rbP7/1.png
Adetsel olarak yerli iş makinaı satışında bayağı bir artış var. İlk 6 ayda 2020 nin toplamından daha fazla satılmış.
sarı sitede ufak bir araştırma ile en ucuz iş makinesi 50k euro gozukuyor. Genellikle küçük iş makinesi oldugunu düşünürsek 60-65k euro bandını baz alıp ortalama bir pay hesaplayabılırsınız. biçerdöverler ise 135k euro.
Yatırıcı ilişkileri 2. çeyrek önce iş makınelerının ciroda çok düşük etkisi olduğu için ekstra satış bilgisi paylaşmadıklarını söylemişti.İş makineleri henuz bebek çagında olduğundan ivmelenmesinin belirli bir süre yüksek düzeyde seyretmesi şaşırtmaz. Toplam pazar hakkında bir bilgiye ulaşamadıgım için kendi adıma ne kadar beklentiye girebileceğimi bile kestiremiyorum. Tek bildiğim pazarın çogunlugunu kazıyıcı ve yukleyici diye tabir edilen genellıkle köy ve belediye işlerinde tercih edilen küçük makinelerden oluştugu.
En az 10 seneyi gözden çıkarmıyorsanız ttrak a bulaşmayın derim yeni arkadaşlar.. 1/2 sene vadeli düşünenlerin çok ocağını söndürür..