hissede performans çok düþtü... enerji hisselerinin tadý tuzu yok þu sýralar
Printable View
hissede performans çok düþtü... enerji hisselerinin tadý tuzu yok þu sýralar
Haydi gelin biraz karsilikli gorus alisverisinde bulunalim.
Putinin aciklamalari Rusya Ukrayna savasi!ile alakali Rusyadan barisma sinyalleri mi geliyor acaba dedirtti. Twitter da da bu ihtimalin yaklastigini soyleyen kisiler (borsacilar) mevcut.
Bunun sirketimize olasi etkilerini sirketimize sormamizin yarari olabilir. Ben FAVOKun cogunun geldigi yurtdisi santrallerinde doviz garantili satis yapilmasindan dolayi cok bir etki beklemiyorum. Ancak yurticinde enerji fiyatlari gerileyebilir. Bu gerileme bolu ve ihaleyle alinan gunes santrallerinin kurulumundan sonra telafi edilebilir. Peki, dolar/tl kuru ne olacak? Hep boyle mi kalacak? Ufaktan hareketlenmeye basladi bile. Olasi yukselme dahilinde enerji fiyatlarida artacak. cok bilinmeyenli bir denklem gibi. Diger tarafta dogalgazi son 3-4 aydir %20-25 indirimli aliyoruz tarzindan haberlerde mevcut.
Savas oncesi Ukrayna da iki tane santral icin (tam hatirlamiyorum ama 250 ser MW di galiba) on protokol yapilmisti. Savas sonrasi bunlar devreye girer mi?
Ruslar altyapi ve enerjiyi ozellikle vurdular. Bu on protokolu yapilan 2 santralin sayilarinin 3-4-5 e cikmasi mumkun mu?
Peki santraller yapilirsa ilerde tekrar Ruslarin saldirma ihtimaline karsi ne yapilabilir? Cok bir sey yapilacagini sanmiyorum, belki polonya sinirina yakin santraller kurulabilir.
bu arada son iki gun icin piyasa takas fiyati 4187 ve 4372 TL. Haftanin geri kalanina kiyasla %20-25 daha fazla.
Winter is coming!
Ýlave olarak Putin'in Avrupa için doðalgaz fiyatlarýnýn TR'de kurulacak tesis üzerinden belirleneceði, avrupaya gitmeyen doðalgazýn TR'e tarafýna aktarýlacaðý almak için bizle muhattap olacaðý haberleri var. TR doðalgaz fiyatlarý için önem arz etmekte...
Selamlar,
Bir katalizör lazým bize
Güzel bir yazý, özellikle yenilenebilir ve enerji depolama kýsmý.
Uluslararasý Enerji Ajansý Baþkaný: 2023 çok daha zorlu bir yýl olacak
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...k-7534042/amp/
Yatýrýmcý Ýliþkileri Müdürü olarak görev yapan Sn. Pýnar Saatcýoðlu 23/12/2022
tarihi itibariyle görevinden ayrýlmýþ olup Kurumsal Yönetim Komitesi
üyeliði son bulmuþtur.
çok üzüldüm neredeyse 2 yýldýr taþýdýðým aksen ile ilgili her soruma anýnda cevap yazan, yatýrýmcý sunumlarýna davetleri aksatmayan harika bir yatýrýmcý iliþkileri yönetimi yapýyordu Pýnar haným. 30 yýllýk borsa hayatýmda karþýlaþtýðým açýk ara en iyi yatýrýmcý iliþkileri yöneticisiydi. Yatýrýmcý olarak minnettarým ve bundan sonraki hayatýnda baþarýlar dilerim
Pinar hanim yoksa ben de yokum dedim ve hisselerimi sattim :)
Saka bir yana, iki sene iki aydir adeta nefes almadan ve kimildamadan tutmus oldugum senetlerimin tamamini bugun elden cikarttim. Hem hissede momentumun kaybolmasi, hemde halka arzlara katilmak istedigimden bu satisi gerceklestirdim. Bu aciklamayi iki yildan fazladir forumdasligimi yapan sizlere etik olarak bir borc olarak bildigimden oturu yapiyorum.
Aksende yeni yatirimlari takip ediyor olacagim.
Yeni yatirim haberleri gelirse (+1000 MW) tekrar gelirim. O zamana kadar halka arzlarla sansimi deneyecegim, belki de 2 senedir ezbeledigim tahtada artik trade de denerim.
Aksen’e ve yonetim kuruluna sahsima ufak bir servet kazandirdigindan dolayi sonsuz tesekkurler.
Borsaci olmayin yatirimci olun diyen ve bu senedin buralara gelecegini on goren Tuncay Tursucu hocamiza ve ilk olarak bu firma ile tanismama vesile olan Suphecikimse hocamiza tesekkurler.
Kongo ile alakali KAP geldi, hayirli olsun
Hissenin tadý kaçtý.
4. çeyrekte antalya neredeyse hiç çalýþmadý ,aðýr bir bakýmý vardý. muhtemelen bilançosu iyi gelmeyecek diye piyasa satýyor. katalizör olabilecek bir haberde olmayýnca hisse resmen süründürüyor. bilançolardan sonra belki toparlayabilir..
https://kig.pl/turcja-spotkanie-bizn...5-26-stycznia/
Polonya’ya cikarma yapiyoruz, hadi hayirlisi :)
YEOTEK Polonyada sirket satin almis operasyonlar icin. Aksen nin ozbekistandaki santrallerinin birinin islerini Yeotek yapmisti.
Ustteki polonya cikarmasi haberi uzerine, yeotekin de polonyada sirket almasi aklima acaba yaklasmakta olan bir sey mi var sorusunu getirdi. Yakinda cikar kokusu.
Enerji hisseleri düþüyor ama aksen öncelikle endeks 30 hissesi ve kâr marjý yüksek bir firma .
Belli bir süre içerisinde yükselme sýrasý enerji þirketlerine gelecektir.
Avrupa'nýn enerji sýkýntýsý bizi ilgilendirmiyor .
Ülkemizden Avrupa'ya elektrik satmýyoruz.
Karadeniz'de çýkan doðalgaz daðýtýmý aksen e yaramýyor mu ?
Aksen her zaman lider olacaktýr.
2023 senesinde de enerji firmalarý gidecek çünki enerji açýðýmýz kapanmadý.enerji açýðýmýz her zaman olacaktýr.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks nereye geldi , ama Aksen bi türlü gelemedi ,bu gün Alarko ile vedalaþtým ,maliyete gelsin Aksen e de veda edeceðim ama zor gibi 47 gelmek
2 hafta önce tepki alýmýnýn geldiði ayný zamanda 2011 zirvesinin oluþturduðu destek bölgesine yakýnýz... Ülke de ekstrem geliþmeler olmadýkça burasý dip olur diye düþünüyorum.
https://imgyukle.com/f/2023/01/27/JfwcC1.jpeg
Son 2 ayda Dolar bazýnda 3/1 oranýnda erime var, can sýkýcý bir durum fakat 2019 dan bu zamana neler yaþamadýk ki bu hisse de...
yazan çizen yok artýk , tavan mý gelir artýk :)
Maalesef bu bilançoyla yarýn tahtacý bizi öper:(
YTD
Bilanco hayirli olsun.
Malesef hisse basi 5 lira ustu kar tahmin ederken beklerken 3.7 civari geldi.
bunda son ceyrek antalya ve bolunun bakimlardan dolayi cok az calismasi, ustune milyonlarca euro bakim masrafi yapilmasi falan (sanirim antalya icin bu 16 milyon euro) etkili olmus gorunuyor.
az once PTF tavanin da 3050 TL oldugu haberi de geldi.
Bize yeni santral anlasmalari ve yeni hilayeler lazim. Malum is alimi ve santral kurulumu ve verimli calismaya baslamasi en az iki yil aliyor. Gunes santrali kurulumu veya inorganik buyumeyle avrupa da vs. santral alimlari gibi hikayeler lazim.
Ýyi pazarlar öncelikle. Ortaklara birkaç sorum olacak.
1-Faaliyet raporuna yeni bakabildim. Antalya santrali son çeyrek nerdeyse hiç üretim yapmamýþ görünüyor. Enerji fiyatlarýnýn düþtüðü dönemde belki doðru karar olmuþ modernizasyon olayý ama bu bakým baþlamadan þirketten hiç bildirim olmuþ muydu acaba? Karý ciddi bir þekilde etkilemiþ gibi düþünüyorum ben.
2- faaliyet raporunda ülkemizdeki ve Kýbrýs'taki santrallerin üretim miktarlarý açýkça yazýlý yurtdýþý santraller için neden paylaþýlmadigini biliyor musunuz? Önceki yýllarda Afrikanin ayrýca verildiðini hatýrlýyorum.
3- Özbekistan daki 3 santralle ilgili farklý bölümlerden farklý sonuçlar çýkarttým ben. Bir yerde 3 santralde de ticari üretim baþlamýþtýr diyor. Baþka bölümde santralin biri 2022 baþýnda baþladý diðerinde test basladi diyor. Sanki ben yanlýþ anladým ama sizin de düþüncelerinizi merak ettim.
4-birçok yurt dýþý santralde uzun süreli sabit usd satýþ var. Bu ifadeden satýþýn yýllarca ayný sabit usd üzerinden mi anlamamýz gerek yoksa bir tarifeye göre sabitlenmiþ deðiþken usd fiyatýný mi anlamalýyýz (bence ikincisi ama ayrýntýlý bilgi edinmemiz gerek bu konuda)
Sizlerden bilgi aldýktan sonra bu sorularý þirkete de ayrýca mail atýp sormayý düþünüyorum.
Bol kazançlar dilerim.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirketimizi incelemeye devam ediyorum önceki sorularýma cevap gelmedi ama bir sorum daha olacak:
5- Antalya santrali ilk 3 çeyrek yaklaþýk 3000 gw üretim yapmýþ son çeyrek bakým nedeniyle sadece 100 gw üretim,
Kýbrýs santrali kendi ortalamasýna yakýn üretim yapmýþ,
Bolu ilk 3 çeyrek 1588 gw son çeyrek 248 gw üretim yapmýþ,
Urfa ise ilk 3 çeyrek 171 son çeyrek 15 gw üretim yapmýþ.
Yani özellikle Antalya nedeniyle üretim miktarý oldukça ciddi (sanýrým %70-80 a yakýn düþüþ) düþmüþken Türkiye+Kýbrýs cirosu ilk 3 çeyrek 30 milyarken son çeyrek 11 milyar gelmiþ. Üretimdeki büyük düþüþe raðmen cironun ortalama çeyrek cirosunu yakalamýþ olmasýný nasýl yorumlayabiliriz?
Kimse kalmamýþ burada...
Düþüþ trendini kýrdýðý zaman geliriz :)
https://i.hizliresim.com/1zgaa62.png
Evet kaldýðýmýz yerden devam Gana yeni santral hayýrlý olsun...
Aksa Energy Company Ghana, Electricity Company of Ghana ile 350 MW kurulu gücünde Kumasi kombine çevrim doðalgaz santrali kurulumu, elektrik üretimi ve üretilen elektriðin garantili satýþý konusunda enerji satýþ anlaþmasý imzaladý.
Aksa dan 925 TL elektrik parasý geldi onu bu gün çýkarttým sayýlýr yarýn katmerlerim inþaALLAH
Yarýn sabrýn sonunda uçuþ var inþaALLAH
Uçtuk ama aþaðý maþALLAH..
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Bana "iyi ki tahtacý deðilsin" diyenler halen hissede mi?
Þirket geri alým açýklamýþ diye konuþuluyor .
Dört mayýs da hissedarlar temettü hakký kazanýyor bir de.
Bilanço açýklama tarihi ne zaman acaba , biraz bakýndým tarih bilgine ulaþamadým .
Hisse bugün % 6.64 yükseliþ yaptý .
Yarýn bu hareket sonrasý % 10 yapýp tavana yapýþýrsa (Ýþallah ) Forum canlanýr kesin :)