Gelmediğini düşünüyor piyasa, çünkü FED para dağıtmaya devam edecek Nisana kadar. Ayrıca son toplantının hemen ardından bir sonraki -18 Marttı sanırım- toplantıda faiz indirimi beklentisi oluştu. Artırım bu sene için hiç konuşulmuyor bile.
Printable View
Konteyner gelmeden uçan ekonomi haberi verelim.
https://www.ensonhaber.com/avrasya-t...de-56-zam.html
bu memleket gelişebilirmi, bu kafayla bir adım bile mesafe alamayız, bakın şu tünele yapılan zam rezilliğine şöyle bir % 100 zam bile yapamıyorlar
https://www.haberturk.com/son-dakika...569486-ekonomi
1 ay boyunca Avrupa-Asya yakası evine gidip gelen bir vatandaşın cebinden neredeyse 1 asgari ücret sadece tünel geçişi için çıkacak.
Biz her şeyi hak ettik
Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Karabay, 'koronavirüs'ten korunmak için ellerin daha sık yıkanması ve alkollü dezenfektanlar kullanılması gerektiğini belirterek, "Eğer bunları yapamıyorsak kolonya bile bu virüslerin bulaşımını engellemede oldukça etkili" dedi.
Avrasya tüneli için 2016 yılından bir haber: "Otomobillerden 4 dolar, minibüslerden ise 6 dolar geçiş ücreti alınacak. Bu ücretlere yüzde 18 oranında da KDV ilave edilecek."
Son zamla otomobiller 36,40TL, minibüsler 54,70TL.
Zamdan önce otomobiller için geçiş ücreti 23,8TL idi, bu da 4 dolar gibi bir rakama denk geliyordu.
Şu anda geçiş ücreti zamal birlikte KDV dahil 6,08 USD'ye denk gelmekte. Anlaşma gereği geçiş garantisi otomobil başına KDV dahil 4,8 dolar.
Bu verilerle yıl sonu dolar kuru beklentisini bazı yaklaşımlarla hesap edebiliriz:
Zamdan önce geçen her araç 4 dolar ödüyordu, bu rakam KDV hariç geçiş ücretinin yani firmanın cebine kalacak paranın tam karşılığı, yani devlet uzun süredir KDV alacağından vazgeçmiş durumdaydı.
1 yıl sonra yeniden aynı durma düşeceğini baz alırsak yıl sonunda beklenti 4 usd=36,40TL , bu da yıl sonu kur beklentisini 9,10TL yapar.
Muhtemelen bu geçiş ücretlerine bir indirim gelecek. O indirimli fiyatı 4'e bölerek yıl sonu kur beklentisi hesaplanabilir.
Mc donalds ı suudilere satılmıs , doğruysa eğer önünden geçmemk lazım, gercı ha abd ha suudi hepsi bize düşman
Bazı devletlerin bir halk arabası merakı var,bazı umursamaz koloniler de emperyal devletin sunduğu bir modeli halk arabası yapar.Mesela Cezayir'e Fransızlar Renault 4 diye bir modeli çakmışlardı,dünyanın başka yerinde görmedim.Model ülkeler ya Tata,Wolkswagen gibi halk arabalarını çıkarıyor ya da büyük markaların dandik bir modelini alıyorlar.Ama mutlaka yeni araba pazarı oluyor
Bizimkiler tam tersini yapadursun,
hindistan ekonomik durgunluğu çözmek için vergileri azaltıyor.
https://www.bloomberg.com/news/artic...um-middle-east
Birazda gram konuşalım.biri bildigimiz dolar onu az çok hepimiz biliyoruz.fakat bu ons olayını açalım.nereye gider.ne kadar yüksekte kalır.teknik temel bilgisi olan varsa hepimizin işine yarayacak.
Altın başlıklarında baksanız bu bilgilere...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...18#post4106118
Ergenler gibi komplo teorisi kuracak değilim ama Wuhan Virüsü ülke bazında en çok kimin ekonomisine yarar?
Çok hakim değilim yanlış yorum yapmayayım ama halk Çin 'den alışverişi keserse , Çin 'e karşı cari açık veren Amerikan ekonomisi yerel üretime ağırlık verip ekstra canlanma sağlayabilir mi ?
Bu durum Trump 'a yarar, FED 'ciğim kafana göre takıl der mi ?
Tahteravan işlesin diye bir bahane bulunacak mutlaka. Bi döviz artar bi borsa yahut bir diğeri . Dolar çok dinledi, borsa ite kaka yükseldi.
O kadar biliyorum.buradaki arkadaşların bu konudaki bilgileri beni daha çok ilgilendiriyor.
Bitcoin
Pirecoin
Bocekcoin
Cin den sermaye cikis enstrumanlari na yarar
Bizede naaa yarar
Urken cinli cep tel Dan onden coin ini yollar
Arkadan ucakla gider
Arada cep tel ve sifre kodu kaybetme kafi
Trump Kim ya arka pilanda elli tane tramp var
Al cek birini ko amerikan halki onune farkmaz hepsi obez zate
Vergi arttırımı ve vergi indirimi arasında sağlanacak olan faydanın odak noktasında bir takım değişiklikler olduğunu düşünmek istemiyorum.
( Hafif karık yazdım ki ileri zekalı bir trol anlayıp da cevap vermeye çalışmasın diye . Uğraşamam trolle falan. Aylardır yazmıyordum zaten trolsedim, telef olmasınlar )
USDTRY Analizim:
https://borsalink.blogspot.com/2020/...2020-2015.html
Telegram: Borsalink
Abi haddim olmayarak , aklımı aldın yav :) Bir ara burada Türk Dil Kurumu 'nun çalışanları vardi . Gitmişler galiba . Yahut senin yazılarını gördükçe hepsi kafasına mı sıktı :)
Şaka abi , beni fikrin bağlar yazım şeklin değil. Yani benim açımdan.
Sanırım Bitcoin işi de FED 'e yarar . Yanılıyor muyum?
Helal kazanc deyince
Aklima bi an
Jet fadil geldi :)
Sn lowdown yatırım rezerv para kabul edilen USD EUR gibi para birimlerini alternatif yatırım enstrumanlarında değerlendirerek (altın ,emtia,pay piyasaları vs.) USD ve EUR olarak birimini arttırmak çoğaltmak olduğuna göre.
Bu topic teki paylaşımların sadece USD trade ederek veya USD pozisyonu aldığında yatırım yaptığını düşünen paylaşımcıların olduğunu hatırlatmak isterim.
Dolayısı ile bu topic ten alacağınız cevaplar ve bilgiler sizi yanlış yönlendirebilir.
Ben abi yillardir maca gittim
Macta calim seyirci vs bakma
Topa bak
Top paradir
Gol yada golsuzluk
Koyinciler hakkinda fikrim var ama yazmam
Durduk yere basa bela alicagmiza
Eglenek daha iyi ya
Hayat zate yavan
Bosver gitsin
Bazi yazilarimda ipuclarini elli defa verdim
Okuyan anlamistir
Ama okuyun diye degil
Fed bi sirket
Dolu buyuk amerikan sirketi var
Onlara izin varsa
Sirkette aktif pasif gelir gider kalemlerine
Bitkoyinden gelen kar/zarar yazma yetkisi kanunen
Fed te yapiyodur o isi
Ordaki muhasebe kanunlarini Ben bilmiyorum
Onu bilen yazsin
Mesela bizde kasap a is yaparsin
Adam sana odemeyi
Kangal kangal sucukla yapar
Cimridir para cikmaz adamdan
Sucuk cikar
Bitkoyin muhasebelestirmesi de oyledir heralde
Ben yillar evveli yazdiydim
Hep sikayet ediyok
Ama Hecbisey yapmiyok
Burdaki ama, onemli
Yapaydik bi koyin
Paranin bi kismi Simdi burdaydi nezleden urkup kacan
Ama elde ne var
Suriyeliler
Zate abi senin soru sonsuz dongu sorusu
Ha fed ha tramp
Ikiside seni beslemez Beni de
Bazan Ayhan beyi o kadar özlüyorum ki...
Sn moruk bizim coin olsa demek nezleden ürken para gelirdi.İyi de coine gelene kadar envai çeşit enstruman var bizde,tahvil,borsa ,gayrımenkul hem de vatandaşlık bonuslu ,eurobond hem de dolara dünya rekoru faizli ,altın sertifikası hem de yıllık 2.5 faizli cinsinden yani bunca ensturmana gelmeyen gavur coinimize mi gelecek.Yok bence bu ara kimse gelmez bize,gideni tutabilirsek o kardır.
Sayin abi sen olayin filmin basini izlemedin
Urettigin senaryoda oyle
Mesela senin senaryo su:
Koye gittigimizde bi meydan ve cesme vardi felan falan
Susuz yaz filmi
Erol Tas reproductions sunar saygiyla sevgiyle
Filmin basinda
Ama bi gercek var yadsinamaz
O da
Legalite illegalite var
Sev sevme
Cinli onu yapip kacsin O dediginizi