http://share.matriksdata.com/Images/...1808292308.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1808542152.png
Printable View
Katilmiyorum
Altin bir illuzyon ve hicbir ise yaramayan bir sey. Toplam altin tuketiminin yalnizca %5 i sus disinda kullaniliyor. Egitim seviyesi yukseldikce altinin sus degeri sifira gidiyor. Kriz veya savas zananinda altina kacis olmasi eskidendi artik yeni bilinc ve gencler altina ragbet etmiyor. Hintliler en buyuk altin alicisi orada bile gencler ve egitimleri yuksek olanlar altina ragbet etmiyorlar.
Konuyu uzatmak istemiyorum ama altinin insanlarin beynine bu kadar kazinmis olmasinin sebebi sumerlerden kaynaklaniyor. Gold ve god kelimelerinin birbirine bu kadar yakin olmasinin sebebini ve sumerlerdeki onemini arastirin o zaman anlarsiniz.
Tamamen yanlışsın. Dünyanın gelmişden geleceğe tek para birimi altındır. Uzun uzadıya anlatırdım ama gerek yokSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu banga araplara satılır. Kim alır diyorsunuz ama... Rte. hatırına katarlılar alır bu halk bankasını. Ahanda buraya yazıyorum.
Ah ah hiç satanı pişman etmiyor maalesef ben sattım. 5 den bunu eczacıbaşınilaç alım 4.20 den sattım 4.80 den tekrar buna geldim aldım 4.98den dün dava ertelendi olmayacak dediler sattım yine 5.01 den metro aldım 94 den. 5.15?gördüm gitti bizim hisseler dedim metroyu sattım 95 den koydum yerine 4.99 dan yine pişman oldum çünkü verdi 4.97 ye maalesef hep satan kazanıyor durumumda şu anda yatırmakta tavsiyesi asla değildir . 5.16 dan dönmeseydi almayacaktım acayip de bir çekiciliği de var yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Sülün de olanlar.... Sayısal oynadık sayın... Üstelik 7 haftadır devrediyor. Ya tutarsa.
TGT ortak sen yine mi aldın Halkbank 😊 eyvah yandık yine...
Bistin % 5 hacmini Tgt ve 66trader yapıyor yanılmıyorsam
yerli davarlarin alimlarini inandirici bulmadigim icin bugunde malsiz girdik
iyi kötü bir planımız olmalı, plana körü körüne biat etmeden izlemeliyiz,stop bu yüzden söylenen bir cümledir.
Gram altın dolardan etkileniyor, %50 dolar %50 ons. Bu acıdan gramı çözmek için dolar ve onsa bakmak gerekir.
Kriz ortamında 1600 ons fiyatın 1-5 ay arasında 800 dolara gelmesini bekliyorum.
Olur da bu rakam gelirse yeni hedefi 2200 dolar olacaktır.
Ons altın bu rakama gelinceye kadar son 15 gündür olduğu gibi dolarda bekliyorum.
Ons 800-1000 arasında gram altın kaç lira olursa olsun altına geçerim.
Gerekce nedir, Ons neden 800-1000 dolara geriler, çok basit; araplar bugün petrol üretimini günlük 26 saate çıkarmış, 24 yetmiyor. :) ülkeler altın satmaya başlayacak, bu evdekilerin altın satmasına benzemez. Ülkeler altın satmaya başladığında ons 75 dolar 75 dolar düşer.
Tabiki bir plan, olur olmaz onu zaman gösterecek.
NASA: Tehlikeli asteroit hızla Dünya'ya yaklaşıyor
NASA, 11 Nisan'da Dünya'dan geçecek asteroitin tehlikeli olduğunu onayladı.
Dow 20700 için çok uğraştı, bir şekilde 2 trilyon dolar sayesinde üstünde kalmayı başardı. Ama o rakama çok uzak değil. Şimdilik güçlü destek 20700 rakamında.
Bugün bankaları neden verdiler, sanayi neden aldılar. Adamların oyununa akıl sır ermiyor.
Yalnız Tgt metro aldığına göre gözü oldukça kara biri olmalı.
Burda uzun vadede yavaş yavaş kıstırdılar bizi,galip orda uzun bekletmez, 3-5 asansör yapar eksi katlara.Zaten gidecek mecal de kalmaz.
Yatırım ortaklığı hissesinde bugün 5.taban oldu ya da 6. Arada nefes aldirsa kacacaklar ama kapıyı bile açmıyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bloomberg de haber geçiyor, fiyata bakıyoruz, habere bakıyoruz, bir terslik var bu iş de.
Haber : kamu bankaları çarşamba günü 1,5-2 milyar dolar sattı.
İşin şakası bir yana hepimizin morali bozuk olsa da şöyle bir gerçek var : bu iş Çin’de başlamadı mı başladı, şu anda Çin de işler normale dönmeye başladı mı başladı. Yakında da normale Avrupa dönecek tabi bizde .. nisan ayı bitene kadar rahatlarız dlye umuyorum ben kendi adıma.. moral bozmayalım. Su akar yolunu bulur. Yatırım tavsiyesi asla değildir..
Kardeş o işin hikayesi bence zirvede almadıktan sonra problem yok Ek 24604
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
yerli dolar bozdurmazsa
yabancı çıkışta doları nerden bulacak.
kamu satmazsa çok yukarlardan almaya kalkışır.
kamu dolar satarken pazarlık yapsın, kur 6,6 ise 7 den veriyorum desin, niye 6,5 den satıyor, sonra kur niye 6,7 görüyor. kamu bankaları emirle işlem yaptığı için emir erinin elinden bir şey gelmiyor, emir verende çok büyük sorunlar var, çünkü müşterek karar alınmıyor. tvye çıkan tüm memurlar, sayın sayın sayın damatın öndelirğin de liderliğinde denetiminde el birliği ile ülkeyi batıracağıza yemin etmişler. böyle kriz yönetilmez. Biz diyoruz ki %20 faiz ver bu para ile dolar al, sabah yazdık, o tersini yapmış dolar satmış.
Doları önce 8,5 de düzeltmesi 7,5 da, finali 12 lirada görürseniz bilin ki krizde hamaset ön planda tutuldu. Yiyiniz içiniz damat bey, devlet sizin, kusana kadar devam edin.
Şayet aşırı derecede short açılmadıysa, 98 bine kadar dönüş olması gerekirdi. 98 bin gecikiyor, belki onu destekleyen süpriz bir petrol haberi gelebilir. petrol bir anda 28-30 dolara giderse 98 bin endeks görülür. ama bu 68-72 bin endeks değerlerine gelmeyi değiştirmeyecek. 2008 krizi gibi 82-92 arasında bekleyip yukarı dönüş vermeyecekler. bunun kriz şekli ile alakası yok, virüs bir sebep.
ortak piyasa devlette dolar olmadığını anladı anda devalüsyon yapar.
o yüzden devletin pazarlık şansı yok.
19 ülkeye yardım etmişiz. Madem böyle kudretliyizde niye bizden bağış toplanıyor diye yazıyorlar diğer sitelerde... Sorgu başlamış... Hayırdır inşallah.