Merhabalar; küsmek olur mu hiç.. Sadece 100k gömdüm. Çıkarmayacağım uzun bir süre ara sıra 5-10 k alıp satıyorum aynı gün içinde ama fazla değil. Şuan Bankalar daha heyecan verici benim açımdan YTD:cool:
Printable View
Faiz indirimi
Konut faizlerini tekrar %1 e cekecekler
Ben risk aldim
Pozisyonumu 500000 lota cikardim :)
sayın GP
turcasda al satlar ile neredeyse 5x kazanmışım
6 ayda 5x .... en iyisi şansımı daha fazla zorlamamak
2.3 maliyetli ykbnk ların bir kısmını 10 dan sattım 12 ayda yine de turcas karına yaklaşamadım
9 aylık klgyo karını gizleyemez.. hem stoktaki evlerin satışı yapıldı hem de kkm den kar gelecek.. hadi 9 aylık iyi gelmese 12 aylık da dehşet kar gelecek yeniden degerlemerle...
6 ay vade ile aldım klgyo
sonuçta bir sahol ya da ttkom gibi vadem uzun değil bu kağıtta
sedat pekerden sonra bedelli zor :oleyo:
hamama giren terler
kiler ailesi beni biliyor 1 yıl kene gibi 1 milyon lot taşımıştım 8 sene once
usd 2x kazandırdıklarında rahat bırakmıştım sonra tavan tavan götürdüler
bu sefer derdim usd %50 kazanmak
ama yarına özel bir damping yapıcam
tavana 500000 lot yazıcam alırsa bir daha gelmem :yes:
Takdir edersiniz ki ben sizden çok daha büyük bir sabırla bekliyorum.
Neyse ay sonu bilanço gelir,olay farklı bir şekle bürünür, o güne kadar tamamen hareketsiz kalmaya devam,geçenlerde racona ters işlem yaptım,zamanından önce beklenen hedefe gelmeden satış yaptım zaten ,daha fazla atraksiyon gereksiz olur.
Ortalamalarını kıran hissenin bacağına bir de ben vururum, burası her malın ederi üzerinden fiyatlandığı bir piyasa değil. O değeri bulana kadar belki 10 yıl geçer belki de hiç buldurmazlar. Benim işim paraya takla attırmak yok attıramazsam bize zaten enflasyon ile ters takla attırıyorlar. Sn. Hkm kulvarı muhafaza etmek için doğru hisse mi burası kuşkularım var, daha nasıl güzel bilanço gelecek F/K zaten 1.87 F/K 0.50 olunca mı hisse hareket edecek. Oysa 0.86 kuruştan bu yana sonsuz al sat imkanı verdi. Ama şapkamı çıkarttım saygı duyuyorum yatırım kararınıza ve sabrınıza. YTD
21 EYLÜL tarihli paylaşımım, bir strateji kurguladığım zaman plana sadık kalmam gerekli. 3100 ün test edilme ihtimalini yüksek görüyorum, 3100-3300 arası hareketsiz kalacağım çünkü mayınlı bölge, 3100 kırılırsa ana kağıtlarda kademeli alım yaparım, 3300 kırılırsa trende göre yeniden oyuna dahil olurum. Yüzde 20 yan kağıdım ile trade yapmaya devam ediyorum aralarında tavan olanlar dahi çıkıyor ama portföyün yüzde 80 i likit kenarda bekliyor, para zor kazanılır kolay kaybedilir, bunu hiç unutmamak lazım. YTD
%100 $ portföyümu 1 yil önce bozarak %15 ile Bist alımları yaptim.
Yaklaşık %100 kazanmışım borsadan.
Gecen hafta biraz satış yapıp %5 usd geri aldım
Su an %25 bist %75 usd
Yunan savaşı riski beni tedirgin etmeye başladı
Acaba ana parayı satip. Sadece karları mi tutsam?
Görece risksiz bir portfoyum olduğunu düşünüyorum
%35 Sahol
%30 ttkom ve tcell
Geri kalanlar ykbnk,ulker az miktar akbnk ve klgyo
Hisse satıp usd alıp ne yapacam ki diye düşünüyorum.
Gecen sene usd turarak enflasyondan ciddi kaybım oldu.
Trade yapmayı beceremiyorum.. siz olsanız ne yapardınız?
Sn tahminci siz yuzdesel olarak paranızın çok azı ile borsadasınız,yüzde 20 ile borsada trade ediyorsunuz.Aslında yüzdesel olarak ben paramın çok daha büyük bir kısmını tek kağıtda tutarak sizden daha büyük bir kumarı ve heyecanı yaşıyorum.yıllardır borsadayım hep de böyle yaparım,inandığım tek kağıtda çok uzun süre kalırım düştükçe alırım,hedefe geldimi de genelde hepsini aniden satarım.Şimdiye kadar hiç kaybetmedim,tabi borsadaki ilk on yılımda kayıplar oldu ama sonrasında hiç kaybetmedim.Kazançlar da sadece nominal olmadı genelde doları enflasyonu ve faizi hep yendim,şu son yıllarda enflasyonu yenemiyorum ama zaten likit kalıp da enflasyonu yenmek zaten imkansız.
Günlük trade de sürekli kazanç işine benim aklım ermiyor.Yani her hamlede kazanma olasılığı aslında yüzde elli,eh sürekli masada oldu mu genel hava insana yanlış hareketler de yaptırır,uzun vadeli sürekli oynayan biri çok ama çok iyi bir değilse genelde kaybeder.Siz cidden istisnasınız,duygulardan arınmış bir şekilde bir sistemle oynuyorsunuz bir nevi algoritmalı bir robot gibisiniz,ben öyle olamam,yapı olarak sizden çok daha kumarbaz ruhlu bir insanımdır, o yüzden borsada olacaksam benim de kendime göre kişiliğime uygun bir algoritmayla davranmam lazım.Ayrıntılarını yazdığım borsacılık tarzım yılların getirdiği bir tarz,aslında benim mecbur olduğum tarz bu, aksini yaparsam hep kaybediyorum,bu yöntemle hiç kaybetmiyorum.
Misal bu kağıtda benchmark 1.11 di,benim aklıma göre kimsenin maliyeti bu rakamın altında olamaz.Çok ama çok az bir istisna 1.11 altı maliyet yapabilirdi,speğin total maliyeti nerden hesaplarsan hesapla 1.11 altı olamazdı.O yüzden ben 1.11 altı sürekli aldım,ilk alışım 1.11 üstü olduğundan ilk başta kilergyo yatırımım çok tatsız bir deneyimdi .Ama hesabım bence doğruydu 1.11 altı her seviyeden alımlarım maliyeti çok aşağı çekti şimdi ne kadar karla çıksam hesabındayım ,hedefim de kesinlikle buraları değil,bu kağıt bence patlama yapacak,yaptığı gün ben mutlaka kağıtda olmalıyım,aksine örnekleri kaçan trenleri çok yaşadım,artık kağıtlardan erken çıkmamayı öğrendim:))))))))))))))
Yeni alım yapacak arkadaşlar için önerim kesinlikle bu seviyelerden korkmamaları,dolar bazında bedelli günlerindeki 1.11 ile bugünkü 1.47 arasında pek fark yok,kağıt hala çok ucuz,ha gene de borsadır YTD diyelim geçelim.
Ben XU100 3300 ü geçmeden ana kağıtlardan uzak dururdum, TTKOM ve TCELL tam primlerini yapmadılar ama yine de borsa düşerse onlar da takip edebilir, SAHOL çok hızlı gitti geri de gelebilir, F/K sürdürülebilir değil, ULKER hakkında iyi şeyler söylemem zor, patron ne isterse PD/DD ya da F/K o olur. Yan primsiz kağıtlarda yüzde 25 i geçmeyecek şekilde bir dağılım yapardım, Gıda şirketlerinden ucuz olanlar portföyümde öncelik alırdı. Sanayi şirketleri ve bankaların geçmiş performanslarına ulaşamayacağını düşünüyorum, büyüme artık yapısal sınırlarında, bankacılık sektörünün ballı kar dönemi de sürdürülemez halde. Bu dönemde portföyün yüzde 25 i fiziksel altında dursa hiç de fena olmaz. Yüzde 25 i dolarda tutar diğer yüzde 25 i de para piyasası fonunda likit tutardım. Ekim ortasına kadar sürecek bir dinlenme döneminden sonra borsanın Kasım Aralık aylarında 4200 puan hedef olmak üzere yükselişe geçmesini bekliyorum. O dönemde az primli ve karlı ana hisselerde yüzde 50 pozisyon alır ve Ocak ortası ile Şubat başına kadar konjonktür izin verirse tutardım. YTD
Sn. Hkm, en doğru sistem kazandıran sistemdir o nedenle yatırım tarzınız yanlış değil hatta olması gerektiği gibi. Ancak yanlış olan hisse seçimi olabilir, GOLDAŞ vardı bir zamanlar ciddi maliyet düşürmüştüm, beleş olduğunu düşündüğüm fiyatlarda kredili mal taşımıştım, sonra biliyorsunuz Fransız Bankası Societe Generale ile 15 ton kayıp altın davasından dolayı tahtası kapandı. KLGYO tahtası kapanır vs demiyorum, bedelli sürecinde olanları biliyorsunuz benzer bir olay bir haber akışıyla bir bilançoyla yaşatılabilir. Bir ortak alışverişi olabilir ucuz olan pahalı hale, karlı olan karsız hale dönüşebilir. Güvenin olmadığı yerde yatırım olmaz. YTD
O nedenle ben sizden farklı olarak bilanço açıklanacağı dönemde bir lot hisse tutmam. Riske değmez gerekirse yüzde 5 yukarıdan alırım hisseyi.
Önemli olan kedinin rengi değildir,önemli olan fare yakalıyor olmasıdır.Elbet dediğiniz doğru ,hele ki borsa sözkonusu oldu mu yerden göğe kadar haklısınız.Ama risk olmadan kazanç olmuyor,bu kağıda inandık kimbilir belki doğru karardır belki de yanlış,bekleyip göreceğiz,bundan çıksam daha ucuz kağıt da pek göremiyorum o yüzden ben devam ediyorum ve edeceğim.Umarım doğru karar vermişimdir.:))))))))
Bilançodan kendimce eminim o yüzden aksine aşağı basarsa bilanço öncesi kağıda yüklenirim yeni alım yaparım.Aksi kendimi inkar olur,yanlış hesap yapmışım demektir,teknik fiyat şu bu onlar tamam onlar da her şey olabilir ama temel konusunda bilanço konusunda yanıldıysam cezama razı olurum.Kar gelir deyip de zarar çıkarsa demek ki yanlış hesap yapmışımdır bunun cezası olmalıdır.Genelde bilanço konusunda çok ama çok nadiren yanılırım,isterseniz gsdho ve dohol hakkında yapmış olduğum eski bilanço tahminlerime ilgili kağıtların eski sayfalarında bakabilirsiniz.Bu kağıt beni yanılttı bile sayılır ben aslında 6 aylıkta bu kadar fazla kar beklemiyordum:))))))9 aylıkta gene rekor kar bekliyorum,o bilançoyu görmeden tek lot satmam aşağı basarsa da özellikle son hafta dünyanın lotunu alırım.
Siz misal paranızın yüzde 20 si ile borsadasınız,ben diyelim ki misal yüzde 60 ile borsadayım.Siz yüzde yirmiyi ikiye katlasanız yüz liranız 120 olur,ben borsadan yüzde 33 kazansam benim de 120 liram olur.Tek kağıtda benim yüzde 33 kazanç olasılığım sizin on kağıtdaki paranızı ikiye katlamanızdan daha fazla.Ama elbet tersi de geçerli benim yanlış hesabımda da canım aynı ölçüde fazla yanar :))))))))) Eh borsadayız adrenaline dayanıklı olmak lazım.Ha sizin gibi bir trader parayı ikiye katlar mı bence katlar,risksiz olarak o yüzde 20 ile sürekli para kazanır mı kazanır,benim ne bilgim ne yapım buna müsait değil,o yüzden size saygı duyuyorum ve takdir ediyorum sn tahminci keşke ben de becerebilsem.
Yorumlariniz için teşekkürler .
Saholdaki karın %50 si akbankdan geliyor. Banka karı sürdürülebilir değil katılıyorum ama diğer yarısında artış olacak. Bu sebeple hala en ucuz fk li holding olduğunu düşünüyorum.
Ttkom ve tcell deger yatırımı olarak görüyorum
Ulker riskli ama fd/favok en ucuz sirketlerden biri.
Dolar borcu yüzünden kendi portföyumu hedgeledim gibi düşünüyorum
Klgyo .. zaten %75 TL iskontolu gayrimenkul ..
Ykbnk ve akbank, maliyetimi sıfıra dusurecek sekilde satis yaptim. 0 maliyetli tutuyorum bunlari
Sn. Hkm sanırım bir yanlış anlama var. Benim borsa için ayırdığım miktarın yüzde 80 i 3600 seviyesi aşağı kırıldığında nakte döndü, sadece yüzde 20-25 oranında yan kağıtlarım var, AKFGY, GOZDE, OZGYO, CEMAS, IEYHO, SKTAS, VANGD vs bunlarda günlük haftalık al sat yapıyorum. Yani ben de yüzde yüz ile sahadayım ama şimdilik yüzde 80 yedek kulübesinde bekliyor.
Günaydın tüm dostlara, Bol kazançlı bir gün diliyorum.. Bankalardan sıyırdık.. Nakit nakittir, KKM ler bile nakite döndü.KKM deki 100K Euro 4.113 tl, yine aynı tarihli 100K dolar 11.186 tl kazandırmış farka bak. İyi ki birisini euro birisini dolar yapmışız. bir hesap yanlışlıkla 3 aylık değil de yıllık yaptığım için aralık sonu dolacak:Sad:, biri de 10. ayda halt etmişiz bunları da euro yaptığımıza :rtfm: Neyse bankalarda nefes alamadığım ve yolculukta olduğum için ilk göz ağrımı ihmal etmişim ancak oda zaten yerinden bir gram uzağa gitmemiş:vk:
1.45-1.50 aralığında nadasa bıraktık hisseyi.. sizin gelmenizi bekliyorduk Sn. ŞEKERLİ :)
Alım noktama yaklaşıyoruz bu seviye aşağı kırılırsa daha sonra taban oluşumunu gözleyip kademeli alım yapacağım ancak 3100 güçlü bir mumla yeniden geçilirse daha hızlı hareket edebilirim. KLGYO da artık 1.40 barajının tutması zor görünüyor, izlemeye devam ediyorum. YTD
39 lar geldi:Sad:
Neyse 1.39 orta vadede üzecek bir fiyat değil yarın dahi üstü test edilebilir ancak 1.40 bir süreliğine bir dirence dönüşebilir.. YTD
3100 den çok sert tepki geldi.. bakalım belki de.. :) YTD