AFT dolar etkisi ile -%2,5 civarı gelse bayağı iyi olur.
Printable View
AFT dolar etkisi ile -%2,5 civarı gelse bayağı iyi olur.
Sabahta yazmıştım
Yerküredeki tüm endeksler kıpkırmızı iken BİST artıdaydı.
Birileri bişeyler alıp duruyor hala.
Benim tahminim BİST kafasına göre takılmaya devam edecek.
Yarın artı yaparsa şaşmam.
Ama düşüş olursa dolar kuru yükseleceğinden CDS artışından etkilenme oranı azalır.
Bu arada eurobond fonlarının bahtsızlığı şuki MB dolar alış kurunu dikkate alıyorlar.O da saat 15.30'da açıklanıyor.
Dün 6.77 idi bugün 6.78 olarak ilan edildi.
Ama dolar oldu 6,85
Ama bunun fona etkisi yok.
Yarın 6.76'ya düşse artıştan faydalanama imkanı olmayacak.
Eib kuzumuzun gun sonu degeri nedir acaba?
Saygilar.
Yanlız FED bizi iyi yanılttı.
Sınırsız dolar basacakmış gibi bir intiba yarattı.Sonsuz destek falan dedi.
Bu söze güvenen yatırımcı ABD borsalarına saldırdı.
Yani FED'in sadece laftan ibaret kalan beyanı üzerine şişti borsalar.
Ama o denilen para piyasaya sürülmedi.
Bizde sandıkki FED piyasayı dolara boğacak, dolar değer kaybedecek.Tam tersi oldu, millet güvenli liman diye altın değil dolar aldı, dolar hala dimdik ayakta duruyor.
Biz böylece ters köşede kalmış olduk.
IPV izahnamesinden alıntı:
Yabancı borçlanma aracı, eurobond ve yabancı kira sertifikalarının değerlemesinde, Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16:30 - 17:00 arasında alınan alış ve satış fiyat kotasyonlarının ortalamasına (temiz fiyat), fon fiyatı hesaplanacak gün itibarı ile birikmiş kupon faizinin eklenmesi ile elde edilen kirli fiyat kullanılır. Bu hesaplama, tam iş günü olmayan günlerde söz konusu kıymetin işlem gördüğü son işlem gününe ait kapanış fiyatı (temiz fiyat) kullanılarak yapılır. Kotasyon bulunmaması durumunda ise değerlemede kullanılacak kirli fiyat, bir önceki günün kirli fiyatının ertesi iş gününe iç verimle ilerletilmesiyle elde edilir.
yani
16:30-17:00 deki temiz fiyat ortalaması alınıp 15:30 daki usdtry kuru ile çarparak artı/eksi getiri bulunuyor...MUŞ?
öyle değil mi?
dolayısıyla saat 17:00 den sonraki gelişmeler ertesi günü ilgilendiriyor ,değil mi?
BİST'te hisse aldım ama çok komik düzeyde yani düşüş fazla etkilemez. Her gün AFT'ye ilave yapıyorum ufak ufak, maliyet düşüyorum. Asıl ağırlığım FIB ve AFT'de. FIB için buradan ilave yapmayacağım.
Mps % - 0.11
Tca % + 0.77
Zpf % + 0.02
Düşüş sorun değilde, düştüğü yerde kalırsa büyük olay olur.
V yada U değil büyük L
Türkiye icin konusuyorsak buna ben düzeltme diyorum..
Bence olmasi gereken bi düzeltme süreci bu....sonra yola devam ..
Simdi yeni girenler bi silkelensin.. mevduatcilar para kaybetmeyi sevmez..hesaplarinda para eksilince hemen panik yapar ..
Fonda olanlar icinde gecerli eurobond fonu ne bilim degisken fon adini siz koyun 3-5 gün eksi getirsin mevduattan fona gecenlerin tansiyonu cikar ..
cesaretli olan ve gercek borsaya yatirim yapmak isteyenlerle yola devam edilir..
Banka fonlarındaydı gözüm, ama sonra şöyle düşündüm
Bankalar artsada buna iştirak edemeyecek bazı bankalar var ve bunlar fona ayak bağı olabilir.
İyisimi en güvendiğim banka hisselerini kendim alayım 1 yıl vade koyup.
1 yıl sonra mevduat üstü getiriler herhalde.
Benim paylasimim degildir ama goruslerine saygi duydugum gercekten piyasada bilgili taner hocamiz;
Viop'da Ocak ayında zirvedeyken;
Long tarafında Cretid suiss 150.000 /160.000 kontrat taşıyordu Teb 80.000 / 90.000 kontrat taşıyordu
Short tarafında Garanti 110.000 / 120.000 civarında
Yapı kredi 50.000 / 60.000
Ak ise 40.000 / 50.000 arasında pozisyon taşıyordu
O dönemde çok ince detayları yazmıştım
GARANTİ ısrarla pozisyon kapatmıyordu
Boğalar kapatmamasının nedenlerini 124/82 hareketinde acı çekerek (BATARAK) anladılar
80.000 / 100.000 kontrat pozisyonu çok ciddi karla kapatmayı başardılar
Mart ayında terse kalan TEB long tarafında sahneye çıktı ve mayıs ayına kadar 170/180.000 kontrata ulaştı. Bu borsamızın 82/98 yükselişini sağladı. Bu noktadalarda Çok detay var sayfalar sürer .Merak edenler detaylı bir şekilde kendisi inceler
Gelelim 22 mayıs sonrasına
Bildiğiniz gibi dünya borsalarıyla birlikte bizim piyasamızda küçük bir ralli yaşandı
Bu süreçte TEB 30.000 kontrat pozisyon kapatarak kar AL yaptı
GARANTİ yükselişe rağmen pes etmeden yaklaşık 26.000 pozisyon arttırdı
Teb long'da kar alırken Garanti shortda pozisyon arttırırken
Karşı tarafta İş (40.000) ve Merrill (30.000) long pozisyon açtılar
Bu aracı kurumlarının vade sonuna kadar yapacakları hareketler dikkatle takip edilmeli
Piyasa 106.000 noktasını destek yapabilecek mi?
OPH ve OPI son bir aydır diğer hisse fonlara göre baya iyi duruyor.
Hisse fon düşünenler inceleyebilir.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Forumda yeniyim; ancak emin olmak için bir sorum olacaktı.
TTE’yi sabah 13.00 öncesi sattım. Valör 15 Haziran görünüyordu. Hangi günün fiyatıyla hesaplanır? 13 haziran sabahı mı?
Kamu veya özel sektör tarafından yurt dışında ihraç edilen kira sertifikaları’nın borsa dışından portföye dahil edilmesi durumda söz konusu varlıkların değerlemesinde; Temiz fiyat olarak saat 16:30-17:00’daki bloomberg generic price alış fiyatı (Bid Price) ve satış fiyatı (Ask Price) ortalaması alınır. Değerlemede kullanılacak kirli fiyat, temiz fiyatın üzerine değerleme tarihine kadarki işlemiş faizsiz sertifikanın getirisi eklenmesi yoluyla bulunur..
ZPF(ZİRAAT PORTFÖY KATILIM FONU (DÖVİZ) de ''fiyat belirleme'' de izahnamesinde yukarıdaki ifade geçiyor...AMA ''merkez bankası tarafından saat 15:30 da açıklanan kur ile çarpılır'' tarzı bir ifade yok...neden acaba? saat kaçtaki kurdan hesaplıyor ki?2 defa baktım...bulamadım ifadeyi...
IPV nin fon izahnamesinde 14. Sayfada belirtiliyor. "tcmb tarafından saat 15:30'da ilan edilen gösterge. ." seklinde devam eden cümle.
Linki koyayım : Fon İzahnameleri, https://www.isportfoy.com.tr/PageGal...2005052020.pdf
Tefas ta hisse yoğun fon kategorisinde görünüyor.
Fonun Vob daki kısmı da hisse sayılıyordur tahminimce.
Kap taki bildirimlerde de hisse yoğun fon kategorisi olarak gösteriyor.
Fon portföy değerinin en az %80’i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞâ€™ta işlem gören ihraççı paylarından oluşan ve bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde belirtilen şemsiye fona bağlı olarak ihraç edilen fonlar "Hisse Senedi Yoğun Fon" olarak kabul edilir. Hisse senedi yoğun fonların portföylerinde yer alan ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem sözleşmelerinin nakit teminatları, ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı opsiyon sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören ihraççı paylarına ve pay endekslerine dayalı aracı kuruluş varantları %80’lik oranın hesaplanmasına dahil edilir.
VIX endeksi +43 olmuş.
E tabi bugün aşı yada ilaç bulan olmadı.
Genelde hergün aşı yada ilaç bulunuyordu, bugün bulamayınca böyle oldu.
yarın trump aşı bulundu der....tüm kayıpları geri alır mı ki....?
bizim piyasalar izole olduğu için ve piyaslar devlet baba destekli olduğu için çok fazla karalar bağlamaya gerek yok..piyasalarımızın DÜŞMESİ kimin faydasına olur ki,düşmesinden kim kazançlı çıkacak?valla kafasına sopayı yer ayrıca.. :) açığa satış yasak,fiyat zaten oluşamıyor...bence kimse yarın için üzülmesin,vahşi bir piyasa olmaz.. .BİST yarın artı kapatırsa ŞAŞIRMAM..
İkisi de üç aylık performanslarında BİST100 benchmarkı epey geçmişler. ( 3 ayda 10 puan, aylıkta ortalama yaklaşık %3 fark ) Hatta OPI olan türev enstrüman kullanmamış hiç. Ben hep gözden kaçırmışım. Sanırım bunlar 4-5 ay önce kurulmuş fonlar. Oldukça başarılı görünüyorlar. Çok sevindim, sayenizde farkettim. Ben biraz daha izleyip yakında girerim bunlara bir miktar.
Bunların kötü tarafı osmanlı portfoy fonların iceriği hakkında pek bilgi vermiyor. Fon hangi hisseyi aldı sattı bilemiyorsun.