Haklısınız takip ettiğim tabloda NZH ve OPB en son perşembe verilerini çekmiş dikkat etmemişim. Ona göre hesaplayınca ikisi de hatalı kusura bakmayın arkadaşlar.
Hatamızı düzeltelim OPB %0,099+
Printable View
Bazı fonlar gün sonunda mkk da o günkü fon fiyatlarını yayınlıyor. Elinde o fonlardan olan arkadaşlar da https://eyatirimci.mkk.com.tr/ adresinden kendi mkk hesaplarına giriş yapıp oradaki güncel fiyatı dünkü fiyata bölüp çıkan getiriyi bizimle paylaşıyorlar sağolsunlar.
PPZ vs. ppf'ler hatta NZH'den çıkmak için son günler.
Nkolay bono şuanda günlük 0,0494 net. Vade sonuna kadar bu oran sabit.
PPZ ise son olarak günlük 0,0485 oldu.
Bu haliyle bile Nkolay'ın gerisinde kalıyor.
Perşembe günü bir faiz indirimi daha gelirse bırakın PPZ'yi NZH bile Nkolay'ın gerisinde kalır.
NKolay'da Cuma günü faizi indirir.
O yüzden faiz ineceğini öngörenler ppz vs. çıkıp %19 'luk Nkolay faizi düşmeden alabilir.
Fakat onda da bileşik yok.Sadece ana paranıza faiz işliyor.
Ben 19.5 tan kitledim 176 gun .
iyide nzh bu faiz indiriminden hiç etkilenmedi hatta biraz arttı: ) nzh şu anda banka mevduatını muadil alırsak aylık brüt %25 faiz veriyor, bu ne zaman %19 altına gerileyecek de 1 yıllık mevduat bağlamak daha avantalı olacak? iyi düşünmek lazım. dünyaya ayı piyasası gelir de bist 1100 olursa borsaya girmek için mecbur bozacaksın tüm faizin gidecek o da var.
1 yıllık bağlanmaz.Nkolay %19 'dan alıp günlük gitmek gerekebilir.
PPZ düşüyor, faiz inerse daha da düşer.
NZH'de de hafif bir gerileme var.
Gerileme olmazsa ürkütücü olur zaten, yeni giren para demekki acayip riskli bonolara gidiyor demektir.Sağlıklısı hafifte olsa gerilemesi.
Asıl önemli konu perşembe yine düşüş varmı yokmu meselesi.
Aslında düşüş olacağını bilsem ne var ne yok dolar alır, 10 civarı satarım.
haklısın amma işte bi sabit bırakırsa 8.8 de alır soluğu. aslında öyle bile düşmemesi lazım bu kadar rezil bir ekonomi yönetiminde ama bahse girerim düşer. türk yatırım piyasası dengesiz psikopat hasta bir piyasaya döndüğü için tüm paramı dövize çeviriyim değer kaybından korunsun da diyemiyorsun. 8.8'de alsan, çıkar lan tamam bi daha pislik yapmayacam köftehorlar deyiverir 7'ye de gider, stockholm sendromu hesabı: )
osmanlı yatırımda NZH için aylık 1,67 getirisi var. mevduat karşılığı 1,77 diyor.
Tacirlerin borçlanma araçları fonu TPF aylık 1,99 imiş. risk değeri 5. içinde %0,89 kadar hisse var. Azimut borçlanma fonu GTF aylık 1,78 getirmiş.
Bu ay bayagi baski olusturdu faiz lobileri [emoji23]
kur da sakin haa 9.30 gecersem arkamdan el sallarsiniz diyor
kilicdaroglu da saolsun gitti kulagini cekti merkez bankasinin
diger yandan 10 yilliklar umrumda bile degilsiniz diyip yukseliyor
Belki birazcik rasyonel davranip pas gecebilirler [emoji4]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ppz'nin risk puanı 1 yani çoğunlukla devlet tahvili tutuyor darbe, savaş gibi felaketler yaşanmadıkça parana birşey olmaz, nzh risk puanı kaç bilmiyorum ama daha yüksek. hisse fonlarında 7 en yüksek seviye, borçlanma araçları da 3-5 arasıdır genelde ve çoğunlukla özel sektör tahvili tutarlar yani senin paranı özel şirketlere borç olarak verirler o şirketlerden biri de iflas eder yada borcunu ödemezse bi sabah bi bakarsın sevimli fonun zombiye dönüşmüş -%2 yazıvermiş: ) nzh'nin başına gelmedi henüz ama gelmeyecek diye birşey yok. tüm paranın sadece 4-5 şirkete peşkeş çekildiği daha kalitesiz fonlarda -15 -20 de mümkün. o yüzden baf alırken aracı kurumu ve geçmiş grafiğini iyi incelemelisin.
mkk değerine göre NZH değer artışını yaklaşık 15.42 hesapladık fakat 15.82 çıktı böyle sapma olmazdı ama pozitif olması sevindirici en azından
Tefas'ın mobil uygulamasında sorun yaşayan var mı arkadaşlar? Favorileri tıkladığımda uygulamadan atıyor bir süredir.
geçen hafta itibarıyla katılım dünyamıza çiçeği burnunda bir fon gelmiş, nurol portföy birinci katılım fonu njy. hemen fon yönetimine ulaşıp izlenimlerimi paylaşmak istedim.
öncelikle fon, değişken fon tadında, değişkenlerin katılıma uyarlanmış formatı şeklinde düşünülebilirmiş. aktif yönetim sağlanacağından muhafazakâr olunması gereken dönemlerde askari hisse taşıma oranı yüzde 15'ken ortam düzeldikçe en yüksek yüzde 85'e kadar çıkılabilirmiş. şu an itibarıyla yüzde on oranında altın pozisyonu da planlanmakta olup yükseliş trentleri başlayacak olursa bu oran da yükseltilebilirmiş. bu fon, anladığım kadarıyla ktm'ye ciddi bir alternatif ve rakip olacak. ayrıca hisselerde uzun vade değer yatırımına önem vermekle beraber bir miktar da kısa vadeli pozisyon alıp hedeflere gelince kâr satışı da yapacaklarmış. bir de stopaj devam ettiği sürece ve iyi yönetilmek kaydıyla katılım fonlarının diğer değişkenlere karşı önemli bir stopaj avantajı bulunduğuna da dikkat çekiliyor. bu piyasaya yeni girdiklerini ve talep olduğu taktirde yurt dışında islami esaslara göre kurulan fonlar ve hisselerden oluşan yabancı katılım hisse fonu düşünüyorlarmış. bir de ktm'de satış valörü 2, burada bir gün.
bol kazançlar dileğiyle hoşçakalın
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=NJY
100 puan faiz indirdik, bunun sonucunda 10 yıllıklar yaklaşık 350 puan yükseldi.
20,3 olmuş bugün.
Buyrun izah edin...
Dediğiniz doğru da, olaya sadece faiz açısından bakmamak lazım. Ekonominin durumu ortada. Enflasyon sürekli yükseliyor. Yurt dışı sermaye girişi yok gibi. İthal etmemiz gereken zorunlu ihtiyaçlar (petrol, doğal gaz gibi) var. Bu da dış ticaret açığını arttırıyor. Dışarıdan para bulmanın maliyeti arttı. Dolar ya da Euro nun bu yüzden bahsettiğiniz gibi dramatik şekilde düşmesi çok zor. Keşke düsse bunu ben de isterim.
evet gerçekler ortada. güzel de ekonomik temel analiz yapmışsın. ama geçen sene ekimde tam 18 senedir yaptıkları ortada olan rte'nin değiştim demesine inanacak derecede aptal bir dünyada neyin temel analizini yapacaksın? ben o sözden sonra dolar düşünce tamamen terkettim temel analiz olayını. rte yarın tamam naci ağbalı göreve geri getirdim faiz indiriminden de vazgeçtim derse(zira dönüş yapma konusunda vicdan yapan bi tip değil kendisi) lira öyle bir fırlar ki..neyse kendine bu kadar güveniyorsan yüklen tüm paranla dolara umarım gönlünce olur. burda tek amacımız para kazanmak. yoksul bile oy verirken kendi geleceğini düşünmüyorsa, dahası onu düşünenlere hain diyorsa banane. 90'larda lisede her hocanın ağzında sakız olan bir laf vardı, her toplum hakettiği gibi yönetilirmiş.
EIC ve EIB güzel gidiyor.
Frendly dolara yüklendiğim falan yok. Ama bir miktar dolar ve euro aldım. Yani fon yanında biraz da sepet yaptım. Eninde sonunda piyasa yolunu bulur. Arada sapmalar olsa da. Döviz alırken Merkez Bankasının sitesinden küçük bir araştırma yaptım. Dolar ve Euro nun son beş yıllık getirilerini hesapladım. Siz de bakabilirsiniz.
USD EURO
2017 %6.79 %21,89
2018 %40 %33
2019 %11 %9
2020 %24 %36
2021 % 24 %18 (Ocak - 15 Ekim itibariyle)
TOP: %105,79 % 117,89 getirileri olmuş. (sepet iyidir)
Nzh getirisi gun gun dusuyor
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende 2018 eylülde alanlardaki şans yok, bende 2018 ocakta alanların şansı var diyorsan zaten hiç durma. misal altını da 2011'de alan bir amerikalı bugün rezil oldu, 2019'da alan bir amerikalı bugün zengin oldu. ben doğuştan şansa inanırım. ama kazı kazanları hep boş çıkan biriysen bi daha düşün. sepet konusunda haklısın piyasalar dip yaptığında %50 bist %50 nasd** yapmak şahane getiriler bırakır. ama dip yaptığında, yani buralarda %20-%30 aşağı geldiğinde.
Evet doğru. Benimkisi kabaca bir hesaptı. Yalnız yasaklanmadan önce bankalarda swap işlemi yaparken kaydi olarak tl karşılığı dolar alır sonra belli bir fiyattan satar mevduat üstü getiri elde ederdik. Bir ara hesap yapmştım. Eğer eldeki TL ile dolar alıp beklemiş olsaydım. Mevduata göre çok fazla karlı olacaktı. Aslında getirisi en iyi olan yatırım gayrımenkul gerisi hikaye. Örnek iyi bir lokasyonda aldığım bir dairenin fiyatı dört yıl içinde üçe katladı. Son söz dolar alacaksanız kısa değil uzun yol koşucusu olacaksınız. Bu sabır işi.
TEFAS'a kayıtlı yatırım fonlarının (750 adet) sınıflarına göre yılbaşından bugüne getirileri & büyüklükleri. : Alıntı @dowjones
> Hisse
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff2272950d.jpg
TEFAS'a kayıtlı yatırım fonlarının (750 adet) sınıflarına göre yılbaşından bugüne getirileri & büyüklükleri. : Alıntı @dowjones
> Değişken ve sepet fonlar
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...da986bcba4.jpg
MÜKAFAT PORTFÖY BİRİNCİ FON SEPETİ FONU
MJB
bunun hakkında bilgisi olan var mı arkadaslar yapay zeka ile yabancı yatırım fonlarına yatırım yapıyorlar
stopaj galiba yine 0 ve yeni ve iyi bir baslangıc yapmıslar.
sizce alınır mı
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=MJB