hem para politikasını hem bütçeyi gevşetiyorlar
Ve bunu dünyada parasal sıkılaşma zamanında yapıyorlar fed den de şahin açıklama gelirse durumumuz şu olur
https://youtu.be/lqlL1JlG3xc
hem para politikasını hem bütçeyi gevşetiyorlar
Ve bunu dünyada parasal sıkılaşma zamanında yapıyorlar fed den de şahin açıklama gelirse durumumuz şu olur
https://youtu.be/lqlL1JlG3xc
Takasbank verilerine göre yabancı takası (T+3) azalmaya devam ediyor.
https://i.hizliresim.com/58dd5ii.png
9,4858...i gördü
https://twitter.com/esgiiiiiii/statu..._qINJ4xcA&s=19
Yap abime bir kilo pirzola
9.51 yine geliyor sssss
Piyasanın enflasyon beklentisi %20'yi geçti
Bloomberg HT'nin enflasyon anketine katılan 23 kurumun yıllık enflasyon için medyan beklentisi yüzde 20,25 oldu.
Bloomberg HT'nin enflasyon anketine katılan 23 kurumun yıllık enflasyon için medyan beklentisi yüzde 20,25 olurken aylık enflasyon beklentisi yüzde 2,70 oldu. Ankete katılan kurumlar yılsonunda ise enflasyonun yüzde 19,35 seviyesinde olmasını bekliyor.
Ankete katılan kurumlar arasında Ekim ayı için en düşük yıllık enflasyon beklentisi yüzde 18,9 olurken en yüksek beklenti yüzde 21 oldu.
tek bir şeye bel bağlanır mı hiç ? ne kadar güzel görünürse ne kadar cezbedici olursa olsun.....
hayattaki zorunluluklarımızı idare edebilmemiz içün imkanlarımızı çoğaltmamız gerekir... yedeksiz gidilmez
Onumuzdeki 10 sene zor gececek.hesabinizi ona gore yapin.zorunlu harcama disina cikmayin.bir ahtopod yiyip kalkin[emoji39]
9.53 sssss
Bu is maliyetin uzerinde tutturabildigine gecirmekle gider.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
21 ekimdeki 2 puanlık indirime dolardan aşırı tepki gelmediğinden 18 Kasımda 2 puan daha indirim gelebilir.
Taş çatlasın 10 TL olur en fazla sonra yavaş yavaş iner gene.
Bu arada toplam da 5 puan indirimde yapılmış olur.
https://halktv.com.tr/ekonomi/yatiri...r-oldu-651207h
Kripto isi ne denli sakat bir iş [emoji39]
Şu anda burada yazanların çoğu bunalımda TL mevduatta olupta kafayı yemeyen yok herkes eksi reel faiz alıyor bunlardan kurtulmak için ne yapmalı onu konuşmalı
1- Borsa 2- altın 3 - döviz 4- ÖST
5- Tefas fonları 6- Euro bondlar
7- Hiçbir şey yapmayıp olduğun yerde kalıp 2022 Ocak sonuna kadar beklemek
Ne yapicaz fikirler nelerdir. Lütfen yorum yaparmısınız.
Satildigi suretle mesafeye gore bedel alinmaz. Kimine az kimine cok gecirilir.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapitalizm yeni bir ekonomik düzen peşinde . Bu çok hızlı gerçekleşecek. Bu belli.
Metaverse ile ilgili bir çok video seyrettim ki ekonomi ve ticaretin şekli değişiyor ucu açık. Fayıs döviz borsa, hepsinin tarihe karışması an meselesi. Crash çılar üzülecek galiba. Gerçekten düşündükçe akıllara ziyan .
Şimdiden dükkan yeri arsası alıyorlar. Gerçek arsa değil sanal. Fiyat merkeze yakın 1.900 000 $ hızla tükeniyor.
Farkında olmadan ağzım bozulmuş yengadan fırça yedik.
Saygılar
Fazla basılan paraları bir şekilde insanların elinden almak lazım ki para hayati öneme sahip varlıklara kayıp enflasyon yaratmasın.
Ses etmeyin NFT; Dijital arsa bok püsür ne var ne yok alsınlar. İnsan bedeni fiziki olarak var olduğu sürece belli başlı ihtiyaçları olacak.
1- Barınma
2- Gıda
3- Sağlık
Metaverse ise bu 3 şıkkın dışında 4. bir ihtiyaca karşılık geliyor.
4- Eğlence.
Eğlencenin türlü formları var. Metaverse de bunlardan birisi. Kimisi bilgisayarda oyun oynar, kimi film izler, kimi de dijital arsa sahibi olur. 4. kısımda seçenekler çok çeşitli.
Nihayetinde hepsi susayınca su içer, sarhoş olmak için bira/şarap içer, acıkınca et/ot yer, başı ağrıyınca parasetamol içer.
Myspace de 10 sene önce çok popülerdi şimdi ortalarda yok. İnsanlar ise son 100+ senede olduğu gibi kola/sigara içmeye devam ediyorlar.
Bence ilk 3 şıka oynamak daha garanti :)
ytd
Zaten yazılardan belli oluyor herkes tutarsız ve ne yapacağını bilmiyor. Bakalım ne olacak
Ben mevduattan ve risksiz fonlardan tamamen çıkıp yatırımlık iki tane 1+1 ev ve bulabilirsem sıfır benzinli düşük motor bir araba alıp kapıya koyacağım. En azından mevduattan fazla getirir. Önümüzde ki on yıl için de her ay maaş aldıkça temettü veren hisse biriktirmeyi düşünüyorum. Bir de tamamı gitse bile üzülmeyeceğim bir parayla coin al sat isine gireceğim. Türkiye'de gelir durumunu bile korumak çok zor.
3-4 F/K li hisse var ve oyle abuk subuk sirketler de degil.
Bunlar varken eve arabaya para yatirilmaz, nacizane.
Syg,
3/4 Fk ya içinde onlarca ülkenin en iyi şirketi olan 2 holdingimiz bile var. Bende ev ve araba gibi durdukça yaşlanan yatırımlara paramı bağlamam şu ortamda. Ama hisse pozisyonlarını da al unut şeklinde değil al izle takip et şeklinde açarım. Özellikle burada takip edeceğim husus şirketin temel verileridir.
Madem şu anda konut almak mantıklı ve fiyatlar artacak peki konut sahibi konutunu neden satar bu ortamda ?
Benim meslektaşlardan biri evini sattı eurobond yaptı, kiraya geçcem dedi.
Bana mantıklı gelmedi ama vardır bir bildiği.
Ben almışsam kolay kolay satmam, almamışsam da kolay kolay almam şeklinde hareket ediyorum genelde.
Eurobond bence ev fiyatlarına karşı kazanbilecek yegane enstrümanlardan biri ama risksiz değil tabi.
ytd
Eurobond fiyati burganbankta farkli isbankta farkli olabiliyormu?cok farkedermi?
Almak istiyoruz fakat azar azar alamazmiyiz?
Devlet mi avantajli yoksa banka eurobond avantajli.
Belki yaşlı annesi tek yaşıyordu ölmüştür satacaktır..
Belki yaşlı annesi ile kaza geçiren kız kardeşi aynı eve girecektir kızın evini satıyordur..
Belki 3 evi vardır bi tanesini satıp coin alacaktır..
Belki yeter bu kadar yükselmesi diyip (yanılacaktır ) satacaktır..
Borcu vardır satacaktır
İl-ülke değiştiriyordur satacaktır..
Bir ton neden olabilir..
Ama böyle bir soru neden sorulur ki..?
YKBNK tarihinin en yuksek ceyreklik karini acikladi dun...
Para fiskiriyeaaaaaaaaaaah
Syg,
Hepsinin bir vakti, zamani var..
O vaktin gelmesini bekleyecegiz..
Vakti gelen biraz gidiyor sonra oturup bekliyor digerlerini..
Hayat da boyle degil mi??
Beklerken de espressonun yaninda gunde 4-5gr sundan yiyecegiz..
https://www.chocolate.lindt.com/lind...colate-bar-50g
Graminda 6 kalori var, aman dikkat diyorum..
Ben ilac namina yiyorum.
Syg,
Naci başkanın ismi bile yetiyor dolara :)