Defter değeri 500'e doğru gidiyor...!
Printable View
Defter değeri 500'e doğru gidiyor...!
Sn agha,
Dediginiz ozsermaye artışı olmaması benim de dikkatimi çekti. Aslında satışlar artmış, kâr orani da iyi geldi ama borçlar artmış görünüyor ve bu yüzden sermaye artışı olmamış olarak gördüm. Aslında satışlar iyi ama giderler fazla. Özsermaye artışına yansıması olsaydı çok daha guzel olurdu sanırım. Ama bana göre yinede kötü değil bu durum. Sonuçta satışlar artıyor, uçak sayısı da artıyor. Sezon beklentisi de iyi olarak bekleniyor. Bir sonraki bilançonun çok daha iyi geleceğini düşünüyorum. Satışlar işlerinin iyi gittiğini gösteriyor zaten. Giderler kalemini biraz daha iyi kontrol ederse yönetim güzel şeyler ortaya çıkabilir düşüncesindeyim.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Savaş var!
Ortaklığımız Yönetim Kurulu 14.02.2023 tarihinde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) ve 14.02.2023 tarihli duyurusu çerçevesinde, Ortaklığımız hisse değerinin pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek amacıyla hisse geri alım programı başlatılmasına karar vermiştir ve karar aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmıştır.
Hisse geri alım programı kapsamında, Ortaklığımız tarafından 03.03.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 137,80 TL – 139,20 TL (ağırlıklı ortalama 138,45 TL) fiyat aralığından toplam 287.000 TL nominal değerli THYAO payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 1.104.800 TL'ye ulaşmış olup, Ortaklık sermayesine oranı %0,080058'dir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ortaklığımızın Şubat 2023 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
• Şubat 2022 döneminde 4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2023 yılının aynı döneminde 4,9 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Şubat 2022 döneminde 1,2 milyon iken, 2023 yılının aynı döneminde %69,7 artarak 2,1 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Yolcu doluluk oranı Şubat 2023 döneminde %81,3 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde yurt dışı doluluk oranı %81,3 olarak gerçekleşirken, yurt içi doluluk oranı %80,5 olmuştur.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Şubat 2022 döneminde 12 milyar iken, 2023 yılının aynı döneminde %28 artarak 15,4 milyar olarak gerçekleşmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Şubat 2022 döneminde 119,3 bin ton iken, 2023 yılının aynı döneminde %14,7 azalarak 101,8 bin ton olarak kaydedilmiştir.
Ortaklığımızın Ocak – Şubat 2023 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:
• Ocak – Şubat 2022 döneminde 7,9 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2023 yılının aynı döneminde 10,9 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Dıştan dışa transfer yolcu sayısı Ocak – Şubat 2022 döneminde 2,5 milyon iken, 2023 yılının aynı döneminde %71,5 artarak 4,3 milyon olarak gerçekleşmiştir.
• Yolcu doluluk oranı Ocak – Şubat 2023 döneminde %80,9 olarak gerçekleşmiştir. Yurt dışı yolcu doluluğu %80,9 seviyesinde gerçekleşirken, yurt içi yolcu doluluğu %81,6 olarak gerçekleşti.
• Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak – Şubat 2022 döneminde 25 milyar iken, 2023 yılının aynı döneminde %33,7 artarak 33,5 milyar olarak gerçekleşmiştir.
• Taşınan Kargo-Posta, Ocak – Şubat 2022 döneminde 239,6 bin ton iken, 2023 yılının aynı döneminde %7,9'luk düşüşle 220,8 bin ton olarak gerçekleşmiştir.
• 2023 Şubat ayı sonunda filodaki uçak sayısı 400 olmuştur.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 6-28 Şubat tarihleri arasında icra edilen ücretsiz yolcu ve kargo taşımaları yukarıdaki verilere dahil edilmemiştir. İlgili dönemde 433 bin vatandaşımız ile arama-kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye ulaştırılmış, 430 bin vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirilmiş ve 16 bin ton yardım malzemesi afet bölgelerine sevk edilmiştir.
Şubat ayı yolcu sayısı süper gelmiş. Özsermaye karlılığı ve temettü kötü oldu. Umarım tez zamanda yine toparlar.
Dediginiz gibi Sn agha, Yolcu verileri guzel geliyor. Yaklaşık geçen senenin %50 üzerinde geliyor. Bence çok iyi gidiyor şimdilik. Son bilançoda özsermayesine pek yansımadı nedense. Bu biraz kötü oldu ama son veriler güzel geldiği için beklenti hala devam ediyor. Araci kurumların hedef fiyatlarida bu yuzden yükseliyor. Yaz aylarında hareketlilik artacaktır diye düşünüyorum bakalim.
Taiçermez kendi düşüncem dır
Brent petrol düsüyor , bizim Altin yumurlayan kaz ise , pike yapiyor,
Ceoya düser hisseyi ederine tasimak bu verilerle kaç dolar demist?
THYO depremde meccanen yolcu ve kargo taşıdı. Haliyle ilk çeyrekten değil ikinci çeyrek ve seçim sonrası seçilene göre kararını verecektir. 15 mayıs önemli...!
Hadi hayırlısı :he:Alıntı:
Hisse geri alım programı kapsamında, Ortaklığımız tarafından 16.03.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 130,30 TL - 131,70 TL (ağırlıklı ortalama 131,05 TL) fiyat aralığından toplam 310.000 TL nominal değerli THYAO payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 1.414.800 TL'ye ulaşmış olup, Ortaklık sermayesine oranı %0,102522'dir.
Kap haberinde “2023 Şubat ayı sonunda filodaki uçak sayısı 400 olmuştur.” bilgisi var. Bunun etkisini yorumlayacak var mı?
Kap’ ta şöyle bir haber:)
THY, ekipmanlarını geri alamadı Hintli dev SpiceJet’e dava açtı.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/th...va-acti/688577
kapanışta hangi ağalar niye sattı..? :notr:
bakalım thy hisse geri aldı mı?
Filo genişliyor, uçak sayısı artıyor her geçen gün, personel alımları devam ediyor. Uçuş hattı sayılarını da artırıyor. Yani büyümeye devam ediyor THY. Yolcu sayısında da geçen yılın ilk 2 ayına göre bakınca (2022 Ocak Şubat ayı) bu yıl yaklaşık %50 artış var şeklinde haberler okudum. Yani herşey olumlu gidiyor gibi görünüyor. Son bilanço da kâr rakamı özsermaye ye pek yansımadı ama önümüzdeki bilançoda yine güzel şeyler görmeye başlarız diye düşünüyorum ben.
Yolcu verileri zaten çoğu şeyi özetliyor bana göre. THY yönetimi taşınan yolcu sayısında bu yıl yanılmıyorsam %17 artış bekliyoruz demişti. Bence guzel gidiyor işleri.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
Alım için biraz daha bekleyeceğim
Karanlık oda Test ettiler,
Test edenide test ettiler
oda basti ...
Şirket buralardan almıyacaksa kactan alım yapacak bu nasıl alım programıdır
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
THY tekniği halka arz etseler ..... :yes:Alıntı:
THY teknik, başarılı bir büyüme ve güçlü bir stratejik ivme gösterdiği 2022 yılına ait finansal raporlarını açıkladı
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Küresel uçak bakım-onarım (MRO) sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., başarılı bir büyüme ve güçlü bir stratejik ivme gösterdiği 2022 yılına ait finansal raporlarını açıkladı. Bir önceki yıla oranla yüzde 37 büyüme sağlayarak 1,42 milyar ABD doları gelir elde eden şirket, pazar payını yüzde 1,9'a çıkararak şirket tarihinin en yüksek büyüme oranını ve gelirini yakaladı.
Havacılık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda her yıl kabiliyetlerine yenilerini ekleyen Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., 2022 yılında birçok yeni başarıya imza attı. Yıl içerisinde, Boeing 787 Dreamliner ve Airbus A350 uçak tipleri özelinde ilk üs bakım operasyonlarını tamamlayan şirket, Boeing 777-300ER iniş takımları üzerindeki ilk bakım işlemini de aynı yıl içerisinde gerçekleştirdi. 2022 yılında 1.193 adet uçak parça numarasını kabiliyetine katan MRO lideri, yetkinliklerini ve müşterilerine sunmakta olduğu hizmet yelpazesini genişletti.
Şirketin 2022 yılı performansı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik. A.Ş. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; "Havacılık sektörünün ihtiyaçlarına göre geliştirdiğimiz kabiliyetlerimiz ve her geçen yıl daha da artırdığımız bakım kapasitemiz sayesinde yerli ve yabancı müşterilerimize kusursuz bir bakım-onarım hizmeti sunmaktayız. 2022 yılını, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz, pandemi öncesi dönemde yakaladığımız büyüme seviyesini ve gelir rakamlarını aştığımız bir yıl olarak geride bıraktık. Aynı dönemi, 1,42 milyar ABD doları gelir ve 119 milyon ABD doları operasyonel kâr ile kapatarak, şirket tarihimizde büyük bir başarıya imza atmış olduk. Şirketimize duydukları güven için müşterilerimize teşekkür ediyor, gösterdikleri azim ve özveri için çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.
Dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan birçok hava yolu kuruluşuna komponent ve uçak bakım hizmeti sunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., 2022 yılında 649 uçağa üs bakım hizmeti sağladı, 221 iniş takımına ve 119.950 komponente bakım-onarım hizmeti sundu.
13x lerden geri alım yapan yönetim, bugün 123 e gelmiş hisse geri alım yapmıyor.
Ne zaman yapacaksın peki. Yine 13x tl olunca mı.
Bugünlerde satışı dengeleyip, fiyatı regüle etmeyeceksin de millet paniklediğinde ve zararlar diz boyu olduğunda, lânet eden ky nin malınımı alacaksın..
Hey gidi yönetim hey...
destek devamda...Alıntı:
Ortaklığımız Yönetim Kurulu 14.02.2023 tarihinde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) ve 14.02.2023 tarihli duyurusu çerçevesinde, Ortaklığımız hisse değerinin pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek amacıyla hisse geri alım programı başlatılmasına karar vermiştir ve karar aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmıştır.
Hisse geri alım programı kapsamında, Ortaklığımız tarafından 21.03.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 123,00 TL - 124,50 TL (ağırlıklı ortalama 123,72 TL) fiyat aralığından toplam 650.000 TL nominal değerli THYAO payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 2.064.800 TL'ye ulaşmış olup, Ortaklık sermayesine oranı %0,149623'dır.
ABD banka hikayesi bizim borsayı da nezle mi etti?
Yaz ayları baya guzel olacak gibi sanki, Şu medya haberi baya guzel görünüyor,
Havayolu şirketleri bu yaz Rusya'dan Türkiye'ye yönelik rekor uçuş programına hazırlanıyor.
Türkiye'ye yeni uçuş izinleri!
Türkiye'ye yeni uçuş izinleri!
Yazın yaklaşmasıyla birlikte Rus tur operatörleri Rusya'dan Türkiye'ye rekor sayıda Rus turist akışı bekliyor.
Geçen seneye göre 1.5 kat artacak, yoğun sezonda haftada 1100 uçuş olacak
Uzmanlara göre, yazın yoğun sezonda Rusya'dan Türkiye'ye haftalık uçuş sayısı yazın yoğun sezonda 1100'e kadar çıkacak. Bu rakam geçen yıla göre neredeyse 1,5 kat daha fazla uçuş anlamına geliyor.
Aeroflot Rusya'nın 9 şehrinden Türkiye'ye uçacak
Rus ulusal havayolu şirketi Aeroflot bu hafta planlarını çoktan açıkladı. Ulusal havayolu, tur operatörü Biblio-Globus ile ortaklaşa, Rusya'nın dokuz şehrinden Türkiye'nin önde gelen turizm destinasyonlarına seferler açacak.
Adresi, https://www.turizmajansi.com/haber/r...00-ucus-h59766 bana güzel bir haber gibi geldi,
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Genel kurul ne zaman bu bilgiyi bulamadım genelde martın sonunda yapılmış önceki yıllarda bilgisi olan var mı?
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilal EKŞİ;
Avrupa'daki 10 büyük havayolu arasında 2'nci olmak; bayrak taşıyıcılar arasın 1'nci olmak ülkemiz açısından çok güzel.
THY, pandemi öncesi seviyeleri aylık bazda 2022 yaz aylarından itibaren aştı.
Ülkemiz ve şirketimiz ile gurur duyuyoruz.
Ek 29450
Allahini seven defansa gelsin formasyonundayiz ,
Arrow street kapital sözüm sana :)
https://i.hizliresim.com/5wbefxx.png
Halk ve Ziraat....alımda gözüküyorlar..
acaba geri alım mı var? :notr:
Yolcu ve uçuş sayısına göre çok geride kaldık. Neyse 2-3 tabanlık bir fark oluştu.
Hisse geri alıma devam edilmiş.. :halay:Alıntı:
Hisse geri alım programı kapsamında, Ortaklığımız tarafından 29.03.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 118,00 TL – 120,00 TL (ağırlıklı ortalama 119,07 TL) fiyat aralığından toplam 168.000 TL nominal değerli THYAO payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 2.232.800 TL'ye ulaşmış olup, Ortaklık sermayesine oranı %0,161797'dir.
Adam cikmis ,
Thy çok iyi diyor , vay söyle böyle
bugün de calistigi en iyi satici 119,54 ile ...
KY ne cektiyse bu tiplerden cekmistir,
Suyu bulandırırlarken bu şirketleri bu ucuzlukta kısa bir süre daha göreceğiz. Havacılık sektöründe işleyiş muazzam, seçime 29 seans var ve dibin dibine çok az var ve yabancı havayı koklamaya çoktan başladı.
Hayırlı olsun....! :yes:
https://www.foreks.com/haber/detay/6...mesi-imzalandiAlıntı:
Türk Hava Yolları Teknik, Emirates Hava Yolları'na uçak bakım hizmeti sunuyor
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Dünyanın en büyük uçak bakım-onarım hizmeti sağlayıcılarından biri olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile dünyanın en büyük Boeing 777 filosuna sahip, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli havayolu şirketi Emirates arasında uçak bakım sözleşmesi imzalandı.
İmzalanan anlaşma doğrultusunda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Emirates'in filosunda yer alan 5 adet Boeing 777 tipi uçağa üs bakım hizmeti sunacak. Anlaşma kapsamındaki ilk uçağın bakımına 1 Nisan itibarıyla Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'nin Atatürk Havalimanı Tesisleri'nde başlanırken diğer uçakların bakım operasyonları ise önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecektir.
İmzalanan yeni bakım anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut; "Emirates Hava Yolları'nın Boeing 777 tipi uçaklarının üs bakım operasyonlarını bizlere emanet etmesi, Emirates'in şirketimize duyduğu güvenin bir göstergesidir. Müşterilerimiz için sunduğumuz yüksek kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışıyla uçak ve komponent bakım-onarım sektörünün en önemli hizmet sağlayıcılarından biri olduk. Bu vizyonumuza uygun çalışırken daha büyük hedefler koyuyor ve başarımıza yeni iş birlikleri ekliyoruz. Emirates ile yaptığımız anlaşmanın da uzun soluklu bir ortaklığın başlangıcı olduğuna inanıyoruz." dedi.
Sektörünün en önemli şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., kabiliyet ve kapasitesine önemli yatırımlar yapıp hizmet portföyünü genişletmeye ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayarak sektöründe fark yaratmaya devam ediyor
Hayırlı olsun...
Alıntı:
THYAO 4Ç22 Analizi (Bizim Menkul)
Güçlü turizm beklentileri...
ü 2022 yılının başında hava trafiği, 2019 seviyesinin %78'ni yakalamış olmasına rağmen Ocak ayındaki Omicron varyantının sebep olduğu yeni kısıtlamalar bu seviyeyi %68'e düşürmüştür. Varyantın etkisinin azalmasıyla Şubat ayında bu oran %71'e çıkmıştır. Şubat ayının sonunda Ukrayna savaşı Avrupa'da hava trafiğini zorlayan en büyük etmen olmuştur.
ü Rusya'dan gerçekleşen batıya uçuşlarda Türk Hava Yolları (THYAO veya THY) köprü görevi üstlenmiştir. Yurtdışı uçuşların daha karlı koltuk ve uçak doluluk oranlarına etkisine ilaveten yurtiçi destinasyonlarda da gerçekleşen yüksek talebin getirdiği doluluk oranları şirket finansallarına pozitif yansımıştır. Türkiye'nin Rusya Ukrayna arasında arabulucu rolü oynaması ve AB ülkelerinin aksine Türkiye'nin Rusya'ya hava sahasını kapatmaması Türk havacılık sektörü üzerinde pozitif etkiler sağlamıştır.
ü Dış hatlardaki yolcu sayısında kuvvetli iyileşmenin etkisiyle Türk Hava Yolları'nın güçlü operasyonel performansını devam ettireceğini ve yolcu talebinin artacağı beklenmektedir.
ü Türk Hava Yolları 2022 yılında toplam gelirleri 2019 seviyesine göre %39,3 artış göstermiştir. THYAO'nun gelirleri 2019 yılında 13,2 milyar dolar olurken, 2022 yılında 18,4 milyar dolara yükselmiştir. Şirketin esas faaliyet kârı 2,8 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır.
ü Takip eden dönem incelendiğinde THYAO'nun yolcu doluluk oranı Şubat 2023 döneminde %81,3, yurt dışı doluluk oranı %81,3 olarak gerçekleşirken, yurt içi doluluk oranı %80,5 olarak gerçekleşmiştir. THY'nin Şubat 2022 döneminde 4 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2023 yılının aynı döneminde 4,9 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yaz döneminde güçlü turizm beklentileri ile turizmin en yoğun olduğu dönem olan üçüncü çeyrekte ulaştırma sektöründe güçlü gelir beklentileri mevcuttur.
ü COVID-19 salgının 2022'de geride bırakılması ile beraber Turizm sektörü temsilcileri, 2023 sezonunda rekor sayıda turist ağırlamayı hedeflemekte.
ü Borçluluğunun yüksek olması nedeniyle finansal kaldıracı yüksek olan THYAO'nun FD/FAVÖK ve İNA değerlemelerine duyarlılığı oldukça fazladır. Çarpanda ya da İNA parametrelerinin herhangi birisinde meydana gelen ufak bir oynama şirketin hedef piyasa değerinde büyük volatiliteye sebep olmaktadır. THYAO için 2023 beklenti FAVÖK rakamı ve Şirket'in ortalama Cari&Forward FD/FAVÖK ve Cari&Forward F/K çarpan ortalamalarına göre hesapladığımız çarpan değeri ile İNA'dan hesapladığımız değere eşit ağırlık vererek THYAO hissesi için 12 aylık hedef fiyatımızı %66,6 getiri potansiyeliyle 203,07 TL olarak belirliyor ve Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesiyle Model Portföyümüze ekliyoruz.
ü Büyüyen bir şirket konumundaki THYAO'nun gelecek potansiyeli pandemi nedeniyle sekteye uğramış olsa da 2022 yılındaki güçlü toparlanması ile umut vaat etmektedir. Şirket mali tablolarını dolar bazlı takip etmesinin pozitif etkilerini görmesine rağmen yüksek kaldıraç riski, Covid-19 yeni varyasyon riskleri, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve Rusya-Ukrayna savaşı etkileri ile hisse fiyatı üzerinde dönemsel baskılar devam edebilir.
BMD Araştırma
Bizim Menkul Değerler A.Ş.
bmd.com.tr
Maaşallah güzel gitti..Sağlam adımlarla gidip sağlam bassın..Çok,ta gözümüz yok..
Kademeler doluydu bugün..
-Ne çıktığına sevinirim, ne düştüğüne üzülürüm
Aşkın ile avunurum
Bana seni gerek seni-
THY yi seviyorum..
Birde şu soğan primi düşse :)
Tombul Kuş gardını almış gibi duruyor. Düşeni kırdığı an mevcut lotu iki katına çıkaracağım. 2023 de tombulun yılı olabilir.
Arkadaşlar, Tombulun Genel kurulu ne oldu.Var mı duyan bilen.? geçen sene mart ayı yapılmıştı sanırım.
Hayır uzun zamandır böyle bir kar olmamıştı kasada, e tabi doğal olarak bir bedelsiz beklentisine girmiyor değil insan.:rules:
Neden olmasın ödenmiş sermayesi çok ufacık kaldı.
Yıllardır bir bedelsiz beklentim var inşallah o sene bu senedir.:oleyo:
Benimde %100 bedelsiz beklentim var.ytd....