Turcas da artık bazı iç dinamiklerin devreye girmesi lazım. Endeks zirvesinden %10 çekildi, banka dışı likit 10 %6 geri çekildi, bizim eldekiler %25-30 arası zirveye uzak….
Printable View
Turcas da artık bazı iç dinamiklerin devreye girmesi lazım. Endeks zirvesinden %10 çekildi, banka dışı likit 10 %6 geri çekildi, bizim eldekiler %25-30 arası zirveye uzak….
Kapanış zayıf. Sektörde çok iyi değildi bugün. Pozitif ayrışacağımız dönemin gelmesi dileğiyle…
miami buralardamısınız?
Bist coin yükselişe devam ediyor
Hepiniz 2026 cı oldunuz.Ahahah
Wellcomee
PETUN'un dünkü tavandan sonra bugün tavan yapmaması üzdü. En azından bir tavan daha yapıp eski zirvesine gider diye umuyordum. Duracaksa da orada durmasını umuyordum. Bugün beni hayal kırıklığına uğrattığı için 27 Ekim'den bugüne TRCAS -24% PETUN +50% bu kadarı da fazla diyerek PETUN'ları TRCAS'a çevirdim. PETUN tekrar tavan yaparsa benim için tren kaçar ama fonda nasıl olsa var diye teselli bulurum. TRCAS da en azından bir tepki yükselişini bize çok görmez umarım. Belki de bilançoya kadar süründürüp yükseleceği varsa da o zaman yükselir. Bilanço ne zaman gelecek tarihi belli mi? Bu tarihleri ben bir türlü öğrenemedim. Twitter'dan bakıyorum ama her zaman bulamıyorum. Şirket bunları KAP'ta yayınlamıyor galiba değil mi, nereden nasıl öğrenebiliyoruz bilanço tarihlerini?
Sembolik 20000 lot var.
Turkiyeden ana parami cikartali cok olmuştu.
100k$ daha cikarttim.
Sıfır maliyetli hisselerin oranlari ile oynuyorum.
Portfoydeki Sahol ağırlığımi da azalttim
1-Sahol
2-Tcell
3-Sokm
Ccola
Ttkom
Mgros
Ykbnk
Akbnk
Trcas
Agesa
Mndrs
Avod
Ilk 3 sıra hala Bist portföyümün %60
Bugün nasdaqta çok iyiyiz maşallah🧿🧿
Teknosa'ya da aynı şekilde. Fon kuralları ve ağırlık dağılımı nedeniyle destekler genelde geride kalanlara geliyor, yani fona yatırımcı girdikçe gelen para geride ne kaldıysa oraya aktarılıyor. Benim takibime göre kısa vadede çok geride kalanlar Teknosa ve Turcas, orta vadede Petun, uzun vadede Türkiye Sigorta. Yatırımcı girişi sürerse buralarda alımlar devam edebilir, ama alımlar hisseyi desteklemeye de yetmiyor her zaman, Turcas düşerken gördük, o kadar ek alıma rağmen (fondaki ağırlık %2-3'lerden %4-5'lere geldi sanırım) yine de Turcas düşmeye devam etti geçen haftalarda. Petun gibi likiditesi az olanlarda giriş çıkış daha çok etki yapıyor, Teknosa Turcas 1 yıl öncesine göre artık daha likit olduğu için fon almış almamış pek fark etmiyor gibi. Yine de Turcas çok geride kaldı, fon alsa da almasa da toparlanmalı, hele bir de petrol fiyatlarında artış olursa fazlasıyla toparlamalı.
Kısada görebildiğim kadarıyla Tüpraş ve Kardemir yeni zirve tazeledi.. Onun dışından endeksin geri çekilişi ile mukayese edersek, x50 dışı şirketler tırttt.. Ha geçen sene herkesten önce gitmiştik, bu sene yavaşlamış olabilir ama tepkide daha iyi yerde olmalıydık.
Mac ‘ ın son alımlarını 21 ortalama gibi hesapladık GP abi ile. Ordan bile %12 aşağıdayız( tepki gelmiş hali ile).
Yuh ahmk !! Tepkisiz
Kayıtlı sermaye tavanı artıyor diye Aselsan tavana yakın işlem görüyor. Turco da dönem kârını bir yere sokacak. Bakalım nereye. Muhtemelen bedelsiz verebilşr
Birinci ağızdan seçim tarihi verildi sanırım. 14 Mayıs.. Hayırlı olsun
Uzun süredir computerden girmemiştim kimseler kalmamış maşallah:))
Wasaban üstadı kimseden saymıyorum:))
Evet, dede zamanlarında bile birkaç kişi görünüp kayboldu, bir süredir kimseler yok. İnsanlar Twitter'da Telegram'da takılıyor herhalde.
Yeni nesilin de forumlarla pek arası yok. Benim 20'li yaşlarımda forumlarla yatıp forumlarla kalkıyorduk, her konuda forum vardı, internette herkes forumlarda takılıyordu. Şimdi gençlerin böyle alışkanlıkları yok. YouTube Facebook Instagram Twitter Discord vs. derken forumların pabucu dama atıldı.